Xiaomi 13 Pro: Επιτέλους, μια ναυαρχίδα Xiaomi με εκπληκτική κάμερα.

Η Xiaomi, μια κινεζική πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών, κάνει θαύματα στον κλάδο των smartphones εδώ και αρκετό καιρό. Παρά το γεγονός ότι είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο, η παρουσία της Xiaomi στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι τόσο εμφανής όσο σε άλλες περιοχές. Στην αγορά των ΗΠΑ, η Samsung κυριαρχεί στη βιομηχανία τηλεφώνων Android, ακολουθούμενη από περιστασιακούς διεκδικητές όπως η Motorola ή η Google Pixel. Ωστόσο, η Xiaomi έχει κάνει βήματα προόδου με τα αξιόλογα τηλέφωνά της και η τελευταία της κυκλοφορία, το Xiaomi 13 Pro, δεν θα αποτελεί εξαίρεση. Ενώ η δημοτικότητα της μάρκας είναι πιο εμφανής στην Ασία και την Ευρώπη, η δέσμευση της εταιρείας για την παραγωγή smartphones υψηλής ποιότητας δεν έχει περάσει απαρατήρητη.

Το Xiaomi 13 Pro θα είναι μια ναυαρχίδα-δολοφόνος που είναι το αποτέλεσμα ετών πειραματισμού και έρευνας σχετικά με το τι θέλουν οι χρήστες σε ένα smartphone. Είναι ένα τέλειο παράδειγμα του πώς η Xiaomi έχει επιτέλους κατασταλάξει και παράγει ένα κορυφαίο τηλέφωνο που μπορεί να ανταγωνιστεί τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου.

Εκτός από το εντυπωσιακό υλικό, το Xiaomi 13 Pro έρχεται με το λογισμικό MIUI 13 της εταιρείας, το οποίο παρέχει μια ομαλή και προσαρμόσιμη διεπαφή χρήστη. Το λογισμικό περιλαμβάνει επίσης χαρακτηριστικά όπως μια πάντα ενεργοποιημένη οθόνη, προστασία της ιδιωτικής ζωής και ένα γρήγορο μενού για συχνά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές.

Κομψό, γυαλιστερό και λεπτό.

Όταν πρόκειται για smartphones, η εμφάνιση δεν είναι το παν. Ενώ το Xiaomi 13 Pro θα έχει κομψό και μοντέρνο σχεδιασμό, η εταιρεία έχει επικριθεί για την έλλειψη συνέπειας στη γλώσσα σχεδιασμού των smartphones. Η Xiaomi τείνει να πειραματίζεται με διαφορετικά σχεδιαστικά στοιχεία με κάθε νέα κυκλοφορία ναυαρχίδας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους καταναλωτές που αναζητούν μια αναγνωρίσιμη ταυτότητα μάρκας.

Σχεδίαση Xiaomi 13 Pro.

Ωστόσο, το Xiaomi 13 Pro έχει κάνει κάποιες αξιοσημείωτες βελτιώσεις όσον αφορά τον σχεδιασμό, με ένα τεράστιο τετράγωνο εξόγκωμα της κάμερας που είναι ελάχιστα ορατό και μια εμφανή επωνυμία Leica. Η κεραμική πλάτη και οι στρογγυλεμένες άκρες του τηλεφώνου το κάνουν σαν ένα ποιοτικά κατασκευασμένο αντικείμενο και η μαύρη έκδοση περιγράφεται ως πολυτελή συσκευή. Ωστόσο, από απόσταση, μπορεί να φαίνεται λίγο άχαρη και κάποιοι μπορεί να προτιμούν μια πιο πολύχρωμη επιλογή. Η παγκόσμια έκδοση του τηλεφώνου διατίθεται σε λευκό χρώμα, το οποίο μπορεί να του ταιριάζει καλύτερα.

Ενώ οι στρογγυλεμένες άκρες και το κεραμικό πίσω μέρος του τηλεφώνου είναι ωραία στην αφή, κάνουν επίσης το τηλέφωνο εξαιρετικά ολισθηρό. Σημειώνεται, ότι μια θήκη είναι σίγουρα απαραίτητη και ενώ η Xiaomi περιλαμβάνει μια βασική, διαφανή θήκη με το τηλέφωνο, οι χρήστες μπορεί να θέλουν να επενδύσουν σε κάτι καλύτερο για καλύτερη προστασία και πιο εξατομικευμένη εμφάνιση.

Σχετικά άρθρα: Samsung Galaxy A13: Ένα οικονομικό κινητό για όλους.

Εκπληκτική οθόνη, μεγάλη ισχύς και μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Το Xiaomi 13 Pro διαθέτει μια εντυπωσιακή οθόνη AMOLED 6,73 ιντσών, 120Hz με ανάλυση 3.200 x 1.440 pixel. Ενώ το τηλέφωνο είναι προεπιλεγμένο σε χαμηλότερη ανάλυση για εξοικονόμηση ζωής της μπαταρίας, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν χειροκίνητα την υψηλότερη ανάλυση για μια εκπληκτική οπτική εμπειρία. Η οθόνη προσφέρει ακριβή χρώματα, βαθύ μαύρο και άφθονη φωτεινότητα, καθιστώντας τη χρήση της ευχάριστη για όλους τους τύπους περιεχομένου. Μπορείτε να συγκρίνετε την οθόνη με το iPhone 14 Pro Max.

Το Xiaomi 13 Pro θα διαθέτει επίσης στερεοφωνικά ηχεία με ήχο Dolby Atmos και παρακολούθηση κεφαλής για μια καθηλωτική εμπειρία ήχου. Παρόλο που μπορεί να μην είναι τόσο δυνατός και δυνατός όσο ο ήχος στο iPhone 14 Pro Max, η ποιότητα του ήχου εξακολουθεί να είναι καλή και ευχάριστη για να τον ακούσετε.

Κάτω από τα εμφανή χαρακτηριστικά, το τηλέφωνο διαθέτει το πιο πρόσφατο τσιπ Snapdragon 8 Gen 2 της Qualcomm, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης για την τροφοδοσία της σειράς Samsung Galaxy S23. Σε συνδυασμό με 12 GB μνήμης RAM, το τηλέφωνο είναι απίστευτα γρήγορο και ανταποκρίνεται, ακόμη και όταν εκτελεί πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα. Το παιχνίδι στις υψηλότερες δυνατές ρυθμίσεις είναι ομαλό και απολαυστικό, ενώ το τηλέφωνο προσφέρει ακόμη και την περαιτέρω βελτιστοποίηση των επιδόσεών του για παιχνίδια.

Οθόνη του Xiaomi 13 Pro.

Η Xiaomi έχει επίσης συμπεριλάβει μια σειρά από σημαντικά χαρακτηριστικά στο Xiaomi 13 Pro, όπως η απίστευτα γρήγορη ενσύρματη φόρτιση που μπορεί να φορτίσει πλήρως το τηλέφωνο σε περίπου 20 λεπτά, η δυνατότητα Wi-Fi 7, η υποστήριξη Bluetooth 5.3 και η αντοχή στη σκόνη και το νερό IP68. Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν το τηλέφωνο μια ευέλικτη και αξιόπιστη συσκευή που είναι κατάλληλη για διάφορες χρήσεις.

Μια λογική ποσότητα bloatware.

Η Xiaomi είναι γνωστό ότι αγωνίζεται στον τομέα του λογισμικού, ειδικά όσον αφορά το προεγκατεστημένο bloatware, αλλά με το Xiaomi 13 Pro, υπήρξαν σημαντικές βελτιώσεις. Ενώ ορισμένες εφαρμογές τρίτων εξακολουθούν να έρχονται προεγκατεστημένες, είναι κοινές εφαρμογές όπως το Netflix, το Spotify και το Booking.com και μπορούν να απεγκατασταθούν εύκολα.

Το Xiaomi 13 Pro τρέχει με την τελευταία έκδοση του MIUI, MIUI 14.0.11, η οποία βασίζεται στο Android 13. Πρόκειται για έναν σταθερό συνδυασμό που δανείζεται ορισμένα χαρακτηριστικά από το iOS, καθιστώντας την εμπειρία οικεία για τους χρήστες και των δύο λειτουργικών συστημάτων. Τα νέα εικονίδια του μενού είναι πιο ευδιάκριτα και μπορείτε πλέον να δημιουργήσετε φακέλους που είναι τέσσερις φορές μεγαλύτεροι από τους κανονικούς, κάτι που είναι μια ωραία πινελιά.

Ένα πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίσετε με το λογισμικό είναι οι συνεχείς ειδοποιήσεις που εμφανίζονταν και θα σας προτρέπουν να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή ή να εκτελέσετε μια συγκεκριμένη ενέργεια. Ορισμένες από αυτές τις ειδοποιήσεις θα είναι αδύνατο να απορριφθούν χωρίς να αλληλεπιδράσετε μαζί τους ή να ενεργοποιήσετε μια επιλογή. Αν και πρόκειται για μια μικρή ενόχληση, μπορεί να απογοητεύσει τους χρήστες που προτιμούν μια πιο καθαρή εμπειρία ειδοποιήσεων. Συνολικά, πάντως, το λογισμικό του Xiaomi 13 Pro αποτελεί σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα της Xiaomi και λειτουργεί ομαλά και αποτελεσματικά.

Σχετικά άρθρα: Xiaomi 13 Pro. Μπαταρία, κάμερα, χαρακτηριστικά και όλες οι προδιαγραφές της ναυαρχίδας της Xiaomi.

Ένα πολύ βελτιωμένο ζουμ.

Φωτογραφίες του Xiaomi 13 Pro.

Το Xiaomi 13 Pro είναι εξοπλισμένο με ισχυρά χαρακτηριστικά και δυνατότητες που το καθιστούν έναν τρομερό ανταγωνιστή στην αγορά των smartphones. Ενώ η τιμή μπορεί να είναι καθοριστικός παράγοντας για ορισμένους, η ποιότητα του συστήματος κάμερας θα μπορούσε να κάνει ή να καταστρέψει την επιτυχία του έναντι άλλων τηλεφώνων υψηλής τεχνολογίας, όπως τα μοντέλα Galaxy S23 Pro και Ultra της Samsung και το Pixel 7 της Google.

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το Xiaomi 13 Pro διαθέτει παρόμοιες προδιαγραφές κάμερας, αλλά έχει υποστεί σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά την απόδοση της κάμερας. Με τη βοήθεια του συνεργάτη της στην κάμερα, τη Leica, η Xiaomi έχει βρει μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ υλικού και λογισμικού για την παραγωγή φωτογραφιών υψηλής ποιότητας σε οποιοδήποτε σενάριο, συμπεριλαμβανομένων των συνθηκών χαμηλού φωτισμού.

Ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει είναι η κάμερα τηλεφακού, η οποία λαμβάνει απίστευτα ευκρινείς λήψεις ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό. Σε σύγκριση με το iPhone 14 Pro Max, το Xiaomi 13 Pro υπερείχε όσον αφορά τις δυνατότητες ζουμ σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αν και η κάμερα τηλεφακού του iPhone τραβάει ελαφρώς πιο ευκρινείς φωτογραφίες στο φως της ημέρας, η Xiaomi παράγει πιο φυσικές εικόνες. Το λογισμικό προεπιλέγει ζουμ 1x, 2x και 3,2x, και μέχρι τις επιλογές 10x και 70x με χειρονομία pinch-out. Παραδόξως, ακόμη και στο 10x, οι φωτογραφίες εξακολουθούν να φαίνονται καλές, αλλά πέρα από αυτό, οι φωτογραφίες γίνονται τεχνητής εμφάνισης. Η αναβάθμιση της τηλεφακού από φακό 48mm σε φακό 75mm και η προσθήκη οπτικού zoom 3,2x βελτίωσαν σημαντικά την απόδοση της κάμερας σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο.

Βραδυνή φωτογραφία Xiaomi 13 Pro.

Το ρυθμισμένο από τη Leica λογισμικό της φωτογραφικής μηχανής προσφέρει δύο βασικές λειτουργίες λήψης, “Leica Vibrant” και “Leica Authentic”. Η διαφορά είναι ανεπαίσθητη, με την πρώτη να παράγει ελαφρώς πιο φωτεινές φωτογραφίες με πιο ζωντανά χρώματα. Συνολικά, το σύστημα κάμερας στο Xiaomi 13 Pro αποτελεί σημαντική βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα και παράγει φωτογραφίες υψηλής ποιότητας που είναι συγκρίσιμες με άλλα τηλέφωνα υψηλής τεχνολογίας στην αγορά.

Το σύστημα κάμερας του Xiaomi 13 Pro έχει κάποια σκαμπανεβάσματα. Ενώ η κάμερα τηλεφωτογραφίας παράγει εντυπωσιακά αποτελέσματα, η κάμερα υπερ-ευρείας λήψης δεν είναι εξίσου εντυπωσιακή και οι χρήστες θα πρέπει να τη χρησιμοποιούν μόνο όταν η κύρια κάμερα δεν είναι αρκετά ευρεία.

Ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του λογισμικού της κάμερας είναι το κουμπί “Περισσότερα”, το οποίο παρέχει πρόσβαση σε έναν τόνο επιλογών, συμπεριλαμβανομένων μοναδικών επιλογών όπως το Supermoon. Η λειτουργία Pro είναι επίσης μια ευπρόσδεκτη προσθήκη, η οποία παρέχει στους χρήστες πλήρη έλεγχο σε ρυθμίσεις όπως η ισορροπία λευκού, η ευαισθησία ISO και η ταχύτητα κλείστρου. Ωστόσο, με τόσες πολλές ρυθμίσεις προς εξερεύνηση, μόνο οι πιο επίμονοι χρήστες πιθανώς θα αφιερώσουν χρόνο για να τις δοκιμάσουν όλες.

Κάμερα και φωτογραφίες Xiaomi 13 Pro.

Η κάμερα selfie 32 megapixel δεν είναι επίσης άχρηστη, παρέχοντας στους χρήστες μια πληθώρα φίλτρων και επιλογών καλλωπισμού. Ωστόσο, οι χρήστες θα πρέπει να προσέχουν να μην το παρακάνουν με τις ρυθμίσεις, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φωτογραφίες που μοιάζουν με καρτούν. Από προεπιλογή, οι φωτογραφίες από την κάμερα selfie είναι πολύ λεπτομερείς, αλλά μπορεί να είναι λίγο μαλακές και ξεπλυμένες, κάτι που διορθώνεται εύκολα με μερικές προσαρμογές στις ρυθμίσεις.

Συνολικά, ενώ η κάμερα του Xiaomi 13 Pro μπορεί να μην αναδεικνύεται νικήτρια σε κάθε μάχη ενάντια σε άλλα high-end smartphones όπως τα Galaxy S23 Pro και Ultra της Samsung ή το Pixel 7 της Google, εξακολουθεί να είναι μια ανταγωνιστική προσφορά που μπορεί να σταθεί απέναντι στους καλύτερους από αυτούς.

Σχετικά άρθρα: iPhone 15 Ultra: Ημερομηνία κυκλοφορίας, χαρακτηριστικά, τιμή και όλα τα νέα που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής.

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κάνε εγγραφή τώρα για να μην χάνεις κανένα νέο άρθρο.

Το καλύτερο τηλέφωνο Xiaomi, Xiaomi 13 Pro.

Παρόλο που ο σχεδιασμός του τηλεφώνου μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα συναρπαστικός, εξακολουθεί να θεωρείται κομψός και ελκυστικός και οι καταναλωτές ενθαρρύνονται να εξερευνήσουν και τις δύο χρωματικές επιλογές για να καθορίσουν την προτίμησή τους. Το τηλέφωνο διαθέτει μια εκπληκτική οθόνη και μια φανταχτερή κεραμική πλάτη και είναι συγκρίσιμο με το Galaxy S23 Plus της Samsung που κυκλοφόρησε πρόσφατα από άποψη ισχύος και χαρακτηριστικών. Επιπλέον, το σύστημα κάμερας του τηλεφώνου θεωρείται εξαιρετικά ικανό. Αναφέρεται ότι το τηλέφωνο φορτίζει εξαιρετικά γρήγορα και μπορεί να διαρκέσει έως και δύο ημέρες με μία μόνο φόρτιση.

Πρόκειται για την καλύτερη συσκευή Xiaomi, που έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “Xiaomi 13 Pro: Επιτέλους μία ναυαρχίδα Xiaomi με εκπληκτική κάμερα.” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση