Windows 11: Επιβραδύνουν ξανά τον SSD σας.

Αν παρατηρήσατε ότι ο υπολογιστής σας λειτουργεί αργά, ο ένοχος μπορεί να είναι η τελευταία ενημέρωση των Windows 11. Η Microsoft αναγνώρισε ότι ένα σφάλμα στη νέα έκδοση, build 22621.1413, προκαλεί πιο αργές μεταφορές αρχείων σε SSD, ιδιαίτερα για μεγάλα αρχεία πολλών gigabyte. Το πρόβλημα είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί κατά τη λήψη αρχείων από διακομιστή δικτύου, αν και μπορεί επίσης να επηρεάσει την τοπική αντιγραφή αρχείων.

Η Microsoft διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι εργάζεται για τη διόρθωση του προβλήματος, αλλά δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί μόνιμη λύση. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft αντιμετωπίζει προβλήματα με την απόδοση των SSD στα Windows 11. Τον Δεκέμβριο, πολλοί χρήστες ανέφεραν σημαντική πτώση στις ταχύτητες εγγραφής σε ορισμένες μονάδες NVMe SSD. Η Microsoft εξέδωσε τελικά ένα patch για την επίλυση του προβλήματος, αλλά όχι πριν πολλοί καταναλωτές απογοητευτούν με τους αργούς υπολογιστές τους.

Αν αντιμετωπίζετε αργές μεταφορές αρχείων στον SSD σας, τουλάχιστον πλέον γνωρίζετε ότι η Microsoft γνωρίζει το πρόβλημα και εργάζεται για τη διόρθωση. Ωστόσο, μέχρι να κυκλοφορήσει η μόνιμη λύση, ίσως χρειαστεί να κάνετε υπομονή και να περιμένετε να επιλυθεί το πρόβλημα.

Το πρόβλημα των Windows 11 με τις ταχύτητες των SSD.

Σύμφωνα με τη Microsoft, το σφάλμα επιβράδυνσης της αποθήκευσης στην τελευταία ενημέρωση των Windows 11 δεν είναι πιθανό να επηρεάσει τις συσκευές που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές στα σπίτια τους ή στην εργασία. Ωστόσο, φαίνεται ότι ορισμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν όντως το πρόβλημα. Το Hot Hardware ανακάλυψε ένα νήμα στο Reddit, όπου αρκετοί χρήστες ανέφεραν σημαντική μείωση στις ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής των SSD τους, παρά τις διαβεβαιώσεις της Microsoft.

Παρόλο που η Microsoft δεν έχει δηλώσει ρητά ότι το πρόβλημα αφορά ειδικά τους SSD, φαίνεται ότι οι χρήστες SSD επηρεάζονται περισσότερο από το σφάλμα. Ένας χρήστης του Reddit παραπονέθηκε ότι η σωρευτική ενημέρωση προκάλεσε την πτώση των ταχυτήτων ανάγνωσης και εγγραφής SSD NVMe από 7.000 σε μόλις 1.000. Κατάφεραν να επαναφέρουν την αρχική ταχύτητα ανάγνωσης του SSD τους μόνο με την απεγκατάσταση της ενημέρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το ζήτημα δεν επηρεάζει όλους τους χρήστες και κάποιοι μπορεί να μην παρατηρήσουν καν διαφορά στις επιδόσεις του υπολογιστή τους. Ωστόσο, για όσους αντιμετωπίζουν πιο αργές μεταφορές αρχείων και μειωμένες ταχύτητες SSD, το πρόβλημα μπορεί να είναι απογοητευτικό και να επηρεάσει την παραγωγικότητά τους.

Σχετικά άρθρα: Οι καλύτεροι SSD το 2023. Οδηγός αγοράς και συμβουλές.

Windows 11: Επιβραδύνουν ξανά τον SSD σας.

Ποια λύση προτείνει η Microsoft.

Αν είστε μεταξύ των χρηστών που αντιμετωπίζουν αργές μεταφορές αρχείων στον SSD σας λόγω της ενημέρωσης Windows 11, η Microsoft πρότεινε μια λύση για να σας βοηθήσει να τα βγάλετε πέρα μέχρι να εφαρμοστεί μια μόνιμη λύση. Η παράκαμψη περιλαμβάνει τη χρήση εργαλείων αντιγραφής αρχείων που δεν χρησιμοποιούν τεχνικές διαχείρισης προσωρινής μνήμης.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την παράκαμψη, θα πρέπει να εισαγάγετε τις κατάλληλες εντολές της γραμμής εντολών. Για παράδειγμα, αν θέλετε να αντιγράψετε ένα αρχείο που ονομάζεται somefile.img από έναν διακομιστή που ονομάζεται someserver σε έναν φάκελο που ονομάζεται somefolder στον τοπικό σας υπολογιστή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή: robocopy \someserver\someshare c:\somefolder somefile.img /J. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή xcopy \someserver\someshare c:\somefolder /J για να αντιγράψετε ολόκληρο το share.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η λύση μπορεί να μην είναι κατάλληλη για όλους και μπορεί να μην επιλύσει πλήρως το πρόβλημα. Ίσως να εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πιο αργές μεταφορές αρχείων από ό,τι συνήθως, αν και το πρόβλημα μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρό όσο πριν.

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να χρησιμοποιήσετε την παράκαμψη ή δεν επιλύει το πρόβλημα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να περιμένετε να κυκλοφορήσει η Microsoft μια μόνιμη λύση για το ζήτημα. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να απεγκαταστήσετε μόνοι σας την ενημερωμένη έκδοση, αν και αυτό θα αναιρέσει επίσης τυχόν διορθώσεις ασφαλείας που εξέδωσε η Microsoft σε συνδυασμό με την ενημέρωση. Είναι σημαντικό να σταθμίσετε τους κινδύνους και τα οφέλη αυτής της προσέγγισης προτού προχωρήσετε.

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κάνε εγγραφή σήμερα για να μην χάνεις κανένα νέο άρθρο.

Σχετικά άρθρα: [Επιλύθηκε] Συχνές αποσυνδέσεις ασύρματων συσκευών από το Wi-Fi.

Επίλογος.

Καθώς η Microsoft εργάζεται για τη διόρθωση του σφάλματος επιβράδυνσης της αποθήκευσης στα Windows 11, είναι σημαντικό οι χρήστες να παρακολουθούν την απόδοση του υπολογιστή τους και να ζητούν βοήθεια εάν παρατηρήσουν κάποια ασυνήθιστη συμπεριφορά. Εν τω μεταξύ, οι χρήστες SSD μπορεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αναβάλουν την τελευταία ενημέρωση έως ότου η Microsoft κυκλοφορήσει μια μόνιμη λύση για το πρόβλημα.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “Windows 11: Επιβραδύνουν ξανά τον SSD σας.” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση