Wind Media scam. Το βλέπες, το απέφυγες;

Το τελευταίο καιρό, έπεσε στην αντίληψη μου ότι μια εταιρεία τάζει μεγάλα κέρδη με ανεξήγητες διαδικασίες για να τα απόκτησεις. Μετά από έρευνα αποκάλυψα και μέσα από το PCsolution316 αλλά και από τη τελευταία μας εκπομπή, την απάτη που κρύβεται πίσω από αυτή την εταιρεία. Έτσι σήμερα, καθώς πλέον οι περισσότεροι που εμπιστεύτηκαν άλλους (καθώς πυραμιδικά λειτουργούσε) χάνουν τα λεφτά τους, εγώ λυπάμαι αλλά θα τους το πω. Συλληπητήρια. Την επόμενη φορά, τη φωνή της λογικής να την ακούς. Η μεγάλη απάτη της Wind Media πλέον ξεσκεπάστηκε και πολλοί χάσανε τα λεφτά τους. Μάθε όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Wind Media scam.

Το ιστορικό. Η μεγάλη απάτη της Wind Media.

Αρχικά η εταιρεία, δεχόταν πληρωμές μέσω IBAN τράπεζας, αργότερα βέβαια το άλλαξε. Έτσι λοιπόν δεχόταν μόνο μεταφορά μέσω Binance, κάτι που έπρεπε να θορυβήσει τους ήδη συμμετέχοντες. Τα θύματα έπρεπε να ολοκληρώνουν διάφορες “εργασίες”, ώστε να κερδίζουν απερίγραπτα χρήματα. Βέβαια δεν υπήρχε κάποια εργασιακή σχέση ή κάτι τέτοιο, απλά στάχτη στα μάτια στους ανυποψίαστους, οι οποίοι θεωρούσαν ότι κάνουν δουλειά. Με μικρή έρευνα έβλεπες ότι όσοι λογαριασμοί ανθρώπων αναφερόταν στα social media για τη συγκεκριμένη εταιρεία, ήταν δημιουργημένοι το τελευταίο διάστημα, μεταγενέστερο δε, από την έναρξη της δραστηριότητας της Wind Media. Ακόμα και με τα αυτά τα δεδομένα κάποιοι επέλεξαν να ακολουθήσουν, μήπως και χάσουν την ευκαιρία. Έτσι έφτασε και στα δικά μου αυτιά, καθώς για να εγγραφεί κάποιος στη εν λόγω πλατφόρμα, έπρεπε να δεχτεί πρόσκληση από άλλον.

Έρευνα και αποκάλυψη. Έτσι αποκαλύφτηκε το Wind Media scam.

Η Wind Media net, παρουσίαζε ότι ήταν μια εταιρεία που είχε δραστηριότητα από το 2020 και έδρευε στη Σιγκαπούρη. Βέβαια αν έκανες μια έρευνα θα έβλεπες ότι δεν υπάρχει τέτοια εταιρεία εκεί, μόνο μια που ασχολείται με αθλητικά και σπορ. Έτσι αρχίζουν οι πρώτες υποψίες. Στη συνέχεια, ανακάλυψα την ίδια ή παρόμοια εταιρεία που έδρασε με τον ίδιο τρόπο πρόσφατα στο εξωτερικό και χάσανε πάρα πολλοί τα χρήματα τους. Μπορείς να διαβάσεις γι’αυτή στο nigeriabitcoincommunity. Έτσι παρόλο που με στόμφο υποστήριζαν κάποιοι το εγχείρημα, επείδη έπρεπε να βάλουν κόσμο στην ομάδα τους για να κερδίζουν περισσότερα, πέσανε και οι ίδιοι θύματα απάτης. Πρώτη φορά αναφέρθηκα σε αυτό, σε πρόσφατο άρθρο, χωρίς όμως να το αναλύσω περαιτέρω. Συλλογή Funko POP! Πόσο αξίζει τελικά;

Κάνε απλές ερωτήσεις στον ευατό σου, όταν αμφιβάλλεις. Έτσι αποκαλύπτεις απάτες όπως τη μεγάλη απάτη της Wind Media.

Ένα βράδυ, δέχτηκα ένα μήνυμα από έναν φίλο. Μου έγραψε λοιπόν, “μπορείς να δεις αν η wind media αξίζει;, ξέρω πολλούς που το υποστηρίζουν και βγάζουν χρήματα”. Έκανα λοιπόν, αυτό που κάνω όταν αμφισβητώ κάτι ή όταν αντικρούω μια γνώμη συνομιλητή μου. Ερωτήσεις στον ευατό μου. Η φερόμενη εταιρεία που πληρώνει, εν ολίγοις πλήρωνε την εργασία σου, η οποία ήταν να κάνεις like και share κάποιο content στα social media, με 0.50Ε το ένα. Άρα, τι; Το like σου είναι από χρυσάφι και θα παίρνεις 50 λεπτά το ένα; Προφανώς και όχι. Πρωτίστως όμως για να συμβεί αυτό, θα έπρεπε να καταθέσεις χρήματα στη πλατφόρμα και να ανεβαίνεις (αναλόγως τα χρήματα που έβαζες) επίπεδο (άρα και περισσότερα κέρδη). Η επόμενη ερώτηση προήλθε αβίαστα. Γιατί να πληρώσω κάποιο ποσό, αφού πρόκειται να εργαστώ;

Wind Media scam. Η μεγάλη απάτη της Wind Media | Video. το μοντέλο "κέρδους"
Ένα “έμπειρος” και μόνο που είδε την εφαρμογή, απέφυγε την απάτη.

Κακοφτιαγμένη εφαρμογή, καλοστημένη απάτη.

Προσωπικά δεν θεωρώ ότι επρόκειτο για καλοστημένη απάτη, καθώς με ελάχιστη έρευνα, έβρισκες τα κενά αμέσως. Αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε ότι ήταν όλο το concept πειστικό και καλοστημένο, ακόμα και βλέποντας την εφαρμογή καταλάβαινες ότι κάτι δεν πάει καλά. Κακοφτιαγμένη, προχειροδουλειά, μόνο και μόνο για να αποσπάσει χρήματα, μπορούσε ο οποιοσδήποτε να το αντιληφθεί.

Θύματα και αυτοί που το προωθούσαν.

Μεγάλα θύματα επίσης, είναι όσοι προώθησαν τη συγκεκριμένη εταιρεία και εφαρμογή και ίσως βρεθούν προ εκπλήξεως, αν δεν έπαιξαν το “παιχνίδι” επαγγελματικά. Τι θέλω να πω με αυτό; Στην “επίσημη” σελίδα της εταιρείας, σε προειδοποιούσαν για ενδεχόμενο ρίσκο απώλειας χρημάτων και να επενδύσεις χρήματα που δεν θα σου λείψουν αν χαθούν. Αυτό, ο επίδοξος απλός ambassador πολλές φορές στον ενθουσιασμό του και τη σιγουριά που ήθελε να αποπνέει, δεν το ανέφερε στον κόσμο. Έτσι μπορεί κάποιος που έχασε τα χρήματα του, να τον κατηγορήσει για απάτη και να τα διεκδικήσει από αυτόν, ειδικά δε, αν η προώθηση έγινε από δημόσια μέσα, social media, κτλ.

Μετά από πίεση, η “εργασία” γίνεται “επένδυση”. Έτσι φάνηκε αμέσως η μεγάλη απάτη της Wind Media

Όταν τίθοταν το ερώτημα “γιατί να πληρώσω, αφού θα εργαστώ;”, αυτός που προσπαθούσε να σε πείσει να ακολουθήσεις, άλλαζε τις αρχικές έννοιες, “εργασία”, “κόπος”, “ιδρώτας”. Ξαφνικά ο κόπος σου και ο ιδρώτας που έπρεπε να ξοδέψεις για να κερδίσεις, γινόταν επένδυση και κέρδη για λίγους και εκλεκτούς. Έτσι σε “τουμπάρανε” με τον έναν ή άλλο τρόπο. Προσωπικά, τόσο σίγουρος υπήρξα για την απάτη, έστειλα ο ίδιος σχόλιο στην επίσημη σελίδα, το οποίο φυσικά δεν δημοσιεύτηκε ποτέ, ούτε πρόκειται.

Wind Media scam. Η μεγάλη απάτη της Wind Media | Video. Το σχόλιο που δεν απαντήθηκε ποτέ.
Ακόμα περιμένω έγκριση, κάτι που δεν θα συμβεί ποτέ.

Εκεί που επίδοξος πρεσβευτής της εταιρείας άρχιζε να σε αφήνει πλέον στην ησυχία σου, ήταν όταν ρωτούσες άλλες απλές ερωτήσεις. “Εξασφαλίζονται τα χρήματα μου;”” Σε τι επενδύω;” Τότε καταλάβαινε ότι απέναντι του έχει έναν άνθρωπο ψαγμένο και όχι τυχοδιώκτη. Έτσι ξεμπέρδευες μια ώρα αρχύτερα και με τα λεφτά στη τσέπη.

Η διαδικασία της wind media για να χάσεις τα χρήματα σου. Wind Media scam, απόφυγε το την επόμενη φορά.

Το κόλπο είναι πολύ απλό. Βάζεις χρήματα, κερδίζεις παραπάνω. Όσο περισσότερα βάζεις τόσα περισσότερα κερδίζεις μέσω του προγράμματος που θα ακολουθήσεις. VIP0, VIP1 μέχρι VIP5. Βέβαια για την απόκτηση περισσότερου κέρδους, πρέπει να εντάξεις και άλλους στην ομάδα σου και να βάλουν και αυτοί τα χρήματα τους. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι απλές εργασίες, όπως like ή share κάποιο περιεχόμενο του ιστού ή των social media. Πως όμως κερδίζει τελικά η εταιρεία και εσύ τα χάνεις όλα; Για να αρχίζεις πλέον να κερδίζεις, πρέπει να αποσβέσεις το αρχικό κεφάλαιο που κατέθεσες, ανεξαρτήτα σε ποιο επίπεδο VIP βρίσκεσαι. Για να γίνει αυτό, πρέπει να περάσουν 25 ημέρες “εργασίας” και μετά από αυτό κάθε μέρα παραπάνω υπόσχεται έξτρα κέρδη. Το κόλπο είναι λοιπόν ότι καθώς μπαίνουν άτομα που τους καλούν άλλοι, σε μια φάση των 25 ημερών βρίσκονται οι περισσότεροι στο στάδιο της απόσβεσης των χρημάτων τους. Έτσι ενώ λίγοι έχουν αποκτήσει ένα μηδαμινό ποσό, οι οποίοι βλέποντας ότι κερδίζουν το ξανα-επενδύουν στη πλατφόρμα, η εταιρεία κλείνει, παίρνει τα λεφτά όλων και εξαφανίζεται. Τόσο απλά, χωρίς ιδαίτερο μυαλό και ευφυία κάποιος σου πήρε τα χρήματα τα οποία σου ανέφερε κιόλας ότι έχεις ρίσκο να χάσεις, και εσύ το αποδέχτηκες. Τώρα ποιος σου φταίει;

Στη τελευταία εκπομπή του PCsolution316, μιλήσαμε για την απάτη της Wind Media.

Μπορείς να παρακολουθήσεις την εκπομπή μας στο YouTube, όπου αναφέρθηκαμε αρκετή ώρα στην απάτη της wind media.

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ!

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

3 thoughts on “Wind Media scam. Η μεγάλη απάτη της Wind Media | Video.”
  1. Η κλασική παγίδα του εύκολου και γρήγορου κέρδους. Και σήμερα να ανοίξει κάτι πάλι θα υπάρξουν θύματα. Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτό βλέπω.

  2. Όλοι ξέρανε ότι είναι απάτη και τρέχανε να προλάβουν ντεμεκ τα κέρδη . Ότι θα κρατούσε δύο χρόνια τουλάχιστον και διάφορα τέτοια . Τώρα κλάμα μαυροοοοοο

Αφήστε μια απάντηση