TotAL RPG mobile game Review.

Ελάτε να γνωρίσουμε από κοντά το TotAL RPG ένα αρκετά ενδιαφέρον rpg τόσο για το κινητό όσο και για το tablet σας.

TotAL RPG: Λίγα λόγια

Όλα αυτά τα χρόνια υπάρχουν πολλά είδη rpg game. Τα pen n’ paper, classic rpg, action rpg, mmo-rpg και άλλα. Δεν υπάρχει ούτε ένα που να μην έχει αγαπηθεί από τον κόσμο των gamers. Όλα είναι πετυχημένα και οι λάτρης του κάθε είδους είναι πιστοί τους ακόλουθοι. Τις τελευταίες ημέρες βρήκα ένα, που αλλού στο Android Play Store, και μου έκανε πολύ εντύπωση. Θα το χαρακτήριζα straight play και θα σας εξηγήσω στην συνέχεια γιατί. Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Ελάτε να το δούμε παρέα.

Οι χαρακτήρες πάντα σε ετοιμότητα στο TotAL RPG
Οι χαρακτήρες πάντα σε ετοιμότητα στο TotAL RPG

Γιατί είμαι ανάμεσά τους;

Άνοιξα τα μάτια και βρισκόμουν ανάμεσα σε δυο πολεμιστές. Έναν Duelist και έναν Archer, με κοιτούσαν σιωπηλά και καχύποπτα. Νόμισα πως με έπιασαν αιχμάλωτο αλλά όχι. Ένας άγνωστος, περήφανος ηλικιωμένος μου είπε να προχωρήσω. Το έπραξα και περπάτησα βιάστηκα ως την πύλη.

Το φως των κεριών στα δύο μανουάλια έδινε μια σκοτεινή όψη στο βρόμικο εσωτερικό της αίθουσας. Τα κοιτούσα σιωπηλά στο μισοσκόταδο και προσπαθούσα να καταλάβω που βρίσκομαι. Πρόσεξα άλλον έναν στο βάθος, χαμένος μες στις απορίες του όπως κι εγώ. Στην άκρη του δωματίου οι δυο πολεμιστές μιλούσαν με τον περήφανο ηλικιωμένο και μετά ανέβηκαν τα σκαλιά στο βάθος, και χάθηκαν σε μια λάμψη που βγήκε από μια δεύτερη πύλη, βιαστικά. Ο ηλικιωμένος πλησίασε τον αδύνατο άνθρωπο και άρχισε να ψιθυρίζει. Δεν κατάλαβα τίποτα από τα συμφραζόμενα. Όσες φορές κι αν προσπάθησα όλες έπεσαν στο κενό. Ο άγνωστος άνδρας κοκάλωσε δίπλα στον περήφανο γέρο. Το βλέμμα του καρφώθηκε μπροστά, τότε κατάλαβα πως αυτός ο ασπρομάλλης άνδρας ήταν η αιτία που τα μάτια του καρφώθηκαν μπροστά, είχε υπνωτιστεί. Γύρισε και με κοίταξε επιτακτικά. Σχεδόν αστραπιαία ένιωσα το σώμα μου να μαρμαρώνει. Προσπάθησα να κουνηθώ αλλά δεν τα κατάφερα. Τότε εκείνος έπιασε ένα βαρύ σφυρί από το τραπέζι και με πλησίασε. Εγώ ανήμπορος να κουνηθώ τον κοίταξα με δέος. Στάθηκε εμπρός μου και ψιθύρισε μερικές άγνωστες λέξεις, και τότε το χέρι μου σηκώθηκε με ανοιχτή την παλάμη. Μου έδωσε το σφυρί κι εγώ το πήρα και περπάτησα στο αμόνι πίσω από τον πάγκο κι άρχισα να δουλεύω. Τότε κατάλαβα τι έκανα εκεί, ήξερα ποιος είναι ο σκοπός μου, τον ακολούθησα σιωπηλός κι άρχισα να χτυπώ το πρώτο σπαθί επάνω στο αμόνι με ρυθμό.

Η ώρα της μάχης.

TotAL RPG: Πρώτη εντύπωση

Δεν θα σταματήσω να λέω πως η πρώτη εντύπωση καθορίζει όλα όσα βρίσκει κανείς στο κάθε τι. Το Total δεν είναι η εξαίρεση του κανόνα. Είναι από τα λίγα παιχνίδια που διαλέγεις τον παίχτη σου και το game ξεκινά αμέσως. Μου άρεσε η αμεσότητα που έχει για να σε βάζει στον κόσμο, είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος. Τα γραφικά είναι από τα καλύτερα που έχω δει σε αυτό το είδος, η μουσική και πολλά πράγματα που οι εταιρίες προκειμένου να εντυπωσιάσουν, όπως υπερβολικά fx, ήχοι που σε εντυπωσιάζουν, τα cinematics το βασικό story, εδώ παραλείπονται προκλητικά. Το παιχνίδι είναι offline. Δεν χρειάστηκε να το παίζω για ώρα γιατί η απλότητά του βρισκόταν στο σημείο που έπρεπε για να ξεκινήσω να το παίζω μέσα στα πρώτα λεπτά. Εύκολο, λυτό, κατανοητό. Ας πάμε να το δούμε.

Το User Interface και η απλότητά του εντυπωσιάζει

Το περιβάλλον εργασίας χρήστη Έχει το βασικό γα όλους joystick στα αριστερά, την βασική επίθεση με τις 3 δυνατές επιθέσεις +1 (θα σας πω παρακάτω για τί +1), στα δεξιά της οθόνης. Η προσοχή του παίχτη μπορεί και επικεντρώνεται στο παιχνίδι με μοναδικό τρόπο. Μια και διάφορα visual fx, για παράδειγμα, δεν έχουν υπερβολικές λάμψεις που σου αποσπούν από το πεδίο μάχης. Οπότε μπορείς και μένεις συγκεντρωμένος. Οι προγραμματιστές δείχνουν να έχουν φιλοσοφήσει τον τρόπο εκείνο που ο παίχτης μπορεί και παίζει ένα παιχνίδι που εκ πρώτης να σέβεται τον εαυτό του και τους παίχτες αλλά κα ταυτόχρονα να του κρατάει το ενδιαφέρον, για ν φανταστείτε δεν υπάρχει εισαγωγή για να μπεις στην ιστορία και το εννοώ, δεν υπάρχει story. Περνάς με την μία στα quest και πραγματικά, ακριβώς επειδή δεν με κούρασε με την αρχή, μου άρεσε. Δεν το προχώρησα πολύ, 4lvl ανέβηκα και μπόρεσα να καταλάβω τι ακριβώς συνέβαινε. Έχω παίξει κι άλλα του είδους και δεν μου αρέσανε. Σε αυτό όμως μπορώ να πω ότι με κράτησε. Στην δημιουργία ήρωα απλά επιλέγεις ανάμεσα σε τρείς, στον Duelist, Knight και Archer. Αφού μάθεις στο πρώτο λεπτό τον χειρισμό του αμέσως μετά την επιλογή παίχτη περνάς στην safe area. Εκεί υπάρχει o Blacksmith, ο Trader και o Vilskas που σου δίνει τα quest. Ο χάρτης βρίσκεται επάνω αριστερά και αν τον κλικάρεις μεγαλώνει και μπορείς να βρεις ευκολότερα το σημείο που ψάχνεις.

Προσοχή όμως, αν ανοίξεις τον χάρτη τα τέρατα μπορούν να σε σκοτώσουν οπότε θέλει προσοχή. Κάτι ακόμη που προκαλεί εντύπωση είναι πως δεν έχει healing potions και για να καλύψει αυτό το κενό το έχει ως skill στην μπάρα με το basic skill.

Στην παραπάνω εικόνα μπορούμε να δούμε καθαρά το joystick και τις επιθέσεις και να δούμε το healing skill με πράσινο χρώμα. Το βέλος σε καθοδηγεί στα floor αλλά δεν το έχεις συνέχεια ενεργοποιημένο, στις αποστολές έχεις μόνο τα σημάδια στον χάρτη. Και αυτό ανεβάζει το επίπεδο δυσκολίας σε εθιστικό, κατά τα πρότυπά μου πάντα, παιχνίδι.

Οι αναβαθμίσεις του όπλου σου αλλά και όλου του παίχτη είναι και αυτός απλοποιημένος, πας στον blacksmith στα αριστερά και επιλέγεις να αναβαθμίσεις είτε το όπλο σου είτε εσένα ολόκληρο χωρίς να χρειάζεται να επιλέγεις ένα ένα αντικείμενο της στολής σου την φορά. Στον Trader δεξιά αγοράζεις όλα τα items που μπορείς να χρειαστείς. Όλα τα παραπάνω χρειάζονται χρήματα – gold και αν δεν έχεις αρκετά μπορείς να αγοράσεις ή να μαζέψεις από τις μάχες. Και στις μάχες δεν τσιγκουνευόταν τα χρήματα όσο έπαιζα. Για να ανεβάσεις τον χαρακτήρα σου έχει δυο τρόπους, να μπεις στα lvl floor τα οποία είναι άπειρα ή να κάνεις questing. Τα τελευταία δεν τα έχεις συνέχεια αλλά ανοίγουν στο κατάλληλο lvl.

TotAL RPG: Graphics

Τα γραφικά τα βρήκα προσεγμένα στην λεπτομέρεια που μπορεί μια κινητή συσκευή να δώσει. Θυμάμαι που ακόμη και σε δυνατά παιχνίδια του pc όπως το υπέροχο Guild Wars 2 δεν μπορούσα να καταλάβω τον χάρτη πολλές φορές. για να καταλάβετε όταν έμπαινα σε Dungeon για πρώτη φορά δεν μπορούσα να καταλάβω που βρίσκεται το βασικό μονοπάτι με αποτέλεσμα να ψάχνομαι. Αυτό βέβαια ήταν το ωραίο σε εκείνο το game. Εδώ δεν υπάρχει αυτό. Ο φωτισμός όπως θα δείτε και στις εικόνες δεν είναι ενοχλητικός. Τα πάντα φαίνονται ξεκάθαρα και μπορείς τα πάντα να τα καταλάβεις από την πρώτη ματιά.

Όμορφες μάχες και γραφικά.

Sound

Ο ήχος θα έλεγα πως είναι μέτριος, χαμηλής ποιότητας αλλά όχι άσχημος ή ενοχλητικός. Όπως και όλα τα προηγούμενα που είπαμε κρατάει το μέτρο ισορροπίας απλότητας στον χρήστη χωρίς να του αποσπά την προσοχή. Παρατήρησα όμως ότι δεν είναι αρκετά καθαρός πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρία δεν έδωσε την απαιτούμενη προσοχή σε αυτό.

Διαβάστε ακόμη: Το καλύτερο Laptop με 300 ευρώ.

TotAL RPG: Θερμοκρασία

Όσοι έχετε κινητό που ζεσταίνεται εύκολα θα δείτε πως δεν θα έχετε πρόβλημα, πάντως θα σας πρότεινα να έχετε το νου σας και αν δείτε το παραμικρό, να το αναφέρεται στα σχόλια με τα βασικά στοιχεία της συσκευής, (Μάρκα και μοντέλο), για να γνωρίζουν κι άλλοι τι συμβαίνει. Στo δικό μου κινητό (Xiaomi Redmi Not 8T), δεν είχα κανένα πρόβλημα και το είχα και για φόρτιση.

Μπαταρία

Παραπάνω αναφέρω ΄τοι το είχα για φόρτιση αλλά δεν ήταν ο λόγος που έπεφτε η στάθμη γρήγορα αλλά γιατί ήταν ξεπορτισμένο από πριν. κατά την ώρα του παιχνιδιού όπως θα καταλάβατε, το Total δεν μου έτρωγε μπαταρία. Όλα δείχνανε φυσιολογικά οπότε δεν μπορώ να πω κάτι άλλο εκτός από το ότι το παιχνίδι είναι σχετικά ελαφρύ και δεν σου τρώει πολύ ενέργεια.

Συνδεσιμότητα

Η συνδεσιμότητα στο Total rpg δεν παίζει κανέναν ιδιαίτερο λόγο μια και είναι Offline game κατά κύριο λόγο. Και λέω κατά κύριο γιατί στο safe zone πρόσεξα κάποιους online παίχτες που κινούνταν στον χώρο. Αν και προσπάθησα να τους μιλήσω για να μπω σε πάρτι μαζί τους παρόλα αυτά δεν τα κατάφερα. Ίσως να ξεκλειδώνει σε πιο μεγάλα lvl ή αν δεν έχει τέτοια λειτουργία, που δεν πιστεύω, φαντάζομαι ότι έχει δυνατότητα να μπει σε κάποιο μελλοντικό update.

Συμπέρασμα

Το παιχνίδι Total Rpg απευθύνεται σε αυτούς που ψάχνουν να βρουν ένα action rpg offline game που να κοιτά την διεξαγωγή του παιχνιδιού και την ουσία του action rp gamming και δεν έχουν καιρό για να βλέπουν tutorials γιατί απλά δεν θέλουν να μάθουν ένα game από την αρχή. Στην πραγματικότητα όλα τα παιχνίδια στο mobile gaming έχουν τον ίδιο χειρισμό. «Οπότε γιατί θα έπρεπε ένα παιχνίδι να σου μάθει κάτι διαφορετικό;», θα μου πεις, και θα σου απαντήσω, «γιατί κυνηγούν την πρωτοτυπία». Όμως κακά τα ψέματα δεν υπάρχει παρθενογένεση. Όλα τα παιχνίδια έχουν μεταξύ τους ομοιότητες και αυτό η εταιρία το ξέρει καλά.

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ!

By writergregt

Ονομάζομαι Γρηγόρης Τριγλίδης. Εδώ και χρόνια παίζω games, ασχολούμαι με το ανοιχτό λογισμικό Linux και έχω αρκετή πείρα για να βοηθήσω νέους παίχτες και χρήστες υπολογιστών, να δούμε εναλλακτικές τεχνικές λύσεις αλλά και για να ανταλλάξουμε απόψεις. Περιμένω τα σχόλιά σας.

Αφήστε μια απάντηση