Θα ήθελες να μάθεις τι είναι αλλά και πως μπορείς να αποκτήσεις το νέο πακέτο Valve Index VR για να εκτοξευθεί η εμπειρία παιχνιδιού στα ύψη; Τότε έλα μαζί μας να το δούμε παρέα.

Το νέο Valve Index VR

Τα πρώτα ερωτήματα.

Έφτιαξα τον καφέ μου σήμερα το πρωί, έκατσα στην άνετη gaming καρέκλα μου και ξεκίνησα την διαδικτυακή μου εξερεύνηση στο Steam. Είχα σκοπό να γράψω για κάποιο παιχνίδι, γενικά μ’ αρέσει να ξεθάβω μικρά διαμάντια ξέρετε, αυτά που ενώ αξίζουν αλλά λόγω μικρού badget έχει μικρή προώθηση με αποτέλεσμα να μην το μάθουμε ίσως και ποτέ. Όμως μου τράβηξε κάτι άλλο την προσοχή. Ανάμεσα στα διάφορα games που διαφήμιζε η Valve ψηλά στα προβαλλόμενα, ξέρετε, εκεί που εναλλάσσονται οι εικόνες. Πέταξε την διαφήμιση για το πακέτο VR Valve Index. Όμως πριν σταθούμε σε αυτό ας πάμε να δούμε τι είναι η VR τεχνολογία εν συντομία.

H VR τεχνολογία.

Σύμφωνα με την wikipedia: Εικονική πραγματικότητα (αγγλικά: virtual reality ή VR) ονομάζεται η προσομοίωση ενός πραγματικού η φανταστικού περιβάλλοντος από έναν υπολογιστή. Η τρέχουσα τεχνολογία VR χρησιμοποιεί συχνά ακουστικά εικονικής πραγματικότητας ή περιβάλλοντα πολλαπλών προβολών, μερικές φορές σε συνδυασμό με φυσικά περιβάλλοντα ή σκηνικά, για τη δημιουργία εικόνων, ήχων και άλλων αισθήσεων που προσομοιώνουν τη φυσική παρουσία ενός χρήστη σε ένα εικονικό ή φανταστικό περιβάλλον. Ένα άτομο που χρησιμοποιεί εξοπλισμό εικονικής πραγματικότητας είναι σε θέση να «κοιτάξει γύρω» τον τεχνητό κόσμο, να κινηθεί γύρω του και να αλληλοεπιδράσει με εικονικά χαρακτηριστικά ή αντικείμενα.

Πηγή
Το πακέτο Valve Index VR για τον υπολογιστή είναι μια εξαιρετική προσθήκη!
Valve Index VR.

Επιστροφή στο Valve Index VR.

Το Valve Index VR σου αλλάζει την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας σε υψηλή πιστότητα και σου προαφαίρει στο ίδιο πακέτο με την συσκευή και το Half-Life: Alyx. Αξίας την στιγμή που γράφεται το άρθρο 49,99 €. Η Valve σας δίνει το παιχνίδι εντελώς δωρεάν σε όσους γίνουν κάτοχοι του Valve Index ακόμη και για τους κατόχους των χειριστηρίων Valve Index.

Το πακέτο περιλαμβάνει:

 • Headset
 • Ενσωματωμένα ακουστικά
 • Καλώδιο headset
 • Καλώδιο σύνδεσης headset με συνδέσεις DisplayPort 1.2 και USB 3.0
 • Παροχή ρεύματος headset
 • Τοπικούς προσαρμογείς παροχής ρεύματος headset
 • Προσαρμογέα ανοίγματος headset (για μικρότερα κεφάλια)
 • Μαξιλαράκι προσώπου headset
 • χειριστήρια x2, αριστερό και δεξί
 • λουράκια χειριστηρίου x2
 • USB καλώδια φόρτισης χειριστηρίων x2
 • Σταθμούς βάσης SteamVR 2.0 x2
 • Καλώδια τροφοδοσίας σταθμών βάσης 4.5 μ (15 πόδια) x2
 • Πλατφόρμες σταθμών βάσης με υλικό στήριξης x2
 • Τοπικούς προσαρμογείς παροχής ρεύματος σταθμών βάσης
 • Πανάκι καθαρισμού

Και φυσικά όλα τα παραπάνω είναι συμβατά με υπολογιστή όπως η ίδια αναφέρει στην σελίδα της. Αν και εξυπακούεται, τέλος πάντων.

Το Valve Index VR θα αρχίσει να γίνεται πλέον απαραίτητο για κάποιους gamers.
Valve Index VR.

Απαιτήσεις του συστήματος.

Πρώτα απ΄ όλα να αναφέρουμε πως τρέχει σε Windows, σε SteamOS και σε Linux. Για πάμε να δούμε και τα υπόλοιπα.

Ελάχιστες

 • ΛΣ: Windows 10
 • Επεξεργαστής: Dual Core with Hyper-Threading
 • Μνήμη: 8 GB RAM
 • Γραφικά: NVIDIA GeForce GTX 970, AMD RX480
 • Δίκτυο: Ευρυζωνική σύνδεση διαδικτύου
 • Επιπλέον σημειώσεις: Available DisplayPort (Version 1.2) and USB (2.0+) Port Required

Προτεινόμενες

 • Επεξεργαστής: Quad Core +
 • Γραφικά: NVIDIA GeForce GTX 1070 or better
 • Επιπλέον σημειώσεις: Available USB (3.0+) Port Required for Headset Pass-Through Camera & USB Port Support

Διαβάστε ακόμη: Ένας ευχάριστος τρόπος να βγάλεις χρήματα.

Από την στιγμή που θα το πάρει κάποιος στα χέρια του θα έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει τον κόσμο του Half-Life: Alyx. Θα έχει στην κατοχή του αρκετά προνόμια όπως, εναλλακτικό οπλισμό για το οπλοστάσιο και ειδικό θεματικό περιεχόμενο Half-Life: Alyx για το Counter-Strike: Global Offensive. Και όλα αυτά στην τιμή των 1079 €.

Αξεσουάρ και ανταλλακτικά Valve Index VR.

Αν κάτι χαλάσει είναι διαθέσιμο στο κατάστημα του Steam εδώ να το αντικαταστήσεις αγοράζοντας καινούργιο. Όπως μαξιλαράκι για το πρόσωπο, καλώδιο, αριστερό και δεξί χειριστήριο κ.α.

Υπέρ και κατά του Valve Index VR.

Σίγουρα η VR τεχνολογία είναι μια τεχνολογική επανάσταση όμως, επιβάλετε να δούμε και κάποια γεγονότα που επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά την αγορά του. Παρατηρώντας της φωτογραφίες διαπιστώνω την υψηλή ποιότητα των υλικών και μια και μιλάμε για Valve οπότε η εγγύησή τους είναι δεδομένη. Μου άρεσε που έχει κάμερες και δυνατότητα ανίχνευσης αντικειμένων κι οποιασδήποτε κίνησης εντός του δωματίου. Το αρνητικό που υπάρχει είναι το γνωστό για όλους τους gamers πρόβλημα με τις κάρτες γραφικών. Οι υψηλές τιμές κάνουν την αγορά του Valve Index VR κάπως «δυσοίωνη».

Διαβάστε ακόμη: Τρόπος για ασφαλέστερους κωδικούς πρόσβασης.

Τρόπος ελέγχου του υπολογιστή για το Valve Index VR ready.

Μέσω της σελίδας της Valve μπορείς να μάθεις όσα χρειάζεσαι για το Valve Index VR.
Απεικόνιση της σελίδας για το Valve Index VR.

Στην σελίδα αλλά και στο Steam σας δίνετε η δυνατότητα να ελέγξετε αν είναι έτοιμος ο υπολογιστής να δεχτεί το Valve Index VR. Όπως βλέπετε και την εικόνα παραπάνω μπορείτε να πατήσετε στο «ΕΊΣΤΕ ΈΤΟΙΜΟΙ;», και να κατεβάσετε, μέσω Steam, το πρόγραμμα ελέγχου δείτε την επόμενη εικόνα.

Μέσω της Steam μπορείς να μάθεις αν το PC σου είναι συμβατό με το Valve Index VR.
Μάθε αν ο υπολογιστής σου είναι συμβατός με το Valve Index VR.

Συμπέρασμα.

Αναμφίβολα το Valve Index VR είναι νέα τεχνολογία αν και ξεκίνησε η διάθεσή του το 2020. Οι δυνατότητες που μας δίνονται μεγιστοποιούν την εμπειρία μας την ώρα του παιχνιδιού και από εκεί που μέχρι τώρα το κοιτούσαμε μέσα από ένα παράθυρο μικρό, (κινητό, τάμπλετ), ή μεγάλο, (τηλεόραση, προτζέκτορα), τώρα έχουμε την δυνατότητα να ήμαστε μέσα στον κόσμου του εκάστοτε τίτλου game που το υποστηρίζει. Σίγουρα υπάρχου και εναλλακτικές λύσεις που θα τις δούμε σε άλλο άρθρο. Εύχομαι μόνο στο άμεσο μέλλον να βρεθεί μια λύση με τις κάρτες γραφικών γιατί είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην αγορά εδώ και χρόνια.

By writergregt

Ονομάζομαι Γρηγόρης Τριγλίδης. Εδώ και χρόνια παίζω games, ασχολούμαι με το ανοιχτό λογισμικό Linux και έχω αρκετή πείρα για να βοηθήσω νέους παίχτες και χρήστες υπολογιστών, να δούμε εναλλακτικές τεχνικές λύσεις αλλά και για να ανταλλάξουμε απόψεις. Περιμένω τα σχόλιά σας.

Αφήστε μια απάντηση