Το καλύτερο Laptop με 300 ευρώ.

Ποιος είναι ο βασικός λόγος να αγοράσω Laptop;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προβείς στην αγορά ενός Η/Υ, όπως είναι το gaming, η εργασία σου και πολλά άλλα. Πρόσφατα ένα άρθρο του PcSolution316 πραγματεύτηκε αυτό το ζήτημα και μπορείς να το συμβουλευτείς “Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι για να αγοράσω Pc;“. Παρόλα αυτά το άρθρο που διαβάζεις τώρα αφορά τη καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις σε laptop στη τιμή των 300 ευρώ.

Γιατί να αγοράσω οικονομικό Laptop;

Ο κυριότερος λόγος για να αγοράσεις ένα laptop με χαμηλή τιμή, είναι συνήθως λόγος οικονομικός. Βέβαια η έλλειψη πολλών χρημάτων για να ξοδέψεις σε ένα σύστημα δεν σημαίνει και αυτόματα και έκπτωση στις απαιτήσεις ή συμβιβασμό στις δυνατότες απαραίτητα. Τουλάχιστον δεν συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση διότι στο PcSolution πάντα προσπαθούμε να σε βοηθήσουμε με τη καταλληλότερη επιλογή. Οπότε, αν θέλεις ένα σύστημα για γενική χρήση και ελαφρύ gaming τότε η επιλογή είναι μονόδρομος. Μια ματιά να ρίξεις σε γνωστά site που σου προτείνουν προϊόντα με ταξινόμηση κατά αύξουσα τιμή θα δεις ότι τα χαρακτηριστικά των φορητών υπολογιστών που σου προτείνουν είναι ευτελή. Η πρόταση μου είναι σε αξία διπλάσιας τιμής για ότι σου προσφέρει!

Πως μπορώ να καταλάβω εάν ένα Laptop είναι καλό;

Σου έχει ποτέ τύχει να πάρεις laptop γνωστού brand και να καθυστερεί να ξεκινήσει; Να σου κολλάει σε εφαρμογές ή να αποσυνδέεται συχνά από το Wi-Fi; Αν όχι είσαι τυχερός και εγώ μάλλον όχι. Αυτό που θέλω να πω είναι οτί πλέον κάποιες εταιρείες βασίζονται τόσο στο όνομα τους, που ενώ θεωρείς κρατάς κάτι ποιοτικό στα χέρια σου (και πλήρωσες αδρά γι’αυτό) αποδεικνύεται ότι ήταν τελικά κατώτερες των περιστάσεων. Βασικό στοιχείο για να καταλάβεις εάν ένα λάπτοπ είναι ποιοτικό είναι αρχικά ο επεξεργαστής που φέρει. Πυρήνες, χρονισμοί κτλ. Όμως δεν είναι αυτό μόνο. Για τη συγκεκριμένη πρόταση, επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για Laptop των 300 ευρώ, έχουμε έναν επεξεργαστή εξαιρετικό για αυτά που σου προσφέρει.

Πρόκειται για τον Intel Celeron N4120. Ο Intel Celeron N4120 είναι ένα τετραπύρηνος επεξεργαστής, δημιουργημένος κυρίως για φθηνά notebook και ανακοινώθηκε στα τέλη του 2019. Λειτουργεί στα 1,1-2,6 GHz (Single Core boost) και βασίζεται στην πλατφόρμα Gemini Lake. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το Celeron N4100, σου προσφέρει υψηλότερο χρονισμό Boost κατά 200 MHz. Παρόμοια με τους προκατόχους του Apollo Lake, το τσιπ κατασκευάζεται στα 14 nm, αλλά προσφέρει ελαφρώς βελτιωμένους πυρήνες, διπλάσια ποσότητα μνήμης cache L2, νέα γενιά εξόδων οθόνης (Gen 10) και εν μέρει ενσωματωμένο Τσιπ WiFi. Εκτός από τέσσερις πυρήνες CPU, το τσιπ περιλαμβάνει επίσης μια GPU με δυνατότητα DirectX 12 καθώς και έναν ελεγκτή μνήμης DDR4/LPDDR4 (δικάναλο, έως 2400 MHz). Η απόδοση της CPU του Celeron N4120 είναι ελαφρώς υψηλότερη από την παλαιότερη N4100 χάρη στο υψηλότερο χρονισμό Boost που ανέφερα.Για βασικές εργασίες, η περιήγηση με μέτρια ή πολλαπλή εργασία, η απόδοση του επεξεργαστή είναι εξαιρετική. Όπως καταλαβαίνεις αρχίζει και ξεχωρίζει για ποιους προορίζεται το συγκεκριμένο μηχάνημα που πρόκειται να σου προτείνω. Είναι κατάλληλο laptop για φοιτητές, εργαζόμενους ή για γενική και καθημερινή εργασία σε περιβάλλον γραφείου ή ακαδημαϊκό.

Πάντα υπάρχει χρόνος για λίγο παιχνίδι.

Ο παραπάνω επεξεργαστής φέρει ενσωματωμένα γραφικά για να απολαύσεις τις ώρες χαλάρωσης σου, ένα παιχνίδι ή μια ταινία κτλ. Το UHD Graphics 600 (Gemini Lake) βασίζεται στην αρχιτεκτονική Gen9 της Intel, η οποία υποστηρίζει DirectX 12 και χρησιμοποιείται επίσης για τους προσαρμογείς γραφικών Kaby Lake / Skylake / Apollo Lake (όπως το HD Graphics 520). Με χρονισμό έως και 700 MHz, η απόδοση είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με το παλαιότερο HD Graphics 500 (Apollo Lake). Το τσιπ περιλαμβάνει επίσης μια προηγμένη μηχανή βίντεο με υποστήριξη υλικού για την αναπαραγωγή υλικού VP9 και H.265 (8-bit χρώμα).

Είναι καλό ένα Laptop με 300 ευρώ;

Ως φυσική συνέχεια αυτού που αναφερθήκα παραπάνω, εκτός από τον επεξεργαστή, παίζουν και άλλα ρόλο στο πόσο καλό μπορεί να είναι ένα λάπτοπ έστω και με 300 ευρώ τιμή. Ένα από αυτά είναι η μνήμη RAM που φέρει επίσης. Ο πιό πρόσφατος τύπος μνήμης είναι η DDR5, η οποία κυκλοφόρησε πριν μικρό χρονικό διάστημα και καλό είναι να ρίξεις μια ματιά για αυτή ώστε να γνωρίζεις τι έπεται. Σε πρόσφατο άρθρο μπορείς να μάθεις αρκετές πληροφορίες “DDR5, ο νέος τύπος μνήμης.“. Ουσιαστικά αν κατέχεις τύπο μνήμης DDR4 βρίσκεσαι στη τεχνολογία αιχμής και δεν πρέπει να ανησυχείς για κάτι παραπάνω και αυτό το laptop σου τη προσφέρει, όπως άλλωστε και το μέγεθος της. Οι περισσότερες εφαρμογές είναι καλυμμένες, όπως άλλωστε και το λειτουργικό σύστημα, με 8GB μέγεθος μνήμης. Αρχίζει να διαφένεται ότι τελικά μπορεί να είναι καλό ένα laptop με 300 ευρώ.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι το μέσο αποθήκευσης. Για να δεις ουσιαστική διαφορά στους χρόνους φόρτωσης ενός προγράμματος ή του λειτουργικού συστήματος, είναι καθοριστικής σημασίας ένας γρήγορος σκληρός δίσκος. Εδώ έχουμε από τα πλέον σύγχρονα μέσα αποθήκευσης με τον SSD δίσκο των 256GB, που φυσικά είναι επεκτάσιμος εάν το επιθυμούμε. Τι άλλο κάνει ένα laptop καλή επιλογή; Η συμβατότητα με τα λειτουργικά συστήματα και με τη τελευταία έκδοση των Windows, τα Windows 11. Έρχεται λοιπόν η επιλογή μας με εγκατεστημένα τα Windows 10-64bit και ναι, είναι συμβατό έχοντας όλες τις απαιτήσεις (που είναι αρκετές) που έχουν τα Windows 11! Το βάρος είναι σημαντικός παράγοντας ειδικά αν χρειάζεται να το μετακινείς συχνά. Το συγκεκριμένο ζυγίζει μόλις 1.250 γραμμάρια, κάνοντας το από τις ελαφρότερες επιλογές αυτή τη στιγμή εκεί έξω, ενώ η οθόνη είναι και αυτή με τη σειρά της εξίσου σημαντική. Εδώ θα σου πω πως έχουμε οθόνη IPS, 1920×1080 ανάλυσης και μεγέθους 13.3″, η πλέον ιδανική για κάθε εργασία αλλά επίσης και touchscreen.

Η ώρα της αποκάλυψης.

Η ώρα να σου αποκαλύψω το προϊόν, το οποίο σου περιγράφω τόση ώρα έφτασε. Πρόκειται για το κομψό και εξαιρετικό για τη τιμή του BMAX Y13 Laptop 13.3i nch 360-degree Touchscreen.

Εκθαμβωτικά τα χαρακτηριστικά για ένα laptop που στοιχίζει 300 ευρώ.

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά θα σε εκπλήξουν ευχάριστα:

Basic
BrandBMAX
TypeY13
ColorSpace Grey
MaterialAluminum Alloy
OSWindows 10
LanguageGlobal Language
Camera1.0MP
KeyboardQWERTY (American layout),backlit function
Battery38Wh (10000mAh/3.8V), Lithium-ion Polymer Battery
Hardware
CPU typeIntel Gemini Lake N4120
CPU frequencyQuad-core Four threads,1.1GHz-2.6GHz 
Process technology14nm
GPUIntel UHD Graphics 600
RAM8GB DDR4
Hard Disk Memory256GB SSD ( can expand SSD)
Display
Screen size13.3 inch
Display ratio16:9
Screen resolution1920 x 1080 (FHD)
Screen typeIPS (10-Point Multi-touch)
Screen degree360° 
Network
Wi-FiIEEE WLAN Standard : 802.11ac/a/b/g/n / 2.4GHz/5GHz
Bluetooth5.0
Connectivity
Type-CYes
DC JackYes
SD card slotYes
3.5mm Headphone JackYes
Others
Product weight1.2500kg
Package weight2.2000kg
Product size307.5mm(L)×208mm(W)×14.7mm(H)
Package size410mm(L)×342mm(W)×340mm(H)
Package list1.Y13 Laptop*12.User Guide*13.Warranty Card*14.Original Charger5.Original Power Adapter*3 (EU&US&UK)

Ταχύτατος επεξεργαστής και γραφικά που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό χρήστη.

Πως να αποκτήσω το καλύτερο laptop με 300 ευρω;

Το καλύτερο λάπτοπ στη τιμή των 300 ευρώ μπορείς να το αποκτήσεις άμεσα, με ελάχιστα έξοδα αποστολής και φυσικά με εγγύηση επιστροφής. Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή τρέχει σε προσφορά και ίσως να το αποκτήσεις και λίγο φτηνότερα. Όπως και να έχει μην χάνεις χρόνο, είναι ένα σύστημα με πάρα πολλές θετικές αξιολογήσεις και θα σου λύσει τα χέρια και πάνω από όλα, οικονομικά.

Το καλύτερο laptop στα 300 ευρώ!

Απόκτησε το τώρα:

Επίλογος και συμπεράσματα.

Στη σύγχρονη εποχή και με τις χιλιάδες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, καλό είναι να έχεις ένα σύμμαχο στη τεχνολογία που θα σε βοηθήσει να βρεις συμφέρουσες λύσεις και να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της δουλείας ή των ακαδημαϊκών σου υποχρεώσεων. Στο PcSolution316 κάνουμε ακριβώς αυτό, βρίσκουμε κάθε τι χρήσιμο που αξίζει των χρημάτων και της προσοχής μας και στο προτείνουμε.

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ!

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

6 thoughts on “Το καλύτερο Laptop με 300 ευρώ.”
 1. 4120??? 2300 passmark.. με βαριοπουλα στο χέρι θα είσαι…
  Όχι δεν κάνει με καμία περίπτωση
  Σε refurbished μόνο πας. Έχει Αθήνα πολλά καλά μαγαζάκια κέντρο με refurbished και ένα Καλαμαριά Θεσσαλονίκης έχει παλιά που εμένα

  Μακριά από Celeronικο επεξεργαστη.. θα σελινοποιηθεις από τα νεύρα .
  Ακόμα και για απλή χρήση.
  Με τόσα λίγα λεφτά πας μονόδρομο σε refurbished
  Μην πείτε για εγγύηση κτλ γιατί το λάπτοπ με Celeron δεν κάνει ούτως η άλλως..φεύγει πατάρι απευθείας πεταμένα λεφτά

  Μια παραίτηση αν θέλετε ….Αυτό το email και το όνομα δεν μπορεί να απλοποιηθεί κάπως;

  1. Refurbished laptops, με 300 ευρώ παίρνεις κανένα i5 2ης γενιάς και να είσαι και ευχαριστημένος ενώ το βάρος του είναι σα να έχεις βάλει πέτρες σε ένα σακί και κουβαλάς και μνήμη DRR3. Πέρα από τον επεξεργαστή για τη χρήση που προορίζεται σου δίνει SSD, που δεν το βρίσκεις ποτέ σε refurbished ή το πληρώνεις έξτρα, σου δίνει DDR4 ram, ενώ έχει και touchscreen χρησιμοποιώντας το ως τάμπλετ.

   1. Ναι i5 δεύτερης γενιάς αλλά καλύτερος από celeroνιασμενο επεξεργαστή και με κάνα 150αρ.

    Όλα καλά βασικά είναι αρκεί να ξες τι θες

Αφήστε μια απάντηση

elGreek