Είναι καλό κουτί το Thermaltake Core P6;

Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου το Thermaltake Core P6, καθώς αντικατέστησα το σύστημα που βρισκόταν σε ένα παλιό κουτί της Cooler Master. Εδώ θα βρεις ότι χρειάζεται να ξέρεις για το συγκεκριμένο κουτί. Χρησιμοποιήσα την υδρόψυξη της Thermaltake TH360, τροφοδοτικό το Thermaltake Toughpower GF1 ARGB 850W Gold και ανεμιστήρες τους Thermaltake Riing Quad 12 RGB Radiator Fan TT Premium Edition 3 Pack. Το υπόλοιπο σύστημα που προϋπήρχε αποτελούταν από, Intel i7-10700, Gigabyte Z590 UD AC ATX Motherboard 32 Gb ram στα 3200 Mhz και κάρτα γραφικών RADEON NITRO+ RX570.

είναι πανέμορφο το τροφοδοτικό της Thermaltake
Το ARGB τροφοδοτικό της Thermaltake.

Στη συνέχεια του άρθρου θα σου πω την εμπειρία μου με το Thermaltake Core P6, καθώς αφιέρωσα αρκετό χρόνο μαζί του στο πρώτο μας ραντεβού. Η άποψη μου είναι πολύ θετική για το συγκεκριμένο κουτί και γενικά θα πω με τα προϊόντα της Thermaltake. Τη θεωρώ πολύ αξιόπιστη και ποιότικη εταιρεία που γνωρίζει στο έπακρο της ανάγκες του καταναλωτικού κοινού.

Η πρώτη επαφή με το Thermaltake Core P6.

Αρχικά θα πω ότι είναι ένα κουτί που επιβάλλεται με το στυλ του στο χώρο. Είναι αρκετά βαρύ, γύρω στα 20 κιλά. Όμως είναι επιβλητικό, καλύπτεται από Tempered glass των 4mm, μπορείς να το μετατρέψεις πραγματικά σε έργο τέχνης και από τα κουτιά που έχω δουλέψει, φαίνεται να έχει το περισσότερο χώρο για cable management.

Thermaltake Core P6; Ένα κουτί για εκκεντρικούς τύπους.
Σου προσφέρει χώρο για εξαιρετικό cable management.

Έχει πολλές θέσεις για ανεμιστήρες και το άγχος μου ήταν αν στο front panel, αφαιρείται η βάση που έχει για τοποθέτηση ψύξης ώστε να παραμείνει μόνο τζάμι. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να βρω πουθενά και τελικά θα σου πω πως ναι, αφαιρείται και μπορείς να μην βάλεις ανεμιστήρες μπροστά. Είναι φοβερό το αποτέλεσμα καθώς είναι όλο γυαλί και μέσα κοσμεί το σύστημα σου με τον RGB φωτισμό. Επιλέγοντας προϊόντα της thermaltake, εννοείται πως το πας σε άλλο επίπεδο, καθώς δένουν όλα αρμονικά και το αποτέλεσμα είναι αρτιότερο.

Tο front panel μπορεί να μείνει κενό από ανεμιστήρες, αναβαθμίζοντας το οπτικό αποτέλεσμα.

Το υλικό που είναι κατασκευασμένο, είναι γαλβανισμένο αλουμίνιο, αντιλαμβάνεσαι από τη πρώτη στιγμή τη ποιότητα κατασκευής καθώς, είναι στιβαρό και προσεγμένο στις λεπτομέρειες. Τέλος, ενώ πρόκειται για midi tower, μόλις το αντικρύσεις, θα το θεωρήσεις λίγακι παραπάνω προς full tower λόγω μεγέθους.

Η συνέχεια του Build.

Στη συνέχεια του build, καθώς ξεδιπλώνονται τα χαρακτηριστικά του κουτιού, θα δεις στο εσωτερικό τον άπλετο χώρο του. Έχει θέσεις για custom loop υδρόψυξη, που περισσότερα γι’αυτή μπορείς να διαβάσεις στο άρθρο μου “Οδηγός κατασκευής Custom Υδρόψυξης“, έχει πολλές θέσεις για σκληρούς δίσκους καθώς μπορεί να χωρέσει τέσσερις των 3.5″ ή οκτώ των 2.5”.

Ο άπλετος χώρος του Thermaltake Core P6.

Γενικά, θα ευχαριστηθείς να ασχολείσαι με το συγκεκριμένο κουτί. Είναι αρκετά “εύκολο” στη συναρμολόγηση και καταλαβαίνεις κατευθείαν που θα τοποθετήσεις το οτιδήποτε. Μου άρεσαν πολύ οι λεπτομέρεις, οι γωνίες του και το κενό που έχει στη θέση του τροφοδοτικού και το αφήνει να αναδειχτεί και αυτό με τη σειρά του, είτε έχει logo στο πλάι είτε rgb φωτισμό όπως αυτό που επίλεξα εγώ.

Υδρόψυξη που χρησιμοποιήσαμε.

Για υδρόψυξη όπως ανέφερα στην αρχή του άρθρου επίλεξα την Thermaltake TH360 ARGB καθώς η τιμή της είναι αρκετά οικονομική για 360mm υδρόψυξη αλλά και επειδή γνωρίζω την Thermaltake, άρα θα είχα κάτι ποιοτικό. Εδώ θα σου πω, πως όντως είναι εξαιρετική υδρόψυξη για τα χρήματα της (κοντά στα 100 ευρώ). Οι ανεμιστήρες είναι απλά οκ, δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά σίγουρα κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Η ταχύτητα αντλίας είναι στις 3300 στροφές, οι ανεμιστήρες φτάνουν τις 1500 ενώ το επίπεδο θορύβου βρίσκεται στα 28.2 dB-A, το οποίο είναι πολύ εντάξει για μένα.

Σίγουρα σου εγγυώμαι πως δεν θα μετανιώσεις αν επιλέξεις τη συγκεκριμένη υδρόψυξη. Καλύπτει άνετα τις ανάγκες σου σε ψύξη και από ομορφιά επίσης είναι εκθαμβωτική. Τέλος η τοποθέτηση της, επιλέγοντας το κατάλληλο bracket για AMD ή Intel, είναι πανεύκολη!

Εύκολη η τοποθέτηση της Thermaltake TH360 ARGB.

Thermaltake Riing Quad 12 RGB Radiator Fan TT Premium Edition 3 Pack.

Όπως λέει και ο τίτλος, τα Thermaltake Riing Quad 12 RGB Radiator Fan TT Premium Edition 3 Pack και ένα single για το πίσω μέρος ήταν η επιλογή για τη ψύξη του συστήματος μας. Μόλις τα άγγιξα, αλήθεια κατάλαβα ότι έκανα τέλεια επιλογή στο θέμα των ανεμιστήρων. Είναι πάρα πολύ ποιοτικά, έχουν επιπλέον μέσα controller, για να ελέγχεις των RGB φωτισμό, ο οποίος δέχεται μέχρι πέντε συσκευές και μπορείς να τον κάνεις bridge με άλλον controller. Το πρόγραμμα της Thermaltake για διαχείριση; Τέλειο! Ότι και να πω για τους συγκεκριμένους ανεμιστήρες είναι λίγο. Μόνο τις ζώνες RGB φωτισμού να δεις που έχουν μέσα, την ποιότητα κατασκευής και ελέγχου τους, αρκεί και με το παραπάνω για να τους επιλέξεις!

Τέλεια επιλογή σε ανεμιστήρες, Thermaltake Riing Quad 12 RGB Radiator Fan TT Premium Edition, με κλειστά μάτια!

Προς την ολοκλήρωση του build με το Thermaltake Core P6.

Καθώς οδεύουμε στην ολοκλήρωση του Thermaltake P6 core Review και το κουτί μας αρχίζει να αποκτάει προσωπικότητα και ύφος, αρχίζω να καταλαβαίνω πλέον πόσο future proof αποδεικνύεται η επιλογή μου. Οι λίγες παρεμβάσεις μου είναι αρκετές, άλλα μου επιτρέπει πάρα πολλές ακομά, δίνοντας μου την ευελιξία να μείνω στα λίγα ή να προσθέσω πολλά χωρίς να στερούμαι το αποτέλεσμα, ότι και να επιλέξω. Αυτό για μένα είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενός κουτιού! Να μην χρειάζεται να το γεμίσεις για να σου δείξει την ομορφιά του, αλλά να σχηματίζεται καθώς εσύ το πλάθεις! Επίλεξα για τροφοδοτικό το Thermaltake Toughpower GF1 ARGB 850W Gold επειδή έτσι και αλλιώς θα αντικαθιστούσα το παλιό μου και πραγματικά έμεινα άφωνος. Είναι απλά εκπληκτικό! Αν το PSU shroud στο επιτρέπει, ότι κουτί και να έχεις, αυτό το τροφοδοτικό πρέπει να το πάρεις, χθες! Δεν θα σε ζαλίσω για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, καθώς έχει gold πιστοποίηση και πολλές άλλες που μπορείς να τις ελέγξεις από την ιστοσελίδα της Thermaltake, αλλά η ομορφιά του είναι απαράμιλλη. Η ποιότητα του δε, σε ότι αφορά την κατασκευή επίσης αναμφισβήτητη.

Ολοκληρώνοντας τη δημιουργία.

Μπορείς επιπλέον να διαβάσεις το πρόσφατο άρθρο μου “Το καλύτερο Gaming PC case“που θα σε βοηθήσει να επιλέξεις το καλύτερο κουτί για gaming!

Επίλογος και συμπεράσματα.

Είναι πολύ καλό κουτί το Thermaltake Core P6, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για gaming, για PC enthusiast Build, σε γραφείο και γενικά οπουδήποτε. Έχει τεράστιους χώρους, τέλειο περιθώριο για cable managment, πολλές θέσεις για σκληρούς δίσκους αλλά το κύριο πλεονέκτημα του είναι η ευελιξία του. Είτε θέλεις κάτι λιτό είτε να το φωτίσεις σαν τη Νέα Υόρκη, είναι ιδανική επιλογή!

Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να επιλέξεις το παραπάνω κουτί καθώς σου λέω με σιγουριά ότι θα καλύψει κάθε ανάγκη σου, είτε πραγματοποιήσεις πολλές παρεμβάσεις είτε λίγες. Παρακάτω θα βρεις τη λίστα των προϊόντων που χρησιμοποίησα για το Thermaltake P6 core review, καθώς μπορείς να τα αποκτήσεις με ελάχιστα ή μηδενικά έξοδα αποστολής και στις καλύτερες τιμές. Τέλος μπορείς να διαβάσεις ένα άλλο πρόσφατο άρθρο μου για τις κάρτες γραφικών και πως μπορείς να αποκτήσεις μια με τίτλο “Που μπορώ να βρω κάρτα γραφικών;

  • Το κουτί Thermaltake Core P6 TG στο Amazon.de.
  • O επεξεργαστής Intel Core i7-10700 στο Amazon.de.
  • Υδρόψυξη Thermaltake TH360 στο Amazon.de.
  • Μητρική Gigabyte Z590 UD AC ATX Motherboard στο Amazon.de.
  • Ανεμιστήρες Thermaltake Riing Quad 12 RGB Radiator Fan TT Premium Edition 3 Pack στο Amazon.de.
  • Τροφοδοτικό Thermaltake Toughpower GF1 ARGB 850W Gold στο Amazon.de.

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο “Thermaltake Core P6; Ένα κουτί για εκκεντρικούς τύπους”; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ!

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

One thought on “Thermaltake Core P6. Ένα κουτί για εκκεντρικούς τύπους.”

Αφήστε μια απάντηση

elGreek