Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί το The Elders Scrolls Blades. Ένα παιχνίδι πολυ διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

The Elders Scrolls Blades is here
The Elders Scrolls Blades is here

The Elders Scrolls Blades: Μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν

Δεν θα ξεχάσω τις συζητήσεις που είχαμε με τον φίλο μου τον Θέμη για το elders scrolls: oblivion και όχι μόνο γι’ αυτό. Αν έρθει στην συζήτηση και σήμερα θα μιλάμε για ώρες. Και δεν ήμασταν οι μοναδικοί, στα διάφορα forum γινόταν το ίδιο. Το παιχνίδι ήταν, και είναι αριστούργημα. Το Elders Scrolls: Blades δεν είναι oblivion αλλά τα γραφικά του, ο πρωτότυπος τρόπος παιχνιδιού point click είναι πραγματικά άξιος προσοχής. Προσωπικά δεν έχω δει κάτι αντίστοιχο σε άλλο mobile game και θεωρώ πως πρέπει να του δώσουμε την προσοχή που του αξίζει. Γι’ αυτό πάμε να το δούμε από κοντά.

Elders Scrollo: Blades
Καταπληκτικά γραφικά στο elders scrolls: blades

Άνοιξη, καιρός για μια βόλτα… στον κόσμο του: The Elders Scrolls: Blades

Άραξα στον καναπέ, έπινα τον κρύο εσπρέσο και μόλις που ξεκίνησα την εξερεύνηση στο κινητό. Δεν έβλεπα κάτι που να με συγκινεί. Ήθελα κάτι δυνατό, κάτι από το ένδοξο παρελθόν. Πατούσα λέξεις κλειδιά, τα αποτελέσματα πολλά αλλά μάλλον η διάθεση για κάτι πραγματικά αξιόλογο αυξήθηκε με τον ερχομό του ανοιξιάτικού ήλιου. Η διάθεση τούτη την εποχή είναι μόνο περπάτημα στην εξοχή, ανακάλυψη νέων προορισμών και ταξίδια. Η ικανοποίηση δεν άργησε, μόλις πάτησα τα recommended η εμφάνιση του Elders Scrolls: Blades μ’ έκανε να καρφώσω το βλέμμα μου στον τίτλο. Κοίταξα τις εικόνες, τα γραφικά του καταπληκτικά, πανέμορφα, ναι βρήκα αυτό που έψαχνα. Όμως για στάσου, πως γίνετε να ξέρει τι ψάχνω το play store; Περίεργο…

Νομίζεις πως είσαι μέσα στον κόσμο του Elders Scrolls: Blades

The Elders Scrolls Blades: Μετά την εγκατάσταση

Το αρχείο του παιχνιδιού 89,56Mb και το update που έκανε αμέσως μετά το ξεκίνημα μόλις 1086,84Mb. Όλη την ώρα της αναμονής πίστευα πως οι φωτογραφίες ήταν wallpapper, αλλά αυτό που αντίκρισα στην μικρή οθόνη ήταν θαυμάσιο και άξιζε την αναμονή. Η λεπτομέρεια των γραφικών και η μουσική, σε συνδυασμό με τους διαλόγους, τον μοναδικό τρόπο παιχνιδιού και τα fx δημιουργεί μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και περιπέτειας που αν και το παιχνίδι δεν έχει κάποιο τρομερό βάθος στα πρώτα lvl, παρόλα αυτά κατάφερε να με κρατήσει. Δέσμιος εγώ, ή μάλλον, αιχμάλωτος στον κόσμο του δεν μπόρεσα να το αφήσω από τα χέρια μου για να γράψω το άρθρο.

Elders Scrollo: Blades
Το point click system

Διαβάστε ακόμη: Τρόποι για να παίξεις games στο Ubuntu Linux

Το tutorial του The Elders Scrolls:Blades

Στην περίπτωση του tutorial αυτό που έχω να πω είναι πως έμεινα ενθουσιασμένος και προβληματισμένος. Για να γίνω πιο σαφής. Με ενθουσίασε ο καινοτόμος τρόπος χειρισμού, τα όμορφα γραφικά και η ατμόσφαιρα αλλά, προβληματίστηκα ταυτόχρονα γιατί δεν ήξερα πόσο θα πάρει να συνηθίσω να το χειρίζομαι με ευκολία. Δεν υπήρχε ο γνωστός μοχλός, η οθόνη του κινητού σε όρθια θέση οπότε περιορίζει την οπτική του περιβάλλοντος, δεν είναι υπολογιστής το κινητό να μπορείς να γυρνάς το ποντίκι γρήγορα σε περίπτωση κίνδυνου. Τέλος πάντων με την αγωνία και την περιέργεια στο βλέμμα προχώρησα να δω την συνέχεια. Όμως αυτό που διευκόλυνε τα πράγματα ήταν πως είχα ενεργοποιημένη την λειτουργία για να γυρίζει οριζόντια η οθόνη οπότε πολλές οπτικές δυσκολίες έλαβαν τέλος. Το επίσης καλό που διαπίστωσα μετά από αρκετές ώρες παιχνιδιού ήταν πως είχε joystick αλλά δεν μου το έδειξε στο tutorial, λογικό γιατί στην πραγματικότητα δεν το χρειάζεσαι γιατί απλούστατα δεν στρίβει τον χαρακτήρα σου σε μοίρες αλλά μετακινείτε δεξιά, αριστερά, μπρος πίσω χωρίς να αλλάζει το μέτωπο στον εχθρό που κι αυτό και πάλι δεν χρειάζεται. Οι εχθροί έρχονται ένας ένας και τους πολεμάς με το point click, απλό.

Hey Junius!

The Elders Scrolls Blades: Με το πέρας του tutorial

Μετά από μερικές μάχες στο δάσος με περίμενε στην λεηλατημένη πόλη ένας άγνωστος και μου είπε πως του φαίνομαι γνωστός. Ήταν η στιγμή που έπρεπε να φτιάξω τον χαρακτήρα μου. Οι επιλογές αρκετές και έντιμες. Η εταιρία σου δίνει για κινητό αρκετές για να φτιάξεις το φύλο, το πρόσωπο και το σώμα. Τα race αρκετά, δέκα στον αριθμό: wood elfs, argonians, bretons, dark elfs, imperial, khajit, nords, orc και redguards. Η κάθε κλάση έχει τα δικά της bonus και αν κάνετε λάθος επιλογή το The Elders Scrolls: Blades σου δίνει την δυνατότητα να αλλάξεις τον χαρακτήρα σου εξολοκλήρου χωρίς να χάσεις το progress σου. Καλό έτσι;

Εδώ μπορείς να αλλάξεις τον χαρακτήρα σου.

Ένα ή και περισσότερα πρωτότυπα στοιχεία

Ενώ στους υπολογιστές το να χτίζεις κτίρια σε rpg και mmorpg δεν είναι πρωτότυπο εδώ μπορώ να πω ότι είναι με τον τρόπο που σου το δίνει η bethesda. Γιατί όχι μόνο τα χτίζεις αλλά τα αναβαθμίζει κιόλας, να σωστά καταλάβατε, τα κτήρια που φτιάχνεις κάνουν lvl-up. Μια ακόμη πρωτοτυπία είναι πως μπορείς να μονομαχείς κάνοντας κλικ επάνω στον εχθρό, και τον χτυπάς στο σημείο που επέλεξες αλλά η διεξαγωγή του χειρισμού της δεν τελειώνει εδώ. Μπορείς να μάθεις περισσότερα καθώς ανεβάζεις τον χαρακτήρα σου, π.χ. μπορείς να κάνεις ελεγχόμενα critical χτυπήματα ανάλογα πότε σηκώνεις το δάχτυλο, να χτυπήσεις «σέρνοντας» το όπλο και στην κατάλληλη στιγμή να κόψεις τον αντίπαλο με την λεπίδα του σπαθιού σου από το σημείο που οδηγείς το όπλο σου με το δάχτυλο και το καλύτερο; Έχει compos.

Hell yeah!!!

The Elders Scrolls Blades: First person rpg;

Όπως καταλάβατε το παιχνίδι είναι σε πρώτο πρόσωπο όπως δείχνει και η παραπάνω εικόνα. Δεν έχω ξανά δει κάτι ανάλογο σε mobile rpg και αυτό ήταν που μου άρεσε περισσότερο. Θέλει όμως λίγο προσοχή στην αρχή γιατί δεν κάνεις δεξιά το δάχτυλο για να μετακινήσεις αριστερά την εικόνα όπως γίνετε στους χάρτες, κάνεις δεξιά το δάχτυλο και κοιτάς δεξιά , δηλαδή το δάχτυλό σου κάνει την οθόνη να γυρίσει στην κατεύθυνση που του δείχνεις σαν να είναι το βλέμμα σου.

Δες τι σε περιμένει

Game Play

Ο τρόπος παιχνιδιού χωρίζετε σε τρεις όμοιες κατηγορίες. Το πρώτο και γνωστό σε όλους είναι τα Quests Δεύτερο σημείο είναι και οι εργασίες που κάνεις κάτι σαν solo dungeon και προσφέρει σε rewards τα ίδια, πάνω κάτω αλλά πιο καλά αντικείμενα και περισσότερα χρήματα σαν τις αποστολές, σε αυτό το σημείο δεν κατάλαβα γιατί δεν τα ονόμασε η εταιρία quest να τελειώνουμε. Εν πάση περίπτωση αυτές τις εργασίες πρέπει να τις κάνεις εντός ενός χρονικού ορίου και περίπου 5-6 φορές. Κάθε φορά η δυσκολία μεγαλώνει. Τρίτων υπάρχουν σε παρόμοιες πίστες τα event που σου δίνουν πρόσθετα χρήματα όπλα κ.α. Χτίζεις σπίτια, μαγαζιά κ.α. στην πόλη σου και τα αναβαθμίζεις. Μπορείς να φτιάξεις αντικείμενα, να σπάσεις από αυτά που έχεις ήδη και να πάρεις matirials ή να τα πουλήσεις. Μπορεί να είναι δωρεάν το παιχνίδι αλλά στο store μπορείς να πάρεις κάποια packs με αληθινά λεφτά ή με diamonds που μπορείς είτε να τα αγοράσεις είτε να τα μαζέψεις στις αποστολές.

The Elders Scrolls Blades: Γραφικά

Από την πρώτη στιγμή αυτό που προσέχεις είναι η λεπτομέρεια του κόσμου που αντικρίζεις. Ο ήλιος που περνάει από το φύλλωμα των δέντρων διαμορφώνει τις σκιές, τους χρωματισμούς, και την διασπορά του φωτός στις επιφάνειες. Ταυτόχρονα υπάρχουν φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα και έντομα που πετούν τριγύρω ανέμελα. Δεν έχω να πω κάτι άλλο εκτός από το ερώτημα πως, τι θα γίνει αν αυτό, ή ένα παρόμοιο παιχνίδι δημιουργηθεί για το metaverse; Απλά καταπληκτικό.

Ηχος

Τα ηχητικά FX σε συνδυασμό με τα γραφικά, την μουσική, τις εργασίες, την επίλυση των αποστολών και ότι έχεις να κάνεις, ως αποτέλεσμα έχει να σε απορροφά και να θες να δεις ακόμη περισσότερα. Ποιο συγκεκριμένα δεν πρόσεξα καμία υπερβολή στους ήχους, αντίθετα έβαλα τα ακουστικά και απόλαυσα την μουσική που θύμιζε άρχοντα των δαχτυλιδιών και τα ρεαλιστικά fx βοήθησαν να ταξιδέψω στον κόσμο του.

Διαβάστε ακόμη: Τα 5 καλύτερα gaming ακουστικά για το 2022.

Θερμοκρασία και μπαταρία

Εδώ ίσως να είναι το μοναδικό σημείο που θέλει προσοχή. Η θερμοκρασία δεν ανέβηκε επικίνδυνα, ακόμη και όταν το έβαλα για φόρτωση. Όμως την πρώτη φορά που το δοκίμασα χωρίς να το έχω στην πρίζα η ενέργεια του κινητού έπεσε σχετικά πιο γρήγορα π.χ. από την εφαρμογή του Facebook. Συνιστώ πάντως την ώρα του παιχνιδιού να υπάρχει κοντά σας φορτιστής ή powebank.

Συμπεράσματα

Εν κατακλείδι το παιχνίδι με ενθουσίασε. Μιλάμε για ένα game που φέρνει καινοτομίες στον χειρισμό του αλλά και στο content του όσων αφορά για mobile games. Τα υπέροχα, ρεαλιστικά γραφικά σε συνάρτηση με τον ήχο αφήνει μια αίσθηση μυστηρίου και εξερεύνησης που συναρπάζει. Το γεγονός που τρώει λίγο γρήγορα την μπαταρία θεωρώ πως είναι ένα ευτελές ζήτημα και διαφέρει από κινητό σε κινητό αλλά και αν υπάρχει νομίζω πως αξίζει να παίξει κανείς το παιχνίδι. Κατά τη γνώμη μου θεωρώ πως το The Elders Scrolls: Blades είναι ένα αριστούργημα. Φυσικά για να το πούμε αυτό θα πρέπει να παίξουμε για πολύ καιρό. Ωστόσο όταν μπείτε στο κόσμο του θα καταλάβετε γιατί το λέω. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι ένα game μικρό σε μέγεθος για όλα όσα σου προσφέρει.

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ.

By writergregt

Ονομάζομαι Γρηγόρης Τριγλίδης. Εδώ και χρόνια παίζω games, ασχολούμαι με το ανοιχτό λογισμικό Linux και έχω αρκετή πείρα για να βοηθήσω νέους παίχτες και χρήστες υπολογιστών, να δούμε εναλλακτικές τεχνικές λύσεις αλλά και για να ανταλλάξουμε απόψεις. Περιμένω τα σχόλιά σας.

Αφήστε μια απάντηση