Gaming exoskeleton: Πέρασε ο χρόνος κι εγώ μέσα στον σταθμό του τρένου αναζητούσα να κρυφτώ. Έμεινα όλο το απόγευμα εκεί γιατί…

Gaming exoskeleton: …ήταν ένα μέρος αχανές και ήσυχο.

Ο εχθρός αν έψαχνε εκεί θα τον άκουγα την στιγμή που θα ερχόταν γιατί ακούγεται κι ο παραμικρός θόρυβος, εξαιτίας του αντίλαλου. Γύρω μου κλειστά μαγαζιά με σπασμένες τζαμαρίες, σκόρπια εμπορεύματα στο πάτωμα. Αποτύπωμα του πολέμου που είχε ξεσπάσει. Οι τοίχοι με βαμμένα συνθήματα, απειλές και από τις δύο παρατάξεις κι εγώ ένας απλός παρατηρητής που κρυβόταν στις σκιές. Δεν διάλεξα εγώ μεριά με βάλανε χωρίς να με ρωτήσουν.

Δεν ήξερα τον λόγο που πολεμούσα αλλά έπρεπε. Έτσι πήρα…

… το όπλο μου και την αποστολή μου κι έψαξα ένα μέρος να κρυφτώ. “Ψηλά”, μου είπαν, “όσο μπορείς πιο ψηλά”, και με έδιωξαν άρον άρον μια και ο χρόνος έτρεχε αντίστροφα. Μπήκα στο πρώτο κτίριο που βρήκα μπροστά μου και τώρα ότι μπορεί να με πάει στην στέγη, μια σκάλα, μια σκαλωσιά, αρκεί να ανέβω και να τοποθετήσω το όπλο μου.

Gaming exoskeleton: Άνοιξα την τσάντα, το όπλο μου ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή. Το έστησα…

… και περίμενα τον εχθρό. Είχα το καλύτερο δυνατό οπτικό πεδίο από όλο το πεδίο της μάχης. Βλέπω κίνηση, σημάδεψα, ένας δικός μου ήταν, τον αναγνώρισα από τα διακριτικά της στολής του, μπλε περιβραχιόνιο. Τα βήματά του γρήγορα και νευρικά, έμοιαζε να έχει χαθεί. Έπρεπε να του καλύψω τα νώτα που ήταν εκτεθειμένος. Έστρεψα την κάννη και κοίταξα με την διόπτρα. Είχα δίκιο, ένας εχθρός πλησιάζει με μαχαίρι γιατί του τελείωσαν τα πυρομαχικά.

Gaming exoskeleton: Σημάδεψα προσεχτικά όσο πλησίαζε τον δικό μου, …

… πάτησα την σκανδάλη και ο τοίχος βάφτηκε κόκκινος. Ο δικός μου γύρισε και κοίταξε τον νεκρό που στα επόμενα δευτερόλεπτα εξαφανίστηκε. Πήραμε έναν πόντο ακόμη όμως ο χρόνος τελείωνε και το σκορ έδειχνε την ήττα μας.

Δεν ευνόησε η τύχη.

Ένας ήχος ακούστηκε στην ταράτσα, κάποιος ήρθε, έπρεπε να καλυφθώ και να επιτεθώ αλλά ο χώρος με κάλυπτε από όσους βρίσκονται στον δρόμο. Δεν πρόλαβα να γυρίσω κι ο εχθρός πλησίασε απειλητικά με μαχαίρι. Ήταν εκείνος που σκότωσα πριν. Γύρισα το όπλο κι άρχισα να πυροβολώ μία μία τις σφαίρες αλλά οι περισσότερες δεν τον βρήκαν, “καταραμένο άγχος”, φώναξα κι έβγαλα το μαχαίρι. Γύρισα κι έτρεξα κατά πάνω του, είχα έτσι κι αλλιώς πολύ περισσότερη ζωή. Όμως αυτός μου έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Έβγαλε το περίστροφο κι άρχισε να με πυροβολεί. Αισθάνθηκα τις σφαίρες στο κορμί μου.

Gaming exoskeleton araig
Gaming exoskeleton

Gaming exoskeleton: Πλησίασα, τον έφτασα …

… και τον μαχαίρωσα μα δεν ήταν αρκετό, με σκότωσε. Πήραν οι εχθροί τον πόντο κι εγώ κοιτούσα στην οθόνη της τηλεόρασης το σκορ, “κρίμα, πολύ κρίμα”, ψέλλισα κι έβγαλα τον εξωσκελετός που χρειαζόταν φόρτιση και τον έβαλα στην πρίζα. Η μέρα μου συνέχισε με την ρουτίνα να μ’ ακολουθεί μέχρι την ώρα της επόμενης μάχης.

Ένας μικρός πρόλογος

Μετά την έλευση του κορονοϊός πολλά τεχνολογικά επιτεύγματα ήρθαν στην επιφάνεια. όπως αναφέραμε και στο άρθρο Το Metaverse πόσο επικίνδυνο είναι. Σήμερα θα σας μιλήσουμε για μια νέα τεχνολογία που είναι σε πειραματικό στάδιο και υπόσχεται να έρθει σε εμάς σε λίγα χρόνια. Στο άρθρο Εξωσκελετός για τους AMEA είχαμε αναφέρει της δυνατότητες ενός εξωσκελετού που μπορεί να προσφέρει στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα. Τι μπορεί να προσφέρει όμως στους gamers;

Gaming exoskeleton: Προσθήκες

Εκεί που προσανατολίζεται η τεχνολογία αυτή είναι στην επαύξηση της επαφής των αισθήσεων του παίχτη εντός παιχνιδιού. Δηλαδή την ώρα που παίζουμε πχ το Diablo αντί να έχουμε κάποιον μοχλό για τον χειρισμό του χαρακτήρα μας εμείς χρησιμοποιούμε έναν εξωσκελετό με τα δικά του χειριστήρια και καθώς κινούμε τα χέρια μας να κινεί κι εκείνος τα δικά του, ή την ώρα που κάποιος μας χτυπάει κάποιο spell εμείς να νιώθουμε στο συγκεκριμένο σημείο μια δόνηση ή στο μέλλον να νιώσουμε κανονικά την αίσθηση.

Χειρισμός σε πειραματικό στάδιο
Χειρισμός σε πειραματικό στάδιο

Gaming exoskeleton: Προσωπικός προβληματισμός

Αυτό που με προβληματίζει είναι πως ο εθισμός με το κινητό και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή είναι αρκετά δυνατός. Πολλά κέντρα αποτοξίνωσης όπως το apexartisi.gr και το ΚΕΘΕΑ έχουν ειδικά προγράμματα απεξάρτησης από τα games και το διαδίκτυο. Έτσι, αν η τεχνολογία μας προσφέρει όλες αυτές τις κατά τα άλλα υπέροχες καινοτομίες, όπως ο εξωσκελετός που αναφέρουμε εδώ αλλά και για το VR στο άρθρο Το πακέτο Valve Index VR για το PC σας μου γεννιέται το εύλογο ερώτημα πως, κατά πόσο εθιστικά μπορεί να είναι όλα αυτά. Καλό λοιπόν είναι να έχουμε κάποιον χρονικό περιορισμό πριν φτάσουμε σε τέτοια σημεία.

Gaming exoskeleton: Φανταστείτε λοιπόν…

… Να φοράτε μια ολόσωμη στολή, γυαλιά VR και να παίζεται το αγαπημένο σας παιχνίδι και να βρισκόσαστε μαζί με τους φίλους σας εντός dungeon, αριστούργημα. Όσο το σκέφτομαι τόσο μου γεννιούνται ερωτήματα. Αν ποτέ φτάσει η τεχνολογία και αντί για δόνηση έχουμε πραγματική αίσθηση και την στιγμή εκείνη σκοτώνουμε ή ποδοβολάμε η αίσθηση θα είναι ίδια με την πραγματικότητα; Και τι κανονικό αντίκτυπο θα έχει όλο αυτό; Τέλος πάντων πιστεύω πως αυτό το σημείο θα περιοριστεί με κάποιο τρόπο από τις εταιρίες που θα αναλάβουν αυτό το εγχείρημα.

Gaming exoskeleton: Εν κατακλείδι

Μία τέτοια προσθήκη στο χώρο των games δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο και φυσικά ούτε κι εμάς εδώ στο pcsolution316.com. Είμαστε σε αναμονή και περιμένουμε τις εξελίξεις. Όπως και να έχει είναι μια νέα τεχνολογία που θα μας εκπλήξει ελπίζω ευχάριστα.

By writergregt

Ονομάζομαι Γρηγόρης Τριγλίδης. Εδώ και χρόνια παίζω games, ασχολούμαι με το ανοιχτό λογισμικό Linux και έχω αρκετή πείρα για να βοηθήσω νέους παίχτες και χρήστες υπολογιστών, να δούμε εναλλακτικές τεχνικές λύσεις αλλά και για να ανταλλάξουμε απόψεις. Περιμένω τα σχόλιά σας.

Αφήστε μια απάντηση