Πάμε να δούμε αν ένα ρομπότ πραγματικά αναστατώθηκε κι έσπασε το δάχτυλο ενός 7χρονου αντιπάλου στο σκάκι.

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, όπως αναφέρει η σελίδα: 9gag , ένα σκακιστικό ρομπότ που έπαιζε σκάκι έσπασε το δάχτυλο του Κρίστοφερ, ενός επτάχρονου αγοριού που ήταν ο αντίπαλός του εκείνη την στιγμή. όπως αναφέρει η 9gag, διάφορα Ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ένα ρομπότ έσπασε το δάχτυλό του μικρού γιατί αναστατώθηκε που έπαιζε γρήγορα. Πάμε να δούμε τι συνέβη.

Το βίντεο από το περιστατικό.

Μια ενδοσκόπηση του γεγονότος για το αν αναστατώθηκε το ρομπότ και τι έγινε κι έσπασε το δάχτυλο του 7χρονου

Πριν βγάλουμε το οποιοδήποτε βιαστικό συμπέρασμα ας αναφέρουμε εδώ πως για να παίξει κάποιος με το συγκεκριμένο ρομποτικό χέρι σκάκι πρέπει να ακολουθήσει κάποιους κανόνες ασφαλείας. Για να γίνω πιο σαφής, χρειάζεται στο ρομπότ να δοθεί χρόνος για να επεξεργαστεί – σκεφτεί κι έπειτα να παίξει και αμέσως μετά να απλώσει ο αντίπαλος το χέρι του στην σκακιέρα για να απαντήσει με την δική του κίνηση. Αυτό ήταν και το πρόβλημα, ο μικρός δεν ακολούθησε τους κανόνες και βιάστηκε, πιθανόν λόγω ηλικίας, να παίξει. Έτσι το ρομπότ την δεδομένη στιγμή που άπλωσε ο μικρός το χέρι εκείνο έκανε την κίνησή του έπαιξε και το ατύχημα δεν άργησε να συμβεί.

Πηγή: 9gag.com

Φωτογραφία από κάμερα.
Φωτογραφία από κάμερα.

Εύκολα συμπεράσματα

Την στιγμή που έτρεξαν να το βοηθήσουν.
Την στιγμή που έτρεξαν να το βοηθήσουν.

Διαβάστε ακόμη: Είναι καλό το MMO Arcane Legends;

Στις μέρες μας είναι πολύ εύκολο να βγάλουμε αβάσιμα συμπεράσματα και να σχολιάσουμε διαβάζοντας τον τίτλο μιας σελίδας χωρίς να κοιτάξουμε το περιεχόμενο. Αυτό φυσικά τις περισσότερες φορές δείχνει πως τα σχόλιά μας να είναι άστοχα και εκτός θέματος. Επίσης έχω προσέξει το πόσο εύκολο είναι να πειστούμε από σελίδες που προσπαθούν να κερδίσουν εντυπώσεις λέγοντας διάφορες υπερβολές όπως ανέφερα πιο πάνω πως το ρομπότ αναστατώθηκε κι έσπασε το δάχτυλο του μικρού. Ας μην πέφτουμε τόσο εύκολα θύματα και ας ήμαστε αντικειμενικοί. Δεν είναι ακόμη αποδεδειγμένο πως ένα κομπιούτερ με τεχνική νοημοσύνη έχει συναισθήματα.

Διαβάστε ακόμη: Να πάρω λάπτοπ ή σταθερό υπολογιστή;

Η τεχνική νοημοσύνη έχει συναισθήματα;

Το αν η τεχνική νοημοσύνη έχει συναισθήματα ακόμη δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά. Σίγουρα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ένα τέτοιο γεγονός αλλά μέχρι να ήμαστε σίγουροι για κάτι τέτοιο θα πάρει χρόνο. Ως γνωστών η τεχνολογία εξελίσσεται οπότε μπορεί στο μέλλον να αναπτυχθούν και συναισθήματα. Καλό είναι να ξέρουμε ότι οι επιστήμονες πριν βγάλουν κάτι στο ευρύ κοινό κάνουν πάρα πολλά πειράματα μέχρι να πάρουν τις κατάλληλες διαβεβαιώσεις για την ασφάλειά μας και τον κατάλληλο χειρισμό και ότι άλλο χρειαστεί της εκάστοτε τεχνολογίας. Μέχρι τότε βρισκόμαστε σε αναμονή για κάθε καινούργια τεχνολογία που έρχεται και αναμένουμε τις εξελίξεις.

Αν σε άρεσε το παραπάνω άρθρο ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News και μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter μας.

By writergregt

Ονομάζομαι Γρηγόρης Τριγλίδης. Εδώ και χρόνια παίζω games, ασχολούμαι με το ανοιχτό λογισμικό Linux και έχω αρκετή πείρα για να βοηθήσω νέους παίχτες και χρήστες υπολογιστών, να δούμε εναλλακτικές τεχνικές λύσεις αλλά και για να ανταλλάξουμε απόψεις. Περιμένω τα σχόλιά σας.

Αφήστε μια απάντηση