Το ξέρατε πως ο συγχρονισμός Microsoft Edge γίνετε με τον Chrome της google σε πραγματικό χρόνο; Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα ελάτε να το δούμε παρέα.

Ο συγχρονισμός Microsoft Edge
Ο συγχρονισμός Microsoft Edge

Μια μικρή εισαγωγή

Ήπια μια γουλιά καφέ απόψε το πρωί και μια σκέψη ξύπνησε μέσα μου. Σκέφτηκα πόσες φορές έχω αλλάξει browser όλα αυτά τα χρόνια. Ο πρώτο μου ήταν ο Microsoft Explorer, λίγα χρόνια αργότερα ο opera που για εκείνα τα χρόνια ήταν πρωτοποριακός γιατί μπορούσες και άνοιγες πολλές καρτέλες. Αργότερα τον safari, τον firefox κι τέλος τον chrome και τον edge. Πόσα όμως έχουν αλλάξει από τότε;

Εναλλαγή από το ένα πρόγραμμα περιήγησης σε ένα άλλο.

Διαβάστε ακόμη: Η κλοπή του κρασιού στο Steam

Η εναλλαγή από ένα πρόγραμμα περιήγησης σε κάποιο άλλο είναι ένας πονοκέφαλος για την κάθε εταιρία που προσπαθεί να τραβήξει κόσμο και να μεγαλώσει το κοινό της. Για να το καταφέρει αυτό κάθε τόσο σκέφτεται καινούργια πράγματα. Κάποιες φορές το καταφέρνει κι άλλες όχι. Μια νέα δυνατότητα έχει δημιουργηθεί γι’ αυτό τον λόγο από τον Microsoft Edge με τον συγχρονισμό real time με το Chrome της Google.

Προϋποθέσεις για να αλλάξει κανείς browser

Σήμερα αν κάποιος θελήσει να αλλάξει περιηγητή και να πάει σε κάποιον άλλον θα έχει πολλές απαιτήσεις όπως π.χ. οι κωδικοί των σελίδων που χρησιμοποιεί, οι σελιδοδείκτες, τα αγαπημένα, το ιστορικό, τα addons κ.α. Ο Microsoft Edge όμως το πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα δηλαδή, αν κάποια στιγμή ανοίξετε μερικές καρτέλες στον chrome, ή εισάγετε νέους σελιδοδείκτες με την επόμενη επανεκκίνηση του συστήματος ο M. Edge θα εισάγει τα εισάγει αυτόματα και θα ανοίξει τις καρτέλες του chrome.

Ο συγχρονισμός Microsoft Edge παίρνει τα δεδομένα από τον Chrome
Ο συγχρονισμός Microsoft Edge παίρνει τα δεδομένα από τον Chrome

Διαβάστε ακόμη: Logitech G502 Hero SE. Το no1 gaming mouse.

Νέες προσθήκες και ο συγχρονισμός Microsoft Edge

Αυτή η λειτουργία δεν είναι εντελώς καινούργια αλλά έχουν προστεθεί δύο νέες λειτουργίες που αξίζει να αναφερθούν. Η πρώτη είναι η ενεργοποίηση της επιλογής «ανοιχτές καρτέλες» στις ρυθμίσεις, η οποία αν είναι ενεργοποιημένη και είχες ανοιχτές καρτέλες στον chrome, τον οποίο τον έκλεισες, με το που ανοίγεις τον Edge ανοίγει στο σημείο που ήσουν προηγουμένως. Η δεύτερη λειτουργία είναι πω αν αλλάξεις μια ρύθμιση στον chrome αυτόματα θα αλλάξει και στον Edge σε πραγματικό χρόνο.

Είναι αρκετά χρήσιμο εργαλείο ο συγχρονισμός Microsoft Edge

Που είναι η νέα λειτουργία για τον συγχρονισμός Microsoft Edge;

Αυτή την νέα δυνατότητα θα την βρείτε στις ρυθμίσεις-προφίλ-Εισαγωγή δεδομένων προγράμματος περιήγησης-Εισαγωγή δεδομένων προγράμματος περιήγησης σε κάθε εκκίνηση και τέλος στην επιλογή «Εισαγωγή δεδομένων προγράμματος περιήγησης από το Google Chrome σε κάθε εκκίνηση» ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την. Να συμπληρώσω ότι οι καρτέλες που θα ανοίξουν από τον chrome θα έχουν την ετικέτα «εισαγόμενες καρτέλες».

Χρειάζεται προσοχή στις ρυθμίσεις για τον συγχρονισμός Microsoft Edge

Διαβάστε ακόμη: Η Καλύτερη κάρτα γραφικών. AMD RX 6950 XT.

Εν κατακλείδι

Στο μέλλον περιμένουμε ένα μεγάλο update στον Edge με νέες δυνατότητες τις οποίες θα δούμε εκείνο το διάστημα. Ως τότε θα ήμαστε στην αναμονή. Όσοι θέλετε να διαβάσετε περισσότερα γι’ αυτό το θέμα μπορείτε να μπείτε στο site windowslatest.

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ.

By writergregt

Ονομάζομαι Γρηγόρης Τριγλίδης. Εδώ και χρόνια παίζω games, ασχολούμαι με το ανοιχτό λογισμικό Linux και έχω αρκετή πείρα για να βοηθήσω νέους παίχτες και χρήστες υπολογιστών, να δούμε εναλλακτικές τεχνικές λύσεις αλλά και για να ανταλλάξουμε απόψεις. Περιμένω τα σχόλιά σας.

Αφήστε μια απάντηση