AMD Radeon Rx 6600XT στα 1080p.

Η ώρα είναι…. για 1080p gaming.

Μετά από πολύ καιρό με ελλείψεις σε κάρτες γραφικών ο περισσότερος κόσμος, ο κόσμος του gaming τουλάχιστον, έχει στραφεί σε επιλογές 1080p gaming. Αυτό κυρίως γιατί οι GPUs είναι απρόσιτες και εξαφανίζονται άμεσα με το που κάνουν την εμφανισή τους. Πρόσφατα και το Pcsolution316, έκανε μια εξαιρετική προσπάθεια για την εύρεση καρτών γραφικών μέσω μεγάλων Ευρωπαϊκών προμηθευτών. Μπορείς να πληροφορηθείς γι’αυτό στο Που μπορώ να βρω κάρτα γραφικών;. Ο περισσότερος λοιπόν κόσμος του gaming, αρχίζει να στρέφεται προς τη λύση του 1080p, καθώς σχετικά οικονομικά μπορεί να απολαύσει σε ικανοποιητικό βαθμό τους αγαπημένους του τίτλους. Εκεί που στοχεύει το συγκεκριμένο άρθρο είναι συγκεκριμένα, στην υλοποίηση της AMD Radeon Rx 6600ΧΤ, για την οποία θα πω ότι τουλάχιστον μπορείς να την αποκτήσεις πολύ κοντά στο MSRP της. Πολύ σημαντικό αυτό αν αναλογιστείς πως όλες οι κάρτες σχεδόν πωλούνται 2 και 3 φορές περισσότερο από την αρχική τιμή τους. Τους λόγους λίγο πολύ τους γνωρίζουμε όλοι αλλά αν σε ενδιαφέρει περισσότερη ανάλυση, ρίξε μια ματιά στο Η επιστροφή των GPUs..

Είναι καλό το 1080p Gaming;

Η εμπειρία στα 1080p μπορεί να είναι κακή, μέτρια, καλή και άριστη. Ο κυριότερος παράγοντας φυσικά βρίσκεται στη κάρτα γραφικών. Προσωπικά επέλεξα να σου αναφέρω την AMD Radeon Rx 6600XT όχι μόνο επειδή σου προσφέρει εξαιρετική εμπειρία στα 1080p, αλλά και επειδή μπορείς να την αποκτήσεις φτηνά. Σε σχέση λοιπόν με άλλες κάρτες γραφικών και βεληνεκούς μικρότερου ακόμη, όπως είναι η Nvidia Rtx 3060, είναι σαφώς οικονομικότερη και αποδοτικότερη. Με την εφαρμογή του FidelityFx Super Resolution της AMD, το οποίο υποστηρίζεται σε παραπάνω από 70 τίτλους ήδη, η εμπειρία σου στο gaming εκτοξεύεται στα ύψη.

το fidelity fx super resolution σου προσφέρει την απόλυτη εμπειρία gaming
Τεράστιες διαφορές στην εμπειρία gaming με το FidelityFX Super Resolution.

Σκέψου, πως επιλέγοντας την AMD Radeon RX 6600XT στα 1080p και συνδιάζοντας τη με τίτλο που υποστηρίζει το FidelityFX Super Resolution μπορείς και στα 2k να παίξεις απροβλημάτιστα. Ειδικά με τους νέους drivers adrenalin edition, που λανσάρε η AMD, προσφέρει multiplatform gaming, ιδιωτικότητα της οθόνης σε εξωτερικούς χώρους, streaming και φυσικά μέγιστη απόδοση των γραφικών σου. Μπορείς να τους κατεβάσεις στο επίσημο site της AMD και φυσικά να μάθεις περισσότερα στη μεγάλη κοινότητα blog που έχει δημιουργηθεί.

Εξαιρετικό από κάθε άποψη το AMD software, streaming, perfomance και όλες οι πληροφορίες στα χέρια σου.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας όσον αφορά τη ποιότητα του gaming, είναι ο επεξεργαστής. Εκεί η AMD, σου προσφέρει οικονομικούς και αποδοτικότατους πέρα από κάθε φαντασια επεξεργαστές. Μπορείς να συμβουλευτείς το τελευταίο άρθρο “Πτώση τιμών στους AMD επεξεργαστές., καθώς πλέον είναι καταλληλότερη περίοδος για να αποκτήσεις έναν. Έτσι, έχοντας στη κατοχή σου τέτοιων βεληνεκών επεξεργαστές, μνήμες στα 3200 Mhz παραδείγματος χάριν ή και παραπάνω και έναν NVme δίσκο, η εμπείρια σου στο gaming και συγκεκριμένα στα 1080p, φτάνει στο ταβάνι. Τέλος για βέλτιστη απόδοση της εμπειρίας, θα σου προτείνω ένα μόνιτορ στα 144Hz refresh rate, καθότι με το AMD freesync, απολαμβάνεις μια οπτική πανδαισία σε όλους ανεξαρτήτως τους τίτλους.

Με το AMD Freesync απολαμβάνεις μέγιστη εμπειρία στο gaming
Οι διαφορετικές εμπειρίες παίζοντας με ή χωρίς το AMD FreeSync.

Benchmarks της AMD Ryzen RX 6600XT.

Το PcSolution316 εξασφάλισε διάφορα σύγχρονα και αγαπημένα games, ώστε να δεις σε ultra settings, την απόδοση της συγκεκριμένης κάρτας στα 1080p.

Απόδοση στα 1080p για το METRO exodus που όπως βλέπεις είναι εξαιρετική
Metro Exodus στις Ultra ρυθμίσεις γραφικών.
Star Wars Jedi: The Fallen order. Απαιτητικό game, αλλά τρέχει αβίαστα με την RX 6600XT σε μέγιστη ανάλυση.

Ουσιαστικά η παραπάνω κάρτα, αποδίδει καλύτερα από μια Nvidia RTX 2070, αν μιλήσουμε με μεγέθη και σχεδόν στα ίσα ή και καλύτερα ακόμη σε σχέση με την RX 5700XT!

Τεχνικά χαρακτηριστικά.

Αυτά που θα έπρεπε να γνωρίζεις φυσικά μπορείς να τα βρεις και στον εκάστοτε κατασκευαστή της κάρτας γραφικών. Τα βασικά όμως και διάφορες προτάσεις υλοποιήσεων που μπορείς να βρεις σε τιμή πολύ κοντά στο MSRP, θα στα αναλύσω στη παρούσα παράγραφο. Έχουμε βασική συχνότητα τα 2359 MHz ενώ ο τύπος συχνότητας είναι φυσικά τελευταίας γενιάς GDDR6. Φυσικά πρωτόκολο επικοινωνίας χρησιμοποιεί πάλι το τελευταίο Pci_Express 4.0 , ενώ το μέγεθος μνήμης είναι στα 8GB. Εδώ θα σου πω ότι χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική AMD RDNA2, για την οποία αν δεν είσαι σίγουρος είναι η τεχνολογία γραφικών που χρησιμοποιούν οι κονσόλες Ps5 και XBOX S και X series. Η κάρτα αναμφισβήτητα είναι διαμάντι, προσφέρεται σε χαμηλή τιμή και δεν βρίσκω λόγο να μην την αποκτήσεις αν είσαι gamer. Οι υλοποιήσεις που θα σου προτείνω είναι και κοντά στο MSRP αλλά και οπτικά και αποδοτικά εξαιρετικές.

Η κάρτα με τη κοντινότερη τιμή στο MSRP και πανέμορφη φυσικά η XFX Speedster SWFT210
H XFX Speedster SWFT210 είναι από τις υλοποιήσεις που πάντα θα βρίσκεις κοντά στο MSRP, ενώ ταιριάζει άψογα με το White-Black build σου.
Πολύ αποδοτική και φτηνή η Msi RX 6600XT
H MSI Radeon RX 6600 XT MECH 2X είναι ακόμα μια όμορφη και αποδοτική υλοποίηση κοντά στο MSRP.
Μέγιστη απόδοση σε games η Gigabyte Rx 6600XT OC pro
Τέλος, η Gigabyte Radeon RX 6600 XT Gaming OC PRO αποδίδει μέγιστα και αν τη πετύχεις σε τέτοια τιμή, απλά την αγοράζεις άμεσα.
Άλλη μια φτηνή και αποδοτική υλοποίηση.

Φυσικά μπορείς να προμηθευτείς τις παραπάνω υλοποιήσεις από το Amazon, τάχιστα στο χώρο σου, με πολύ χαμηλά ή και μηδενικά έξοδα αποστολής και επειδή πολλοί με ρωτάνε, χωρίς εκτελωνισμό!

Επίλογος και συμπεράσματα.

Η AMD Radeon Rx 6600XT στα 1080p είναι overkill, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με οποιονδήποτε σύγχρονο τίτλο, ενώ δίνει και τα περιθώρια της και στο 2k gaming, χρησιμοποιόντας το FidelityFx Super Resolution. Τη συγκεκριμένη περίοδο, εάν είσαι gamer, είναι από τις πιο safe επιλογές ώστε να απολαύσεις στο μέγιστο την εμπειρία gaming, ενώ ταυτόχρονα δεν απαιτεί και μια περουσία. Το software της AMD, το οποίο είχε παλιότερα τα προβλήματα του, πλέον είναι πολύ εύχρηστο και χρήσιμο στα εργαλεία που σου προσφέρει.

Μπορείς να ελέγξεις την απόδοση κάθε παιχνιδιού και έχεις τον πλήρη έλεγχο στα χέρια σου.

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ!

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

10 thoughts on “Πως αποδίδει η AMD Radeon Rx 6600XT στα 1080p;”
  1. Επιβεβαιώνω την ποιότητα της κάρτας και πραγματικα μπορείς να τη βρεις σε σωστή τιμή! Μπράβο για το άρθρο σας

Αφήστε μια απάντηση

elGreek