RGB Vs ARGB. Πλήρης οδηγός.

Πολλοί ενδιαφέρονται τον τελευταίο καιρό να τοποθετήσουν στο σύστημα τους φωτισμό RGB. Όμως όπως και στη περίπτωση μου, αν δεν γνωρίζετε, θα βρεθείτε προ εκπλήξεων από το πόσες επιλογές υπάρχουν. RGB ή ARGB. Ποιες οι διαφορές του RGB και ARGB; Αν δεν το ξέρετε, γράψαμε ένα πλήρη οδηγό που θα σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε με επιτυχία, οποιαδήποτε συσκευή επιθυμείτε, εξατομικευμένη στο γούστο σας. Μάθετε λοιπόν ποιες συσκευές έχουν RGB φωτισμό και γίνετε expert του είδους.

(Το άρθρο ανανεώθηκε στις 03 Φεβρουαρίου 2023).

Πλήρης οδηγός που εξηγεί τις διαφορές του RGB και ARGB.

Πριν αρκετό καιρό, αποφάσισα να μεταβώ από τον άσχημο οπτικά υπόλογιστή μου, δηλαδή αυτόν τον κλασσικό με το κλειστό άγαρμπο κουτί, την άπειρη σκόνη μέσα και τα καλώδια σαν σκοτωμένα φίδια, σε κάτι πιο ντελικάτο και όμορφο οπτικά. Είχα αποφασίσει επίσης να ασχοληθώ και με το cable management, κάτι που δεν με απασχολούσε μέχρι τότε καθώς ήταν άγνωστη για μένα λέξη και ήμουν σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα εξέπληττε ακόμα και εμένα τον ίδιο. Άρχισα λοιπόν να ψάχνω στις μηχανές αναζήτησης πως θα ήθελα να μοιάζει το σύστημα μου, να πάρω νέες ιδέες και προτάσεις και να δημιουργήσω στο κεφάλι μου το δικό μου δημιουργικό concept. Και τότε έπεσα πάνω στον RGB φωτισμό, που υπήρχε σε κάθε λογής κομμάτι που απαρτίζει έναν υπολογιστή.

Mystic light. Ένα πρόγραμμα διαχείρισης RGB φωτισμού.
Το MSI Mystic light είναι το πρόγραμμα διαχείρισης RBG συκευών των μητρικών MSI.

Μνήμες, ανεμιστήρες, υδροψύξεις, κάρτες γραφικών, μητρικές ακόμα και τροφοδοτικά και καλώδια έλαμπαν με πολύχρωμα φώτα που με έκαναν να τρελαθώ και να θέλω να τα αποκτήσω! Μπαίνω λοιπόν σε ένα online κατάστημα και ψωνίζω όποιο κομμάτι έχει RGB λειτουργία. Coolers, τροφοδοτικά και πολλά άλλα όπως πληκτρολόγια ποντίκια και λοιπά περιφερειακά. Λίγο πριν το checkout, σκέφτομαι “ας δω λοιπόν πως συνδέονται όλα αυτά πάνω στον υπολογιστή”, αν και δεν θεωρούσα ότι θα είναι και κάτι περίπλοκο. Παρακολουθώ έναν τύπο στο Youtube ο οποίος αρχίζει να λέει κάτι για RGB header, addressable και non addressable, κάτι περίεργα για 5 volt, 12 volt και 3 pin. Ενώνει ένα καλώδιο σε λάθος υποδοχή και κάνει ένα “πράου!”, έπεσε το ρεύμα σε τρία οικοδομικά τετράγωνα! Μου κόπηκαν τα πόδια… Μπαίνω στο κατάστημα, αδείαζω το καλάθι όπως ήταν και αρχίζω να ψάχνω τα πάντα για τον Rgb φώτισμο τα RGB vs ARGB fans κτλ ..

Ποιές είναι διαφορές μεταξύ του RGB και ARGB;

Η βασική διαφορά και εκεί ξεκινάνε όλα, είναι στη λειτουργία. Το RGB (Red, Green, Blue) είναι λίγο παλιότερο ως τεχνολογία σε σχέση με το ARGB. Αυτό που σας επιτρέπει το RGB ουσιαστικά να κάνετε είναι, ότι ασχέτως πόσα λαμπάκια led έχει μια λεντοταινία, παραδείγματος χάριν ένας ανεμιστήρας, θα πρέπει όλες να έχουν το ίδιο χρώμα. Δηλαδή κάποιες fancy απεικονίσεις που βλέπουμε στο ίντερνετ από PC Builds με χρώματα κυκλικά ή εφέ αναπνοής κτλ δεν μπορεί να μας τα προσφέρει.

RGB light meaning
Μια αστεία απεικόνιση που παρουσιάζει την αύξηση απόδοσης αναλόγως το χρώμα.

Αντιθέτως, όπως κανείς καταλαβαίνει το ARGB (Addressable Red, Green, Blue) είναι περισσότερο διαχειρίσιμο ως προς την απόδοση και απεικόνιση χρωμάτων καθώς κάθε led λαμπάκι σε μια λεντοταινία μπορεί να απεικονίζει και διαφορετικό χρώμα ή εφέ! Ελπίζω να αρχίζετε να καταλαβαίνετε πλέον ότι είναι δύο διαφορετικά πράγματα το RGB και το ARGB, αλλά σίγουρα θα ξεκαθαρίσουν όλα στη συνέχεια. Είναι καλύτερο το ένα από το άλλο; Ναι, είναι η απάντηση. Σαφώς το ARGB έχει περισσότερες δυνατότητες φωτισμού, ρυμθίσεων και εφέ που σας επιτρέπει να “παίξετε” με παραπάνω επιλογές μέχρι να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει.

RGB led strip

Η παραπάνω εικόνα μπορεί να είναι παραπλανητική για κάποιον που δεν γνωρίζει ακριβώς τι παίρνει, αλλά πολλές φορές ακόμα και για εκείνον που γνωρίζει. Παρόλο που η συσκευασία στην εικόνα απεικονίζει μια λεντοταινία με πολλά χρώματα, στην περιγραφή αναγράφεται ως RGB led. Αυτό όπως είπαμε παραπάνω σημαίνει ότι μπορούν οι λυχνίες να έχουν μόνο ένα επιθυμητό χρώμα. Ελπίζω να αρχίζει τώρα πλέον να ξεδιαλύνει το τοπίο όσον αφορά τουλάχιστον το λειτουργικό κομμάτι. Η λεντοταινία, το led strip και η φωτολωρίδα είναι ακριβώς στο ίδιο πράγμα. Μια ακόμα παρανόηση που θα πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι, πως είτε RGB είτε ARGB η απεικόνιση δεν μπορεί να είναι μόνο πράσινη, κόκκινη, μπλέ, αλλά μπορεί να αποτυπώσει 16,777,216 διαφορετικά χρώματα που προκύπτουν από τον συνδιασμό των τρίων βασικών χρωμάτων.

Διαβάστε επίσης: Θήκες Υπολογιστή: Τα καλύτερα κουτιά για Gaming το 2023.

Μπορώ να επιστρέψω στο καλάθι αγορών τώρα.

Αφού λοιπόν επίλυσα τις διαφορές μεταξύ του RGB και ARGB, έφτασε η ώρα να αποφασίσω τι θα αγοράσω. Φυσικά, αυτό δεν ήταν άλλο από το ARGB καθώς θα μου προσέφερε πολλά περισσότερα σε χρώματα και εφέ. Εκεί είναι όμως που θυμάμαι μια λέξη που είπε εκείνος ο τύπος στο βίντεο. RGB header. Ας ψάξω λέω και αυτό αν και δεν θα είναι κάτι. Τότε στο σύστημα μου είχα μια B450M-HDV R4.0 μητρική κάρτα της Asrock που δεν ήταν και για πολλά, αλλά ήμουν σίγουρος ότι μπορούσα να βάλω πάνω ότι επιθυμούσα. Έκανα λάθος… Έψαχνα ξαναέψαχνα πουθενά RGB header.

rgb header
Απεικόνιση του 4 pin και 3pin Rgb Header σε μια μητρική Rog Asus.

Για να μην ανατινάξετε λοιπόν την πολυκατοικία προσπαθώντας να συνδέσετε κάτι για το οποίο δεν έχει υποδοχή η μητρική σας κάρτα θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα πάντα και γι’αυτό. Προφανώς και αστειεύομαι για την ανατίναξη, αλλά πολύ πιθανόν να καεί η RGB συσκευή και η μητρική ή η υποδοχή μόνο που θα τοποθετηθεί κάτι λάθος, αλλά και αυτό σίγουρα είναι υπεραρκετό. Η παρανόηση που υπάρχει, έχει κυρίως δημιουργηθεί, εντέχνως θα έλεγα για να αποκτήσει κανείς μητρική με περισσότερες δυνατότητες. Σε ένα forum της rog.asus υπάρχει ωραίο υλικό για να δεί κανείς και να καταλάβει αρκετά πράγματα. Μαζί με τις υπόλοιπες παρανοήσεις επικράτησε κάποια στιγμή, που φυσικά δεν ισχύει, ότι ο RGB φωτισμός βοηθάει στην αύξηση απόδοσης του υπολογιστή. Για παράδειγμα ο λευκός φωτισμός απεικόνιζε ότι έχουμε περισσότερα fps σε ένα παιχνίδι ενώ ο μώβ ότι το σύστημα μας δεν κρασάρει ποτέ. Φυσικά αυτά είναι για πλάκα. Στην εικόνα παραπάνω απεικονίζεται ακριβώς πως πρέπει να είναι στη μητρική μας η ARGB υποδοχή, η οποία είναι με 3 pin και 5 volt και πως πρέπει να είναι η RGB υποδοχή, η οποία είναι πάντα με 4 pin και 12 volt έξοδο.

Διαφορές μεταξύ RGB και ARGB,
Πάντα στη μητρική θα καταλήγει αυτό το άκρο με τα μεταλικά πλάισια στις μικρές τρύπες.

Συνήθως, για παράδειγμα οι RGB ανεμιστήρες, βγάζουν μια είσοδο όπως πάνω στη φωτογραφία με σκοπό να ενώνονται μεταξύ τους και να δημιουργούν μια συστοιχία πρίν καταλήξουν στο RGB header της μητρικής. Έτσι ενώνοντας τρείς ή παραπάνω ανεμιστήρες μπορούμε να τροφοδοτήσουμε τη λειτουργία φωτισμού τους, από μόνο μια έξοδο της μητρικής. Προσοχή όμως μην το παρακάνουμε γιατί εάν τοποθετήσουμε αρκετές σε αριθμό συσκευές σε μια υποδοχή μπορεί πάλι να μην μπορεί να τις τροφοδοτήσει αρκετά ή και να καταστραφεί. Αντίστοιχα όταν έχουμε να κάνουμε με ARGB τότε στην μια άκρη θα έχουμε 3 pin για να καταλήξει στη μητρική μας κάρτα όπως παρακάτω στην εικόνα.

rgb 3 pin cable
3 pin άκρο για τοποθέτηση στην ARGB
θύρα της μητρικής μας κάρτας.

Εδώ να πούμε ότι, στη μητρική η υποδοχή αναλόγως τη μάρκα έχει και διαφορετική ονομασία, αλλά η χρήση είναι ακριβώς η ίδια. JRainbow, ArgbLedStrip, ADD_header και πολλές άλλες ονομασίες που ενδεχομένως να συναντάμε στις μητρικές είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Κάθε εταιρεία μητρικής κάρτας επίσης έχει και δικό της πρόγραμμα διαχείρισης των led φωτισμών και των εφέ. Έτσι μην σας μπερδεύει το MysticLight, ή το Rgb Fusion για παράδειγμα καθώς είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα απλά το ένα αναφέρεται για MSI μητρικές και το άλλο για τις Gigabyte. Οι υπόλοιπες φυσικά μάρκες έχουν και αυτές το δικό τους όπως το Asus Aura Sync κτλ.

Ποιες συσκευές έχουν RGB φωτισμό; Χρειάζεται να έχω RGB header;

Εδώ λοιπόν αναφέρεται η έντεχνη παρανόηση που έχει γίνει έτσι ώστε να προμηθευόμαστε μητρικές με RGB headers για να μπορούμε να συνδέσουμε συσκευές με led. Δεν χρειάζεται να έχετε RGB header είναι η απάντηση! Είναι απόλυτο αυτό, καθώς υπάρχουν άπειρες συσκευές που έχουν διαφορετικούς τρόπους να συνδεθούν πάνω στο σύστημα μας και ακόμα καλύτερες στο να διαχειριστούν τα εφέ φωτισμού με τα δικά τους προγράμματα, σε σχέση με αυτά που έχουν οι μητρικές και αναφέραμε πιο πάνω. Ας ξεκινήσουμε με τις μνήμες που είναι κάτι απλό. Θα δώσω παράδειγμα τις TridentZ DDR4 16GB PC 3200 CL16 και τις TridentZ neo DDR4-3200, CL16 (βελτιστοποιημένες για AMD). Τα δύο αυτά κιτ μνήμης μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε μητρική, έχουν το δικό τους πρόγραμμα διαχείρισης χρωμάτων, το Trident Z Lighting Control και φυσικά αναφέρθηκαμε σε 3200Mhz διότι είναι το sweat spot για κάθε επεξεργαστή και συμβατό ως ταχύτητα από κάθε μητρική ακόμα και τη πιο φτηνή! Μιλάμε για πανέμορφες μνήμες, τις τοπ θεωρώ εγώ και δεν χρειάζεται φυσικά κάποιο κρυφό καλώδιο για να συνδεθούν στο σύστημα μας. Το ίδιο ισχύει και για τις κάρτες γραφικών, αναλόγως το Brand, έχουν και αυτές το δικό τους πρόγραμμα διαχείρισης και από εκεί αλλάζουμε τα εφέ και τους χρωματισμούς. Συνήθως άλλωστε τα πολλά προγράμματα διαχείρισης χρωμάτων προκαλούν διενέξεις και δημιουργούν αρκετά προβλήματα. Φυσικά το παραπάνω ισχύει για όλες τις RGB μνήμες ανεξάρτητα αν η μητρική μας έχει πρόγραμμα διαχείρισης φωτισμού και εφέ, μπορούμε να αλλάξουμε χιλιάδες χρώματα με υπέροχα οπτικά αποτελέσματα.

Trident Z neo.
Η RGB μνήμη TridentZ Νeo που αποδίδει καλύτερα σε AMD.

Οι RGB ή ARGB ανεμιστήρες και υδροψύξεις είναι συνήθως αυτοί που έρχονται με τη δυνατότητα να τοποθετηθούν στο σύστημα με 3 pin ή 4 pin υποδοχή των 5 και 12 volt αντίστοιχα και χρειάζονται φυσικά το RGB header. Θα προτείνουμε, αν και υπάρχουν περισσότερες, μερικές συσκευές καθώς πέσανε στα χέρια μας πρόσφατα σε υδρόψυξη και ανεμιστήρες κορυφαίας ποιότητας και υλοποίησης που δεν χρείαζεται να υπάρχει καν RGB Header στη μητρική μας για να κάνουν οπτικά θαύματα.

Thermaltake Floe Riing RGB 360 TT.

Η Thermaltake, κορυφαία στο είδος της, χωρίς να απαιτείται RGB header στη μητρική μας!

Η premium εκδοχή της συγκεκριμένης υδρόψυξης είναι από τις ποιοτικότερες που έχουν πιάσει τα χέρια μου. Οι ανεμιστήρες είναι τέλειοι από κάθε άποψη και αποδοτικοί καθώς και το πρόγραμμα διαχείρισης των εφέ και φωτισμού επίσης. Έρχεται με δικό της Controller και συνδέεται στην USB θύρα της μητρικής και από εκεί έχεις τη πλήρη διαχείριση τους. Επίσης ο Controller σας δίνει τη δυνατότητα να ενώσετε και άλλους Controllers, άρα επιπλέον συσκευές! Είναι κορυφή από κάθε άποψη! Μπορείτε να την αποκτήσετε πολύ οικονομικά και τάχιστα στο χώρο σας με ελάχιστα έξοδα αποστολής σε κάποιο Ευρωπαϊκό Amazon όπως αυτό της Γερμανίας εδώ! Πρόσφατα την τοποθέτησα σε ένα σύστημα και έχω να πω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μετανιώσετε αν την αγοράσετε, για κανένα λόγο!

RGB header
Εικόνα από τη USB θύρα της μητρικής μας.

Thermaltake Riing Quad 12 RGB.

RGB ανεμιστήρες από τη Thermaltake ανεξάρτητης διαχείρισης.

Η ανεμιστήρες της Thermaltake έρχονται με ανεξάρτητο controller, ίδιο με τον παραπάνω ουσιαστικά, που συνδέεται στη USB θύρα της μητρικής μας, είναι απίστευτης ποιότητας και έχουν δικό τους πρόγραμμα διαχείρισης και επίσης μπορούν να συνδεθούν και με άλλο controller για περισσότερες συσκευές σε συστοιχία! Mπορείτε να τους αποκτήσετε στο Amazon.de. Είναι τόσο φανταστικό το αποτέλεσμα που θα κάθεστε απλά να τους χαζεύετε!

Thermaltake rgb controller
Το πρόγραμμα διαχείρισης της
Thermaltake.

Lian Li Galahad AIO 360 RGB UNI Fan SL120 Edition.

Η έκδοση της συγκεκριμένης υδρόψυξης με τα SL120 fans της Lian Li, είναι από τις πλέον πολυπόθητες υδροψύξεις στην αγορά. Μας δίνει τη δυνατότητα ανεξάρτητης διαχείρισης μέσω του προγράμματος L-Connect και πάλι συνδέοντάς τη στη USB θύρα της μητρικής μας.

Lian li galahad V2
H πλέον πολυπόθητη υδρόψυξη στην αγορά χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη RGB header.

Μπορεί να γίνει δική σας από το Amazon.de με ελάχιστα έξοδα αποστολής, εγγύηση από την Amazon και με την ελάχιστη δυνατή τιμή της αγοράς! H Lian Li είναι μια εταιρεία που έχει επενδύσει πολύ στον RGB φωτισμό και κατασκευάζει και κουτιά υπολογιστών επικεντρώνοντας εκεί όλο το οπτικό στοιχείο αλλά και της θερμικής απόδοσης φυσικά, κάνοντας τη πρωτοπόρο στις πωλήσεις!

Lian Li Uni Fan SL120 RGB Kit x3.

H καλύτερη πρόταση ανεμιστήρων RGB από την Lian Li.

Οι ανεμιστήρες της Lian Li Uni fan SL120 είναι από τις κορυφαίες υλοποιήσεις αυτή τη στιγμή και βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα Pc enthusiast builds! Δεν απαιτείται ούτε και εδώ θέση RGB στη μητρική μας και επίσης μπορεί να συνδεθεί με την παραπάνω υδρόψυξη η με παραπάνω ανεμιστήρες σε συστοιχία! Μπορείτε να τους προμηθευτείτε από το Amazon.de πάρα πολύ φτηνά και τάχιστα στο χώρο σας! Δείτε και το βίντεο εδώ.

Μια τελευταία επιλογή για ανεμιστήρες ARGB, με διαφορετικό τρόπο σύνδεσης είναι οι Cooler Master MasterFan 3N1 MF120 Halo ARGB, οι οποίοι έχουν έναν controller που μπορεί να συνδεθεί στο reset button του κουτιού και με το κομβίο εκείνο να αλλάζουμε τα χρώματα. Εναλλακτικά μπορούν να συνδεθούν στο 3 pin ARGB Header αν έχει η μητρική μας, ή με το δικό τους κουμπί χωρίς να χρειάζεται να συνδεθούν ούτε κάν στη μητρική ούτε δηλαδή με Usb θύρα ούτε με 3 pin ARGB υποδοχέα! Τα βρίσκετε εύκολα στο Amazon.de και είναι επίσης πολύ οικονομική επιλογή!!!

Οι Cooler Master Masterfan 3n1 MF120 HALO με εντυπωσιακό αποτέλεσμα και χωρίς καμία σύνδεση στη μητρική.

Διαβάστε επίσης: Nvidia RTX 4060 Ti: Τιμή, προδιαγραφές και όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Μπορώ να τοποθετήσω 3 pin σε 4 pin υποδοχή στη μητρική;

Κανονικά όπως είπαμε και πιο πάνω αυτό υπό κανονικές συνθήκες είναι αδύνατο! Εάν έχετε μια συσκευή που έχει άκρο όμως 3 pin με 5 volt και η μητρική σας έχει μόνο 4 pin των 12 volt υποδοχές τότε υπάρχει μια λύση. Αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα πρόσφατα καθώς η μητρική μου είχε μόνο μια υποδοχή ARGB και δύο RGB. ‘Ετσι έχοντας μόνο ARGB συσκευές στη κατοχή μου έπρεπε να βρώ λύση να τοποθετήσω κάποια από αυτές στο 4 pin υποδοχέα της μητρικής με 12 volt έξοδο. Έτσι μετά από έρευνα βρήκα μια συσκευή που κάνει αυτό ακριβώς, πολύ φτηνή και διακριτική καθώς το μέγεθος της είναι υπερβολικά μικρό.

RGB converter από τη Deepcool.

Το RGB converter Deepcool κάνει αυτό ακριβώς! Μετατρέπει τα 5 volt των 3 pin ARGB σε 12 Volt και υποδοχή 4 pin για RGB header, στη περίπτωση που η συσκευή μας είναι ARGB και η μητρική μας δεν έχει αντίστοιχη θύρα, σε τιμή γύρω στα 25 Ευρώ! Φοβερό εργαλείο και πιθανόν να το χρειαστέιτε και λανσάρετε από τη κορυφαία Deepcool. Η συσκευασία περιέχει μια μικρή συσκευή, δηλαδή τον μετατροπέα και το καλώδιο τροφοδοσίας τύπου sata καθώς και την έξοδο σε 4 pin των 12 volt. Είναι μαγνητική και μπορεί να τοποθετηθεί πολύ διακριτικά στο σύστημα μας. Μπορείτε να την αποκτήσετε στο Amazon.de άμεσα και με ελάχιστα έξοδα αποστολής!

Τελικά συμπεράσματα. RGB ή ARGB τελικά;

Ξεκάθαρος νικητής όσον αφορά τη τεχνολογία που πραγματεύεται είναι το ARGB. Έχει περισσότερες δυνατότητες φωτισμού, παραμετροποίησης και εφέ από το αντίστοιχο RGB. Σε γενικές γραμμές βέβαια, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και στις δύο περιπτώσεις. Ο μόνος περιορισμός που υπάρχει για το ποιά συσκευή θα χρησιμοιποιήσουμε, είναι αυτός της συνδεσιμότητας, το οποίο δεν θα πρέπει να φοβίζει καθώς υπάρχουν πλέον πολλές λύσεις.

Οι εταιρείες που κατασκευάζουν συσκευές RGB φωτισμού πλέον αναπτύσσουν τα δικά τους προγράμματα διαχείρισης φωτισμού και εφέ, που παραγκωνίζουν τα προγράμματα των μητρικών. Πολλές φορές δε, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράλληλα καθώς προκαλούνται διενέξεις και προβλήματα. Καταρρίπτεται λοιπόν η φήμη και η παρανόηση που υπάρχει ότι χρειάζεται RGB header στη μητρική για να απολαμβάνουμε τον RGB φωτισμό. Καλωσόρισατε λοιπόν στην RGB τρέλα (εφόσον φτάσατε μέχρι εδώ διαβάζοντας) και ελπίζω να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό οπτικά αποτέλεσμα, με τις προτάσεις και λύσεις που σας προτείναμε σε αυτό το άρθρο.

Μπορείτε να έχετε και ARGB και RGB ταυτόχρονα; Φυσικά, είτε με τον δικό του controller το καθένα, ή στην αντίστοιχη θύρα της μητρικής. Υπάρχουν και RGB καλώδια; Ναι υπάρχουν τα Lian Li strimer plus που είναι εξαιρετικά.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “RGB και ARGB. Διαφορές, προδιαγραφές και πως να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

9 thoughts on “RGB και ARGB. Διαφορές, προδιαγραφές και πως να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.”
  1. Με έσωσες! Δεν χρειάστηκε να αλλάξω τη μητρική μου κάρτα! Ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες! Σου έκανα Donate όσα λεφτά γλίτωσα και είναι αρκετά!

  2. Ουαου.
    Πολύ καλός.

    Μπράβο μπράβο!
    Σουπερ ειναι οτι η με ολα τα αρθρα αυτα θα μπορεσω να φτιαξω καλο desktopακι.

    Όχι μονο γλυτωνεις λεφτα αλλα ξερεις τι να κανεις.

Αφήστε μια απάντηση

elGreek