Πάμε να ανακαλύψουμε έναν αρκετά γνωστό τίτλο για το pc, που έχει μεταφερθεί στο κινητό. Το Perfect World.

Perfect World ένα like Wow-Aion mobile game
Perfect Word mobile mmo rpg

Perfect World: Συννεφιασμένη άνοιξη

«Με τα χρόνια η παγκοσμιοποίηση και οι γνωριμία μας με τους υπόλοιπους λαούς έφερε στην επιφάνια πολλές παθογένειες …», Άκουγα σε μια εκπομπή στην τηλεόραση τα λόγια ενός γνωστού δημοσιογράφου. Μόλις που ήπια την τελευταία γουλιά καφέ κι ετοιμαζόμουν να ψάξω για ένα νέο παιχνίδι στην μικρή γνωστή συσκευή που μας έχει γίνει απαραίτητη τα τελευταία χρόνια, αλλά μάλιστα συνεχίζει να γίνετε όλο και περισσότερο. Σηκώθηκα και κοίταξα το παράθυρο, τα σύννεφα πύκνωσαν τα τελευταία 24ωρα. Σαν να ήθελαν να βρέξουν, σαν να ήθελαν να μαζέψουν νερό και να ξεσπάσουν, σαν να μετάνιωναν και απλά σκέπαζαν το ήλιο κι έστεκαν σιωπηλά κι αναποφάσιστά. Έκατσα ξανά στον άνετο καναπέ μου και μπήκα στο Play Store.

Και πάλι το ίδιο περίεργο πράγμα…

Για έναν άγνωστο λόγο τον τελευταίο καιρό ψάχνω να βρω γνωστούς τίτλους παιχνιδιών στο Play Store από το παρελθόν. Το recommended πάλι μ’ έβγαλε από την δύσκολη θέση. Κάποια στιγμή πρέπει να μελετήσω την λειτουργία του. Δεν μπορεί κάθε φορά να πέφτει μέσα λες και ξέρει τι ακριβώς θέλω να βρω. Μου δίνει την εντύπωση ότι με ψυχολογεί μια μηχανή, πράγμα που φτάνει στα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Ίσως φτάσαμε στο σημείο εκείνο που η τεχνική νοημοσύνη έχει αρχίσει να μπαίνει στην ζωή μας και να αποκτά την θέση που της ανήκει. Ελπίζω η σειρά Black Mirror να είναι υπερβολές, διαφορετικά την βάψαμε.

Διαβάστε ακόμη: Τι θυμήθηκα τώρα.

Perfect World ένα like Wow-Aion mobile game

Perfect World: Perfect World – Game Play

Μόλις το Perfect World ξεκινά βλέπεις ένα βίντεο με διάφορους χαρακτήρες να παλεύουν. Αυτό φυσικά δεν σου επιτρέπει να γνωρίζεις γιατί γίνονται όλα αυτά. Δεν υπάρχει δηλαδή ένας πρόλογος που να σε βάζει στο story. Το Perfect World ανήκει στην κατηγορία των παιχνιδιών που ο παίκτης κινείται σχεδόν αυτόματα και τι εννοώ. Κάνεις κλικ στο quest αριστερά της οθόνης κι εκείνος εκτελεί τις οδηγίες του. Το σχεδόν, πάει στο ότι χρειάζεται σε κάθε quest να κάνεις κλικ αλλιώς κάποια στιγμή σταματάει, πολλές φορές σταματά και κατά την διάρκεια διεξαγωγής της αποστολής. Οπότε πρέπει να έχεις το νου σου.

Perfect World # Races & Classes

Ο τρόπος δημιουργίας του χαρακτήρα σου γίνεται έχοντας αρκετά εργαλεία που να τον φέρουν εκεί που θες όπως και στον υπολογιστή. Για να καταλάβετε φτιάχνεις το πρόσωπο και όλα τα χαρακτηριστικά του, το χρώμα των μαλλιών, το σώμα του και το φύλο τους σε μερικά class. Προσωπικά το μόνο όμως που με δυσαρέστησε το γεγονός πως όλοι είναι Ασιάτες. Παρόλα αυτά ο σχεδιασμός τους θυμίζει ΑΙΟΝ και η χρωματική παλέτα WOW. Θα μιλήσουμε όμως γι’ αυτό παρακάτω στα γραφικά εκτεταμένα. Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε τον συσχετισμό των Races με τις classes. Καλό είναι να αναφέρω πως δεν υπάρχει η επιλογή να σβήσεις τον χαρακτήρα σου οπότε προσοχή στην επιλογή.

Διαβάστε ακόμη: Game controllers για Smartphone που επιλέξαμε για σας.

Perfect World ένα like Wow-Aion mobile game
Untamed
Perfect World ένα like Wow-Aion mobile game
Human
Perfect World ένα like Wow-Aion mobile game
Winger Elf
Perfect World ένα like Wow-Aion mobile game
Earth Guard

Όπως βλέπετε, ανάλογα με το race που επιλέξετε θα μπορέσετε να φτιάξετε και το ανάλογο class.

Events like Quest

Όπως και οι αποστολές – quest, έτσι και τα events θα τα βρείτε στην εικόνα που υπάρχει παρακάτω. Όπως καταλαβένετε όλα αυτά που έχεις να κάνεις είναι πάρα πολλά, σχεδόν ατελείωτα. Μπορείς να μπεις σε dungeons Μόνο που εδώ όλα γίνονται αυτόματα, απλά πατάς Go και δεν σταματά ο char σου αν δεν τελειώσει. Η μόνη διαφορά είναι πως μερικά γίνονται με τυχαία πάρτι και κάποια άλλα με το guild σου.

Διαβάστε ακόμη: Το Νο1 σε πωλήσεις gaming mouse, σε προσφορά!

Perfect World ένα like Wow-Aion mobile game

Perfect World: Λίγα λόγια ακόμη για τον χειρισμό του Perfect World.

Ο χειρισμός πέρα από την αυτόματη λειτουργία του μπορεί να παιχτεί και manually. Έχει τον κλασικό μοχλό στην οθόνη στ’ αριστερά και τα κουμπιά με τα skills και το auto attack δεξιά της.

Perfect World ένα like Wow-Aion mobile game
Ο μοχλός κίνησης αριστερά είναι το κουμπί που ο χαρακτήρας καβαλά το mount

Γραφικά

Αυτό που παρατήρησα από την πρώτη φορά είναι πως η χρωματική παλέτα του Perfect World είναι, αν όχι όμοια, αρκετά κοντά με αυτή του Wow . Ο σχεδιασμός όμως επειδή βασίζετε στην ανατολική κουλτούρα όπως, οι χαρακτήρες, τα mobs, τα σύμβολα και γενικώς ο κόσμος του μοιάζει πολύ με του ΑΙΟΝ. Στις ρυθμίσεις, στην καρτέλα graphics σου δίνει το Perfect World την επιλογή να αυξομειώσεις τα γραφικά ανάλογα με το κινητό.

Perfect World ένα like Wow-Aion mobile game

Ήχος

Τα ηχητικά fx του Perfect World είναι κι αυτά πολύ εντυπωσιακά στο ίδιο μέτρο με τα εικονικά. Χωρίς ιδιαίτερες υπερβολές αλλά κρατώντας τις Ασιάτικες πτυχές του, που σίγουρα ξεπερνά σε υπερβολή τόσο όσο προς τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Όπως και να έχει η ποιότητά τους είναι σε πολύ καλό επίπεδο ποιότητας και προσωπικά μου άρεσαν αρκετά, δεν θα έλεγα ότι τρελάθηκα κιόλας, ίσως γιατί έχω δει αρκετά παιχνίδια στο παρελθόν να μην εντυπωσιάζομαι όπως παλιά δεν ξέρω.

Θερμοκρασία & Μπαταρία με ή χωρίς φορτιστή

Η θερμοκρασία της μπαταρίας συνήθως στα παιχνίδια έχει να κάνει με τα γραφικά. Όσο καλύτερα τόσο πιο βαριά, και όσο πιο βαριά τόσο μεγαλύτερη η θερμοκρασία, ανάλογα πόσα volt-ενέργεια ζητάει ο επεξεργαστής. Στο Perfect World υπάρχει η επιλογή τα γραφικά να τα μειώσεις ανάλογα με την θερμοκρασία της. Να προσθέσω πως όσο έπαιζα η μπαταρία έπεσε στο μισώ αρκετά γρήγορα οπότε δεν συναστώ να παίξει κάποιος χωρίς να είναι στον φορτιστή. Και μάλιστα καλό είναι να το έχεις ρυθμίσει στα χαμηλά γραφικά γιατί μπορεί να αυξήσει αρκετά την θερμοκρασία της μπαταρίας και να δημιουργήσει χαμηλά frames ή ακόμη και να κολλήσει.

Διαβάστε ακόμη: Εγκατάσταση Ubuntu Desktop για καλύτερο loading & Ασφάλεια.

Συμπέρασμα για το Perfect World mobile game

Το Perfect World είναι ένα like WowAion mobile game σε γραφικά και κυρίως στον σχεδιασμό του κόσμου, των bosses, mobs και των char. Θα έλεγα πως τα αρνητικά του είναι λίγα σε σχέση με τον τρόπο παιχνιδιού, όπως το ότι δεν έχει εισαγωγικό βίντεο για να μπεις στο story, δεν μπορείς να σβήσεις τον χαρακτήρα σου και όποιον κι αν φτιάξεις θα είναι Ασιάτης, παρόλα αυτά ακολουθεί μια επιτυχημένη συνταγή πολλών άλλων mobile mmo rpgs games που αρέσει στους παίχτες. Θα έλεγα πως το παιχνίδι είναι λίγο αδικημένο και πως θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη βαθμολογία από 3.6 στο Play Store. Ας μην ξεχνάμε πως ένα από τα θετικά της εταιρίας είναι που απαντούν στα σχόλια. Προσωπικά το συνιστώ.

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ.

By writergregt

Ονομάζομαι Γρηγόρης Τριγλίδης. Εδώ και χρόνια παίζω games, ασχολούμαι με το ανοιχτό λογισμικό Linux και έχω αρκετή πείρα για να βοηθήσω νέους παίχτες και χρήστες υπολογιστών, να δούμε εναλλακτικές τεχνικές λύσεις αλλά και για να ανταλλάξουμε απόψεις. Περιμένω τα σχόλιά σας.

Αφήστε μια απάντηση