Το mobile game Order & Chaos 2 I Review failed

Review ενός WoW Like MMORPG χωρίς μέλλον

Τον τελευταίο καιρό ψάχνω για παιχνίδια στο playstore, μιας και έχει πληθώρα παιχνιδιών προς ανακάλυψη. Στην πορεία, και θα έλεγα νωρίς, υπάρχουν κι εκείνα που δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους για διάφορους λόγους όπως αυτό το game. Ελάτε να δούμε τι έχει συμβεί.

Η κλήση και το μήνυμα

Χτύπησε μια κλήση σήμερα το πρωί στο κινητό και αμέσως σταμάτησε αλλά ήταν αρκετή να με ξυπνήσει. Αναγνώρισα από τον ήχο πως ήταν το messenger. Ενοχλήθηκα, ήθελα να κοιμηθώ περισσότερο, μου έλειπε ύπνος. Ανησύχησα στην πορεία μην έγινε κάτι σε κανέναν δικό μου και το πήρα στα χέρια μου να δω ποιος ήταν. Το περίεργο είναι πως δεν είδα καμιά κλήση στο messenger και δεν μου έβγαλε κάποια ειδοποίηση το κινητό. Νόμισα πως την άκουσα στον ύπνο μου όμως έκανα λάθος. Προσπάθησα να κοιμηθώ όμως δεν το κατάφερα και σηκώθηκα. Η μέρα είναι υπέροχη έξω, σκέφτηκα να πιώ καφέ στο μπαλκόνι αν και το κρύο έτσουζε. Μόλις ετοίμασα τον καφέ και τον πήρα στα χέρια μου ένα μήνυμα μου έκοψε την φόρα. H οθόνη του κινητού μου είχε κάποιες περίεργες γραμμές στην οθόνη, νόμισα πως χάλασε. Δεν πέρασαν δυο δευτερόλεπτα και η οθόνη επανήλθε στα φυσιολογικά της. Σάστισα, την ξεκλείδωσα γρήγορα για να δω αν είναι εντάξει, ευτυχώς δεν είχε κανένα πρόβλημα. Μπήκα στο messenger. ένα περίεργο, άγνωστο προφίλ μου έστειλε μήνυμα, «Order & Chaos 2». Μπήκα να το βρω, να δω ποιος είναι αλλά είχε ήδη αφαιρεθεί.

«Παράξενο, πολύ παράξενο», ψέλλισα κι έψαξα να βρω τι είναι αυτό που μου έστειλε αυτός ο άγνωστος. Δεν άργησε το αποτέλεσμα να μου δείξει πως πρόκειται για ένα παιχνίδι στο κινητό. Εντελώς παρορμητικά θυμήθηκα την απόκοσμη φωνή. Αν δεν το θυμάστε ή αν μπήκατε πρώτη φορά στο site μας δείτε το άρθρο: Το mobile game Darkness Rises | Review. Δεν έχασα χρόνο και το κατέβασα.

Η πρώτη εντύπωση

Τα γραφικά του μου θύμισαν έντονα το WoW, «υπέροχα», είπα ενθουσιασμένος και περίμενα το έκλεισα να διαβάσω τι γράφει η εταιρία στο google play. Εντύπωση μου προκάλεσε πως εξερευνάμε έναν τεράστιο κόσμο, τα γραφικά του είναι όπως του WoW, έχει πολλές φατρίες και χιλιάδες NPC, αποτελείτε από 5 races: Orc, Human, Elf, Mendel και την Kratan. «Τέλεια», λέω και φορτώνω το game. Μου έβγαλε ένα άδειο μήνυμα update news, «παράξενο», διαπίστωσα, πάτησα confirm και μπήκα. Στην αρχή σου δίνει ένα χαρακτήρα για πρόλογο που, παίρνει ένα σφυρί, σκοτώνει μερικούς εχθρούς κι ένα boss, μετά σπάει έναν κρύσταλλο, ίσα ίσα για να σου δείξει τον βασικό χειρισμό, γρήγορο, κατανοητό και εύκολο. Αμέσως μετά σε βάζει να φτιάξεις τον χαρακτήρα σου. Ως γνήσιος λάτρης των Elf και των αδικημένων Rangers, οι παλιοί παίχτες του WoW ξέρουν σε τι αναφέρομαι, διάλεξα ακριβώς αυτά.

Στην πορεία έχει επιλογή για να φτιάξεις τα χαρακτηριστικά το προσώπου, των μαλλιών, των αφτιών, το χρώμα μαλλιών και του δέρματος. Εκτός από το χρώμα του δέρματος στα elf που έχε πέντε επιλογές όλα τα άλλα έχουν απο δύο. Δεν με ενθουσίασε αυτό αλλά δεν με χάλασε κιόλας. Επέλεξα όνομα, πάτησα create και περίμενα να μπω στον χάρτη. Περίμενα αρκετή ώρα χωρίς αποτέλεσμα, κι έτσι αποφάσισα να κάνω ένα restart. Μου έβαλε να φτιάξω εκ νέου χαρακτήρα, «ίσως επειδή φτιάχνοντας αυτό το review και καθυστερώ για να το γράψω ο server να δημιούργησε κάποιο θέμα», σκέφτηκα.

Order & Chas 2 έρχομαι να σε γνωρίσω.

Μέσα στον χάρτη

Μόλις ξεκίνησα μου έδωσε το πρώτο μου quest και το tutorial συνεχίστηκε να δίνει πληροφορίες για να μάθω να το χειρίζομαι. Είναι πολύ εύκολο στον χειρισμό και ο ήχος του έχει πολλές ομοιότητες με το περιβάλλον του wow. Ναι με κρατάει και θέλω να συνεχίσω, θέλω να δω τι γίνετε στην πορεία. Θα έλεγα πως μοιάζει σαν ένα minimal wow για κινητά. Ο χειρισμός όπως σε κάθε game έχει στ’ αριστερά στην οθόνη το joystick, η βασική επίθεση και τα υπόλοιπα κουμπιά στα αριστερά. Από το πρώτο quest σου δείχνει πως να εκτελεί αυτόματα τις αποστολές. Η μουσική του είναι πολύ όμορφη, πιστεύω με καλά ακουστικά θα ανέβει lvl, θα μπορούσα να την ακούω για ώρες. Όταν μιλάς με έναν NPC για να πάρεις από quest μέχρι υπογλώσσια για τον βήχα, ο τρόπος ομιλίας τους είναι στα πρότυπα του wow. Λοιπόν μέχρι τώρα μπορώ να πω πως μου άρεσε τόσο πολύ που θα ήθελα να παίζω όλη μέρα και να κρατάω σημειώσεις. Τα rewards τα δίνει σε λογικά πλαίσια και δεν σε ζαλίζει κάθε τρεις και λίγο.

Εντός του κόσμου η μάχη καλά κρατεί αρκεί να καταφέρεις να μπεις.

Μόλις κάποιος μ’ έκανε αίτημα φιλίας και το αποδέχτηκα, στην πορεία είδα αρκετό κόσμο μέσα πράγμα που με έκανε να ελπίσω πως θα μπω και σε guild. Στο 6ο lvl ανοίγει μια πρόκληση και αν την αποδεχτείς σε κάνει teleport σε μια πίστα για να αντιμετωπίσεις ένα boss σε περιορισμένο χρόνο, την αποδέχτηκα αλλά ήμουν μικρό lvl και δεν τα κατάφερα. Σε αυτό το σημείο αποφάσισα πως θα ήθελα να το παίξω ως το 20lvl λισως και περισσότερο για να δω τι θα γίνει αργότερα. Κάθε τόσο σου βγάζει μνήματα, αρκετά επεξηγηματικά χωρίς να κουράζει και σε εκπαιδεύει χωρίς να ενοχλεί. Ένα ακόμη πράγμα που μου άρεσε είναι πως αν ένα quest είναι πολύ μακριά και εσύ κλικάρεις να πας αυτόματα σου εμφανίζει ένα παράθυρο που σε πάει με teleport, πολύ καλό αυτό δείχνει πως η εταιρία σεβάστηκε τον χρόνο μας. Παρατήρησα πως το κινητό μου, μετά από μισή ώρα ζεστάθηκε αλλά όχι κάτι ανησυχητικό. Το σύνδεσα στην φόρτιση για να δω αν ανέβει επικίνδυνα μα και πάλι μπορεί να ανέβηκε λίγο αλλά είναι οκ.

Διαβάστε κι αυτό: DDR5, ο νέος τύπος μνήμης.

Όμορφα fx

Λίγα αλλά ασυγχώρητα προβλήματα

Μόλις μεσημέριασε με πέταξε έξω και δεν μ’ άφηνε να μπω. Μου έβγαλε ένα μήνυμα πως δεν μπορώ να συνδεθώ και πως μου δίνει την επιλογή για να συνδεθώ με δεδομένα. Στην αρχή δεν ήμουν σίγουρος αν φταίει η σταθερή σύνδεση ή ο server του παιχνιδιού οπότε άρχισα να κάνω διάφορες προσπάθειες για να τεστάρω να δω τι συμβαίνει. Στο κάτω κάτω δεν γνώριζα και το παιχνίδι τι προβλήματα έχει. Δοκίμασα αρκετά, έκανα restart το router, μπήκα σε άλλη εφαρμογή που χρειαζόταν ίντερνετ να δω αν δουλεύει μέχρι και το κινητό έκανα επανεκκίνηση και τίποτα. Εν τέλει απ’ ότι κατάλαβα το παιχνίδι είναι παρατημένο από την εταιρία από 7 Αυγούστου 2018, από τότε έχει να κάνει update γι’ αυτό κι έχει περιορισμένο αριθμό παιχτών. Κρίμα παντός ήταν ένα παιχνίδι που πραγματικά μου άρεσε. Πιστεύω πως αν η εταιρία αποφασίσει να ασχοληθεί μαζί του θα είναι ένα αξιοπρεπές game.

Ωραίο παιχνίδι αλλά δεν μπορείς να παίξεις.

Θετικά

  • Αρκετά επεξηγηματικές οδηγίες χωρίς να ενοχλούν
  • Τεράστιος ανοιχτός κόσμος
  • Πολλά quest για mobile game
  • Teleport στα απομακρυσμένα quests
  • Πολύ όμορφη μουσική
  • Αυτόματος τρόπος διεξαγωγής quest.

Συμπεράσματα

Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να αναφέρω στα αρνητικά γιατί έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να παίξει κάποιος το game λόγω προβλήματος συνδεσιμότητας. Αυτό από μόνο του δείχνει στον εκάστοτε παίχτη πως δεν χρειάζεται να το κάνει εγκατάσταση. Οπότε, εκ πρώτης δεν έχει νόημα να επεκταθώ περισσότερο και δεύτερον δεν είχα τον απαιτούμενο χρόνο να δω στην πράξη το game και να γράψω το άρθρο. Συνοψίζοντας το παιχνίδι είναι πολύ καλό, θα έγραφα πολλά υποσχόμενο αλλά όσο δεν συνδέεσαι δεν είναι. Λυπάμαι που η εταιρία το έφτιαξε και το παράτησε, αλλά όπως και να έχει θα έχει τους λόγους της. Ακόμη και το site της έχει πρόβλημα, μπήκα να διαβάσω για κάποια ανακοίνωση αλλά, ενώ φόρτωσε με πέταξε. Νομίζω πως πέσανε θύματα κάποιου χάκερ-κράκερ ίσως. Κατέβασα ακόμη ένα game για να δω αν είναι γενικευμένο το πρόβλημα και το πρόβλημα υπήρχε, οπότε μάλλον κάτι σοβαρό έχει συμβεί. Η gameloft είναι μια σοβαρή εταιρεία και θέλω να πιστεύω πως θα το διορθώσει. Βέβαια αν το πρόβλημα είναι από το 2018 τότε αρχίζω να έχω αμφιβολίες. Εμείς θα το παρακολουθούμε όσο είναι ανθρωπίνως δυνατό. Πάντος δεν πτοούμαστε και θα συνεχίσουμε το θεάρεστο έργο μας να ψάχνουμε και να γράφουμε για παιχνίδια που μας έχουν κάνει εντύπωση.

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ.

By writergregt

Ονομάζομαι Γρηγόρης Τριγλίδης. Εδώ και χρόνια παίζω games, ασχολούμαι με το ανοιχτό λογισμικό Linux και έχω αρκετή πείρα για να βοηθήσω νέους παίχτες και χρήστες υπολογιστών, να δούμε εναλλακτικές τεχνικές λύσεις αλλά και για να ανταλλάξουμε απόψεις. Περιμένω τα σχόλιά σας.

Αφήστε μια απάντηση