Οι 4 καλύτεροι συνδυασμοί PC Case & Fans.

Χρησιμοποιήσαμε αρκετούς συνδιασμούς από PC Cases και ανεμιστήρες για να επιλέξουμε μεταξύ των τεσσάρων καλυτέρων. Όταν δημιουργείτε το νέο σας PC build, όλα παίζουν ρόλο. Ο φωτισμός RGB, η απόδοση, το πρόγραμμα διαχείρισης μέχρι και το αρμονικό δέσιμο μεταξύ τους. Για να μην ξοδεύετε ένα σωρό χρήματα ξανά και ξανά, θα σας προτείνω κάποιους συνδιασμούς που αποκλείται να μην σας εκπλήξουν. Βέβαια εκτός από το combo PC Case & Fans, μπορούμε στη συνέχεια να εντάξουμε μνήμες αλλά και AIO, αγγίζοντας στον υπέρμετρο βαθμό ένα PC enthusiam build.

Γιατί να επιλέξετε προϊόντα της ίδιας μάρκας;

Αρχικά η επιλογή του ίδιου Brand, θα μας δώσει οπτικά ένα άρτιο αποτέλεσμα. Ασυμβατότητες πλέον σπανίως υπάρχουν, καθώς όλοι παρέχουν εξωτερικούς controllers για τη διαχείριση του RGB. Καλό θα ήταν, αν δεν γνωρίζετε τις διαφορές μεταξύ ARGB, RGB και πως τοποθετούνται οι διάφορες συσκευές στη μητρική ή όχι, να διαβάσετε ένα παλαιότερο άρθρο “RGB ή ARGB. Ποιες είναι οι διαφορές του RGB και ARGB.| Φώτο.” Οι εταιρείες που κατασκευάζουν τα καλύτερα σε απόδοση κουτιά για υπολογιστή και για PC enthusiasm builds, έχουν φροντίσει να κάνουν αρκετά καλή δουλειά και στο κομμάτι της ψύξης. Έτσι δεν υπάρχει λόγος να μπλέξουμε με διαφορετικά Brands, εφόσον και αποδοτικά και οπτικά θα έχουμε ένα ευφάνταστο αποτέλεσμα.

1. Lian Li O11D & Lian Li Uni Fan SL120.

Πρόκειται για τους καλύτερους και πιο διαδεδομένους συνδιασμούς PC case & Fans. Βέβαια πλέον κυκλοφορούν και τα Uni Fan SL120 infinity Είναι ένα νέο προϊόν της Lian Li και ουσιαστικά αναπτύσσει οπτικά περισσότερο το σύστημα. Όμως και τα Uni Fan SL120 είναι εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής και φυσικά πανέμορφα. Έτσι θα δούμε συχνά τον παραπάνω συνδιασμό σε πολλά PC enthusiasm builds. Πρόσφατα αναρτήθηκε ένα άρθρο με σύστημα που κατασκευάσαμε με τα παραπάνω υλικά. “Ιδέες για PC build με Lian Li O11 Dynamic Case.

Αντικαταστήσαμε τότε τα Cooler Master MF 120 Halo με Lian Li Uni Fan SL 120.

Οπτικά αλλά και αποδοτικά ο συνδιασμός είναι άριστος. Όμως, το αρνητικό είναι ότι οι διαθέσιμες θέσεις στο κουτί για ανεμιστήρες είναι αρκετές και έτσι ανεβαίνει σημαντικά το κόστος.

Ο χώρος που υπάρχει για Cable management είναι εξαιρετικός και θα ικανοποιήσει κάθε απαίτηση καλωδίωσης. Προσωπικά το προτείνω ανεπιφύλακτα, αν δεν έχετε πρόβλημα να ξοδέψετε το κάτι παραπάνω για έξτρα ανεμιστήρες.

Οι 4 καλύτεροι συνδυασμοί PC Case & Fans.
Εξαιρετικός χώρος για cable management για κάθε απαίτηση.

Πως μπορεί να επεκταθεί ο συνδιασμός Lian Li & Lian Li Uni Fan SL120.

Αν επιλέξουμε το παραπάνω combo PC case & Fans, μπορούμε να το επεκτείνουμε τοποθετώντας μια lian li Galahad 240/360 και RGB μνήμες ουδέτερου brand, όπως τις εξαιρετικές HyperX Beast Fury. Έτσι δημιουργούμε ένα εξαιρετικό enthusiasm build, ζηλευτό και αποδοτικό.

Αναβάθμιση μνήμης σε pc enthusiasm build.
Εξαιρετικές και αποδοτικές μνήμες, ταιριάζουν σε κάθε build.

Λίστα με όλα τα προϊόντα που επιλέχθηκαν για το lian li combo PC Case & Fans.

2. NZXT H510 Elite & Aer RGB 140mm Fans.

Δεν μπορούσα να μην εντάξω στα καλύτερα combos, το NZXT H510 Elite με τα αποδοτικά Aer RGB 140mm fans. Το θετικό είναι ότι οι ανεμιστήρες είναι ήδη προεγκατεστημένοι στο κουτί, άρα μειώνεται σημαντικά το κόστος. Οπτικά, δεν θα αναφέρω καν πόσο εκπληκτικό είναι το PC case, ενώ οι ανεμιστήρες (των 140mm παρακαλώ), είναι χάρμα οθφαλμών. Αποδοτικά επίσης, υπερέχουν καθώς ψύχουν άρτια το σύστημα μας.

NZXT H510 Elite & Aer RGB 140mm Fans.
Από τα καλύτερα PC cases, με προεγκατεστημένους ανεμιστήρες των 140mm.

Εκτός των δύο ανεμιστήρων με την RGB λειτουργία, προεγκατεστημένος είναι ακόμα ένας ανεμιστήρας των 140mm, χωρίς όμως RGB, στο πάνω μέρος του κουτιού. Φανταστείτε λοιπόν, πόσα χρήματα εξοικονομούνται σε σχέση με τη προηγούμενη πρόταση.

Πολλοί επιλέγουν να αποκτήσουν ένα ακόμα Aer RGB 140mm fan και το τοποθετούν στο πίσω μέρος.

Περιθώρια εξέλιξης του build.

Στο συγκεκριμένο build, μπορούμε να τοποθετήσουμε μια εκ των κορυφαίων AIO, την NZXT Kraken X63 280mm. Η ίδια επίσης, κυκλοφορεί και σε RGB έκδοση κάνοντας το build πιο εντυπωσιακό. Αν επιλέξουμε να προσθέσουμε μνήμες RAM, όπως και στη περίπτωση του Lian Li, ούτε εδώ έχουμε κυκλοφορίες του ίδιου brand. Μπορούμε να επιλέξουμε της Trident Z της G.skill, που οπτικά είναι πανέμορφες και αποδοτικά άριστες σε κάθε περίπτωση.

H NXZT Kraken, ταιριάζει απόλυτα με το H510 Elite Case.
Από τις κορυφαίες υδροψύξεις η NΖΧT Kraken X63, ταιριάζει απόλυτα με το H510 Elite Case.
Απαράμιλλης ποιότητας PC case, για κάθε ενθουσιώδη PC builder.

Προϊόντα που επιλέχθηκαν για το NΖΧΤ H510 Elite PC case & Aer RGB 140mm Fans.

3. Corsair iCUE 4000X & Corsair iCUE SP120 RGB.

Στη τρίτη θέση θα προτείνω κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα. Η διαφοροποίηση βρίσκεται στο γεγονός ότι η Corsair, κυκλοφορεί, κουτιά υπολογιστών, ανεμιστήρες αλλά και μνήμες εκτός των άλλων. Έτσι μας προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο στη δημιουργία ενός build. Φυσικά, το όλο θέμα δένει με τη προσθήκη μιας AIO, πάλι της Corsair. Οι υδροψύξεις της εν λόγω εταιρείας θεωρούνται από τις καλύτερες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Το Corsair iCUE 4000X είναι ένα αρκετά προσιτό κουτί, εξαιρετικό σε απόδοση και εκπληκτικό οπτικά. Εκτός από το γεγονός ότι μπορεί να το αποκτήσει κανείς οικονομικά, έρχεται με προεγκατεστημένους 3 RGB ανεμιστήρες που το κάνουν ακόμα πιο VFM επιλογή.

Corsair iCUE 4000X & Corsair iCUE SP120 RGB.
Κομψό και ποιοτικό το Corsair iCUE 4000X.

Πολλοί χρήστες επιλέγουν τη προσθήκη ενός iCUE SP120 RGB ανεμιστήρα στο πίσω μέρος του κουτιού, το οποίο και οπτικά θα αναβαθμίσει το σύστημα, αλλά και αποδοτικά.

Τέλος, θα απολαμβάνουμε ένα εκ των κορυφαίων προγραμμάτων διαχείρισης RGB φωτισμού, καθώς έχει δικό του controller και δεν απαιτεί τη σύνδεση των παραπάνω σε RGB header της μητρικής.

Εξελίσσοντας το PC case και το build.

Αν θέλουμε στη συνέχεια να επεκτείνουμε τον συνδιασμό Corsair iCUE 4000X & iCUE SP120 RGB Fan, μπορούμε να τοποθετήσουμε και AIO της ίδιας εταιρείας αλλά και μνήμες RAM. Έτσι οπτικά θα απολαμβάνουμε ένα ολοκληρωμένο build, από τα κορυφαία μάλιστα αυτή τη στιγμή.

Μια εξαιρετική AIO για να τοποθετήσουμε στο παραπάνω build, ώστε να μην ξοδευτούμε επιπλέον και για να μην “σπάσουμε” το front panel από τους ανεμιστήρες που ήδη έχει, είναι η Corsair Hydro H45. Η AIO, αυτή έχει το μέγεθος 280mm και αποδοτικά άριστη, ενώ θα τη βρείτε σε αρκετά προσιτή τιμή.

Στη συνέχεια ένα κιτ ή και δύο των εξαιρετικών RAM Corsair Vengeance RGB PRO 16GB, από τις κορυφαίες σε πωλήσεις, θα δώσει τη τελική αίγλη στο σύστημα μας.

Οι Corsair Vengeance RGB PRO 16GB δένουν αρμονικά με το Corsair iCUE 4000X.
Οι εξαιρετικές Corsair Vengeance RGB PRO 16GB, θα δώσουν άλλη αισθητική στο build.

Τα προϊόντα που επιλέχθηκαν στο Corsair iCUE 4000X & Corsair iCUE SP120 RGB.

4. Thermaltake Core P6 TG & Thermaltake Riing Quad 12 RGB premium.

Στη τελευταία θέση, τοποθετείται ένα build μαζί με την όρεξη να περνάτε ανεμιστήρες. Το συγκεκριμένο PC Tower, έπεσε στα χέρια μου πρόσφατα και έχει (όπως και το Lian Li O11D) αρκετές θέσεις για τα fans. Ευτυχώς το front panel που τοποθετούνται 3 από τους ανεμιστήρες μπορεί να αφαιρεθεί και να μειώσουμε τον αριθμό των fans που θα τοποθετήσουμε, ενώ μπορούμε να το αναβαθμίσουμε ταυτόχρονα και οπτικά.

Μας προσφέρει απίστευτο cable management, από τα καλύτερα που έχω συναντήσει.

Για το συγκεκριμένο PC case, αν θέλουμε να τοποθετήσουμε σε όλες τις θέσεις fans, θα χρειαστούμε 7 ανεμιστήρες. (Αυτό αν πάρουμε και μια AIO 360mm). Διαφορετικά θα χρειαστούμε 10! Μπορούμε όμως να αφαιρέσουμε το μπροστινό μέρος (ένα μεταλλικό πλαίσιο για τοποθέτηση ανεμιστήρων) και να μειώσουμε τον αριθμό κατά 3 fans.

Στο παραπάνω κουτί μπορούμε να τοποθετήσουμε τα εξαιρετικά σε απόδοση Thermaltake Riing Quad 12 RGB premium. Πραγματικά είναι από τα ποιοτικότερα fans που έχω κρατήσει, ενώ ο RGB φωτισμός τους, είναι εκθαμβωτικός.

 Thermaltake Core P6 TG & Thermaltake Riing Quad 12 RGB premium.
Ποιοτική κατασκευή ανεμιστήρων από τη Thermaltake, με controller διαχείρισης φωτισμού.

Στη συνέχεια μπορούμε να τοποθετήσουμε AIO και RAM ίδιου brand.

Στη συνέχεια, μια AIO που μπορεί να τοποθετηθεί στο σύστημα είναι η Thermaltake Floe Riing RGB 360 TT, η οποία είναι οικονομική, αποδοτική και όμορφή. Οπτικά θα δέσει πάρα πολύ το build και ως τελική προσθήκη, αν θέλουμε να μείνουμε στο ίδιο μονοπάτι, θα επιλέξουμε και μνήμες thermaltake. Αυτές δεν είναι άλλες από τις RAM Toughram RGB 16GB της ίδια εταιρείας και άκρως αποδοτικές για κάθε σύστημα.

Προϊόντα που επιλέξαμε για το combo Thermaltake Core P6 TG & Thermaltake Riing Quad 12 RGB premium.

Επίλογος και συμπεράσματα.

Σήμερα, ολοένα και περισσότερα εξατομικευμένα προϊόντα μπορούν να βρεθούν ώστε να μπορέσουμε να κατασκευάσουμε το build των ονείρων μας. Σε σχέση με το παρελθόν, όλα πλέον είναι πιο προσεγμένα σε ποιότητα κατασκευής και με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Έτσι μπορούμε να συνδιάσουμε αρκετά από αυτά και να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα οπτικά αλλά και αποδοτικά. Το καλό είναι ότι πλέον οι εταιρείες έχουν λύσεις για ότι φανταστεί το μυαλό μας και παίρνοντας διάφορες ιδέες να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “Οι 4 καλύτεροι συνδυασμοί PC Case & Fans.” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση

elGreek