Κάποιες φορές θα συναντήσουμε προβλήματα θερμοκρασιών στον υπολογιστή μας. Που μπορεί αυτά να οφείλονται και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον επεξεργαστή μας; Στο άρθρο αυτό θα εξετάσουμε όλες τις πιθανές αιτίες που συμβαίνει αυτό και θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα. Έτσι θα εξετάσουμε αναλυτικά γιατί ο AMD Ryzen επεξεργαστής ανεβάζει θερμοκρασία.

Ποιοι οι λόγοι που ο AMD Ryzen Επεξεργαστής ανεβάζει θερμοκρασία;

 1. Κακή τοποθέτηση Hardware (Ψύκτρα, τροφοδοσία κτλ).
 2. Ρυθμίσεις BIOS. Απενεργοποίηση προφίλ overclock.
 3. Κακή ψύξη επεξεργαστή. Τοποθέτηση θερμοαγώγιμης πάστας κτλ, εγκατάσταση ανεμιστήρων.
 4. Προγράμματα που δημιουργούν χρήση της CPU στο 100%.
 5. Εγκατάσταση StoreMi και AMD Chipset Driver.
 6. Ενεργειακό πλάνο.
 7. Ιοί και malware.
 8. Μπλοκαρισμένοι αεραγωγοί ανεμιστήρων.
 9. Ελλατωματικοί ανεμιστήρες ή μέσο ψύξης.
 10. Αντοχές μητρικής, VRMs κτλ.
 11. Μη ενημερωμένο λογισμικό.

1. Κακή τοποθέτηση Hardware.

Ένας βασικός και κύριος λόγος όταν βλέπουμε αυξημένες θερμοκρασίες είναι η τοποθέτηση υλικού. Έτσι, ξεκινάμε αρχικά με το hardware που κάναμε τελευταία, αλλαγή. Ελέγχουμε τη τοποθέτηση του και το εγκαθιστούμε ξανά από την αρχή. Ο έλεγχος όσον αφορά τον επεξεργαστή περιλαμβάνει: Την ψύκτρα, αν εφαρμόζει σωστά, αν έχει τοποθετηθεί σωστά στη μητρική μας η CPU και αν η ψύξη εργάζεται σωστά (ταχύτητα ανεμιστήρων κτλ). Τέλος ελέγχουμε το τροφοδοτικό και τη τροφοδοσία, αν είναι σωστά τοποθετημένα τα μέρη του υπολογιστή μας σε αυτό ή δοκιμή με άλλο τροφοδοτικό που γνωρίζουμε ότι δουλεύει.

Σωστή εγκατάσταση ψύκτρας για AMD.

Εγκατάσταση ψυγείου CPU με κλιπ:

 • Βεβαιωθείτε ότι η CPU έχει τοποθετηθεί σωστά στην υποδοχή Μπορείτε επίσης να βρείτε οδηγίες στο εγχειρίδιο χρήσης της μητρικής πλακέτας.
 • Σχετικά με το θερμοαγώγιμη πάστα: Εάν επανατοποθετείτε το ψυγείο της CPU, το καπάκι στο επάνω μέρος της CPU και η κάτω πλάκα του ψυγείου της CPU θα πρέπει να είναι καθαρά και χωρίς παλιά πάστα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας ισοπροπυλική αλκοόλη και ένα πανί χωρίς χνούδι.
 • Εάν εγκαθιστάτε ένα νέο ψυγείο CPU, μπορεί να έχει ήδη προηγουμένως τοποθετηθεί πάστα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να εφαρμόσετε θερμική πάστα στο καπάκι της CPU.
 • Εφαρμόστε προσεκτικά μια λεπτή στρώση θερμοαγώγιμης πάστας υψηλής ποιότητας σε σχέδιο Χ σε όλο το καπάκι της CPU για καλύτερη κάλυψη.
 • Τοποθετήστε το ψυγείο της CPU στον επεξεργαστή έτσι ώστε τα κλιπ σε κάθε πλευρά της ψύκτρας να ευθυγραμμίζονται με τα αυτιά στήριξης της υποδοχής στο πλαίσιο συγκράτησης στη μητρική πλακέτα. Για παράδειγμα, ανατρέξτε στην παρακάτω εικόνα:
[Επιλύθηκε]. Ο AMD Ryzen Επεξεργαστής ανεβάζει θερμοκρασία. Τοποθέτηση ψύκτρας AMD.
 • Σπρώξτε προσεκτικά προς τα κάτω τα κλιπ συγκράτησης, ένα κάθε φορά, μέχρι να γαντζωθούν και τα δύο κλιπ στα αυτάκια στερέωσης της υποδοχής. Ίσως χρειαστεί να εφαρμοστεί λίγη δύναμη.
[Επιλύθηκε]. Ο AMD Ryzen Επεξεργαστής ανεβάζει θερμοκρασία. Τοποθέτηση ψύκτρας AMD.
 • Ρυθμίστε τη θέση του μοχλού για να κλειδώσετε το ψυγείο της CPU στο πλαίσιο συγκράτησης.
[Επιλύθηκε]. Ο AMD Ryzen Επεξεργαστής ανεβάζει θερμοκρασία. Τοποθέτηση ψύκτρας AMD ξεκλείδωτος μοχλός.
Ξεκλείδωτος μοχλός.
[Επιλύθηκε]. Ο AMD Ryzen Επεξεργαστής ανεβάζει θερμοκρασία. Τοποθέτηση ψύκτρας AMD κλειδωμένος μοχλός.
Κλειδωμένη θέση μοχλού.
 • Συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας του ανεμιστήρα στο ψυγείο της CPU στο header του ανεμιστήρα της CPU στη μητρική πλακέτα. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης της μητρικής πλακέτας για τη θέση του ανεμιστήρα της CPU.
 • Εάν το ψυγείο της CPU έχει RGB LED, συνδέστε το παρεχόμενο καλώδιο RGB στο ψυγείο της CPU και το RGB header στη μητρική πλακέτα. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης της μητρικής πλακέτας για τη θέση του RGB header.

Εγκατάσταση ψύκτρας AMD με βίδες ελατηρίου:

 • Εάν πρόκειται για ένα νέο σύστημα, η μητρική πλακέτα μπορεί να διαθέτει προεγκατεστημένο πλαίσιο. Αφαιρέστε το πλαίσιο συγκράτησης από τη μητρική πλακέτα ξεβιδώνοντας τις τέσσερις βίδες που το συγκρατούν στη θέση τους.
Εγκατάσταση ψύκτρας AMD με βίδες ελατηρίου: Ο AMD Ryzen Επεξεργαστής ανεβάζει θερμοκρασία.
 • Με το πλαίσιο συγκράτησης αφαιρεμένο, βεβαιωθείτε ότι η πίσω πλάκα παραμένει στη θέση της με τις οπές στη μητρική πλακέτα.
Εγκατάσταση ψύκτρας AMD με βίδες ελατηρίου: Ο AMD Ryzen Επεξεργαστής ανεβάζει θερμοκρασία.
 • Βεβαιωθείτε ότι η CPU έχει τοποθετηθεί σωστά στην υποδοχή. Για οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης ενός επεξεργαστή AMD Ryzen. Οδηγίες μπορείτε επίσης να βρείτε στο εγχειρίδιο χρήσης της μητρικής πλακέτας.
 • Σχετικά με το θερμική πάστα: Εάν επανατοποθετείτε το ψυγείο της CPU, το καπάκι στο επάνω μέρος της CPU και η κάτω πλάκα στο ψυγείο της CPU θα πρέπει να είναι καθαρά και χωρίς υπολείμματα πάστας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας ισοπροπυλική αλκοόλη και ένα πανί χωρίς χνούδι. Εάν εγκαθιστάτε ένα νέο ψυγείο CPU, ενδέχεται να έχει ήδη προηγουμένως τοποθετηθεί θερμοαγώγιμη πάστα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να εφαρμόσετε πάστα στο καπάκι της CPU. Εφαρμόστε προσεκτικά μια λεπτή στρώση υψηλής ποιότητας σε σχέδιο Χ σε όλο το καπάκι της CPU για καλύτερη κάλυψη.
 • Τοποθετήστε το ψυγείο της CPU έτσι ώστε οι τέσσερις βίδες με ελατήρια στην ψύκτρα να ευθυγραμμίζονται με τις τέσσερις οπές βιδών της πίσω πλάκας. Μόλις ευθυγραμμιστεί, τοποθετήστε προσεκτικά την ψύκτρα στη CPU.
Εγκατάσταση ψύκτρας AMD με βίδες ελατηρίου: Ο AMD Ryzen Επεξεργαστής ανεβάζει θερμοκρασία.
 • Χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι, περιστρέψτε κάθε βίδα κατά μισή στροφή δεξιόστροφα για να βεβαιωθείτε ότι η βίδα ελατηρίου κάνει σύνδεση με την πίσω πλάκα. Ακολουθήστε ένα διαγώνιο μοτίβο κατά μήκος του ψυγείου της CPU, σφίξτε περαιτέρω κάθε βίδα ελατηρίου με μια πλήρη περιστροφή.
Εγκατάσταση ψύκτρας AMD με βίδες ελατηρίου: Ο AMD Ryzen Επεξεργαστής ανεβάζει θερμοκρασία.
 • Με όλα τα ελατήρια-βίδες συνδεδεμένα στην πίσω πλάκα, σφίξτε τα μέχρι να νιώσετε αντίσταση. Στη συνέχεια, ελέγξτε το ψυγείο της CPU για να βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά στερεωμένο στη μητρική πλακέτα.
 • Συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας του ανεμιστήρα στο ψυγείο της CPU στο header του ανεμιστήρα της CPU στη μητρική πλακέτα. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης της μητρικής πλακέτας για τη θέση του ανεμιστήρα της CPU.
 • Εάν το ψυγείο της CPU έχει RGB LED, συνδέστε το παρεχόμενο καλώδιο RGB στο ψυγείο της CPU και το RGB header στη μητρική πλακέτα. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης της μητρικής πλακέτας για τη θέση του RGB header.

2. Ο AMD Ryzen Επεξεργαστής ανεβάζει θερμοκρασία. Απενεργοποίηση PBO, από τις ρυθμίσεις BIOS.

Σε πολλές περιπτώσεις στους AMD επεξεργαστές ίσως αντιμετωπίσουμε προβλήματα ψύξης λόγω ότι το PBO (Precision Boost Overdrive) είναι ενεργοποιημένο στο BIOS. Έτσι αν έχουμε την εργοστασιακή ψύκτρα, ενδεχομένως να μην είναι αρκετή για να μας καλύψει θερμικά όταν ο επεξεργαστής τρέχει σε κατάσταση overclock. Αν έχουμε αντικαταστήσει πρόσφατα τον επεξεργαστή μας, το πρώτο που μπορούμε να κάνουμε είναι επαναφορά ρυθμίσεων BIOS+ Απενεργοποίση του PBO.

Επαναφορά ρυθμίσεων στο bios επιλύει την υψηλή θερμοκρασία του επεξεργαστή AMD.
Επαναφορά ρυθμίσεων στο BIOS, ενδεχομένως να επιλύσει το θέμα θερμοκρασιών.
Ο AMD Ryzen Επεξεργαστής ανεβάζει θερμοκρασία μπορούμε να δοκιμάσουμε να απενεργοποιήσουμε το PBO.
Πολλές φορές υπεύθυνο για υψηλές θερμοκρασίες στον επεξεργαστή μας είναι το PBO.

3. Κακή ψύξη επεξεργαστή. Πως τοποθετείται η πάστα στον επεξεργαστή;

Η κακή ψύξη του επεξεργαστή μπορεί να οφείλεται σε κακή τοποθέτηση στη ψύκτρα ή στην υδρόψυξη. Μπορούμε να δούμε τις θερμοκρασίες του επεξεργαστή μέσα στο BIOS, ώστε να καταλάβουμε αν τη στιγμή που δεν εκτελείται κάποια διεργασία, έχουμε υψηλές θερμοκρασίες. Ένας ακόμα λόγος είναι η κακή τοποθέτηση θερμοαγώγιμης πάστας στον επεξεργαστή. Μια πολύ καλή πάστα που θα μας δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα ψύξης είναι η Arctic MX-4. Η καλύτερη τοποθέτηση δε, είναι σε σχήμα X πάνω στο καπάκι του επεξεργαστή και σε μικρή ποσότητα περίπου 0.2 γραμμάρια.

3. Κακή ψύξη επεξεργαστή. Πως τοποθετείται η πάστα στον επεξεργαστή;
Ελάχιστη ποσότητα θερμοαγώγιμης πάστας σε σχήμα Χ, θα μας δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Μπορούμε να ελέγξουμε επίσης τη ταχύτητα ανεμιστήρα ή της αντλίας για να δούμε ότι η ψύξη μας εργάζεται κανονικά. Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα ελέγχου θερμοκρασιών, είναι το HWmonitor, το οποίο είναι δωρεάν και μας επιτρέπει να ελέγχουμε τις θερμοκρασίες σε όλα τα μέρη.

4. Προγράμματα που δημιουργούν χρήση της CPU στο 100%.

Κάποιες φορές, χωρίς να το γνωρίζουμε η CPU μπορεί να εργάζεται στο 100% συνεχώς. Αυτό οφείλεται σε πολλά πράγματα και το έχουμε επιλύσει σε παλιότερο άρθρο. Για να το ελέγξεις πρώτα από όλα μπορείς να πατήσεις Ctrl+Alt+Del και να δεις στο CPU usage αν όντως ισχύει.

Προγράμματα που δημιουργούν χρήση της CPU στο 100% προκαλούν πρόβλημα με τις θερμοκρασίες στους AMD ryzen επεξεργαστές.
Αν η CPU εργάζεται μόνιμα στο 100% ίσως σου δημιουργεί πρόβλημα με τις θερμοκρασίες.

Αν αντιμετωπίζεις το συγκεκριμένο πρόβλημα, τότε θα βρεις τη λύση σε ένα εκτεκταμένο άρθρο: “[Επιλύθηκε]. Γιατί η CPU δουλεύει στο 100%;

5. Εγκατάσταση StoreMi και AMD Chipset Driver. Μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα όταν ο AMD Ryzen επεξεργαστής ανεβάζει θερμοκρασία.

Η εγκατάσταση του StoreMi για τον επεξεργαστή AMD Ryzen θα μας δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα απόδοσης και θερμοκρασίας. Η τεχνολογία AMD StoreMI είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τους λάτρεις των υπολογιστών που θέλουν να βελτιώσουν τους χρόνους φόρτωσης, τους χρόνους εκκίνησης, τη διαχείριση αρχείων ή την απόκριση του συστήματος: Η τεχνολογία AMD StoreMI δέχεται ζεύγη HDD και SSD οποιασδήποτε χωρητικότητας Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σας για επιτάχυνση αποθήκευσης, η τεχνολογία AMD StoreMI αντιστοιχίζει αυτόματα τα αρχεία που χρησιμοποιείτε περισσότερο με μια προσωρινή μνήμη SSD για κορυφαία απόδοση. Από την άλλη το AMD Chipset Driver απευθύνεται σε μητρικές κάρτες για να αποδόσουν καλύτερα με τους AMD επεξεργαστές και ίσως η εγκατάσταση επιλύσει το πρόβλημα θερμοκρασιών. Μπορείς να το εγκαταστήσεις από την επίσημη σελίδα της AMD.

6. Ενεργειακό πλάνο.

Αλλάζοντας το ενεργειακό πλάνο ή κάνοντας το επαναφορά πολλές φορές επιλύεται το πρόβλημα θερμοκρασιών σε AMD επεξεργαστές. Έτσι μπορούμε να δοκιμάσουμε να το αλλάξουμε για να δούμε αν οφείλεται σε αυτό η αύξηση θερμοκρασίας.

Η αλλαγή ή επαναφορά στο Ενεργειακό πλάνο μπορεί να λύσει το πρόβλημα όταν ο AMD Ryzen Επεξεργαστής ανεβάζει θερμοκρασία.
Πολλές φορές, η αλλαγή ή επαναφορά ενεργειακού πλάνου, να μας επιλύσει το πρόβλημα.

7. Ιοί και malware πολλές φορές ευθύνονται όταν ο AMD Ryzen επεξεργαστής ανεβάζει θερμοκρασία.

Κάποιες φορές ένα κακόβουλο λογισμικό μπορεί να είναι υπεύθυνο για τις υψηλές θερμοκρασίες στον υπολογιστή μας. Έτσι μπορούμε αρχικά να κάνουμε μια σάρωση για ιούς έστω και με το πρόγραμμα antivirus των windows και στη συνέχεια να δοκιμάσουμε να επανεκκινήσουμε τον υπολογιστή μας σε safe mode, για να ελέγξουμε αν οι θερμοκρασίες οφείλονται σε κάποιο πρόγραμμα.

 Ιοί και malware πολλές φορές ευθύνονται όταν ο AMD Ryzen επεξεργαστής ανεβάζει θερμοκρασία.
Με την σάρωση για Ιούς και κακόβουλο λογισμικό εξασφαλίζουμε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες δεν οφείλονται σε αυτά.

Για να ενεργοποιήσουμε την ασφαλή λειτουργία των Windows την επόμενη φορά που θα κάνουμε επανεκκίνηση στο σύστημα μας, απλά πιέζουμε τον συνδιασμό πλήκτρων (Πλήκτρο Windows+R). Στο παράθυρο “εκτέλεση” πληκτρολογούμε msconfig και οκ.

Στη συνέχεια στη καρτέλα “εκκίνηση συστήματος”, τσεκάρουμε την επιλογή ασφαλή λειτουργία και πατάμε “εφαρμογή” και “οκ”.

Ιοί και malware πολλές φορές ευθύνονται όταν ο AMD Ryzen επεξεργαστής ανεβάζει θερμοκρασία.
Η επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία θα μας δώσει μερικές απαντήσεις.

8. Μπλοκαρισμένοι αεραγωγοί ανεμιστήρων.

Ενδεχομένως με καλό καθάρισμα των ανεμιστήρων του συστήματος, λόγω σκόνης, να δούμε θεαματικά αποτελέσματα. Οφείλουμε αρχικά να ελέγξουμε μήπως οι αεραγωγοί είναι μπλοκαρισμένοι, συνήθως από σκόνη. Έτσι η επίλυση είναι περισσότερο εύκολη από ότι φανταζόμασταν.

9. Ελλατωματικοί ανεμιστήρες ή μέσο ψύξης.

Αν έχουμε ελέγξει τις συνδέσεις, έχουμε καθαρίσει τα μέσα ψύξης και παρόλα αυτά δεν λειτουργούν σωστά ή καθόλου, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο ελλατωματικού υλικού. Πρέπει να είμαστε σε θέση να δούμε την λειτουργία των ανεμιστήρων, στροφές κτλ. Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε υδρόψυξη, τότε με το HWmonitor ή μέσα στο BIOS μπορούμε να ελέγξουμε αν η αντλία δουλεύει σωστά. Αν δεν ήμαστε σίγουροι για την υδρόψυξη την αντικαθιστούμε για λίγο με κάποια άλλη ψύκτρα που γνωρίζουμε ότι δουλεύει κανονικά. Αν το πρόβλημα παραμένει τότε δεν οφείλεται στο μέσο ψύξης.

10. Αντοχές μητρικής, πολλές φορές προκαλεί πρόβλημα θερμοκρασιών.

Κάποιες φορές αποφασίζουμε να κάνουμε αναβάθμιση σε έναν επεξεργαστή πιο δυνατό και γρήγορο για το σύστημα μας. Έτσι κρατώντας τη παλιά μας μητρική, ενδεχομένως να έχουμε προβλήματα θερμοκρασιών και αυτό διότι η παλιά μητρική δεν είχε σχεδιαστεί εξ’αρχής για αυτόν τον επεξεργαστή που επιλέξαμε. Αφού προσεκτικά κάνουμε το κατάλληλο BIOS update, τώρα θεωρητικά είμαστε σε θέση να τοποθετήσουμε το νέο επεξεργαστή. Όμως καλό είναι να δούμε και τις αντοχές της μητρικής μας και πόσο αυτή αντέχει σε ενδεχόμενο Overclock όπως πχ είναι το PBO για τους Ryzen επεξεργαστές. Παρακάτω θα βρείτε datasheets για να ελέγξετε διάφορα chipset, αντοχές κτλ.

Αντοχές μητρικής, πολλές φορές προκαλεί πρόβλημα θερμοκρασιών.
Καλό είναι να ελέγχουμε τις δυνατότητες της μητρικής μας, πριν από αναβάθμιση. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1d9_E3h8bLp-TXr-0zTJFqqVxdCR9daIVNyMatydkpFA/htmlview#gid=639584818

Στα παραπάνω spreadsheets, μπορείς να διαβάσεις για όλες τις μητρικές και τις δυνατότητες τους, ώστε να σε βοηθήσουν να επιλέξεις μια. Φυσικά αν δεις τη ROG Crosshair VIII Dark Hero, θα καταλάβεις ότι πρόκειται για μια Enthusiast μητρική ικανή για τα πάντα και εξαιρετική από κάθε άποψη, τόσο αποδοτικά όσο και οπτικά.

11. Μη ενημερωμένο λογισμικό. Ο AMD Ryzen Επεξεργαστής ανεβάζει θερμοκρασία.

Αν έχουμε εντοπίσει ότι κάποιο λογισμικό μας κάνει τη ζημιά, η καλύτερη μέθοδος είναι να αναβαθμίσουμε τα προγράμματα οδήγησης. Έτσι αν οφείλεται σε κάτι τέτοιο το πρόβλημα θα επιλυθεί άμεσα και άκοπα.

Μη ενημερωμένο λογισμικό. Ο AMD Ryzen Επεξεργαστής ανεβάζει θερμοκρασία.
Κάποιες φορές, ένα Windows Update, επιλύει αρκέτα προβλήματα.

Αν θέλουμε επιπλέον αναβάθμιση λογισμικού, μπορούμε να πάμε στα Advanced Options και να επιλέξουμε αναβάθμιση σε προαιρετικές συσκευές του συστήματος μας.

Μη ενημερωμένο λογισμικό. Ο AMD Ryzen Επεξεργαστής ανεβάζει θερμοκρασία.
Επιλογή για να αναβάθμιση επιπλέον συσκευών του συστήματος μας.

Επίλογος και συμπεράσματα. [Επιλύθηκε]. Ο AMD Ryzen Επεξεργαστής ανεβάζει θερμοκρασία.

Στο πρόβλημα των θερμοκρασιών εμπλέκονται πολλές φορές τόσο θέματα υλικού όσο και θέματα λογισμικού. Έτσι το πρώτο πράγμα που οφείλουμε να κάνουμε, είναι η σωστή τοποθέτηση της ψύξης και των υπόλοιπων μερών του συστήματος μας. Έτσι εξασφαλίζουμε ότι δεν οφείλεται σε αυτά το πρόβλημα. Μπορούμε βήμα βήμα να ελέγχουμε κομμάτια και μέρη τόσο στο υλικό όσο και στο λογισμικό και να απορρίπτουμε πιθανά προβλήματα. Αν δεν καταφέρεις να επιλύσεις το πρόβλημα, με τον παραπάνω οδηγό, επικοινώνησε μαζί μας από το Contact για να σε βοηθήσουμε.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο και μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση