Netflix: 8 υποψήφιες ταινίες για όσκαρ που μπορείτε να δείτε το 2023.

Το Netflix έχει γίνει μια δύναμη στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούμε ταινίες και σειρές. Το 2023, το Netflix απέδειξε για άλλη μια φορά τη δύναμή του, συγκεντρώνοντας συνολικά 16 υποψηφιότητες για τα διάσημα βραβεία Όσκαρ. Από συναρπαστικά θρίλερ μέχρι συγκινητικά ντοκιμαντέρ, ο γίγαντας του streaming έχει κάτι για όλους. Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες υποψηφιότητες είναι το “Glass Onion: A Knives Out Mystery”, η συνέχεια της αναγνωρισμένης από τους κριτικούς ταινίας μυστηρίου “Knives Out”. Με ένα all-star καστ και μια συναρπαστική πλοκή, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έχει προταθεί για πολλά βραβεία. Το “All Quiet on the Western Front”, ένα πολεμικό δράμα βασισμένο στο κλασικό μυθιστόρημα του Erich Maria Remarque, είναι μια άλλη αξιόλογη υποψηφιότητα. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας νεαρών Γερμανών στρατιωτών που στέλνονται στο μέτωπο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και τις οδυνηρές εμπειρίες που αντιμετωπίζουν.

Εκτός από τις υποψήφιες για Όσκαρ ταινίες, το Netflix διαθέτει μια εντυπωσιακή επιλογή προηγούμενων νικητών και υποψήφιων για Όσκαρ ταινιών που είναι διαθέσιμες για προβολή. Από το συγκινητικό δράμα “The Help” μέχρι το βραβευμένο από τους κριτικούς ντοκιμαντέρ “My Octopus Teacher”, υπάρχει κάτι για κάθε γούστο.

Η επιτυχία του Netflix στα Όσκαρ αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης της πλατφόρμας στην παραγωγή περιεχομένου υψηλής ποιότητας. Με μια συνεχώς διευρυνόμενη βιβλιοθήκη ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να εγγραφείτε στο Netflix και να ζήσετε την καλύτερη εμπειρία που έχει να προσφέρει η πλατφόρμα στο τομέα της ψυχαγωγίας.

1. All Quiet on the Western Front. Μία από τις καλύτερες υποψήφιες ταινίες για Όσκαρ του Netflix για το 2023.

Το Netflix κάνει θαύματα στον κινηματογραφικό κλάδο εδώ και χρόνια, παράγοντας βραβευμένες ταινίες που έχουν γοητεύσει το κοινό σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό βραβείο που μέχρι στιγμής έχει διαφύγει από τον γίγαντα του streaming – το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Το 2023, το Netflix θα ελπίζει να το αλλάξει αυτό, με το στοιχειωτικό δράμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου “All Quiet on the Western Front” να διεκδικεί το βραβείο.

Σε σκηνοθεσία του Γερμανού σκηνοθέτη Edward Berger, η ταινία έχει κερδίσει συνολικά εννέα εντυπωσιακές υποψηφιότητες. Διασκευασμένη από το μπεστ-σέλερ μυθιστόρημα του Erich Maria Remarque του 1929, πρόκειται για την πρώτη γερμανική μεταφορά της αντιπολεμικής ιστορίας που επικεντρώνεται σε μια ομάδα νεαρών στρατιωτών. Οι στρατιώτες στέλνονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου, για να αλλάξουν για πάντα από τη φρίκη που βλέπουν στα χαρακώματα.

Η ταινία επικροτήθηκε από τους κριτικούς για τις δυνατές ερμηνείες και τη συναρπαστική της αφήγηση. Ο Felix Kammerer, ειδικότερα, έχει επαινεθεί για την ερμηνεία του πρωταγωνιστή Paul Baumer. Η ερμηνεία του Kammerer αποτυπώνει τη συναισθηματική επιβάρυνση του πολέμου, καθώς μεταμορφώνεται από έναν νεοσύλλεκτο με ορθάνοιχτα μάτια σε έναν σκληροτράχηλο στρατιώτη.

Η ταινία “All Quiet on the Western Front” έχει προταθεί σε πολλές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και Καλύτερης Φωτογραφίας. Με το ισχυρό της μήνυμα και τις εντυπωσιακές οπτικές της εικόνες, είναι ένας ισχυρός υποψήφιος για το πολυπόθητο βραβείο Καλύτερης Ταινίας.

Παρά το γεγονός ότι έχει να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό, συμπεριλαμβανομένου του “Everything Everywhere All at Once”, το οποίο έχει κερδίσει τις εντυπωσιακές 11 υποψηφιότητες, το “All Quiet on the Western Front” έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο υποψήφιες ταινίες της χρονιάς. Είτε πάρει είτε όχι το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης του Netflix να παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας που βρίσκει ανταπόκριση τόσο στο κοινό όσο και στους κριτικούς.

Σχετικά άρθρα: Netflix: Νέες ταινίες που πρέπει να δείτε οπωσδήποτε!

2. Glass Onion: A Knives Out Mystery. Μια ταινία προτεινόμενη για Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου το 2023.

Τα βραβεία Όσκαρ 2023 αναγνώρισαν αρκετές ταινίες που κατέκτησαν τις καρδιές του κοινού και των κριτικών. Μεταξύ των υποψηφίων είναι και το πολυαναμενόμενο σίκουελ της ταινίας “Knives Out” του Rian Johnson, “Glass Onion”, το οποίο έχει κερδίσει μία και μοναδική υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου. Οι θαυμαστές της ταινίας είχαν αρχικά προβληματιστεί με την τοποθέτησή της στην κατηγορία Διασκευασμένου Σεναρίου, δεδομένου ότι πρόκειται για πρωτότυπο σενάριο του Johnson.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς της βιομηχανίας, οι συνέχειες θεωρούνται αυτομάτως προσαρμοσμένα σενάρια, καθώς προέρχονται από προηγούμενα έργα. Η προηγούμενη ταινία της σειράς, “Knives Out”, έλαβε υποψηφιότητα για Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο το 2019, εδραιώνοντας τη φήμη του Τζόνσον ως μετρ του μυστηρίου και της αγωνίας.

Εκτός από το “Glass Onion”, άλλες αξιοσημείωτες υποψηφιότητες περιλαμβάνουν το “Πινόκιο” του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, το οποίο έχει λάβει υποψηφιότητα για καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων. Η ταινία είναι μια σκοτεινή, οπτικά εντυπωσιακή εξιστόρηση της κλασικής παιδικής ιστορίας, η οποία έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές για την καινοτόμο αφήγηση και το μοναδικό στυλ κινουμένων σχεδίων.

Μια άλλη ξεχωριστή υποψηφιότητα είναι το “The Sea Beast”, μια οπτικά εκπληκτική ταινία κινουμένων σχεδίων που έχει προταθεί για Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων. Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού που ανακαλύπτει έναν μαγικό υποβρύχιο κόσμο και πρέπει να χρησιμοποιήσει την εξυπνάδα και τη γενναιότητά της για να τον προστατεύσει από εκείνους που προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν.

Άλλες υποψηφιότητες περιλαμβάνουν την ταινία “Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths” για Καλύτερη Φωτογραφία, την ταινία “Blonde” για Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία (Ana de Armas), την ταινία “The Martha Mitchell Effect” για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους και την ταινία “The Elephant Whisperers” για Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους. Όλες αυτές οι ταινίες έχουν τραβήξει την προσοχή της Ακαδημίας με τη μοναδική αφήγηση και τις εξαιρετικές ερμηνείες τους και είναι βέβαιο ότι θα γίνουν οι αγαπημένες των θαυμαστών τα επόμενα χρόνια.

Συνολικά, τα Βραβεία Όσκαρ 2023 αποτελούν απόδειξη του απίστευτου ταλέντου και της δημιουργικότητας της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Από αγωνιώδεις ιστορίες με εγκλήματα μέχρι συγκινητικές ιστορίες κινουμένων σχεδίων, αυτές οι ταινίες αναδεικνύουν το καλύτερο που έχει να προσφέρει ο κινηματογράφος. Είτε πάρουν είτε όχι τα πολυπόθητα αγαλματίδια των Όσκαρ, κάθε μία από αυτές τις ταινίες έχει αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στη βιομηχανία και θα συνεχίσει να γοητεύει το κοινό για τα επόμενα χρόνια.

Σχετικά άρθρα: Amazon Prime Video: Οι καλύτερες σειρές που δεν πρέπει να χάσετε.

3. The Power of the Dog (2022). Μια ταινία με 12 υποψηφιότητες για Όσκαρ το 2022.

Τα βραβεία Όσκαρ του 2022 ήταν μια ιστορική βραδιά για την ταινία “The Power of the Dog”, ένα αναγνωρισμένο από την κριτική δράμα γουέστερν σε σκηνοθεσία της Τζέιν Κάμπιον. Η ταινία έλαβε εντυπωσιακές 12 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένων των υποψηφιοτήτων για Καλύτερη Ταινία, Καλύτερης Α’ Ανδρικής Ερμηνείας για τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την Κάμπιον.

Η νίκη της Campion για την καλύτερη σκηνοθεσία ήταν μια ιστορική στιγμή, καθώς έγινε μόλις η τρίτη γυναίκα που έλαβε ποτέ αυτό το σημαντικό βραβείο. Η νίκη της ήταν μια καθυστερημένη αναγνώριση του απίστευτου ταλέντου της και της σημαντικής συμβολής που συνεχίζουν να έχουν οι γυναίκες στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Στην καρδιά της ταινίας “The Power of the Dog” βρίσκεται ένα εξαιρετικό καστ, με επικεφαλής τον Cumberbatch και την Kirsten Dunst. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Thomas Savage και διαδραματίζεται το 1925. Ο Cumberbatch υποδύεται τον Phil Burbank, έναν σκληρό κτηνοτρόφο, ο οποίος, μαζί με τον αδελφό του George (Jesse Plemons), συναντά τη χήρα ιδιοκτήτρια Rose (Dunst) και τον γιο της Peter (Kodi Smit-McPhee) στο δρόμο για την αγορά.

Η σκληρότητα του Phil απέναντι στο ζευγάρι θέτει τις βάσεις για ένα πολύπλοκο οικογενειακό δράμα που εξερευνά θέματα αγάπης, απώλειας και τον διαρκή αντίκτυπο των πράξεών μας στους γύρω μας. Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, ο George παντρεύεται τη Rose, αλλάζοντας για πάντα τη δυναμική της οικογένειας και οδηγώντας σε μια σειρά από αναπάντεχες και συναισθηματικές ανατροπές.

Συνολικά, το “The Power of the Dog” είναι μια αριστουργηματική ταινία που αναδεικνύει το απίστευτο ταλέντο του καστ και του συνεργείου της. Με τις δυνατές ερμηνείες της, την όμορφη κινηματογράφηση και τα θέματα που προκαλούν σκέψη, έχει κερδίσει τη θέση της ως μία από τις πιο αξιομνημόνευτες ταινίες της χρονιάς.

4. Don’t Look Up (2022). Τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ το 2022.

Το “Don’t Look Up” είναι μια σατιρική ταινία επιστημονικής φαντασίας που έκανε θραύση στα Όσκαρ, κερδίζοντας συνολικά τέσσερις υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης ταινίας και του καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου. Παρά την αποδοχή των κριτικών της, η ταινία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει κανένα βραβείο στην τελετή.

Ένα από τα κύρια σημεία πώλησης της ταινίας ήταν το απίστευτο καστ της, με βαριά ονόματα του Χόλιγουντ, όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Τζένιφερ Λόρενς, η Μέριλ Στριπ, ο Τζόνα Χιλ και η Κέιτ Μπλάνσετ. Σε σκηνοθεσία του Adam McKay, το “Don’t Look Up” αφηγείται την ιστορία ενός κομήτη που κατευθύνεται προς τη Γη, θέτοντας τον πλανήτη σε κίνδυνο.

Παρά τη δεινή κατάσταση, οι χαρακτήρες της ταινίας φαίνεται να ασχολούνται περισσότερο με την προσωπική τους ζωή και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά με την πιθανή αποκάλυψη που τους περιμένει. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας, η μεταπτυχιακή φοιτήτρια αστρονομίας Κέιτ Ντιμπιάσκι (την υποδύεται η Λόρενς) και ο καθηγητής της δρ Ράνταλ Μίντι (τον υποδύεται ο Ντι Κάπριο), πρέπει να πείσουν τον κόσμο να αναλάβει δράση πριν να είναι πολύ αργά.

Το μήνυμα της ταινίας για τους κινδύνους της απάθειας και του εφησυχασμού μπροστά στην κρίση είναι ιδιαίτερα επίκαιρο στον σημερινό κόσμο, όπου ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή και η πολιτική αστάθεια απειλούν να ανατρέψουν τη ζωή μας. Το “Don’t Look Up” λειτουργεί ως προειδοποιητικό παραμύθι για τις συνέπειες της αγνόησης της επικείμενης καταστροφής και ως έκκληση προς όλους μας να αναλάβουμε την ευθύνη για την τύχη του πλανήτη μας.

Σχετικά άρθρα: Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία Fantastic Four.

5. tick, tick…BOOM! (2022). Με δύο υποψηφιότητες Όσκαρ, αλλά με άδειο καλάθι το 2022.

Το “Tick, tick… BOOM!” είναι μια μουσική ταινία που ήταν υποψήφια για δύο Όσκαρ – καλύτερου ανδρικού ρόλου για τον Andrew Garfield και καλύτερου μοντάζ. Παρόλο που η ταινία δεν κέρδισε κανένα βραβείο, εντούτοις επαινέθηκε ευρέως για τις εξαιρετικές ερμηνείες της και τη συναρπαστική ιστορία της.

Η ταινία σηματοδοτεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Lin-Manuel Miranda, θεατρικού συγγραφέα και συνθέτη, βραβευμένου με Πούλιτζερ και Tony. Ο Andrew Garfield αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Jon, ενός νεαρού θεατρικού συνθέτη που εργάζεται ως σερβιτόρος σε ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης το 1990. Αγωνίζεται να γράψει το επόμενο μεγάλο αμερικανικό μιούζικαλ και δέχεται τεράστια πίεση από τη φίλη του Susan, την οποία υποδύεται η Alexandra Shipp, και τον φίλο του Michael, τον οποίο υποδύεται ο Robin de Jesus.

Καθώς το όνειρο του Jon να γίνει ένας επιτυχημένος συνθέτης αρχίζει να ξεθωριάζει, βρίσκει τον εαυτό του να αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές επιπτώσεις της επιδημίας του AIDS στην κοινότητα των ομοφυλόφιλων στη Νέα Υόρκη. Η ταινία προσφέρει μια οδυνηρή και συγκλονιστική απεικόνιση της πραγματικότητας της επιδημίας και του συναισθηματικού φόρου που επέφερε σε όσους την έζησαν.

Συνολικά, το “Tick, tick… BOOM!” είναι ένας δυνατός και συγκινητικός φόρος τιμής στη ζωή και το έργο του δημιουργού του Rent Jonathan Larson. Η ταινία πλέκει επιδέξια τα θέματα της δημιουργικότητας, της φιλίας, της αγάπης και της απώλειας για να δημιουργήσει μια βαθιά συγκινητική και αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία. Αν και δεν κέρδισε κανένα Όσκαρ, θεωρείται ευρέως ως ένα αριστούργημα του σύγχρονου κινηματογράφου.

6. The Lost Daughter (2022). 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ το 2022.

Το “The Lost Daughter” είναι μια ταινία που προκαλεί προβληματισμό και συναισθηματική φόρτιση ενώ έλαβε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ στην τελετή του 2022, μεταξύ των οποίων για την καλύτερη ερμηνεία στην κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Olivia Colman, για την καλύτερη ερμηνεία στην κατηγορία Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Jessie Buckley και για το καλύτερο διασκευασμένο σενάριο για τη Maggie Gyllenhaal. Παρά την αναγνώριση της ταινίας από τους κριτικούς, τελικά έφυγε με άδεια χέρια.

Η ταινία διαθέτει μια εξαιρετική ερμηνεία από την Olivia Colman, η οποία προστέθηκε στην εντυπωσιακή εμφάνιση βρετανικού ταλέντου στα Όσκαρ πέρυσι. Στην ταινία, η Colman υποδύεται τη Leda, μια γυναίκα που βρίσκεται σε παραθαλάσσιες διακοπές στη Μεσόγειο και η οποία κολλάει σε μια μητέρα και τη μικρή της κόρη. Καθώς παρατηρεί αυτούς και την οικογένειά τους, οι αναμνήσεις της δικής της μητρότητας την πλημμυρίζουν και την αναγκάζουν να αντιμετωπίσει τις αποφάσεις που πήρε ως νεαρή μητέρα.

Το “The Lost Daughter” είναι μια ισχυρή εξερεύνηση της μητρότητας, της μετάνοιας και της πολυπλοκότητας της οικογενειακής δυναμικής. Αποτελεί απόδειξη της ικανότητας και της ευαισθησίας της Maggie Gyllenhaal, η οποία έκανε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με την ταινία, και του εξαιρετικού ταλέντου ολόκληρου του καστ, συμπεριλαμβανομένων των Olivia Colman και Jessie Buckley.

Τα θέματα της ταινίας σχετικά με την αυτογνωσία και την αντιμετώπιση του παρελθόντος είναι οικουμενικά και βαθιά ηχηρά, καθιστώντας το “The Lost Daughter” ένα must-watch για όποιον έχει ποτέ παλέψει με την πολυπλοκότητα των οικογενειακών σχέσεων. Παρόλο που μπορεί να μην πήρε κανένα Όσκαρ, παραμένει ένα ουσιαστικό και αξέχαστο κομμάτι του κινηματογράφου που θα μείνει στους θεατές για πολύ καιρό μετά τους τίτλους τέλους.

Σχετικά άρθρα: Οι 11 καλύτερες σειρές στο Disney+ για να δείτε το 2023.

7. Robin Robin (2022). Υποψηφιότητα για Όσκαρ ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων.

Robin Robin υποψήφιο για Όσκαρ μικρού μήκους ταινίας κινουμένων σχεδίων από το Netflix.

Το Netflix έλαβε άλλη μια υποψηφιότητα, αυτή τη φορά στην κατηγορία Καλύτερης ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων για τη γοητευτική και συγκινητική ταινία Robin Robin.

Η ταινία ακολουθεί την ιστορία ενός νεαρού κοκκινολαίμη που, μετά από ένα ατύχημα που οδηγεί σε μια χωματερή, φιλοξενείται και μεγαλώνει από μια οικογένεια ποντικών. Καθώς μεγαλώνει ανάμεσα στην υιοθετημένη οικογένειά της, η Robin αισθάνεται εκτός τόπου και λαχταρά να αποδείξει ότι είναι ικανό ποντίκι. Αυτή η επιθυμία για αποδοχή και ένταξη την οδηγεί να ξεκινήσει μια συναρπαστική ληστεία για να αποδείξει τις ικανότητές της και την αφοσίωσή της στην αγαπημένη της οικογένεια.

Η ταινία διαθέτει ένα all-star καστ φωνητικών, με τον θρυλικό Richard E. Grant να δανείζει τη φωνή του στον χαρακτήρα του Magpie, ενός πονηρού και πανούργου κλέφτη, και την ασύγκριτη Gillian Anderson να δίνει το ταλέντο της στον ρόλο της Cat, της κακιάς της ταινίας. Με αυτούς τους ταλαντούχους ηθοποιούς και μια συγκινητική ιστορία στον πυρήνα της, το Robin Robin είναι ένα πραγματικό διαμάντι της κινηματογραφικής δημιουργίας κινουμένων σχεδίων που έχει κατακτήσει τις καρδιές του κοινού και των κριτικών.

8. The Hand of God (2022). Υποψηφιότητα καλύτερης Διεθνής ταινίας.

Η ταινία “The Hand of God” είναι μια οικεία και βαθιά προσωπική ταινία που αντλεί από τις εμπειρίες του συγγραφέα και σκηνοθέτη Paolo Sorrentino, ο οποίος μεγάλωσε στη Νάπολη τη δεκαετία του 1980. Μέσα από τα μάτια του νεαρού πρωταγωνιστή, του Fabietto Schisa (τον οποίο υποδύεται ο ταλαντούχος Filippo Scotti), η ταινία εξερευνά τα πολύπλοκα και συχνά αντιφατικά συναισθήματα ενός εφήβου που ενηλικιώνεται σε μια πόλη που είναι ταυτόχρονα όμορφη και επικίνδυνη, ελπιδοφόρα και απελπιστική.

Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται η άφιξη του θρυλικού ποδοσφαιριστή Ντιέγκο Μαραντόνα, η παρουσία του οποίου στην πόλη πυροδοτεί ένα κύμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Fabietto πρέπει να διαχειριστεί τη δική του προσωπική τραγωδία, μια απώλεια που θα διαμορφώσει το μέλλον του ως σκηνοθέτη και θα τον βάλει σε μια πορεία πολλά υποσχόμενη και αβέβαιη.

Η αριστοτεχνική αφήγηση του Sorrentino και τα υποβλητικά οπτικά στοιχεία ζωντανεύουν τον κόσμο της Νάπολης, αποτυπώνοντας τόσο την κακοτεχνία όσο και την αίγλη μιας πόλης που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Το The Hand of God είναι ένα δυνατό και συναισθηματικό ταξίδι που βρίσκει βαθιά απήχηση στο κοινό, αγγίζοντας τα θέματα της οικογένειας, της απώλειας και της μεταμορφωτικής δύναμης της τέχνης.

Σε αναγνώριση του εξαιρετικού της επιτεύγματος, η ταινία έλαβε υποψηφιότητα της Καλύτερη Διεθνής Ταινίας, εδραιώνοντας τη θέση της ως μια από τις ταινίες της χρονιάς που πρέπει να δει κανείς.

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κάνε εγγραφή τώρα για να μην χάνεις κανένα νέο άρθρο.

Σχετικά άρθρα: Disney+, Amazon Prime ή Netflix; Ποια τηλεοπτική πλατφόρμα να επιλέξετε;

Επίλογος.

Καθώς η περίοδος των βραβείων πλησιάζει, οι λάτρεις του κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο περιμένουν με ανυπομονησία τα Όσκαρ, μια από τις εκδηλώσεις με το μεγαλύτερο κύρος στην κινηματογραφική βιομηχανία. Με την άνοδο των πλατφορμών streaming, όπως το Netflix, όλο και περισσότερες ταινίες που έχουν αποσπάσει κριτική γίνονται διαθέσιμες στο κοινό, δίνοντάς μας μια γεύση από μερικά από τα καλύτερα έργα κινηματογραφικής τέχνης.

Το 2022, το Netflix κυκλοφόρησε μια εντυπωσιακή σειρά ταινιών που συγκέντρωσαν την αναγνώριση των κριτικών και αρκετές υποψηφιότητες για Όσκαρ. Αυτές οι ταινίες είναι ένα must-watch για κάθε λάτρη του κινηματογράφου, με τίτλους όπως το The Power of the Dog, The Lost Daughter και το Don’t Look Up. Οι ταινίες αυτές εξερευνούν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και ειδών, από σκοτεινά ψυχολογικά δράματα έως σατιρικές κωμωδίες, και όλες τους έχουν αφήσει μια μόνιμη εντύπωση στους θεατές.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “Netflix: 8 υποψήφιες ταινίες για όσκαρ που μπορείτε να δείτε το 2023.” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση