Με νέες ταυτότητες ξεκινάει η μέρα μας από σήμερα 27 Ιουλίου 2022 καθώς μπαίνουν σε εφαρμογή τα νέα ψηφιακά έγγραφα της ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης.

Νέες ταυτότητες από το κινητό
Νέες ταυτότητες από το κινητό.

Συγκεκριμένα…

Σύμφωνα με την σελίδα newsbomb ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσιάζει σήμερα επίσημα την εφαρμογή για τα νέα ψηφιακά αντίγραφα του Δελτίου Ταυτότητας και του Διπλώματος Οδήγησης με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή ενώ την εκδήλωση θα παραστεί ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, ο στόχος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ώστε οι ταυτότητες των πολιτών και τα διπλώματα οδήγησης να είναι μέσα σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι φαίνεται ότι επιτεύχθηκε.

Με βάση την τροπολογία, τα στοιχεία που θα αποθηκεύονται στην εν λόγω εφαρμογή θα μπορεί ο κάτοχος του κινητού τηλεφώνου «να τα επιδεικνύει, για σκοπό ταυτοποίησής του, σε φορείς του δημόσιου τομέα κατά έννοια περ. α’ παρ. του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’143), δικαστικές αρχές και φυσικά και νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα, που νομιμοποιούνται για έλεγχο ταυτότητας ταυτοποίηση, στο πλαίσιο άσκησης των κατά αρμοδιοτήτων τους εκπλήρωσης των κατά υποχρεώσεών τους».

Διαβάστε ακόμη:Σκακιστικό ρομπότ αναστατώθηκε κι έσπασε το δάχτυλο ενός 7χρονου αντιπάλου του σε τουρνουά σκακιού στην Ρωσία;

Στοιχεία που θα αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή

Ταυτότητα

 • Ο αριθμός ταυτότητας.
 • Το ονοματεπώνυμο με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες.
 • Το πατρώνυμο με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες.
 • Το μητρώνυμο με ελληνικούς χαρακτήρες.
  Η ημερομηνία γέννησης.
 • Ο τόπος γέννησης.
 • Η ημερομηνία και αρχή έκδοσης της ταυτότητας.
 • Η φωτογραφία του κατόχου.

Δίπλωμα οδήγησης

 • Ο αριθμός άδειας οδήγησης.
 • Το ονοματεπώνυμο με ελληνικούς και λατινικούς χαρακτήρες.
 • Η ημερομηνία γέννησης.
 • Ο τόπος γέννησης.
 • Η ημερομηνία και αρχή έκδοσης άδειας οδήγησης.
 • Η ημερομηνία λήξης ισχύος άδειας οδήγησης.
 • Ο αριθμός φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.).
 • Ο κωδικός κατηγορίας οχήματος.
 • Η ημερομηνία έκδοσης κατηγορίας οχήματος
 • Η ημερομηνία λήξης ισχύος κατηγορίας οχήματος.
 • Η φωτογραφία του κατόχου.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η αποθήκευση των άνωθεν στοιχείων θα μπορεί να γίνει από μία μόνο κινητή συσκευή φυσικού προσώπου.

Στόχος μετά το δίπλωμα και την ταυτότητα, είναι να «μπει» στα κινητά μας τηλέφωνα το ΚΤΕΟ και η ασφάλεια.

Πηγή

Με το πάτημα ενός κουμπιού
Με το πάτημα ενός κουμπιού η καταχώριση εγγράφων.

Διαβάστε ακόμη: Είναι καλό το MMO Arcane Legends;

Νέες ταυτότητες και δεισιδαιμονίες.

Πόσες φορές δεν έχω ακούσει για το 666, το χάραγμα, τις έσχατες μέρες και άλλα τέτοια. Σε μικρή ηλικία, στο δημοτικό έτρεμα στην ιδέα του διαβόλου και του χαράγματος που θα μ’ έκανε αιώνιο δούλο του. Και πως στην τελική κανείς δεν υπήρχε να με προστατέψει ούτε ο Θεός, σύμφωνα με αυτά που διάβαζα πάντα. Και δεν ήξερα και την σκοπιμότητα όλου αυτού, ας το ονομάσω, content. Σήμερα μου θυμίζει τον γονιό που προσπαθεί να τρομάξει το παιδί του για να φάει, πράγμα απαράδεκτο γιατί είναι κακοποίηση.

Η ιδέα του 666 σε σχέση με τις νέες ταυτότητες.

Καταρχάς η έννοια της σφραγίδας έχει να κάνει με τον κτηνοτρόφο που για να σημαδέψει τα ζώα του σε πιθανή κλοπή τα καίει δημιουργώντας στο δέρμα ένα σύμβολο για να τα αναγνωρίσει και να τα πάρει πίσω. Στην περίπτωση του 666 το να μας σημαδέψει κάποιος στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο με το 666 με τον ίδιο τρόπο δεν υφίσταται. Η νέα ψηφιακή ταυτότητα και το νέο δίπλωμα δεν έχει να κάνει με τον διάβολο – κτηνοτρόφο που σημαδεύει την περιουσία του και μας πάει στην κόλαση, omg, απλά είναι για να μας αναγνωρίζει το κράτος.

Απλά στην οθόνη
Απλά στην οθόνη.

Διαβάστε ακόμη: Γιατί η κάρτα γραφικών μου δυσλειτουργεί;

Με τις νέες ταυτότητες, δείτε πόσες…

…ευκολίες μπορούμε να έχουμε σήμερα, τα έγγραφα που βγάζουμε από το κινητό μας και πόσες άλλες υπηρεσίες έχουμε με ένα πάτημα στην οθόνη του κινητού μας. Είναι μια ευκολία που σε κάθε περίπτωση μας εξυπηρετεί από το να την χάνουμε και να τρέχουμε τρεις την ώρα να βγάζουμε καινούργια. Σκεφτείτε πόσος χαμένος χρόνος φεύγει σε κάθε τέτοια διαδικασία. Γνωρίζω άνθρωπο που τα τελευταία 2 χρόνια έχασε την ταυτότητά του 5 φορές, δεν υπερβάλω είναι αλήθεια. Φανταστείτε πόσες ακόμη υπηρεσίες γεννιόνται από την αυτόματη τα

Εκτός των άλλων..

…η εξέλιξη του ανθρώπου για να γίνει καλύτερος είναι το ζητούμενο. Το να ζούμε σε μια κατάσταση τρόμου και συναγερμού το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να μας κρατήσει πίσω και να μας αρρωστήσει. Ας πούμε μερικά αυτονόητα πράγματα. Σκεφτείτε λίγο το εξής. Αυτό που μας κάνει κακό μας αφήνει μια αίσθηση πόνου, φόβου κλπ. Στην αντίθετη περίπτωση νιώθουμε όμορφα. Τα συμπεράσματα δικά σας. Προσωπικά δεν μου αρέσει η ιδέα να ακολουθώ κάποιον που με κάνει να αισθάνομαι άσχημα. Και να μην ξεχνάμε πως σε κάθε καινοτομία κάποιοι αισθάνονται φόβο. Οπότε ψυχραιμία.

Αν σε άρεσε το παραπάνω άρθρο “Νέες ταυτότητες και ψηφιακά έγγραφα”, ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News και μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter μας.

By writergregt

Ονομάζομαι Γρηγόρης Τριγλίδης. Εδώ και χρόνια παίζω games, ασχολούμαι με το ανοιχτό λογισμικό Linux και έχω αρκετή πείρα για να βοηθήσω νέους παίχτες και χρήστες υπολογιστών, να δούμε εναλλακτικές τεχνικές λύσεις αλλά και για να ανταλλάξουμε απόψεις. Περιμένω τα σχόλιά σας.

Αφήστε μια απάντηση