Το mobile game Darkness Rises | Review.

Review ενός Action RPG Mobile Game

Παίζεται κι εσείς mobile games και θέλετε και βρίσκεστε σε φάση που ψάχνετε κάτι καινούργιο; Τότε ελάτε μαζί μας να ανακαλύψουμε αυτό το νέο game παρέα.

Το κάλεσμα

Σήκωσα την κούπα του καφέ η μοναδική μου ευχαρίστηση πικρή κι αυτή, όπως τα τελευταία δύο χρόνια. Μετά την πρώτη γουλιά το βλέμμα μου καρφώθηκε στο κινητό. Ένας ψίθυρος ακούστηκε, με έπιασε εξαπίνης και δεν κατάλαβα τι ήθελε να πει. Μια αίσθηση όμως σαν κάλεσμα για να το πιάσω στα χέρια μου γεννήθηκε στο στήθος μου. Ξαφνιάστηκα μα δεν ήταν η πρώτη φορά. Είχε πολύ καιρό να συμβεί κάτι ανάλογο. Θυμάμαι πριν λίγους μήνες να το ακολουθώ τυφλά σαν έρμαιο στην νέα αίσθηση που καθοδηγούσε τα δάχτυλά μου να εγκαταστήσω ένα παιχνίδι, έτσι και τώρα. Το άνοιξα και πληκτρολόγησα στο play store αυτό που ο ψίθυρος μου υπαγόρευε, «new rpg games 2022».

Πολλά υποσχόμενος

Ανακάλυψη

Χαμηλότονα κι απόκοσμα μου είπε, «darkness…», σώπασε για μια στιγμή κι έπειτα συμπλήρωσε, «rises», το επέλεξα δίχως δεύτερη σκέψη. Σε λίγα δευτερόλεπτα το Action RPG ήταν έτοιμο να ανοίξει. Δίστασα και κοίταξα τις φωτογραφίες. Τα γραφικά του φανέρωναν την λεπτομέρεια που επιμελήθηκαν οι δημιουργοί κι μ’ αφήσαν ενθουσιασμένο. Ήθελα να μάθω περισσότερα πριν το ανοίξω, να μάθω την ιστορία που διαδραματίζεται όμως μόνο μια πληροφορία βρήκα που ξεκινά και το πρώτο μου quest, το σκοτάδι απλώνεται στη γη και οι δαίμονες κατακτούν την γη. Τότε η σιωπή έσπασε ξανά, «άνοιξέ το και σώσε όσους πιο πολλούς μπορείς», σάστισα για μια στιγμή απορημένος. «Τι ακριβώς είναι αυτός ο ψίθυρος και τι θέλει από μένα», αναρωτήθηκα κι απάντηση δεν πήρα. Σε αυτό το χρονικό διάνυσμα η αίσθηση για να το ανοίξω άρχισε να γιγαντώνεται. Δεν άντεξα και το άνοιξα.

Αποκάλυψη

Το πρώτο πράγμα που έγινε στο παιχνίδι ήταν να συνδεθεί στη google κι έπειτα να κατεβάσει δυο μεγάλα αρχεία. Ως τότε ένα βίντεο με μια μάχη διαδραματίστηκε στην οθόνη που μου μεγάλωσε την περιέργεια. Το action rpg ξεκίνησε, συνδέθηκα και επέλεξα server. Τρεις ήταν όλοι, ο νέος την Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας. Προ επιλεγμένος ήταν αυτός με το πράσινο φως στ’ αριστερά. Επέλεξα να μπω στον Ευρωπαϊκό όμως, μια προειδοποίηση για αδύναμη σύνδεση μου άλλαξε γνώμη και επέστρεψα στην προεπιλογή. Πάτησα να αρχίσει και επτά πρόθυμοι πολεμιστές του Darkness Rises παρουσιάστηκαν πρόθημα στην οθόνη.

Ο Warrior
H Wizard
Ο Berserker
H Assassin
Η Archer
Η Witch
O Guardian

Ο σκοπός ένας, η απελευθέρωση, και η αιτία μια, η επέλαση του σκότους.

Διαβάστε κι αυτό: H Blizzard ανακοίνωσε το νέο Expansion του WoW

Η επιλογή χαρακτήρα

Η επιλογή για μένα ήταν μονόδρομος, η Witch. Δεν είχα τρόπο να αλλάξω χαρακτηριστικά προσώπου και σώματος, δεν μ’ άρεσε αλλά δεν με δυσαρέστησε. Ήταν έτσι κι αλλιώς μαγική από μόνη της. Ίσως να ήταν αυτή που μου ψιθύρισε αλλά όχι, η φωνή ήταν απόκοσμη, δεν ήταν γυναικεία. Δεν πρόλαβα να σκεφτώ περισσότερα και μου μίλησε ξανά, «Ξεκίνησε την ιστορία. Σταμάτησε την επίθεση των Ορκ», δεν μου άφησε περιθώρια και πάτησα να αρχίσει. Ένα βιβλίο εμφανίστηκε με την επιλογή ν’ αρχίσει η ιστορία κι εγώ την ακολούθησα.

Το βιβλίο της ιστορίας που σε περιμένει να γυρίσεις τις σελίδες του.

Η μεταφορά στον χάρτη

Το tutorial ξεκίνησε με δυνατά Fx και εντυπωσιακό βίντεο που σε τοποθετεί βαθιά στην ιστορία του παιχνιδιού με μαγικό τρόπο. Η επίθεση της ορδής των Ορκ ανελέητη, μα και οι μάχες γρήγορες και πολύ βίαιές. Όμως είναι πολύ επεξηγηματικές οι οδηγίες για τον χειρισμό της παίχτριας και καλό είναι να έχεις όλη σου την προσοχή στις οδηγίες. Εντυπωσιάστηκα, δεν ήθελα να το κλείσω. Η δίψα μου για να μάθω και να παίξω περισσότερο μεγάλωνε προοδευτικά κι έτσι συνέχισα. Πρόσεξα πως σε μια μάχη με το πρώτο Boss ένα κουμπί τελειωτικού χτυπήματος μου θύμισε παλιότερες εποχές. Και κάπου εκεί μέσα στους διαλόγους εμφανίστηκε κάποιος από από τους κακούς με την απόκοσμη φωνή που πριν λίγο με ψιθύρισε να παίξω με τρόμαξε αλλά δεν το έβαλα κάτω, ήθελα να μάθω όλο και περισσότερα πράγματα για το game. Το παιχνίδι έχει πολλές μικρές πίστες που τελειώνουν γρήγορα και με βάζει σε σκέψεις.

Όμορφοι χαρακτήρες εντυπωσιακά Fx, καταπληκτικός συνδυασμός.

Λίγα λόγια για το παιχνίδι

Ο χειρισμός του παιχνιδιού αποτελείται από το κλασικό joystick που έχουν τα κινητά στην οθόνη αριστερά, στα δεξιά της βρίσκεται το βασικό χτύπημα ως κεντρικό κουμπί και γύρω του έχει επτά κουμπιά αυτά των skills, το dodge και ένα ακόμη που δεν φαίνεται απλά ενεργοποιείται την ώρα της μάχης και όχι πάντα,. Αυτό λοιπόν έχει τρεις λειτουργίες και αλλάζει ανα περίπτωση, δηλαδή ως τελειωτικό χτύπημα 1 και 2 ανάλογα, και κάτι σαν fatality, επίσης μπορείς να παίρνεις τον έλεγχο του εχθρού για περιορισμένο χρονικό διάστημα, πρωτότυπο έτσι; Επίσης στα θετικά είναι πως έχει ultimate skill που σου κάνει τον χαρακτήρα πολύ πιο επικίνδυνο. Να σημειωθεί ότι μετά τα πρώτα δέκα level οι μάχες μπορούν να γίνονται αυτόματα πατώντας το κουμπί AUTO που βρίσκεται στο κέντρο και κάτω μέρος της οθόνης. Γενικά οι πρωτοτυπίες πέρα από το τριπλό κουμπί, και πως σου δίνει ατελείωτα rewards σχετικά με άλλα του είδους τουλάχιστον, μέχρι το σημείου που το έπαιξα, δεν είδα κάτι άλλο. Η μουσική του διατηρεί την ένταση που θεωρώ πως είναι απαραίτητη, δεν ξέρω αν αλλάζει αργότερα, πάντως αν δεν αλλάξει μπορεί να γίνει βαρετή. Τα γραφικά μου άρεσαν που δεν κολλούν και τρέχουν γρήγορα μια και ο ήρωας τρέχει όταν δεν βρίσκεται σε μάχη. Δεν είναι το δυνατό του σημείο οι πίστες γιατί τελειώνουν γρήγορα και μέχρι να σκοτώσεις τους πρώτους 10 με 20 εχθρούς έρχεται το Boss που επίσης δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά είναι ακόμα αρχή. Ελπίζω πως αν κάποιος το συνεχίσει να μας πει εντυπώσεις στα σχόλια. Πολλά achivements, το inventory, το mail και τα quests του σου δίνουν πολλά rewards σχεδόν χωρίς σταματημό και η αλήθεια είναι πως με κούρασε γιατί μέχρι να τα πάρω όλα κάτι πάντα ξεκλείδωνε και μου έδινε ακόμη περισσότερα που με την σειρά του εδινε κάτι νέο μέσω mail, στη συνέχεια ολοκλήρωνα ένα quest… και πάει λέγοντας. Κουραστήκατε; Το γεγονός ότι μαζεύεις gems βλέποντας διαφημίσεις επίσης δεν μου έκανε εντύπωση, αλλά μέχρι τα 15 lvl μάζεψα 1650. Όχι δεν έβλεπα όλη την ώρα διαφημίσεις γιατί έχει περιορισμούς. Ας είναι καλά η διαδικασία των rewards που ανέφερα πιο πάνω.

Δυνατότητες του παιχνιδιού

 • Ζωντανά γραφικά
 • Εντυπωσιακά Fx
 • Πολλές ανταμοιβές
 • Εύκολος χειρισμός
 • Κατανοητό tutorial
 • Δεν κολλάει κατά την διάρκεια του παιχνιδιού
 • Τα items έχουν δυνατότητα να τα αναβαθμίζεις
 • Πολλές πίστες, dungeon & raids
 • Μεγάλος χάρτης
 • Εύκολος χειρισμός
 • Γρήγορες μάχες
 • Επιλογή αυτόματου παιξίματος
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε guild
 • Με λίγη υπομονή μπορείτε να μαζέψετε gems για να αγοράσετε items στο shop
 • Έχει περιορισμένες διαφημίσεις

Τι δεν μου άρεσε

 • Δεν μπορείς να σβήσεις τον χαρακτήρα σου, οπότε προσοχή τι θα επιλέξεις
 • Δεν υπάρχει δυνατότητα προσαρμογής των χαρακτηριστικών του προσώπου και του σώματος όταν διαλέγεις τον χαρακτήρα σου
 • Ίσως σε μερικούς να κουράσουν οι πολλοί διάλογοι αν και σας συμβουλεύω να μην τους προσπερνάτε γιατί βοηθάει στην κατανόηση χειρισμού, τουλάχιστον για αρχή.
 • Μικρή έως ανύπαρκτη δυσκολία παιχνιδιού αν κάνεις όλες τις αναβαθμίσεις
 • Οι πίστες τελειώνουν πολύ γρήγορα
 • Γελοία Bosses τουλάχιστον στην αρχή

Δεν μπορώ σε μερικά πράγματα να είμαι αντικειμενικός γιατί δεν έπαιξα για πολύ χρόνο το παιχνίδι, όπως και να έχει πιστεύω πως πρέπει να τα αναφέρω. Μπορεί όπως σε κάθε game να υπάρχουν αρνητικά όμως μπορώ να πω πως είναι αρκετά εθιστικό και σίγουρα θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον για πολύ. Εγώ δυσκολεύτηκα να φτιάξω το review γιατί έπαιζα τις πίστες από το Darkness Rises την μία πίσω από την άλλη και δεν έλεγα να το αφήσω από τα χέρια μου, νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα. Παρόλα αυτά ήθελα να προσθέσω μια διαπίστωση που θα βοηθήσει αρκετά. Όταν τελείωσα το Review και έκατσα στην καρέκλα να χαλαρώσω δεν μου τράβηξε την σκέψη για να παίξω, ξέρετε, εκεί που λες κάθομαι να πιώ καφέ η φωνή που αναφέρω ποιο πάνω σου λέει, «παίξε, παίξε…», αλλά τίποτα σιγή. Ελπίζω τα αρνητικά όπως οι μικρές πίστες και τα πραγματικά μονόχιτα Bosses που έχει στην αρχή να μείνουν στα πρώτα lvl. διαφορετικά ο βαθμός δυσκολίας καταντάει γελοίος και μας βλέπω να ψάχνουμε για νέο game. Όπως και να έχει νομίζω πως πρέπει να του δώσουμε μια ευκαιρία. Σας εύχομαι καλό κάψιμο.

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ.

By writergregt

Ονομάζομαι Γρηγόρης Τριγλίδης. Εδώ και χρόνια παίζω games, ασχολούμαι με το ανοιχτό λογισμικό Linux και έχω αρκετή πείρα για να βοηθήσω νέους παίχτες και χρήστες υπολογιστών, να δούμε εναλλακτικές τεχνικές λύσεις αλλά και για να ανταλλάξουμε απόψεις. Περιμένω τα σχόλιά σας.

Αφήστε μια απάντηση