Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι για να αγοράσω Pc;

Είσαι νέος Pc User και θες να βρεις τι πραγματικά χρειάζεσαι; Τότε έλα μαζί μας για να το δούμε παρέα.

Θυμάμαι τον εαυτό μου πριν πολλά χρόνια να κοιτάζω τα κομπιούτερ στα καταστήματα, σε μικρή ηλικία, να τα θαυμάζω και όταν έμπαινα στο μαγαζί να ρωτήσω κρεμόμουν από τα χείλη του εκάστοτε καταστηματάρχη για το τι πρέπει να αγοράσω. Ήμουν έρμαιο σε ό,τι μου πρότεινε. Δεν είχα ούτε τις βασικές γνώσεις για να κάνω μια αγορά. Ήμουν 13 χρονών και μόλις άνοιξε ένα νέο κατάστημα με υπολογιστές. Ήταν η ευκαιρία μου να μάθω κα να φανταστώ πως θα αποκτήσω, τότε βέβαια εξαρτιόμουν από τους γονείς μου για το αν θα αγοράσω κάτι ή όχι, οι οποίοι μάλιστα μου είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να μου αγοράσουν. Μπήκα λοιπόν στο μαγαζί του ανθρώπου και τον τάραξα στις ερωτήσεις. Ως κλασικός gamer τον ρώταγα ξανά και ξανά τι χρειάζεται να πάρω για να παίζω παιχνίδια, θυμάμαι ακόμη να μου λέει για τις οθόνες VGA και Super-VGA. Εννοείτε πως αυτό συνεχιζόταν για μέρες, ναι ξέρω τον έπρηξα. Ελπίζω μόνο πως ο λόγος που έκλεισε να μην είμαι εγώ που έμπαινα και δεν αγόραζα και στην πορεία να βρήκε αρκετούς μιμητές.

Την πρώτη φορά που αγόρασα υπολογιστή από κατάστημα, για να καταλάβετέ αναφέρομαι στα pc που είχαν MS-DOS, ο τύπος που μου το πούλησε, ενώ στην αρχή μου έλεγε πως για τον λόγο που το θέλω έχει τις απαιτήσεις εκείνος μου πούλησε κάτι τελείως διαφορετικό και αναγκάστηκα να το δώσω πίσω, ευτυχώς ήμουν τυχερός σ’ αυτό. Φυσικά, όπως εγώ έτσι και πολύ άλλοι, η πρώτη μου αγορά ήταν μια μεγάλη αποτυχία. Το ενδιαφέρον μου και το πάθος μου για games μ’ έκανε να ψαχτώ. Ρώτησα, διάβασα, έκανα ατέλειωτες συζητήσεις. Το καλύτερο βέβαια είναι να υπάρχει και το κατάλληλο περιβάλλον όπως φίλοι γνωστοί που θα ανταλλάζεις απόψεις, πραγματικά βοηθάει. Βασικά θυμάμαι που είχα έναν φίλο – γνώστη απέναντί μου, δυστυχώς μου διαφεύγει το όνομά του, πέρασαν τόσα χρόνια, να του λέω πως θέλω να πάρω νέο Pc. Μου έκανε μια απλή ερώτηση που δεν την κατάλαβα στην αρχή και δεν μου την είχε κάνει κανείς, «για ποιον λόγο το θες;», τον κοίταξα με απορία. Έτσι ξεκίνησε μια πολύ μεγάλη συζήτηση. Και ακριβώς αυτό θα κάνουμε και σήμερα εν συντομία.

Για ποιον βασικό λόγο θέλω να το αποκτήσω;

Πόσες φορές δεν με παρέσυρε ο ενθουσιασμός την ώρα που πήγα να να αγοράσω ένα pc σταθερό, ένα laptop ή περιφερειακό. Φαντάζομαι ότι πολύς κόσμος βρέθηκε σε αυτή την στιγμή δικαιολογημένης αδυναμίας. Μπορεί μάλιστα να μαζέψαμε χρήματα, για όσους δεν χρησιμοποιούν πιστωτική, περισσότερα ή λιγότερα από αυτό που πραγματικά χρειαζόταν. Για να δούμε πόσα λεφτά χρειάζεται η αγορά μας και για να μην πάρουμε κάποιο pc που να μην το χρειαζόμαστε κάνουμε δύο απλά πράγματα που μας βοηθούν. Παίρνουμε στυλό και χαρτί, εμένα αυτό το βήμα με βοηθάει πάρα πολύ, και ρωτάμε τον εαυτό μας τι το θέλουμε. Αν π.χ. το θέλεις μόνο για να μπαίνεις στο Facebook και στο YouTube τότε το πράγμα είναι απλό, μην πάρεις pc πάρε ένα κινητό από 100€ μέχρι 150€ και την δουλειά σου την κάνεις. Αν πάλι θες να κάνεις εντύπωση ή θες ένα δυνατό pc και έχεις πολλά χρήματα συμβουλέψου ένα πρόσφατο άρθρο “Pc με 5500 Ευρώ!“. Βασικό στοιχείο είναι να έχεις την συνήθεια και να ενημερώνεσαι για τα τρέχοντα νέα και να κάνεις υπομονή. Κάπως έτσι αγόρασα αυτοκίνητο. Εκείνο τον καιρό δεν είχαμε ίντερνετ και αυτή την δουλειά την κάνανε τα περιοδικά. Είχα αγοράσει για επτά με οκτώ μήνες όσα περιοδικά υπήρχαν. Είχα γεμίσει μια μεγάλη κούτα με περιοδικά. Το αποτέλεσμα ήταν να αγοράσω ένα πολύ όμορφο αυτοκίνητο και αρκετά ποιοτικό για τα χρήματα που έδωσα, μπορώ να σας πω ότι είμαι περήφανος για αυτή μου την αγορά. Οπότε η υπομονή για ενημέρωση είναι ένα πολύ καλό εργαλείο.

Σύγχρονα builds, κάνουν την εμφάνιση τους όλο και πιο συχνά.

Πόσοι μπορεί να είναι οι βασικοί λόγοι που μπορεί να θες ένα Pc;

Οι βασικοί λόγοι που μπορεί να χρειάζεσαι ένα Pc δεν είναι πολλοί. Για την εργασία σου ή για το σπίτι σου; Είναι τα πρώτα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Αν το θες και για τα δύο θα σου έλεγα βασικά να μην το κάνεις. Καλό είναι να έχεις ένα για κάθε τι γιατί για να κάνεις κάτι τέτοιο θα πάρεις κατά πάσα πιθανότητα laptop που μετακινείτε εύκολα και είναι ακριβότερο. Αν όμως όσο μετακινείστε σας πέσει κατά λάθος απ’ τα χέρια μπορεί πολύ εύκολα να χτυπήσει ο δίσκος και να χάσετε τα αρχεία σας κάτι που διορθώνετε, μέχρι ένα σημείο. Στην χειρότερη περίπτωση μπορεί να σπάσει η οθόνη, δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Αν περιοριστείτε να αγοράσετε άλλο στην εργασία σας και άλλο στο σπίτι τότε αγοράστε σταθερό στην δουλειά σας χωρίς δεύτερη σκέψη και σίγουρα ένα pc από 1000€ έως 1800€. Ανάλογα την δουλειά και τα χρήματα, ας μην ξεχνάμε πως μπορεί η εργασία σας να χρειάζεται να μετακινήστε συνεχώς, εκεί ναι χρειάζεστε λάπτοπ ή ακόμη και τάμπλετ. Θεωρώ σήμερα πως τα τάμπλετ είναι μια καλή περίπτωση και καλό είναι να τα δώσουμε μια ευκαιρία. Εγώ προσωπικά είχα ένα MLS tablet και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Αν όμως χρειάζεσαι να πάρεις κάποιο gaming Pc από την αρχή για ένα συγκεκριμένο game και έχεις αποφασίσει να το παίζεις για χρόνια τότε σου συνιστώ να διαβάσεις τα requirements του παιχνιδιού και να πάρεις ένα που να είναι λίγο καλύτερο από τα αναγραφόμενα. Να θυμάσαι πως όσο η τεχνολογία προχωράει προχωρούν και τα γραφικά και οι απαιτήσεις των παιχνιδιών. Σκέψου να αγοράσεις ένα pc και σε δυο με τρία χρόνια να χρειαστεί να κάνεις αναβάθμιση το tower ενώ ακόμα χρωστάς χρήματα, δεν ενδείκνυται. Οπότε και από την πλευρά του επεξεργαστή αλλά και από την πλευρά της κάρτα γραφικών καλό είναι να είναι λίγο πιο δυνατά από τα συνιστώμενα. Οι Gamers πρέπει να δίνουν σημασία στην οθόνη του που επίσης χρειάζεται να καλύπτει τις όποιες απαιτήσεις. Εκεί βέβαια θα πρέπει να δώσουμε σημασία στα καμένα Pixels που αναγράφονται στην συσκευασία, βλέπετε πως κάποιες εταιρίες δικαιολογούν ένα μικρό αριθμό καμένων pixels και χρειάζεται να έχουμε το νου μας. Θυμάμαι έναν φίλο μου που μόλις αγόρασε μία και την πρώτο-έβαλε σε λειτουργία, είχε ένα κόκκινο καμένο pixel και μάλιστα στο κέντρο της οθόνης. Ήθελες να σκοτώσεις το Ορκ και σου αποσπούσε την προσοχή κι έχανες. Γι’ αυτό προσοχή στις οδηγίες. Αν θες να μάθεις τι ακριβός είναι τα καμένα pixels διάβασε εδώ.

Ναι είναι ένα gaming pc.

Στην περίπτωση που το χρειάζεσαι για να κάνεις αγορές, να βλέπεις βίντεο στο You Tube, να μπεις στο Facebook, Twitter, TikTok κ.α. θα χρειαστείς ένα καλό antivirus για να είσαι προστατευμένος και φυσικά να το πληρώσεις ή σε διαφορετική περίπτωση να βάλεις Linux, αυτά βέβαια θα τα δούμε στο μέλλον σε άλλα άρθρα. Αν το χρειάζεσαι για να βλέπεις ταινίες και μόνο τότε και ένα απλό pc μπορεί να σου κάνει την δουλειά, ακόμη και μεταχειρισμένο, προσοχή, όχι της προηγούμενης 10ετίας. Τώρα θα μου πεις που να το ξέρω εγώ αυτό ρε φίλε, έχεις ένα δίκιο. Γι’ αυτό ήμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε. Ευτυχώς για εσένα τα μεγάλα πολυκαταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών μπορούν να λειτουργήσουν και ως μέσω πληροφόρησης για να ενημερωθείς για τις επιλογές σου. Να θυμάσαι πως η καλύτερη λύση για σένα είναι ένα σταθερό κομπιούτερ, όχι το ποιο φθηνό αλλά το αμέσως καλύτερο. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις και από την τιμή του. Για όσους πάλι χρειάζεται να κάνετε απλώς μια αναβάθμιση του συστήματος μπορείτε να δείτε τους οδηγούς μας και να διαφωτιστείτε κάνοντας κλικ εδώ . Ένα ακόμη ερώτημα που είναι εύκολο να απαντηθεί είναι αν το θες για μέσα ή για έξω αν και είναι εύκολο ερώτημα δεν αποκλείετε να υπάρχουν άτομα που δεν γνωρίζουν και το σέβομαι. Το κομπιούτερ που θα το έχεις εντός σπιτιού είναι το σταθερό με tower, πληκτρολόγιο και λοιπά και αν είναι για εκτός χρειάζεσαι laptop.

Πάρτε μολύβι και χαρτί.

Ανακεφαλαίωση

 • Πρώτα χρειάζεται να έχεις δίπλα σου ένα στυλό και ένα χαρτί.
 • Να αναρωτηθείς για που το θες και να το σημειώσεις.
 • Να αναρωτηθείς γιατί το θες.
 • Να δώσεις στον εαυτό σου, αν δεν βιάζεσαι, ένα εύλογο χρονικό περιθώριο για να ενημερωθείς
 • Σημειώνεις τους λόγου που το θες και τα requirements για τους gamers
 • Στην συνέχεις να δεις τι υπάρχει στην αγορά και να μαζέψεις τα χρήματα που αντιστοιχούν ή να το αγοράσεις με πιστωτική.

Συμπεράσματα

Υπάρχουν φορές που τα συναισθήματα μας δεν μας επιτρέπουν να δούμε τα πράγματα με καθαρό μυαλό. Λίγο ο ενθουσιασμός για να προλάβουμε να το πάρουμε στα χέρια μας και λίγο το άγχος προκειμένου να μην μας πιάσει κάποιος κορόιδο είναι αρκετά για να μας επηρεάσουν την κρίση μας. Οπότε αν δούμε τα πράγματα ψύχραιμα, προσεχτικά και δώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται θα καταφέρουμε, αν όχι το εφικτό αποτέλεσμα, σίγουρα το καλύτερο δυνατό.

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ.

By writergregt

Ονομάζομαι Γρηγόρης Τριγλίδης. Εδώ και χρόνια παίζω games, ασχολούμαι με το ανοιχτό λογισμικό Linux και έχω αρκετή πείρα για να βοηθήσω νέους παίχτες και χρήστες υπολογιστών, να δούμε εναλλακτικές τεχνικές λύσεις αλλά και για να ανταλλάξουμε απόψεις. Περιμένω τα σχόλιά σας.

18 thoughts on “Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι για να αγοράσω Pc;”
 1. ημουν ετοιμος να αγορασω καινουργιο υπολογιστη το σαββατο, ευτυχως πετυχα το αρθρο σας και τωρα θα παω ψιλιασμενεος. ευχαριστω

 2. Εγώ είμαι γυναίκα και πραγματικά άσχετη με όλα αυτά. Χρειάζομαι έναν υπολογιστή για γραφείο και ιντερνετ. τι να πάρω;

  1. Καλησπέρα Ναόμι. Αν υπάρχει το απαιτούμενο ποσό καλό είναι να έχεις δύο σταθερά κομπιούτερ, ένα για δουλειά κι ένα για το σπίτι. Τώρα αν αυτό δεν γίνεται τότε το λάπτοπ είναι μονόδρομος. Καλό είναι να γνωρίζουμε το γραφείο περί τίνος πρόκειται και στο σπίτι για ποιον λόγο το θες προκειμένου να σε βοηθήσουμε. Αν δεν θες να δώσεις εδώ όλες αυτές τις πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις στο mail του blog.

  1. Καλημέρα Σοφία.
   Το κομπιούτερ που χρειάζεσαι για κάτι τέτοιο μπορεί να καλυφθεί με λίγα χρήματα. Αν γνωρίζουμε το ποσό που διαθέτεις μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

  2. Κοίτα, αν ψάχνεις μια φθηνή λύση ένα τάμπλετ των 150 – 200 € είναι υπέρ αρκετό και μάλιστα καινούργιο. Με τα ίδια χρήματα μπορείς να αγοράσεις μεταχειρισμένο laptop. Αν θες να το χρησιμοποιήσετε και για αρκετά χρόνια μετά η τιμή που ανέφερες για σταθερό κομπιούτερ είναι σωστή.

Αφήστε μια απάντηση