iPhone 15 Ultra: Ημερομηνία κυκλοφορίας, χαρακτηριστικά, τιμή και όλα τα νέα που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής.

Από ότι φαίνεται το iPhone 14 Pro Max, είναι μια ιστορία που ανήκει στο παρελθόν. Σίγουρα τα χαρακτηριστικά του είναι αξιοσημείωτα, αλλά σημαδεύτηκε από τις έντονες ελλείψεις σχεδόν δύο μηνών και γενικά από διάφορες αναταραχές στον πλανήτη. Η Apple, σκοπεύει να πλεύσει προς μια πορεία αλλαγής και αυτό φαίνεται εξαρχής από την διαφοροποίηση του ονόματος της ναυαρχίδας της. Έτσι, ενώ όλοι αναμέναμε να συναντήσουμε το iPhone 15 Pro Max, διέρρευσε ότι το κεφάλαιο αυτού του ονόματος κλείνει οριστικά. Το νέο κορυφαίο μοντέλο smartphone της Apple θα φέρει ένα όνομα, διαφορετικό, ισχυρό, που στοχεύει σε αυτό ακριβώς που θέλει η ίδια εταιρεία να πετύχει. Την εμβληματική υπεροχή της στην αγορά των κινητών τηλεφώνων. Το επόμενο κορυφαίο τηλέφωνο της Apple, θα ονομάζεται iPhone 15 Ultra, προς τιμήν των εξαιρετικών προδιαγραφών που θα διαθέτει.

Τι είναι το iPhone 15 Ultra;

Το iPhone είναι ένα μοντέλο κινητού τηλεφώνου που κατασκευάζεται από την Apple. Στην πραγματικότητα, το iPhone 15 Ultra, όπως τουλάχιστον έχει διαρρεύσει μέχρι στιγμής ότι θα ονομάζεται, θα είναι το πιο ακριβό μοντέλο της σειράς iPhone 15, καθώς θα φέρει τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές όσον αφορά τις συσκευές smartphone. Έτσι, οι χρήστες θα είναι σε θέση να απολαύσουν ένα από τα ποιοτικότερα τηλέφωνα της αγοράς, με ασύληπτες ταχύτητες απόκρισης, μεγάλης διάρκειας μπαταρία και φυσικά εκπληκτικής ποιότητας κάμερα.

Ημερομηνία κυκλοφορίας του iPhone 15 Ultra.

Αναμένουμε ότι η Apple θα ανακοινώσει το iPhone 15 Ultra καθώς και τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς iPhone 15 στις 12 Σεπτεμβρίου 2023 και θα κυκλοφορήσει τις συσκευές στην αγορά στις 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Όταν πρόκειται για την Apple, έχουμε μια αρκετά καλή αντίληψη για το πότε θα ανακοινωθούν και στη συνέχεια θα κυκλοφορήσουν τα νεότερα iPhone της. Συνήθως, η Apple αρέσκεται να διοργανώνει μια επίσημη εκδήλωση ανακοίνωσης του iPhone τη δεύτερη Τρίτη του Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια να κυκλοφορεί τις συσκευές στα ράφια περίπου δέκα ημέρες αργότερα, πάντα ημέρα Παρασκευή. Το 2023, η δεύτερη Τρίτη του Σεπτεμβρίου πέφτει στις 12 Σεπτεμβρίου, οπότε ορίζεται ως η πιο πιθανή ημερομηνία ανακοίνωσης του iPhone 15 Ultra.

Φυσικά, αυτό το πρόγραμμα δεν ισχύει πάντα. Για παράδειγμα, το 2020 η Apple ανέβαλε την εκδήλωση ανακοίνωσης που αφορούσε το iPhone 12 κατά έναν ολόκληρο μήνα λόγω προβλημάτων εφοδιασμού, ενώ το 2022 η σειρά iPhone 14 αποκαλύφθηκε μια ολόκληρη εβδομάδα πριν από τις προσδοκίες όλων.

Ποια θα είναι η τιμή του iPhone 15 Ultra στην Ελλάδα;

Προβλέπουμε ότι το iPhone 15 Ultra θα έχει σημαντική διαφορά τιμής σε σύγκριση με τα μοντέλα Pro και θα κοστίζει τουλάχιστον 100 ευρώ περισσότερο από ό,τι το iPhone 14 Pro Max κατά την κυκλοφορία του, ανεβάζοντας την αρχική του τιμή στα 1.649 ευρώ και ίσως φτάσει και τα 2379 ευρώ, όσον αφορά τη χώρα μας.

Τι νέο θα έχει το iPhone 15 Ultra;

Επιστρέφοντας στο όνομα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το μεγαλύτερο επερχόμενο iPhone της Apple, κανονικά ένα μοντέλο Pro Max, να φέρει το όνομα “iPhone 15 Ultra”, ώστε να ξεχωρίζει καλύτερα από την υπόλοιπη σειρά. Έτσι, το μοντέλο iPhone 15 Ultra που θα αντικαταστήσει το iPhone Pro Max έχει απόλυτο νόημα, καθώς δεν πρόκειται για το συνηθισμένο μεγάλο τηλέφωνο.

Χάρη στο Apple Watch Ultra, η διαφοροποίηση που υπονοείται “Ultra” είναι ώριμη για υιοθέτηση από τη σειρά iPhone. Και με τη σειρά iPhone 14, η Apple μας έδειξε ότι δεν θα διστάσει ποτέ να αλλάξει όνομα προϊόντος: όλοι περιμέναμε ένα iPhone 14 Max, αλλά αντ’ αυτού πήραμε ένα iPhone 14 Plus. Το πιο ακριβό Apple Watch είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό smartwatch, οπότε ένα iPhone 15 Ultra θα έχει άμεση αποδοχή από το κοινό.

Μια μεγάλη φήμη που κυκλοφορεί είναι ότι η Apple σκέφτεται την ιδέα να κυκλοφορήσει ένα iPhone Ultra με πλαίσιο τιτανίου. Το ανθεκτικό και ελαφρύ μέταλλο κυκλοφορεί ήδη στο Apple Watch Ultra, το οποίο είναι η άποψη της εταιρείας για ένα στιβαρό και ανθεκτικό smartwatch. Πράγματι, έχουμε ακούσει ότι εκτός από την αξιοποίηση του τιτανίου στο έπακρο, η Apple θα μπορούσε επίσης να αλλάξει λίγο το σχεδιασμό και να καταλήξει σε μια ελαφρώς κυρτή πίσω πλάκα του τηλεφώνου.

iPhone 15 Ultra.

Μια άλλη σημαντική σχεδιαστική αλλαγή είναι τα κουμπιά που θα παρέχουν στον χρήστη απτική ανάδραση κάθε φορά που τα πατάει, η οποία θα προσομοιάζει το πάτημα ενός κουμπιού κανονικού.

Η σειρά iPhone 15 πιθανότατα θα σηματοδοτήσει επιτέλους την απομάκρυνση της Apple από την ιδιόκτητη υποδοχή Lightning σε μια πολυαναμενόμενη μετάβαση σε USB-C. Η αλλαγή αυτή σίγουρα μελετάται από την Apple εδώ και χρόνια, αλλά ήταν μια πρόσφατη απόφαση της ΕΕ που αναγκάζει την Apple να συμμορφωθεί και να υιοθετήσει το παγκόσμιο πρότυπο. Η εν λόγω απόφαση απαιτεί όλες οι φορητές συσκευές που θα πωλούνται στην ΕΕ μέχρι το τέλος του 2024 να διαθέτουν θύρα φόρτισης USB Type-C.

Πρόσφατα, ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Apple, Greg Joswiak, επιβεβαίωσε ότι η Apple θα συμμορφωθεί με την απόφαση και θα μεταβεί σε USB-C. Ωστόσο, δεν δόθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη μετάβαση σε USB-C. Αν και τεχνικά η Apple έχει χρόνο μέχρι το 2024 και τη γενιά iPhone 16, αναμένεται ότι η εταιρεία δεν θα καθυστερήσει άλλο τη μετάβαση και θα περάσει πλήρως στο USB-C με τη γενιά iPhone 15 το 2023.

Τέλος, ορισμένες φήμες κάνουν λόγο για ένα μεγαλύτερο iPhone 15 Ultra, με μεγαλύτερη οθόνη και μεγαλύτερη μπαταρία.

Διαβάστε επίσης: OnePlus 11: Χαρακτηριστικά, σχεδίαση, τιμή και όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Τα πλήρη χαρακτηριστικά του iPhone 15 Ultra.

Παρακάτω θα βρείτε τα πλήρη χαρακτηριστικά του iPhone 15 Ultra, όπως έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής:

ΓΕΝΙΚΑ:
Τύπος: Sim Dual Sim, GSM+GSM
Dual Sim: Ναι
Μέγεθος Sim: Nano + eSim
Τύπος συσκευής: Smartphone
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 12 Σεπτεμβρίου 2023(Αναμενόμενο)
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ:
Διαστάσεις: 77,6 x 160,7 x 7,85 mm
Βάρος: 240 g
ΟΘΟΝΗ:
Τύπος: Έγχρωμη οθόνη OLED (1B)
Αφής: Ναι
Μέγεθος: 6,73 ίντσες, 1290 x 2796 pixels, 120 Hz
Αναλογία εικόνας: 20,5:9
PPI: ~460 PPI
Χαρακτηριστικά: 1600nits (τυπικά), 2000 nits μέγιστη φωτεινότητα, HDR Display, True Tone, Haptic Touch
Notch: Ναι
ΜΝΗΜΗ:
RAM: 8 GB
Αποθήκευση: 128 GB
Υποδοχή κάρτας: Όχι
ΣΥΝΔΕΣΗ:
GPRS: Ναι
EDGE: Ναι
3G: Ναι
4G; Ναι
5G: Ναι
Ζώνες 5G: 5G NR (Ζώνες n1, n2, n3, n5, n7, n8, n12, n20, n25, n26, n28, n30, n38, n40, n41, n48, n53, n66, n70, n77, n78, n79)
VoLTE: Ναι
Wifi: Ναι, με wifi hotspot
Bluetooth: Ναι, v5.3
USB: Ναι, καλώδιο Lightning
Χαρακτηριστικά: USB Φόρτιση USB
EXTRA:
GPS: ναι με A-GPS, GLONASS, Galileo, QZSS και BeiDou
Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων: Όχι
Ξεκλείδωμα προσώπου: Ναι
Αισθητήρες: Face ID, σαρωτής LiDAR, βαρόμετρο, γυροσκόπιο τριών αξόνων, επιταχυνσιόμετρο, αισθητήρας εγγύτητας, αισθητήρας φωτός περιβάλλοντος
Επιπλέον: NFC
Αντοχή στο νερό: Ναι, 6 m έως 30 λεπτά, IP68
Βαθμολογία IP: IP68
Ανθεκτικό στη σκόνη: Ναι
Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Δορυφορική συνδεσιμότητα, Ανίχνευση σύγκρουσης

ΚΑΜΕΡΑ:
Πίσω κάμερα: 48 MP f/1.78 (κύρια)
12 MP f/2.2 (εξαιρετικά ευρυγώνια)
12 MP f/1.78 (τηλεφακός) με αυτόματη εστίαση
Χαρακτηριστικά: Deep Fusion, Smart HDR 4, Νυχτερινή λειτουργία, Σαρωτής LiDAR, Apple ProRAW, Λειτουργία ριπής
Εγγραφή βίντεο: 8K @ 24fps UHD, 4K @ 30/60fps UHD, 1080p @ 60fps FHD
Φλας: Ναι, LED
Μπροστινή κάμερα: 12 MP f/1.9 με φλας Retina
Μπροστινή εγγραφή βίντεο: 4K
ΤΕΧΝΙΚΑ:
Λειτουργικό σύστημα: iOS v17
Chipset: Apple Bionic A17
Επεξεργαστής: οκταπύρηνου επεξεργαστή
GPU: Apple GPU
Βαθμολογία IP: IP68
Java: Όχι
Πρόγραμμα περιήγησης: Ναι
ΠΟΛΥΜΕΣΑ:
Email: Ναι
Μουσική: AAC-LC, HE-AAC, HE-AAC v2, προστατευμένο AAC, MP3, γραμμικό PCM
Βίντεο: HEVC, H.264, MPEG-4 Part 2 και Motion JPEG
Ραδιόφωνο FM: Όχι
Αναγνώστης εγγράφων: Ναι
ΜΠΑΤΑΡΙΑ:
Τύπος: Μη αφαιρούμενη μπαταρία
Μέγεθος: 4700 mAh, μπαταρία ιόντων λιθίου
Γρήγορη φόρτιση: Ναι
Ασύρματη φόρτιση: Ναι, Ασύρματη φόρτιση MagSafe 20W

Κάμερα iPhone 15 Ultra.

Αναμφισβήτητα ένα από τα χαρακτηριστικά του iPhone που κάνει τους περισσότερους χρήστες να το επιλέγουν, είναι η κάμερα. Ίσως να είναι το στοιχείο που επικεντρώνει τα βλέμματα των περισσοτέρων για σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο.

Τώρα που η Apple ξεφορτώθηκε επιτέλους τον περιοριστικό αισθητήρα 12MP που χρησιμοποιούσε για χρόνια και πέρασε σε ένα ολοκαίνουργιο σύστημα κάμερας 48MP με το iPhone 14 Pro/Pro Max, το μέλλον φαίνεται αρκετά λαμπρό για το iPhone 15 Ultra. Συγκεκριμένα, έχουμε πολύ μεγάλες ελπίδες για μερικές εξαιρετικές βελτιώσεις στην κάμερα.

Αν και η νέα κάμερα δεν είναι αλματωδώς καλύτερη από, ας πούμε, το iPhone 13 Pro Max, θέτει τις βάσεις για πολλές ακόμη βελτιώσεις στη συνέχεια, καθώς η Apple σίγουρα δεν έχει συνειδητοποιήσει τις πραγματικές δυνατότητες του νέου αισθητήρα.

Ο φωτογραφικός φακός 48MP του iPhone 14 Pro Max χρησιμοποιεί quad-pixel binning για να συνδυάσει τα δεδομένα από τέσσερα pixel και να επιτύχει καλύτερη ποιότητα εικόνας σε χαμηλό φωτισμό, αλλά οι αλλαγές δεν είναι τόσο έντονες όσο θα περίμενε κανείς. Έτσι, αν ο χρήστης θέλει ρητά να τραβήξει εικόνες 48MP, θα πρέπει να ενεργοποιήσει τη ρύθμιση ProRAW, η οποία ενεργοποιεί το πλήρες δυναμικό του αισθητήρα 48MP. Μας εντυπωσίασαν αρκετά οι τόνοι λεπτομέρειας και η συνολική ποιότητα των εικόνων ProRAW 48MP, οι οποίες συνήθως έχουν μέγεθος πάνω από 80MB.

Οι φήμες λένε ότι το iPhone 15 Ultra θα μπορούσε να εισαγάγει ένα περισκοπικό ζουμ 6X ή 10X για εξαιρετικά μεγάλη εμβέλεια και να επιτύχει εύρος ζουμ παρόμοιο με αυτό που η Samsung, η Xiaomi και άλλες εταιρείες χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια. Συν τοις άλλοις, υπάρχει φημολογία σχετικά με την εγγραφή βίντεο 8K που θα έρθει στο iPhone 15 Ultra, καθώς και για έναν νέο και βελτιωμένο κύριο φακό 8 στοιχείων, ο οποίος θα βελτιώσει τη συνολική οπτική του ποιότητα και ενδεχομένως θα οδηγήσει σε ανώτερη ποιότητα εικόνας (αλλά και ενδεχομένως να εισάγει ακόμη περισσότερες αντανακλάσεις και φωτοσκιάσεις σε ορισμένες καταστάσεις).

Διαβάστε επίσης: Vivo iQOO 11 Pro. Χαρακτηριστικά, τιμή, ημερομηνία κυκλοφορίας και όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Αποθηκευτικός χώρος του κορυφαίου τηλεφώνου της Apple.

Είναι πολύ νωρίς για να περιγράψουμε τις εκδόσεις της χωρητικότητας αποθήκευσης του iPhone 15 Ultra, αλλά δεν βλέπουμε την Apple να αλλάζει πολύ τις βαθμίδες αποθήκευσης του επιπέδου Pro. Έτσι, πιθανότατα θα δούμε την επιστροφή της αποθήκευσης 128GB-1TB για ακόμη ένα έτος.

Χωρητικότητα αποθήκευσης Apple iPhone 15 Ultra:

  • 128 GB
  • 256 GB
  • 512 GB
  • 1TB

Οθόνη του iPhone 15 Ultra.

Πέρα από μερικές φήμες ότι θα μπορούσαμε να δούμε μια μεγαλύτερη οθόνη στο iPhone 15 Ultra, αναμένουμε μια οθόνη OLED Super Retina XDR 6,7 ιντσών, με ρυθμό ανανέωσης 1-120Hz και εξαιρετικά υψηλή φωτεινότητα.

Το στοιχείο Dynamic Island και η λειτουργία Always On display θα επιστρέψουν σίγουρα, ελπίζουμε να σημειώσουν βελτιώσεις λειτουργικότητας και αποδοτικότητας που θα τα καταστήσουν σίγουρα πλεονεκτήματα απόκτησης του τηλεφώνου.

Μπαταρία και φόρτιση του iPhone 15 Ultra.

Μια μπαταρία με χωρητικότητα που αντιστοιχεί στα iPhone 13 Pro Max και iPhone 14 Pro Max θα κοσμεί πιθανότατα το iPhone 15 Ultra. Σκεφτείτε κάτι της τάξης των 4.700mAh, ή και περισσότερο, αν οι ευσεβείς φήμες για ένα μεγαλύτερο τηλέφωνο αποδειχθούν αληθινές.

Η φόρτιση είναι ένας άλλος τομέας στον οποίο θα θέλαμε να αποκομίσουμε κάποιες βελτιώσεις. Τα smartphones της Apple δεν ήταν ποτέ γνωστά για την ταχύτατη φόρτιση και, παρά ορισμένες βελτιώσεις ταχύτητας τα τελευταία χρόνια, τα iPhone εξακολουθούν να υστερούν σε σχέση με τον ανταγωνισμό όσον αφορά την ταχύτητα φόρτισης. Το iPhone 15 Ultra θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει αυτό και ελπίζουμε ότι η Apple θα μας δώσει ταχύτερη φόρτιση που θα εξακολουθεί να θέτει τη χημεία της μπαταρίας σε προτεραιότητα και να μην είναι επιζήμια για την υγεία της συσκευής.

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κάνε εγγραφή για να ενημερώνεσαι για κάθε νέο άρθρο.

Επίλογος και συμπεράσματα.

Αναμφισβήτητα, το iPhone 15 Ultra, είναι από τα πιο αναμενόμενα από πάρα πολλές απόψεις, τηλέφωνα του 2023. Ανεξάρτητα από όλα τα υπόλοιπα, η Apple θα προσπαθήσει να φέρει στο προσκήνιο ένα σωρό αλλαγές, αρχής γενομένης από το όνομα του τηλεφώνου-ναυαρχίδα της. Εκτός από αυτό, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον εξαιρετικό Snapdragon 8 Gen 2, που θα έχουν όλα τα νέα τηλέφωνα-ναυαρχίδες με Android. Μένει να δούμε τελικά σε ποιες αλλαγές θα προβεί η Apple, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον, αλλάζει σελίδα.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “iPhone 15 Ultra: Ημερομηνία κυκλοφορίας, χαρακτηριστικά, τιμή και όλα τα νέα που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής.” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση