Η Nvidia επιβεβαιώνει ότι ο τελευταίος GeForce driver προκαλεί CPU spikes.

Οι παίκτες PC αναζητούν συνεχώς καλύτερες επιδόσεις, και αυτές οι επιδόσεις δεν περιορίζονται μόνο στο παιχνίδι. Ωστόσο, η τελευταία ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης GPU της Nvidia προκάλεσε σε ορισμένους χρήστες να παρατηρήσουν ασυνήθιστα υψηλή χρήση της CPU, οδηγώντας σε ανησυχίες για τα CPU spikes που προκλήθηκαν. Μετά τη διερεύνηση του ζητήματος, η Nvidia επιβεβαίωσε ότι ορισμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν διογκωμένη χρήση CPU μετά το κλείσιμο παιχνιδιών 3D, η οποία επιμένει μέχρι την επανεκκίνηση του συστήματος.

Πρόβλημα με CPU spikes δημιουργεί ο τελευταίος driver της Nvidia.

Που οφείλεται το πρόβλημα με τους drivers της GeForce.

Το πρόβλημα συνδέεται με την τελευταία ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης, την έκδοση 531.18, η οποία κυκλοφόρησε στις 28 Φεβρουαρίου. Το φόρουμ υποστήριξης της Nvidia δημοσίευσε μια ενημερωμένη λίστα με τα ανοιχτά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος με αριθμό 4007208, το οποίο αναφέρει: “Μπορεί να παρατηρηθεί υψηλότερη χρήση CPU από το NVIDIA Container μετά την έξοδο από ένα παιχνίδι”. Ορισμένοι χρήστες αντιμετωπίζουν CPU spikes έως και 10-15 τοις εκατό, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι ενοχλητικές, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας για άλλες εργασίες έντασης πόρων, όπως το ταυτόχρονο άνοιγμα πολλαπλών καρτελών του Chrome.

Σχετικά άρθρα: Οι GPU AMD Radeon RX 6000 προσφέρουν 24% επιπλέον απόδοση Ray Tracing με τη τελευταία ενημέρωση του Adrenalin.

Πως μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει εύκολη λύση για το πρόβλημα, οπότε συνιστάται στους χρήστες που επηρεάζονται να επαναφέρουν το πρόγραμμα οδήγησής τους στην έκδοση 528.49 από τις 8 Φεβρουαρίου. Αυτή η έκδοση είναι διαθέσιμη για χειροκίνητη λήψη στον ιστότοπο της Nvidia. Ωστόσο, η Nvidia έχει υποσχεθεί να δημοσιεύσει ένα hotfix για το πρόβλημα στις 7 Μαρτίου, σύμφωνα με ένα tweet του διευθυντή προϊόντων λογισμικού της Nvidia Sean Pelletier.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σύγχρονα προγράμματα οδήγησης GPU είναι εξαιρετικά πολύπλοκα κομμάτια λογισμικού και η Nvidia δεν είναι η μόνη εταιρεία που παλεύει με σφάλματα αυτή τη στιγμή. Η AMD έχει ένα ενοχλητικό πρόβλημα με τις τελευταίες high-end κάρτες Radeon, το οποίο, υπό ορισμένες συνθήκες, μπορεί να προκαλέσει πλήρη κατάρρευση του συστήματος. Αντίθετα, η Intel φαίνεται να βελτιώνει την πλευρά του λογισμικού των Arc GPUs της, οι οποίες κερδίζουν δημοτικότητα στην οικονομική αγορά. Όπως πάντα, είναι σημαντικό να ενημερώνεστε για τις τελευταίες ενημερώσεις και διορθώσεις λογισμικού, ώστε να διασφαλίζετε την ομαλή λειτουργία της εγκατάστασης παιχνιδιών σας.

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κάνε εγγραφή για να μην χάνεις κανένα νέο άρθρο.

Σχετικά άρθρα: Ένα σπάνιο σφάλμα του προγράμματος οδήγησης Radeon καταστρέφει υπολογιστές.

Επίλογος.

Συχνά τελευταία αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τους drivers των GPU, όπως συνέβη πρόσφατα αντίστοιχα με τη Radeon. Ίσως θα πρέπει να περιμένουμε ελάχιστο χρόνο πριν εγκαταστήσουμε ένα νέο πρόγραμμα οδήγησης στον υπολογιστή μας που σχετίζεται με τις GPU, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να μην βλάψουμε το σύστημα μας. Συνήθως, ευτυχώς, οι εταιρείες λαμβάνουν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση των drivers και την επίλυση των προβλημάτων, που συχνά αυτοί δημιουργούν.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “Η Nvidia επιβεβαιώνει ότι ο τελευταίος GeForce driver προκαλεί CPU spikes.” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση