θέλετε να μάθετε για το ελληνικό game “Η κλοπή του κρασιού και ποια η σχέση του με το καρναβάλι της ποταμιάς; Τότε ελάτε να το ανακαλύψουμε παρέα.

Η κλοπή του κρασιού
Η κλοπή του κρασιού

Steam: «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ, Ή ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ».

Ένιωσα το σώμα μου να πονάει και δεν ήξερα τον λόγο. Το στόμα μου κλειστό, δεμένο με μαντίλι κι εγώ δεν ήξερα τι μου είχε συμβεί. Μάλλον βρισκόμουν μέσα σε κάποιο βαρέλι σε εμβρυακή στάση γιατί η μυρωδιά του κρασιού ήταν έντονη, με ζάλιζε, δεν ήξερα πόσο χρόνο ήμουν ακίνητος και πόσο οξυγόνο είχα διαθέσιμο, αν είχα. Σάστισα κι άρχισα τις προσπάθειες για να βγω από κει μέσα. Λαχάνιασα, κουράστηκα, η έντονη μυρωδιά χειροτέρευε την κατάσταση.

Η κλοπή του κρασιού: Λίγο αργότερα…

Ησυχία παντού, ξάφνου βήματα ακούστηκαν στο βάθος. Κάποιος ερχόταν, δεν είχα ιδέα αν ήθελε να μου κάνει κακό αλλά ήταν η μοναδική μου ελπίδα. Άρχισα με όλη μου την δύναμη να κουνιέμαι, το βαρέλι μετακινήθηκε και τότε το καπάκι του άνοιξε και είδα έναν άγνωστο να με ρωτά, «τι κάνεις εσύ μες το βαρέλι του κρασιού».

Διαβάστε ακόμη: Είναι αλήθεια! BIOSHOCK Collection, ΔΩΡΕΑΝ!

Το καρναβάλι της Ποταμιάς είναι μια ελληνική προσπάθεια για ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιού.
Το καρναβάλι της Ποταμιάς

Η κλοπή του κρασιού: Λίγα λόγια

Καταρχάς να αναφέρουμε πως το παιχνίδι είναι μια δουλειά του Θωμά Δουκινίτσα του οποίου το site θα το βρείτε πατώντας εδώ. Το game: Η κλοπή του κρασιού, έχει δημιουργηθεί για την προβολή του καρναβαλιού της Ποταμιάς εκ του οποίου το site θα το βρείτε με την σειρά του εδώ.

Φαίνεται ενδιαφέρον

Η κλοπή του κρασιού: O σκοπός του παιχνιδιού.

Στο παραπάνω βίντεο του παιχνιδιού όπως θα δείτε είναι ο Νιόνιος ντυμένος Διόνυσος που φιλάει την αποθήκη με τα κρασιά του καρναβαλιού που την επομένη θα τα δώσουν δωρεάν στους επισκέπτες. Όμως δυστυχώς ο Νιόνιος αποκοιμήθηκε και του τα έκλεψαν, οπότε πρέπει να τα βρει και να τα μαζέψεις όλα. Όμως δεν τρέχει και τα βρίσκει έτσι απλά γιατί ο ήρωάς μας κάνει παρκούρ. Ω ναι, πηδάει από την μια σκεπή στην άλλη και βρίσκει ένα ένα τα βαρέλια. Όμως το παιχνίδι εκτός από τα βαρέλια έχει και μυστικές αποστολές να ξεκλειδώσεις, όχι δεν θα πω περισσότερα.

Ό ήχος

Ή μουσική του ήταν προσαρμοσμένη για το παιχνίδι και δημιουργούσε ένα κλήμα αγωνίας, κάτι πολύ σωστό. Τα quest του σου τα δίνει προφορικά στα ελληνικά οπότε χρειάζεται να έχεις την προσοχή σου σε ότι σου λέει. Επίσης το δοκίμασα με ακουστικά και απογειώθηκε.

Διαβάστε ακόμη: Οι ανοιξιάτικες προσφορές δεν έχουν τέλος

Χειρισμός

ο χειρισμός με το πληκτρολόγιο γίνετε με τα WASD, Shift & Spacebar. Υποστηρίζει χειριστήριο τύπου PlayStation. Στο κινητό… ναι υπάρχει και στο κινητό γιατί είναι μια ολοκληρωμένη δουλειά, ο χειρισμός του γίνετε με δύο μοχλούς και δύο κουμπιά με Χ & Α με το ένα τρέχει και το άλλο πηδάει, κάτι αντίστοιχο γίνεται με το Shift και το Spacebar.

Ο χειρισμός στο κινητό είναι εύκολος και κατανοητός για τη κλοπή του κρασιού.
Ο χειρισμός στο κινητό

Αφού βγήκα από το βαρέλι…

Τον κοίταξα τρομαγμένος, «ποιος είσαι;», με χαμογέλασε, «δεν με γνωρίζεις;», τον κοίταξα, «δεν μπορώ να καταλάβω», του απάντησα, «Όπως και να έχει σ’ ευχαριστώ που έβγαλες. Δεν ξέρω πόσο θα άντεχα εκεί μέσα με αυτή την έντονη μυρωδιά», μου χαμογέλασε ξανά και δίχως να πει περισσότερα έφυγε τρέχοντας, «που πας;», του φώναξα, «να σώσω το καρναβάλι, να βρω τα βαρέλια», μου απάντησε αλλά δυστυχώς δεν κατάλαβα πολλά, «μάλλον έχασα την μνήμη μου, ούτε εγώ δεν ξέρω ποιος είμαι», προβληματίστηκα και βγήκα στους δρόμους για να βρω το φαρμακείο για τις πληγές μου.

Τι είναι όλα αυτά τα αντισηπτικά και οι μάσκες στο κλοπή του κρασιού;
Τι είναι όλα αυτά τα αντισηπτικά και οι μάσκες;

Εν κατά κλείδι

Συνοψίζοντας μπορούμε να επισημάνουμε πως είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα για την προώθηση του καρναβαλιού της Ποταμιάς. Στο μέλλον αυτό που θα ήθελα είναι να πάρουμε μια συνέντευξη του δημιουργού Θωμά Δουκινίτσα για να τον ρωτήσουμε και να μάθουμε περισσότερα τόσο για την δουλειά του και το παιχνίδι που αναφέραμε όσο και για το καρναβάλι της Ποταμιάς. Όσοι θέλετε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια μπορείτε να το κατεβάσετε μπαίνοντας στα παρακάτω link.

Pc

Android

Iphone & Ipad

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ.

By writergregt

Ονομάζομαι Γρηγόρης Τριγλίδης. Εδώ και χρόνια παίζω games, ασχολούμαι με το ανοιχτό λογισμικό Linux και έχω αρκετή πείρα για να βοηθήσω νέους παίχτες και χρήστες υπολογιστών, να δούμε εναλλακτικές τεχνικές λύσεις αλλά και για να ανταλλάξουμε απόψεις. Περιμένω τα σχόλιά σας.

6 thoughts on “Η κλοπή του κρασιού στο Steam”
  1. Περίμενα πως και πως τη στιγμή, μπράβο! Φαίνεται καλή προσπάθεια! Είναι μέλος της ομάδας σας αυτός που το έφτιαξε;

    1. Σ’ ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια. Πραγματικά είναι πολύ ΄καλή και έξυπνη ιδέα. Ο δημιουργός δυστυχώς δεν ανήκει στην ομάδα μας.

Αφήστε μια απάντηση