Η EVGA γυρίζει τη πλάτη στη Nvidia

Η EVGA, που θεωρήθηκε ο κορυφαίος συνεργάτης της Nvidia, κάνει μια δραστική αλλαγή που άφησε τους πάντες άφωνους. Ολοκληρώθηκε η συνεργασία της με τη Nvidia και θα σταματήσει να παράγει GPU εντελώς. Αυτό αναφέρουν τα κανάλια YouTube JayZTwoCents και GamersNexus, τα οποία κάθισαν και τα δύο με τον CEO της EVGA Andrew Han για να συζητήσουν την απογοήτευση του με τη Nvidia ως συνεργάτη και το σκεπτικό για τη λήψη της απόφασης. Η Jon Peddie Research δημοσίευσε επίσης ένα σύντομο άρθρο για το θέμα.

Το τέλος της EVGA με την Nvidia.

Γιατί σταμάτησε η συνεργασία μεταξύ EVGA & Nvidia.

Ο Han είπε στους JayZTwoCents και GamersNexus ότι η EVGA δεν θα πουλήσει την επιχείρηση. Το GamersNexus επίσης αναφέρει ότι η Nvidia ειδοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο. Προφανώς, η EVGA έφτιαξε κάποιες κάρτες της σειράς RTX 4000 που έφτασαν μέχρι το στάδιο του δείγματος.

Ο πραγματικός και ουσιαστικός λόγος που η EVGA σταματάει την συνεργασία με την Nvidia είναι, ότι μετά τη μετάβαση του Etherium από τη κατάσταση proof-of-work mining, η εταιρεία παρουσίασε ασθενή οικονομικά στοιχεία.

Προσωπικά έχω πάρει σαφή θέση και αντίθετη προς όλη τη διαδικασία της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Πολλά δεινά έλαβαν οι καταναλωτές από τις εν λόγω ενέργειες τόσο των εταιρειών όσο και ίδιων των miners. Από τη δική μου τη μεριά, καιροσκόποι και κερδοσκόποι, ας βουλιάξουν στον πάτο της θάλασσας. Δεν είδα να νοιάστηκε κανένας, ούτε για την ενεργειακή κατάσταση, ούτε για τους scalpers, αλλά ούτε για τους απλούς καταναλωτές ή επαγγελματίες που χρειάστηκαν μια κάρτα γραφικών. Έγιναν καθαρά εργαλεία παραγωγής κρυπτονομισμάτων και οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι. Τώρα, ας πάρει ο καθένας ότι του αναλογεί από τη πίτα. Μπορείτε αν επιθυμείτε να διαβάσετε ένα προηγούμενο άρθρο “Όταν η Nvidia και η AMD, μας “γύρισαν τη πλάτη”.“.

Γιατί σταμάτησε η συνεργασία μεταξύ EVGA & Nvidia.
Αν επιθυμεί να τροφοδοτεί μόνο miners κρυπτονομισμάτων, ας μην ξαναδούμε ποτέ κάρτες γραφικών της EVGA.

Τι υποστηρίζει η EVGA για τους λόγους διακοπής συνεργασίας με Nvidia.

Η EVGA φέρεται να παίρνει την απόφαση να μην συνεργαστεί ξανά με τη Nvidia επειδή πιστεύει ότι η εταιρεία ήταν κακός συνεργάτης, σύμφωνα με τους Gamers Nexus και JayzTwoCents. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η Nvidia δεν θα έλεγε στην EVGA πόσα θα έπρεπε να πληρώσει για να αποκτήσει πυρήνες GPU προτού ανακοινώσει δημόσια την τιμή καρτών όπως η RTX 3080, γεγονός που δυσκόλεψε την EVGA να καταλάβει πόσο θα έπρεπε να χρεώσει τα δικά της προϊόντα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EVGA, Andrew Han, δήλωσε ότι ενώ οι κάρτες γραφικών αποτελούν το 80% των εργασιών της εταιρείας, η εταιρεία έχει 300% περισσότερο περιθώριο κέρδους στα τροφοδοτικά. Επίσης είπε ότι η EVGA «δεν θα είχε καν την ιδέα να συνεργαστεί με την Intel ή την AMD» λόγω των εγγενών προβλημάτων με το επιχειρηματικό μοντέλο.

Ο Han είπε επίσης στο GamersNexus ότι η Nvidia κακομεταχειριζόταν τακτικά την εταιρεία (παρόλο που κατείχε το 40% του μεριδίου αγοράς των καρτών Nvidia στη Βόρεια Αμερική) κρατώντας την στο σκοτάδι στις τιμές μέχρι την τελευταία στιγμή.

Τι υποστηρίζει η EVGA για τους λόγους διακοπής συνεργασίας με Nvidia.
Τέλος στις κάρτες γραφικών της EVGA.

Η EVGA υποστήριζε ανοιχτά τους Miners κρυπτονομισμάτων.

Ενώ η Nvidia πάντα αποθάρρυνε τη χρήση των GPU της για εξόρυξη, η EVGA την υποστήριξε ενεργά, απελευθερώνοντας προγράμματα οδήγησης που παρέκαμψαν το λογισμικό σχεδιασμένο από την Nvidia για να περιορίσουν τη χρησιμότητα αυτών των καρτών στους εξορύκτες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EVGA δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο από το CoinDesk σχετικά με το πώς αυτό μπορεί να επηρέασε τη σχέση Nvidia-EVGA. Έτσι, η EVGA κυκλοφόρησε ένα σετ προγραμμάτων οδήγησης για να παρακάμψει το κλείδωμα εξόρυξης της Nvidia. Η Nvidia το αντιμετώπισε με ένα νέο σύνολο προγραμμάτων οδήγησης που διαφημίστηκαν ως βελτιστοποιώντας την απόδοση σε νέα παιχνίδια, αλλά στην ουσία ακρωτηρίαζαν τις ικανότητες εξόρυξης των καρτών.

Δικαίωση για τους Gamers.

Η ώρα των gamers έφτασε. Μπορεί να καθυστέρησε, αλλά πρόσφατα αναρτήθηκαν λεπτομέρειες και σε ένα άλλο άρθρο “Η πτώση των κρυπτονομισμάτων, ανοίγει νέες προοπτικές.” Επίσης, ήμασταν από τους πρώτους που σταθήκαμε υπερ των gamers και κατά της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι η κατάσταση θα επέστρεφε στη κανονικότητα διάθεσης προϊόντων. Σήμερα όμως, οι εταιρείες που κερδοσκόπησαν κατά των καταναλωτών και των κυριότερων πελατών τους, παίρνουν αυτό που τους αξίζει.

Η διαδικασία της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων ανήκει πλέον στο παρελθόν. Καλό είναι λοιπόν να αναλογιστούν όλες οι εταιρείες το λάθος τους και να επανορθώσουν.

Επίλογος και συμπεράσματα.

Σαφώς οι λόγοι που διέκοψε την συνεργασία η EVGA με τη Nvidia, είναι οικονομικοί. Έτσι ο καθένας με κριτική σκέψη μπορεί να καταλάβει τη πραγματικότητα. Οι miners σταμάτησαν τη δραστηριότητα τους μια για πάντα. ‘Ετσι, τα υπέρογκα ποσά που ζητούσαν οι εταιρείες για τις κάρτες, δεν μπορούν να σταθούν ούτε για αστείο. Παίρνουν σήμερα ότι τους αξίζει. Τις ίδιες απώλειες σε κέρδη αντιμετωπίζουν και άλλες εταιρείες. Ας μείνουν αυτές που μπορούν να στηρίξουν το καταναλωτικό κοινό και τις ανάγκες του και ας πάρουν ένα σοβαρό μάθημα, από την ιστορία.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο. “Η EVGA “γυρίζει” τη πλάτη στη Nvidia.” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδη builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση