Google Pixel 7a τιμή και φήμες.

Το Google Pixel 6a κέρδισε την αναγνώριση ως ένα κορυφαίο τηλέφωνο Android το 2022, προσφέροντας υλικό υψηλών επιδόσεων, εξαιρετικές κάμερες και κομψό σχεδιασμό, όλα σε προσιτή τιμή. Η συσκευή ξεχωρίζει ως μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα ισχυρό τηλέφωνο που μπορεί να ανταγωνιστεί τις ακριβότερες ναυαρχίδες. Επιπλέον, πολυάριθμοι έμποροι λιανικής πώλησης προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις στο Pixel 6a, καθιστώντας το μία ελκυστική αγορά. Κοιτάζοντας προς το μέλλον, είναι πιθανό ότι το επερχόμενο Pixel 7a θα επηρεαστεί από τους προκατόχους του, το Pixel 7 και το Pixel 7 Pro, τα οποία είναι από τις πιο προηγμένες ναυαρχίδες της Google μέχρι σήμερα.

Το Pixel 7a αναμένεται να είναι μια οικονομική προσέγγιση, δεδομένης της επιτυχίας των προκατόχων του. Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με το τηλέφωνο είναι ακόμη ελάχιστες, μπορούμε να περιμένουμε ότι θα διαθέτει σημαντικές αναβαθμίσεις και βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Σχεδίαση του Google Pixel 7a.

Παρόλο που το Pixel 7a αναμένεται να έχει παρόμοιο σχεδιασμό με το Pixel 7, κυκλοφορούν αρκετές ενδιαφέρουσες φήμες σχετικά με την εμφάνιση της συσκευής. Αρχικά, υπήρξε σύγχυση γύρω από μια συσκευή Google Pixel με το όνομα Lynx, η οποία θεωρήθηκε ότι ήταν μια high-end προσθήκη στην οικογένεια Pixel 7, αλλά τώρα φαίνεται να είναι τελικά το Pixel 7a.

Μια φήμη που αναφέρθηκε υποδηλώνει ότι το Pixel 7a θα μπορούσε να διαθέτει κεραμικό σώμα, για πρώτη φορά για οποιαδήποτε συσκευή Pixel, το οποίο θα αποτελούσε σημαντική αναβάθμιση από τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς A που συνήθως είχαν πλαστικά σώματα. Τα Pixel 7 και 7 Pro ενσωματώνουν Gorilla Glass Victus για τις οθόνες και τις πλάτες τους. Αυτές οι αναφορές υποστηρίζονται περαιτέρω από την επιβεβαίωση της Google για ένα νανοκεραμικό σώμα για το επερχόμενο Pixel Tablet στην εκδήλωση Made By Google 2022.

Google Pixel 7a σχεδίαση.

Παρά την πιθανότητα του νέου κεραμικού υλικού, τα renders του Pixel 7a που διέρρευσαν δείχνουν ένα τηλέφωνο που είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το Pixel 7. Η λευκού χρώματος έκδοση του τηλεφώνου φαίνεται να έχει το ίδιο ματ ασημένιο πλαίσιο, γυαλιστερό πίσω μέρος, ρύθμιση δύο καμερών και επίπεδη οθόνη. Είναι ενδιαφέρον ότι το επερχόμενο οικονομικό τηλέφωνο έχει διαστάσεις σχεδόν πανομοιότυπες με το Pixel 6a, μετρώντας μόνο ελαφρώς ψηλότερο, φαρδύτερο και παχύτερο.

Διαβάστε επίσης: Samsung Galaxy A53 5G. Τιμή, χαρακτηριστικά και όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Χαρακτηριστικά του Google Pixel 7a.

Σύμφωνα με τις φήμες, η επερχόμενη συσκευή “Lynx”, η οποία φημολογείται ότι θα είναι το Pixel 7a, θα είναι εξοπλισμένη με εντυπωσιακές προδιαγραφές. Λέγεται ότι θα τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή Tensor G2 της Google και θα διαθέτει κάμερα 50MP με φακό περισκοπίου, καθώς και οθόνη με hole-punch. Αυτό συνάδει με την προσδοκία ότι το Pixel 7a θα διαθέτει μια αναβαθμισμένη έκδοση του chipset Tensor, καθώς ο προκάτοχός του, το Pixel 6a, είναι εξοπλισμένο με τον επεξεργαστή Tensor πρώτης γενιάς που έκανε το ντεμπούτο του με τα Pixel 6 και Pixel 6 Pro.

Εκτός από αυτά τα αναμενόμενα χαρακτηριστικά, ο προγραμματιστής Kuba Wojciechowski αποκάλυψε ότι το Pixel 7a θα έχει δυνατότητες ασύρματης φόρτισης, με ένα τσιπ χαμηλής ισχύος 5W κατάλληλο για τη φόρτιση θήκης ακουστικών. Επιπλέον, μοντέλα προπαραγωγής που διέρρευσαν επιβεβαίωσαν ότι το Pixel 7a θα διαθέτει οθόνη 90Hz, μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Εάν το Pixel 7a είναι πράγματι η συσκευή “Lynx”, φημολογείται επίσης ότι θα χρησιμοποιεί ένα μόντεμ που φέρει την επωνυμία Qualcomm, το οποίο σηματοδοτεί μια απομάκρυνση από τα αμφιλεγόμενα μόντεμ της Samsung που χρησιμοποιήθηκαν στις δύο τελευταίες γενιές Pixel. Επιπλέον, το Pixel 7a αναμένεται να έχει κεραμική κατασκευή, η οποία θα μπορούσε να το καταστήσει μια πιο ελκυστική επιλογή από το κανονικό Pixel 7.

Τέλος, αναφορές από άτομα που έχουν δει πρώιμες εκδόσεις του Pixel 7a υποδεικνύουν ότι θα διαθέτει 8GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Αν και ένα τέτοιο tweet έχει πλέον διαγραφεί, η είδηση αυτή δείχνει ότι το Pixel 7a θα διαθέτει άφθονη ισχύ και αποθηκευτικό χώρο για απαιτητικούς χρήστες.

Η κάμερα του Google Pixel 7a.

Το Google Pixel 6a ήταν μια σημαντική βελτίωση όσον αφορά το σχεδιασμό και τον επεξεργαστή, αλλά συνέχισε να βασίζεται στην ίδια οπίσθια κάμερα 12MP που χρησιμοποιήθηκε στο Pixel 3. Ωστόσο, οι φήμες υποδηλώνουν ότι το επερχόμενο Google Pixel 7a θα μπορούσε να το αλλάξει αυτό σε μεγάλο βαθμό. Το Pixel 7a αναμένεται να αντικαταστήσει τη γερασμένη κάμερα 12MP με τον αισθητήρα 64MP Sony IMX787, υποσχόμενος ευκρινέστερες φωτογραφίες, καλύτερα χρώματα και βελτιωμένη απόδοση τη νύχτα, εκτός από όλα τα συνήθη χαρακτηριστικά της κάμερας Pixel.

Αν και το υλικό της δεύτερης οπίσθιας κάμερας του Pixel 7a παραμένει μυστήριο, αναμένεται να είναι ένας ευρυγώνιος φακός. Σε συνδυασμό με μια μπροστινή κάμερα υψηλής ποιότητας, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε συναρπαστικές δυνατότητες φωτογράφησης για το Pixel 7a. Στην πραγματικότητα, πρόσφατες αναφορές επιβεβαίωσαν ορισμένες από τις φήμες για το Pixel 7a από το περασμένο καλοκαίρι, αναφέροντας ότι η κάμερα 50MP θα χρησιμοποιήσει τον ίδιο αισθητήρα Samsung GN1 με το Google Pixel 6 και το Pixel 6 Pro. Επιπλέον, το Pixel 7a αναμένεται να ενσωματώσει έναν αισθητήρα 64MP Sony IMX787 για τηλεφωτογραφίες και έναν Sony IMX712 για υπερευρυγώνιες, ο οποίος θα διπλασιαστεί στην πρόσοψη για selfies. Αν αληθεύει, αυτό σημαίνει ότι το σύστημα κάμερας του Pixel 7a θα μπορούσε να προσφέρει σχεδόν πανομοιότυπη ποιότητα απεικόνισης με αυτή του Google Pixel 6, το οποίο έχει αξιολογηθεί ιδιαίτερα για την εξαιρετική απόδοση της κάμεράς του.

Google Pixel 7a φήμες και κάμερα.

Αυτό θα σήμαινε επίσης μια απομάκρυνση από το Google Pixel 6a, το οποίο χρησιμοποίησε υλικό που χρονολογείται από το Pixel 3. Ενώ είναι τυπικό για την Google να βασίζεται σε παλαιότερους αισθητήρες και να αφήνει τη μετα-επεξεργασία να κάνει μεγάλο μέρος της εργασίας, το Pixel 6 αντιπροσώπευε ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός στην ποιότητα της κάμερας σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Ως εκ τούτου, είναι συναρπαστικό να δούμε τι θα μπορούσε να προσφέρει το σύστημα κάμερας του Pixel 7a.

Ημερομηνία κυκλοφορίας του Google Pixel 7a.

Το ιστορικό της Google όσον αφορά την ανακοίνωση και την κυκλοφορία των smartphones Pixel A ήταν τουλάχιστον εξαιρετικά ασυνεπές. Ο τεχνολογικός γίγαντας έσπασε την παράδοση το 2019, ανακοινώνοντας το Pixel 3a τον Μάιο και προσφέροντας αμέσως προπαραγγελίες. Ωστόσο, το 2020, η κυκλοφορία του Pixel 4a καθυστέρησε μέχρι τις αρχές Αυγούστου, ενώ το Pixel 5a δεν ανακοινώθηκε μέχρι τις 26 Αυγούστου 2021. Αυτή η έλλειψη προβλεψιμότητας διορθώθηκε με την ανακοίνωση του Pixel 6a τον Μάιο του 2022.

Τι μπορούμε όμως να περιμένουμε για το Pixel 7a; Οι περιορισμοί της COVID-19 και του chipset πιθανότατα συνέβαλαν στην καθυστέρηση των κυκλοφοριών των 4a και 5a, οπότε είναι λογικό να υποθέσουμε ότι το Pixel 7a θα ακολουθήσει το προηγούμενο μοτίβο κυκλοφορίας και θα ανακοινωθεί τον Μάιο του 2023, συμπίπτοντας με το Google I/O 2023. Οι φήμες που στροβιλίζονται γύρω από την παρουσίαση του Google Pixel Fold υποδηλώνουν ότι η εκδήλωση I/O του επόμενου έτους θα μπορούσε να είναι ένας σημαντικός χώρος για την παρουσίαση των νέων κυκλοφοριών υλικού Pixel.

Διαβάστε επίσης: Samsung Galaxy A13: Ένα οικονομικό κινητό για όλους.

Ποια θα είναι η τιμή του Google Pixel 7a;

Με την πάροδο των ετών, η τιμολόγηση των τηλεφώνων Pixel A παρέμεινε σχετικά σταθερή. Το Pixel 3a είχε τιμή 399 Ευρώ, το Pixel 4a είχε τιμή 349 Ευρώ και το Pixel 5a είχε τιμή 449 Ευρώ. Η τελευταία έκδοση, το Pixel 6a, τιμολογείται στα 449 Ευρώ. Εικάζεται ότι η Google θα διατηρήσει την ίδια στρατηγική τιμολόγησης και για το Pixel 7a, διατηρώντας το στα 449 Ευρώ. Η αύξηση της τιμής μπορεί να διακινδυνεύσει να επισκιάσει το υψηλότερο Pixel 7 των 599 Ευρώ, ενώ η μείωση της τιμής φαίνεται απίθανη δεδομένης της φημολογούμενης αναβάθμισης των χαρακτηριστικών. Έτσι, είναι ασφαλές να πούμε ότι οι ημέρες των πιο προσιτών smartphones Pixel των 399 και 349 Ευρώ είναι πίσω μας, τουλάχιστον προς το παρόν.

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κάνε εγγραφή για να μην χάνεις κανένα νέο άρθρο.

Επίλογος και συμπεράσματα.

Τα Pixel 7 και Pixel 7 Pro έχουν λάβει επαίνους για τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά τους, αλλά οι τιμές τους έχουν αφήσει μερικούς αγοραστές διστακτικούς να κάνουν την αγορά. Ωστόσο, το επερχόμενο Pixel 7a αναμένεται να προσφέρει μια πιο προσιτή επιλογή για όσους αναζητούν ένα τηλέφωνο Android υψηλής ποιότητας. Εάν το Pixel 7a ακολουθήσει τα βήματα του προκατόχου του, του Pixel 6a, έχει τη δυνατότητα να είναι ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα Android του 2023. Το Pixel 6a προσέφερε σταθερές επιδόσεις, συνδεσιμότητα 5G και εντυπωσιακή κάμερα για την τιμή του. Εάν το Pixel 7a μπορεί να διατηρήσει αυτή την προσιτή τιμή, αναβαθμίζοντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά του, θα αποτελέσει αναμφίβολα ένα smartphone που θα αλλάξει την αγορά.

Η Google δεν έχει αποκαλύψει ακόμη επίσημες λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά του Pixel 7a, αλλά οι φήμες υποδηλώνουν ότι θα είναι εξοπλισμένο με μια κύρια κάμερα 50 megapixel και μια υπερ-ευρυγώνια κάμερα 12 megapixel. Μπορεί επίσης να προσφέρει έναν επεξεργαστή Snapdragon 778G και 8GB μνήμης RAM.

Το πιο συναρπαστικό με το Pixel 7a είναι ότι πιθανότατα θα είναι μία από τις πρώτες συσκευές που θα τρέχουν το Android 13 out of the box. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να περιμένουν τα πιο πρόσφατα και σπουδαία χαρακτηριστικά του Android, όπως ένα ανανεωμένο σύστημα ειδοποιήσεων και καλύτερους ελέγχους απορρήτου.

Συνολικά, το Pixel 7a εξελίσσεται σε μια εντυπωσιακή συσκευή που προσφέρει κορυφαία χαρακτηριστικά σε προσιτή τιμή. Με την αναβαθμισμένη κάμερα, τον επεξεργαστή και το λογισμικό Android 13, είναι βέβαιο ότι θα κάνει θραύση στην αγορά των smartphones το 2023. Έτσι, αν έχετε μικρό προϋπολογισμό αλλά θέλετε ένα τηλέφωνο Android υψηλών επιδόσεων, το Pixel 7a αξίζει την προσοχή σας.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “Google Pixel 7a: Νέα, διαρροές, πιθανή τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας.” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση