Game controllers για Smartphone που επιλέξαμε για σας.

Gaming on style.

Πάμε να δούμε μερικές κλασικές επιλογές για Game controllers που μπορούν να βρουν οι κλασικοί gamers.

Πολλές ώρες gaming, επιπτώσεις.

Με έπιασε πάλι το πάθος μου να ψάξω να βρω καινούργιο παιχνίδι. Άνοιξα πήρα το κινητό στα χέρια, μπήκα στο play store και ξεκίνησα την εξερεύνηση. Γνωστός λάτρης όπως έχω πει των mmo rpg και κατ’ επέκταση των moba games έκοψα μια φέτα ξερό ψωμί και ξεκίνησα για την εύρεση του παιχνιδιού που θα με κερδίσει. Βρήκα ένα ενδιαφέρον moba game που με κράτησε κολλημένο για αρκετή ώρα. Σκότωνα Ορκ, με κυνηγούσαν οι εχθροί να σκοτώσουν και το παιχνίδι συνεχίστηκε για αρκετή ώρα. Τα χέρια μου ίδρωσαν, η αγωνία κορυφωνόταν, πότε κέρδιζα και πότε έχανα. Φυσικά σε κάθε ήττα εγώ τα έκανα όλα καλά και φταίγαν οι άλλοι, σας θυμίζει τίποτα; Η ώρα περνούσε διασκεδαστικά. Μάθαινα εύκολα νέους ήρωες και ούτω καθεξής. Σε κάποια στιγμή διαπίστωσα ένα πρόβλημα με τα δάχτυλά μου. Ο δεξιός αντίχειρας κυρίως άρχισε να με ενοχλεί. Λογικό βέβαια αφού τον κουνάω λυγισμένο τόση ώρα επάνω σε μια μικρή οθόνη. Το ίδιο πρόβλημα έχω αντιμετωπίσει και την ώρα που έγραφα τα προηγούμενα review. Μάλιστα θυμάμαι που πόνεσαν κάποια στιγμή και οι δυο αντίχειρες σε μια στιγμή που δεν έπρεπε. Τι εννοώ, έπαιζα περίπου ένα δίωρο και ξεκίνησε ένα event που έπρεπε να μαζέψω κάτι χόρτα και ταυτόχρονα να σκοτώνω κάποιους εχθρούς που βρισκόταν δίπλα από τα φυτά αυτά. Το θέμα ήταν πως τα τέρατα ήταν αρκετά δυνατά και με σκότωναν με ευκολία, οπότε έπρεπε να επιστρατεύσω κάθε ικανότητα χειρισμού που είχα μάθει με τα χρόνια γιατί το event μου έδινε ένα πανέμορφο και πολύ δυνατό όπλο και ο χρόνος ήταν ελάχιστος και θα έχανα την ευκαιρία. Ένα θα σας πω, το έβγαλα μετά κόπων και βασάνων. Σε αυτό το σημείο συνειδητοποίησα πως το παιχνίδι στο κινητό έχει πρόβλημα στην εργονομία του. Έτσι λοιπόν κατάλαβα πως, όπως εγώ έτσι και πολύς κόσμος εκεί έξω θα έχει το ίδιο πρόβλημα.

Ξεκίνησα να γράφω αυτό το άρθρο και με την ευκαιρία αυτή να ψάξω να βρω παράλληλα τις λύσεις που υπάρχουν εκεί έξω για την επίλυσή του. Έψαξα σχετικά, επιστημονικά άρθρα αλλά εκτός από κάποια που μιλούσαν για τις αρνητικές, ψυχολογικές επιπτώσεις που μπορεί κάποιος να έχει στην υπερβολική έκθεση από εξαντλητικό gamming αλλά και από υπερβολικά πολύωρο, καθημερινό, παιχνίδι δεν διάβασα κάτι άλλο. Έτσι αποφάσισα να βρω μόνος μου την λύση. Έψαξα και αρκετές, όπως σύνδεση πληκτρολογίου και mouse τρόπος για να μεγαλώσεις την οθόνη του κινητού, ακόμη ακόμη να παίζεις στην τηλεόραση το παιχνίδι από το κινητό, αν και αυτά είναι όλα πολύ ενδιαφέρον εμείς θα τα ανακαλύψουμε σε επόμενο άρθρο. Όμως μετά από αρκετή έρευνα κατέληξα πως ο καλύτερος τρόπος είναι τα smartphone controllers. Περιττό να σας πω πως έπαθα πλάκα με τις επιλογές που είχα, προσέδιδαν όλα μια μεταμόρφωση του παιχνιδιού, είτε σε άλλη εποχή είτε σε άλλο επίπεδο. Όπου κι αν το είδα μου άρεσε πάρα πολύ και σίγουρα θα αγοράσω ένα, και λέω ένα γιατί υπάρχουν πολλά εκεί έξω και μάλιστα προσδίδουν ένα ιδιαίτερο στιλ στο κινητό σου και στον τρόπο που αισθάνεσαι την μικρή αυτή συσκευή στα χέρια σου πέρα από την εργονομία του. Σίγουρα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση αλλά καλό είναι να τα δούμε από κοντά γιατί όσο όμορφο και να είναι μπορεί να μη μας ικανοποιήσει για διάφορους λόγους. Ελαφρός καχύποπτος όπως πάντα κάθισα κι έψαξα μερικά gamming controllers που μου διέγειραν το ενδιαφέρον και θα σας παρουσιάσω δύο εκ των οποίων μου τράβηξαν το ενδιαφέρον.

DATA FROG 208 Ασύρματο Bluetooth 2.4G Gamepad.

Game controllers: Φτηνό και κορυφαίο στη χρήση
Game controllers: Φτηνό και κορυφαίο στη χρήση

Αυτό το Bluetooth gamepad είναι πολύ βολικό και αρκετά εργονομικό και απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν μια φθηνή και συνάμα ποιοτική επιλογή, value for money. Αν το προσέξετε θα δείτε πως θα δώσει άλλη αίγλη στον τρόπο που παίζει ένας gamer που σέβεται τον εαυτό του. Προσδίδει το απαιτούμενο στιλ που χρειάζεται. Είναι το γνωστό σε όλους PlayStation controller αλλά από άλλο κατασκευαστή. Φυσικά υποστηρίζει και PlayStation3, PC, Android τηλέφωνο, Android Pad, TV Box και Smart TV.
Έχει έκπτωση 31% και από 23,53 το παίρνεται στα 16,14 Euro. Πρόσεξα εδώ, αλλά και σε πολλά άλλα controllers κάποιες βασικές αδυναμίες. Εδώ για παράδειγμα όπως θα δείτε στο βίντεο, το βύσμα που τοποθετείτε για να το συνδέσεις, δεν σου επιτρέπει να φορτίζεις το κινητό την ώρα του παιχνιδιού. Δείτε και μόνοι σας.

Game controllers: Τεχνικά χαρακτηριστικά

Μάρκα: DATA FROG

Μοντέλο: 208

Τύπος: Ασύρματο Gamepad

Ασύρματη μετάδοση: 2,4 G

Υποστήριξη: για PS3, PC, Android τηλέφωνο, Android Pad, TV Box, Smart TV

Υλικό: ABS

Ισχύς: 2 x μπαταρία AAA (δεν περιλαμβάνεται)

Χρωμα: μαύρο

Μέγεθος προϊόντος: 156 x 89 x 51 mm

Βάρος: 130g

Έχει ασύρματη μετάδοση Bluetooth 2.4G με τηλεχειρισμό 10 μέτρων, χωρίς ακτινοβολία. Φιλικό προς τον χρήστη και με σχεδιασμό αυτόματης σύνδεσης. Εργονομικό σχήμα που όλοι γνωρίζουμε, για άνεση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Υποστηρίζει τηλέφωνα Android με λειτουργία Bluetooth (OTG). Το Bluetooth (OTG) on the go είναι ένας τύπος Bluetooth που επιτρέπει την συσκευή μας να συνδεθεί με πληκτρολόγια, ποντίκια κ.α. Στην περίπτωσή μας με το gamming pad χωρίς την σύνδεση με την συσκευή όπως το βίντεο. Υπάρχει όμως το εξής καλό εδώ, εφόσον δεν τοποθετούμε την συσκευή στην μοναδική θύρα του κινητού, USB-C ή micro USB, άρα μπορούμε να το φορτίζουμε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό είναι καλό. για να συνεχίσω στα χαρακτηρίστηκα να πω πως έχει ελεγκτή παιχνιδιών Bluetooth για υπολογιστή, τηλέφωνο Android, πληκτρολόγιο Android, κιβώτιο τηλεόρασης, smart TV, PS3. Υλικό από ABS, παίρνει 2 x μπαταρία AAA που δεν περιλαμβάνονται στην συσκευασία, βγαίνει μόνο σε ένα χρώμα το μαύρο, το μέγεθός του είναι 156 x 89 x 51 mm και το βάρος του 130g.

Θέλω να σημειώσω για όλες τις συσκευές Bluetooth πως κάθε φορά που παίζω παιχνίδια στο διαδίκτυο δημιουργεί παράσιτα στο Wi-Fi με αποτέλεσμα να έχω πολύ ping. Οπότε θα κρατήσω τις επιφυλάξεις μου σχετικά σε αυτό το σημείο γιατί πως να το κάνουμε, δεν γίνεται την ώρα που είναι να πάρεις Penta kill να σου κολλήσει το game. Λαμβάνοντας αυτό υπόψιν καλό είναι, χειριστήρια τέτοιου τύπου να τα χρησιμοποιούμε για offline gamming. Εκτός αν έχει καλώδιο κάτι που δεν βρήκα πουθενά και είναι λογικό αφού θα μας τρώει μπαταρία. αν σας ενδιαφέρει ή θέλετε να ρίξετε μια ματιά πατήστε εδώ.

8Bitdo SN30

Retro style controller για το κινητό που θα σε ενθουσιάσει.

Με ένα retro στιλ έρχεται το 8Bitdo SN30. Σας τοποθετεί τα χέρια σε όχι και τόσο διαφορετικά σημεία από το προηγούμενο και με μικρότερη εργονομία από το προηγούμενο σας βοηθά για ένα ποιο άνετο gaming από ότι αν παίζατε με σκέτο smartphone κι αυτό ανάλογα, θα σας πω παρακάτω. Ο λόγος που κάποιος θα ήθελε να το αγοράσει πέρα από το ιδιαίτερο στιλ του είναι το μέγεθός του που δεν ενδείκνυται για μεγάλες παλάμες αλλά για μικρότερες, δηλαδή για τα παιδιά ή την κοπέλα σας. Βέβαια αν δεν έχετε τεράστια χέρια ή σαν τα δικά μου τότε δεν πιστεύω να έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα. Όπως και να έχει αν κάποιος το έχει στην κατοχή του ας μας κάνει ένα feedback για να ενημερωθεί περισσότερος κόσμος. Οπότε καλό είναι πως αν το αγοράσετε να το σκεφτείτε λίγο περισσότερο. Έψαξα λίγο περισσότερο προκειμένου να δω αν το Bluetooth προκαλεί παράσιτα στο Wi-Fi αλλά δεν διάβασα κάτι, παρόλα αυτά κρατώ μικρό καλάθι λόγω προσωπικής εμπειρίας. Το χειριστήριο 8Bitdo SN30 μπορείτε να το αγοράσετε με λίγα χρήματα παραπάνω. Με έκπτωση που κυμαίνεται στο 27% που από την τιμή των 57,90 μπορείτε να το πάρετε 42,52 euro. Πατώντας εδώ.

Game controllers: Χαρακτηριστικά.

Υποστηρίζει: Xbox, από το Cloud με Sn30 Pro για Android smartphone & tablet.

Έχει δικό του λογισμικό

Περιλαμβάνει: κλιπ για κινητές συσκευές Pro επιπέδου με ρυθμιζόμενη τοποθέτηση και επεκτάσιμο κλιπ για μεγάλα smartphone και Tablets

Συνδεσιμότητα: Bluetooth

Μπαταρία: Επαναφορτιζόμενη 18 ωρών

Συνδεσιμότητα: Android κινητό τηλέφωνο, tablet

Game controllers: Συμπεράσματα.

Οι επιλογές που βρήκα ήταν αρκετές και πολύ όμορφες. Οι περισσότερες, αν όχι όλες, μου έκαναν φοβερή εντύπωση. Βέβαια αν οπτικά κάτι είναι όμορφο δεν σημαίνει ότι είναι ποιοτικό, από θέμα κατασκευής και απόδοσης. Τα παραπάνω controllers πρόσεξα μετά από έρευνα ότι κατακτούν επάξια το value for money αλλά σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο τον έχει ο τελικός χρήστης. Υπάρχουν κι άλλα controllers βέβαια που θα τα δούμε εν καιρό. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας πω να μην ξεχνάτε να αφήνετε τα σχόλιά σας, ιδιαίτερα εσείς που έχετε ένα στην κατοχή σας καλό θα ήταν να αφήνατε ένα μικρό feedback για να βοηθηθεί περισσότερος κόσμος, ακόμη κι αν δεν το γράφουμε στο άρθρο.

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ.

By writergregt

Ονομάζομαι Γρηγόρης Τριγλίδης. Εδώ και χρόνια παίζω games, ασχολούμαι με το ανοιχτό λογισμικό Linux και έχω αρκετή πείρα για να βοηθήσω νέους παίχτες και χρήστες υπολογιστών, να δούμε εναλλακτικές τεχνικές λύσεις αλλά και για να ανταλλάξουμε απόψεις. Περιμένω τα σχόλιά σας.

Αφήστε μια απάντηση