Ένας εξωσκελετός μπορεί να προσφέρει μια πολύ καλή ευκαιρία στους ΑΜΕΑ συνανθρώπους μας να μπορέσουν να περπατήσουν.

https://www.youtube.com/watch?v=GH3vVUUQDT4&ab_channel=TechFreeze
Εξωσκελετός για ανάπηρους και όχι μόνο

Εξωσκελετός για τους AMEA: Πως ξεκίνησα

Έψαχνα στο διαδίκτυο να βρω διάφορα τεχνολογικά επιτεύγματα κι έπεσα σε μια σελίδα εξωσκελετών που υποβοηθούν ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να έχουν μια ευκαιρία για μια φυσιολογική ζωή όπως όλοι μας. Αν και δεν είναι μια τεχνολογία που ανακαλύφθηκε πρόσφατα παρόλα αυτά έχει αρκετά χρόνια τώρα που γίνονται πειράματα και ακόμη και σήμερα εξελίσσετε.

Διαβάστε ακόμη: Πως να κάνω lab με Mikrotik router και εξομοίωση δικτύου; Βήμα-βήμα εγκατάσταση GNS3, VirtualBox και Winbox.

Εξωσκελετός για τους AMEA: Η έρευνα

Μπήκα σε ένα site που τα πουλούσε και μου φάνηκε ύποπτο και για αυτό δεν αναγράφω περισσότερες πληροφορίες. Έτσι κοίταξα να μάθω περισσότερα κι έτσι έκανα μια μικρή έρευνα στην Google.

Ο Εξωσκελετός Walking Assist Device της HONDA
Ο Εξωσκελετός Walking Assist Device της HONDA

Διαβάστε ακόμη: Lineage 2 Revolution mobile game

Η Honda

…στο site της μας δίνει αρκετές πληροφορίες. Εν ολίγης μας λέει πως η εταιρία πειραματίζεται από το 1999 και δημιούργησε το μοντέλο Walking Assist Device και στην συνέχεια στις 7 Νοεμβρίου 2008 ένα εξελιγμένο με όνομα Walking Assist Device with Bodyweight Support System. Πατήστε εδώ για την πρώτη συσκευή και εδώ για την δεύτερη.

Ο Εξωσκελετός  Walking Assist Device with Bodyweight Support System επίσης της HONDA
Ο Εξωσκελετός Walking Assist Device with Bodyweight Support System επίσης της HONDA

Ήθελα να μάθω περισσότερα…

Οπότε μπήκα στο Yutube για να μάθω κι άλλα σχετικά με τους εξωσκελετούς μια κι μ’ ενδιαφέρει το θέμα. Πληκτρολόγησα: exoskeletons και μου έβγαλε επιλογές τόσο για ανθρώπους όσο και για ζώα. Οπότε κατέληξα να να γράψω στην αναζήτηση: exoskeletons for humans. Τα αποτελέσματα ήταν πολλά και πάρα μα πάρα πολύ εντυπωσιακά. Αυτό που θέλω να σημειώσω στο σημείο αυτό είναι πως χρησιμοποιείτε και για στρατιωτικούς σκοπούς.

Ας πάρουμε μια μικρή γεύση.

Guardian XO is a powered exoskeleton that makes you 20X stronger

Εξωσκελετός για τους AMEA: Συμπεράσματα

Η τεχνολογία αυτή βασίζετε στην ρομποτική, βρίσκετε σε πειραματικό στάδιο και προσανατολίζεται για την αύξηση δύναμης για βαριές εργασίες, σε στρατιωτικούς σκοπούς και στην ιατρική για υποβοήθηση σε ΑΜΕΑ και ως ένα εργαλείο φυσιοθεραπείας. Σίγουρα είναι ένα πολύ καλό εργαλείο και όπως λέω στο άρθρο: Το Metaverse πόσο επικίνδυνο είναι;

Από εμάς εξαρτάτε…

… για ακόμη μια φορά ένα νέο εργαλείο πως θα το χρησιμοποιούμε. Γιατί κάθε τι καινούργιο και μάλιστα τόσο επαναστατικό έχει και κοινωνικές προεκτάσεις που, αν δεν το δούμε στην πράξη απλός θα περιοριστούμε στα φανταστικά μας συμπεράσματα. Και εδώ που τα λέμε δεν έχουν πάντα δίκιο, ιδικά όσα εμπεριέχουν υπερβολές. Εμείς από την μεριά μας καλωσορίζουμε την νέα αυτή τεχνολογία και θα ήμαστε σε αναμονή για περισσότερα.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News 

Aν σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By writergregt

Ονομάζομαι Γρηγόρης Τριγλίδης. Εδώ και χρόνια παίζω games, ασχολούμαι με το ανοιχτό λογισμικό Linux και έχω αρκετή πείρα για να βοηθήσω νέους παίχτες και χρήστες υπολογιστών, να δούμε εναλλακτικές τεχνικές λύσεις αλλά και για να ανταλλάξουμε απόψεις. Περιμένω τα σχόλιά σας.

Αφήστε μια απάντηση