Είναι καλή η MAG X570S TOMAHAWK WIFI;

Στο μικροσκόπιο η μητρική της MSI, με τις κορυφαίες πωλήσεις.

Πρόσφατα απέκτησα τη παραπάνω μητρική και τη πάντρεψα με έναν Ryzen 7 3700x. Καθώς το θέμα “μητρική” μ’αρέσει πάντα να το εξετάζω λεπτομερώς, θα σου γράψω όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις τη συγκεκριμένη. Δεν θα σε κουράσω με περιττές λεπτομέρεις τεχνικών χαρακτηριστικών, καθώς αναφέρονται αναλυτικά στη σελίδα του κατασκευαστή, αλλά θα εστιάσω κυρίως στην δική μου εμπειρία και ελπίζω να σε βοηθήσει. Το σύστημα για το οποίο θα αναφερθώ, αποτελείται από Ryzen 7 3700x, τον οποίο ψύχει μια Lian Li Galahad 240, MAG X570S TOMAHAWK WIFI και DDR4 RAM TridentZ Neo 3600Mhz 16GB.

Τεχνικά χαρακτηριστικά της MAG X570S TOMAHAWK WIFI.

Δεν θα αναφερθώ όπως είπα αναλυτικά στα τεχνικά χαρακτηριστικά, καθώς θα ειπωθούν και στα υπέρ και κατά στη συνέχεια, ωστόσο καλό είναι να γνωρίζεις βασικά, που θα σε παροτρύνουν ενδεχομένως να αναζητήσεις περισσότερα. Η συγκεκριμένη μητρική είναι συμβατή με Ryzen επεξεργαστές Zen 2 και Zen 3 γενιάς. Εν συντομία με AMD Ryzen™ 5000 Series/ 2nd and 3rd Gen AMD Ryzen™ / Ryzen™ 4000 G-Series / Ryzen™ with Radeon™ Vega Graphics and 2nd Gen AMD Ryzen™ και φυσικά out of the box. Η πλήρης λίστα συμβατών επεξεργαστών μπορεί να βρεθεί εδώ ή στη σελίδα του κατασκευαστή. Η συμβατή RAM (Προσφέρει 4 slots, DDR4, Dual channel) φτάνει μέγιστα 128 GB χωρητικότητας και οι ταχύτητες: 1866/ 2133/ 2400/ 2667/ 2800/ 2933/ 3000/ 3066/ 3200/ 3466/ 3600/ 3733/ 3866/ 4000/ 4133/ 4266/ 4400/ 4533/ 4600+ Mhz by A-XMP OC MODE. Στα βασικά χαρακτηριστικά είναι επίσης το Wi-Fi 6E και το 2.5 Gbps ethernet speed. Τέλος για να κλέισω το κεφάλαιο αυτό θα σου πω, πως καθότι και X570S chipset, υποστηρίζει Pci_Express 4.0×16 για τη κάρτα γραφικών, έχει παθητική ψύξη για το σώμα της, ενώ υποστηρίζει δύο M.2, με παθητική ψύξη και στα δύο slots, PCIe Gen 4.0×4.

η msi παρουσίασε την x570s μητρική, τελευταία πρόταση για amd επεξεργαστές.
Αυστηρή με ωραίες γωνίες η MAG X570S TOMAHAWK WIFI.

Η εμπειρία μου.

Η πρώτη εντύπωση που σου δίνει η MAG X570S TOMAHAWK WIFI, είναι ότι κρατάς ένα ποιοτικό, στιβαρό προϊόν στα χέρια σου. Σκέψου σαν να κρατάς μια μητρική κατασκευασμένη με στρατιωτικά πρότυπα. ATX σε μέγεθος και δεν φοβάται να το κρύψει, μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Αυτό που μου άρεσε πολύ και είναι στα χαρακτηριστικά που δίνω προτεραιότητα όταν αγοράζω μια μητρική, είναι τα VRMs, τα οποία είναι τα καλύτερα στη κατηγορία της! 12 + 2 power stages, 6-layer PCB και φυσικά Mofsets των 60A. Ότι καλύτερο για overclocking και χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ συνδιάζεται με υψηλή αντοχή. Επίσης, η ύπαρξη Type-C, για Front panel και οι δύο παθητικές ψύκτρες για M.2, είναι κάποια ακόμα που εκτίμησα πάνω της. Στα 270 ευρώ περίπου η τιμή της κυμαίνεται στην Ελλάδα και θα σου πω ότι για αυτά που σου προσφέρει, είναι φοβερή τιμή! Για εμένα θα άξιζε και περισσότερα. Το I/O φοβερό, ενώ, ικανοποιητικός είναι ο αριθμός Sata3 και USB ports. Πολύ καλοσχεδιασμένες επίσης και ποιοτίκες οι κεραιές του Wi-Fi, οι οποίες βιδώνουν στο πίσω μέρος, οπότε και οπτικά σου προσφέρουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Τέλος το πρόγραμμα διαχείρισης RGB φωτισμού, MSI mystic light, είναι εξαιρετικό, εύχρηστο και προσφέρει πολλές επιλογές.

Φυσικά, η καλύτερη επιλογή για να αγοράσεις τη παραπάνω μητρική, δεν είναι άλλη από το Amazon. Ειδικά το Amazon Γερμανίας που στην ουσία είναι Ευρωπαϊκό σου προσφέρει πολύ χαμηλά έξοδα αποστολής, το δέμα έρχεται τάχιστα στο χώρο σου και δεν περνάει τελωνείο!

τι περιέχει η συσκευασια της MAG X570S TOMAHAWK WIFI
Τα περιεχόμενα της Συσκευασίας. Ποιοτικά και εξαιρετικά!

Επίλογος και συμπεράσματα.

Πραγματικά είναι από τα λίγα προϊόντα που θα πω ότι σε όλα είναι άριστο. Το πόσο καλή είναι η MAG X570S TOMAHAWK WIFI της MSI για τον AMD επεξεργαστή σου, θα σου απαντήσω πως δεν βρίσκω κάποιο ψεγάδι να της καταλογίσω, τουλάχιστον όσον αφορά τα δικά μου πρότυπα. Θα ήθελα να διαβάσω κάποιο σχόλιο, αν εντοπίσε κάποιος από εσάς κάτι μεμπτό και αξιοσημείωτο. Κάλυψε πλήρως τις ανάγκες μου, σε όλα τα επίπεδα, RGB φωτισμό, Type-C, ταχύτητα και μέγεθος μνημών, Pci_E 4.0, USB ports, Sata ports και κυρίως το περιθώριο για overclock και ψύξη. Το PcSolution316 βαθμολογεί το παραπάνω προϊόν με: 10!

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ!

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση

elGreek