Doctor Strange in the Multiverse of Madness| Review χωρίς Spoilers.

Την Παρασκευή στις 6 Μαΐου, έκλεισα και εγώ με τη παρέα μου εισιτήρια για τη πολυαναμενόμενη ταινία της Marvel: Doctor Strange in the Multiverse of Madness και αποφάσισα να γράψω ένα Review χωρίς spoilers. Εντάξει, στη πραγματικότητα δεν μπορώ να πω πως πρόκειται για τον αγαπημένο μου ήρωα, αλλά θα την έβλεπα ευχάριστα. Σε αυτό το άρθρο θα κάνω ένα Review της ταινίας χωρίς Spoilers αντιθέτως όπως έκανα με τη ταινία του “The Batman“. Εκεί δεν άντεχα να μην αναφέρω διάφορα spoilers καθώς προσωπικά για εμένα ήταν τελείως πατάτα. Αν θέλεις μπορείς να διαβάσεις το πλήρης review σε πρόσφατο άρθρο The Batman, από τον φόβο της νύχτας στον περίγελο της μέρας.. Έτσι ας δούμε μαζί το Doctor Strange in the Multiverse of Madness| Review χωρίς spoilers.

Μια ταινία της Marvel Doctor Strange, διαφορετική από τις άλλες.

Η αλήθεια είναι, ότι πολλοί που την είδαν έχουν μια μεγάλη απορία. Δεν ξέρουν αν τους άρεσε ή όχι. Περίεργο ε; Και όμως αυτή την αίσθηση σου αφήνει και θα εξηγήσω τον λόγο. O Sam Raimi λοιπόν, σκηνοθέτης της ταινίας, έχει δώσει μια άλλη ταυτότητα σε σχέση με αυτό που μας έχει συνηθίσει η Marvel να βλέπουμε. Αυτό είναι το στοιχείο του τρόμου. Έτσι επειδή δεν έχουμε ξαναδεί σε ταινία Marvel το στοιχείο θρίλερ μέσα, αφήνει στο τέλος σε όλους αυτή την αίσθηση. Μου άρεσε ή όχι; Βέβαια αρχίζει και ξεκαθαρίζει καθώς το σκέφτεσαι, επειδή η δράση και η ροή της ταινίας δεν σου αφήνει το περιθώριο να σκεφτείς τι βλέπεις.

Το Doctor Strange in the Multiverse of Madness| Review χωρίς spoilers.  μια ταινία που αξίζει να δεις.
Δυνατές και επιβλητικές παρουσίες στη ταινία.

Doctor Strange. Ήρωας για θρίλερ; Review χωρίς spoilers.

Εδώ είναι ίσως το σημείο που αρχίζεις να ξεκαθαρίζεις αν η ταινία έπρεπε να έχει αυτά τα στοιχεία ή όχι. Η Scarlet Witch, είναι ένας χαρακτήρας που ταίριαζε απόλυτα στο όλο σενάριο της ταινίας. Έτσι, ο τρόμος που ήθελαν να προσθέσουν ως νέο εγχείρημα και μεταστροφή στη ταινία, ο συγκεκριμένος χαρακτήρας το υποστήριξε 100%. Ο Doctor Strange από την άλλη, είναι μεν ο κεντρικός ήρωας, αλλά μου άρεσε πάρα πολύ που δεν επισκίαζε τους υπολοίπους. Έχουμε γενικά επιβλητικές παρουσίες και είναι ωραίο στοιχείο καθώς δεν έχουμε αποκλειστικότητα στον πρωταγωνιστή. Τωρά αν με ρωτάς, δεν θεωρώ ότι ο Doctor strange, με το χιούμορ και την έπαρση που έχει, ταίριαζε σε ένα θρίλερ. Βέβαια από την άλλη το σπάει λίγο και δεν πάει πολύ προς αυτή τη κατεύθυνση, του τρόμου δηλαδή. ΄Ισως είναι αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούν πολλοί να καταλάβουν αν τους άρεσε ή όχι.

Δεν προλάβαμε να χαρούμε στο Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Ένα άλλο στοιχείο που το εντόπισαν οι περισσότεροι αλλά και εγώ, είναι ότι ο ρυθμός της ταινίας είναι πολύ έντονος. Αυτό σημαίνει ότι δεν προλαβαίνεις να απολαύσεις στο έπακρο το τι συμβαίνει, αλλά και τις στιγμές που εστιάζουν στο σενάριο αισθάνεσαι έντονα ότι κάνει κοιλιά η ταινία. Βέβαια στη πραγματικότητα δεν συμβαίνει, απλά επειδή βρίσκεσαι σε μόνιμη ένταση, σταματάει απότομα για λίγο πριν ξαναρχίσει. Αυτό θα μπορούσε να γίνεται σταδιακά, τόσο η μείωση της έντασης όσο και η έναρξη της περιπέτειας. Επίσης θα μπορούσαν να βελτιώσουν κάποιες μάχες, σε πολλά επίπεδα, αν δεν υπήρχε αυτή η βιασύνη. Θα βλέπαμε πιο ποιοτικές μάχες και πιο έντονα τα στοιχεία της ταινίας αν δεν υπήρχε όλος αυτός ο ρυθμός.

το Doctor Strange in the Multiverse of Madness| Review χωρίς spoilers. Χωρίς τη scarlet witch, δεν θα άξιζε καθόλου η ταινία.
Η απίστευτη ερμηνεία της, εκτόξευσε τη ταινία σε άλλα επίπεδα.

Τι μου άρεσε και τι όχι στο Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Προσωπικά μου άρεσε αυτή η στροφή σε πιο θρίλερ καταστάσεις, αλλά ήθελα περισσότερη υποδομή για να την υποστηρίξη. Στην ουσία ένας-δύο χαρακτήρες το υποστήριξαν απόλυτα, αλλά και οι υπόλοιποι ήταν ικανοποιητικοί, δεν μπορώ να πω. Στην εμφάνιση διαφόρων προσώπων θα ήθελα περισσότερη λεπτομέρεια και προσοχή. Μου άρεσε πάρα πολύ η μουσική επένδυση και οι ανατροπές. Έχει έντονο το μυστικιστικό στοιχείο που προσωπικά πάντα με τραβάει και το “Madness“, όντως το στηρίζει. Τέλος θα πω ότι τα κοστούμια μου άρεσαν, πλην κάποιων περιπτώσεων ( δεν θα αναφερθώ σε χαρακτήρες που εμφανίζονται όμως ). Από τη πλευρά των πρωταγωνιστών η America Chavez, μου άρεσε ως ερμηνεία, αλλά στυλιστικά τη θεωρώ αταίριαστη με την ταινία. Προσοχή, αναφέρομαι στη ταινία και το ύφος της, όχι αν αποδόθηκε σωστά ο χαρακτήρας.

Η america chavez στο Doctor Strange in the Multiverse of Madness αποδόθηκε σωστά αλλά δεν μου άρεσε στυλιστικά.
Ο χαρακτήρας της America Chavez αποδόθηκε σωστά, αλλά δεν ταίριαζε στο ύφος της ταινίας.

Αξίζει να πάω να δώ το Doctor Strange in the Multiverse of Madness;

Θα απαντήσω ότι σου προσφέρει κάτι διαφορετικό, οπότε η απάντηση είναι ναι. Οι χαρακτήρες είναι υπέροχοι, έχει ρυθμό έντονο και σενάριο πολύ οκ. Θα σου αφήσει πιθανώς ανάμεικτα συναισθήματα αλλά όπως και να έχει πρωτοτυπεί. Η απόδοση των χαρακτήρων είναι σωστή οπότε δεν θα κλωτσήσει κάτι μέσα σου, ίσως κάποιες χαρακτήρων εμφανίσεις σε ενοχλήσουν, ίσως και όχι. Η ταινία είναι διάρκειας 2 ωρών και 6 λεπτών. Θα μπορούσε να είναι λίγο μεγαλύτερη και να δώσει έμφαση σε διάφορα κομμάτια. Οι εναλλαγές των εικόνων είναι αρκετά γρήγορες και υπάρχουν σημεία που εξελίσσονται παράλληλα κάποια δεδομένα.

Πόσο μπερδεμένο είναι το Πολυσύμπαν; Review χωρίς spoilers.

Η αλήθεια είναι, πως είτε έχεις ασχοληθεί με το Mutliverse της Marvel είτε όχι, στη συγκεκριμένη ταινία δεν θα δυσκολευτείς να βρεις την άκρη. Αυτό επειδή το παρουσιάζει αρκετά απλοϊκά και το θεωρεί δεδομένο, άρα δεν χρειάζεται να μπεις σε διαδικασία να αποκρυπτογραφήσεις κάτι. Θεωρώ ότι μπορούσε το μυστήριο να το κρατήσει λίγο παραπάνω και να μην σου προσφέρει άμεσα όλες τις αποκαλύψεις που έχει η ταινία. Ευτυχώς όμως κρατάει αρκετές για τη συνέχεια και τα γεγονότα δένουν άλλοτε με παράδοξο και άλλοτε με λογικό τρόπο.

Σενάριο και πληροφορίες του Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Η ταινία DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS αποτελεί τη συνέχεια του DOCTOR STRANGE , AVENGERS: ENDGAME & SPIDER-MAN NO WAY HOME και είναι η 28η ταινία του MCU. Μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν το AVENGERS: ENDGAME, o Dr. Stephen Strange συνεχίζει να αναζητά την Time Stone. H συνάντηση με ένα φίλο από τα παλιά (που όμως πλέον μετατράπηκε σε εχθρό) θα τον φέρει αντιμέτωπο με το ανείπωτο κακό. Οι κύριοι πρωταγωνιστές που ξεχωρίζουν είναι: Doctor Strange– Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, America Chavez- Ζοσίτι Γκόμεζ, Scarlet Witch- Ελίζαμπεθ Όλσεν. Φυσικά παίζουν και άλλοι κλασάτοι ηθοποιοί όπως η Ρέιτσελ ΜακΆνταμς.

Επίλογος.

Το στοιχείο τρόμου που κυριαρχεί στη ταινία είναι κάτι ωραίο και διαφορετικό, όχι όμως για να διατηρηθεί μόνιμα στις ταινίες τις Marvel. Στη συγκεκριμένη υπήρχε το περιθώριο να υποστηριχθεί και έτσι έγινε άλλωστε. Η βαθμολογία που δίνει το PcSolution316 για το Doctor Strange in the Multiverse of Madness είναι 6.8/10.

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ!

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

2 thoughts on “Doctor Strange in the Multiverse of Madness| Review χωρίς spoilers.”

Αφήστε μια απάντηση

elGreek