Η Crucial τρελάθηκε και προσφέρει τον P3 NVMe και MX500 SSD σχεδόν τσάμπα. Ώρα να αποκτήσετε έναν ταχύτατο σκληρό δίσκο.

Αν είστε έξω στην αγορά για έναν νέο SSD, τότε ο Crucial P3 θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σας. Πρόκειται για μια κρίσιμη αναβάθμιση που προσφέρει σημαντική αύξηση των επιδόσεων σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, τον Crucial P2. Μία από τις βασικές διαφορές μεταξύ των δύο μοντέλων είναι η αυξημένη χωρητικότητα του P3, η οποία μπορεί πλέον να φτάσει έως και τα 4TB, παρέχοντας άφθονο αποθηκευτικό χώρο για όλα τα αρχεία και τις εφαρμογές σας.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο P3 έχει επίσης πολύ ανταγωνιστική τιμή, γεγονός που τον καθιστά μια εξαιρετική πρόταση αξίας για όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν τον εσωτερικό τους αποθηκευτικό χώρο. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο P3 έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία ως η οικονομική εσωτερική μονάδα δίσκου PCIe 3.0.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με την Crucial είναι ότι επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ προσιτής τιμής, χωρητικότητας και επιδόσεων. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν τον παλαιότερο υπολογιστή τους, ο οποίος διαθέτει υποδοχή M.2 αλλά δεν υποστηρίζει PCIe 4.0. Έτσι, αν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, αλλά θέλετε να απολαμβάνετε τα οφέλη ενός SSD, τότε η Crucial P3 είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.

Ακόμα όμως και αν το σύστημα σας δεν έχει υποδοχή M.2, μπορείτε να αποκτήσετε τον MX500 ο οποίος προσφέρεται και ως SATA σκληρός δίσκος SSD και να απογειώσετε το σύστημα σας σε επιδόσεις. Όλα τα παραπάνω, τώρα που η Crucial τα προσφέρει σχεδόν τσάμπα μέσω του Amazon.de

Crucial P3: Ένας δίσκος χωρίς DRAM με QLC Flash.

Ο Crucial P3 SSD είναι μια λύση εσωτερικής αποθήκευσης υψηλής απόδοσης που χρησιμοποιεί τη διεπαφή PCI Express 3.0 και την τεχνολογία NVMe για να παρέχει αστραπιαίες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής. Ο P3 διατίθεται στον δημοφιλή παράγοντα μορφής M.2 Type-2280, ο οποίος υποστηρίζεται ευρέως από τις σύγχρονες μητρικές κάρτες και τους φορητούς υπολογιστές. Αυτός ο συμπαγής SSD “τσίχλα” είναι εύκολος στην εγκατάσταση και ταιριάζει άψογα σε κάθε συμβατό σύστημα.

Όπως και ο προκάτοχός του, αυτός ο SSD είναι κατασκευασμένος με την προηγμένη μνήμη flash 3D NAND 176 επιπέδων κυψελών (QLC) τετραπλού επιπέδου της Micron, η οποία προσφέρει εξαιρετική αξιοπιστία και αντοχή. Περιλαμβάνεται επίσης ο ελεγκτής Phison PS5021-E21T, ο οποίος παρέχει ισχυρές δυνατότητες διαχείρισης δεδομένων και διόρθωσης σφαλμάτων.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτούς τους τεχνικούς όρους, μην ανησυχείτε. Ο Crucial P3 είναι μια εξαιρετική πηγή για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα διάφορα εξαρτήματα και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στους σύγχρονους SSD.

Ο Crucial P3 είναι μια εντυπωσιακή προσφορά που παρέχει εξαιρετικές επιδόσεις, αξιοπιστία και χωρητικότητα σε προσιτή τιμή. Είτε κατασκευάζετε έναν νέο υπολογιστή είτε αναβαθμίζετε ένα υπάρχον σύστημα, αυτός ο SSD αποτελεί κορυφαία επιλογή για όσους αναζητούν μια λύση αποθήκευσης υψηλής ποιότητας.

Crucial P3 SSD NVMe M.2.
Βρείτε σήμερα σε εξαιρετική προσφορά τον Crucial P3 NVMe στο Amazon Γερμανίας.

Χαρακτηριστικά του Crucial P3 NVMe.

Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν εξετάζετε τον Crucial P3 SSD είναι ότι, όπως και άλλοι δίσκοι που χρησιμοποιούν μνήμη flash QLC (quad-level cell), έχει σχετικά χαμηλή βαθμολογία διάρκειας εγγραφής, όπως μετράται σε terabytes written (TBW). Ο P3 έχει τις ίδιες βαθμολογίες με το αδελφάκι του, τον P3 Plus, καθώς και με τον Teamgroup Z44Q, τον Sabrent Rocket Q4 και τον Mushkin Delta. Στη χωρητικότητά τους των 2TB, αυτοί οι δίσκοι έχουν ονομαστική χωρητικότητα 400TBW και στα 4TB, έχουν ονομαστική χωρητικότητα 800TBW. Η βαθμολογία TBW είναι μια εκτίμηση από τον κατασκευαστή για το πόσα δεδομένα μπορούν να εγγραφούν στη μονάδα πριν αρχίσουν να παρουσιάζουν βλάβη ορισμένα cells και τεθούν εκτός λειτουργίας.

Αντίθετα, οι μονάδες που χρησιμοποιούν μνήμη flash TLC (triple-level cell) τείνουν να έχουν πολύ υψηλότερες βαθμολογίες TBW. Για παράδειγμα, η WD Black SN770, η Crucial P5 Plus και η Samsung SSD 980 Pro έχουν βαθμολογία 600TBW και 1.200TBW για τα μοντέλα 1TB και 2TB αντίστοιχα. Ο Kingston KC3000 έχει ακόμη υψηλότερες βαθμολογίες με 800TBW για 1TB και 1.600TBW για 2TB. Η XPG Atom 50 έχει βαθμολογία 650TBW για 1TB.

Λόγω των σχετικά χαμηλών βαθμολογιών TBW, οι δίσκοι που βασίζονται σε QLC, όπως ο Crucial P3, είναι καταλληλότεροι για εργασίες έντασης ανάγνωσης, όπου δεν εγγράφονται συνεχώς νέα δεδομένα στον δίσκο. Αυτό τους καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για καθημερινούς χρήστες, φοιτητές, εργαζόμενους σε γραφεία, περιστασιακούς παίκτες και αρχάριους σχεδιαστές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Micron προσφέρει πενταετή εγγύηση για την Crucial P3 ή μέχρι να φτάσετε τον ονομαστικό αριθμό TBW σε εγγραφές δεδομένων, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτα.

Για να βοηθηθούν οι χρήστες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη μονάδα Crucial P3, η Micron παρέχει ένα βοηθητικό πρόγραμμα Crucial Storage Executive που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν, το οποίο ελέγχει την κατάσταση και την υγεία της μονάδας και επιτρέπει αναβαθμίσεις υλικολογισμικού. Προσφέρει επίσης το Acronis True Image for Crucial, λογισμικό κλωνοποίησης που λειτουργεί με συμβατούς δίσκους SSD της Crucial. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο P3 δεν προσφέρει τη χρυσή κρυπτογράφηση 256-bit AES με βάση το υλικό.

Σχετικά άρθρα: Οι καλύτεροι SSD το 2023. Οδηγός αγοράς και συμβουλές.

Συμπεράσματα για τον Crucial P3. Ένας νικηφόρος συνδυασμός: Τιμή, καλή απόδοση, υψηλή χωρητικότητα.

Ο SSD P3 της Crucial είναι μια ουσιαστική αναβάθμιση από τον προκάτοχό του, τον P2. Αυτή η συσκευή αποθήκευσης επόμενης γενιάς διαθέτει βελτιωμένες χωρητικότητες αποθήκευσης και ταχύτερες ταχύτητες μετάδοσης, ενώ παράλληλα προσφέρει χαμηλότερο κόστος ανά gigabyte. Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη μετάβαση της Micron από τη μνήμη flash TLC στη μνήμη flash QLC, μια αλλαγή που οδήγησε σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους.

Αν και η Crucial P3 έχει χαμηλότερη βαθμολογία αντοχής στην εγγραφή σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, παραμένει ιδανική επιλογή για εργασίες που δεν απαιτούν συνεχείς εγγραφές μεγάλων δεδομένων. Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του στη συνολική συγκριτική αξιολόγηση PCMark 10 τον τοποθετούν μπροστά από τον ανταγωνισμό, συμπεριλαμβανομένου του Intel SSD 670p, ο οποίος είναι επίσης ένας δίσκος με βάση το QLC. Παρόλο που ο Crucial P3 δεν διαθέτει κρυπτογράφηση υλικού, το αναπληρώνει με την πιο προσιτή τιμή του.

Ως αποτέλεσμα των εξαιρετικών επιδόσεων και της προσιτής τιμής του, ο Crucial P3 είναι πλέον η κορυφαία επιλογή μεταξύ των οικονομικών εσωτερικών SSD PCIe 3.0 και έχει κερδίσει τη θέση του ως νικητής. Αναβαθμίστε τον αποθηκευτικό χώρο του υπολογιστή σας με τον Crucial P3 SSD και βιώστε μια απρόσκοπτη και αποτελεσματική διαδικασία μεταφοράς δεδομένων.

Crucial MX500 SSD.

Καθώς η έλλειψη NAND συνεχίζει να μαστίζει τη βιομηχανία SSD, πολλοί καταναλωτές έχουν βρεθεί να συμβιβάζονται με δίσκους με το χαμηλότερο επίπεδο χωρίς αντίστοιχη μείωση της τιμής. Ωστόσο, η εισαγωγή του 64-layer NAND της Micron άλλαξε το παιχνίδι. Η νέα τεχνολογία βρήκε το δρόμο της στην MX500 της Crucial, προσφέροντας στους χρήστες ανταγωνιστικές επιδόσεις και ανώτερες τιμές.

Παρόλο που η Crucial ήταν κάποτε πρωτοπόρος στην αγορά SSD με την εισαγωγή του C300 – του πρώτου SSD SATA 6Gbps στον κόσμο, η μάρκα έχει έκτοτε μείνει πίσω από τους ανταγωνιστές της πρώτης κατηγορίας. Οι SSD της Crucial έχουν επισκιαστεί από άλλους κατασκευαστές και το χάσμα επιδόσεων μεταξύ της Crucial και των ανταγωνιστών της έχει διευρυνθεί με την πάροδο των ετών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα προϊόντα της Crucial μοιράζονται ακόμη και παρόμοια εξαρτήματα και επιδόσεις με εκείνα των κατασκευαστών δεύτερης και τρίτης βαθμίδας.

Παρά τις ελλείψεις αυτές, η νέα τεχνολογία 64 στρώσεων NAND της Micron υπόσχεται να προσφέρει στους χρήστες μια βιώσιμη επιλογή στην άκρως ανταγωνιστική αγορά SSD. Με τις βελτιωμένες επιδόσεις και την πιο ελκυστική τιμολόγηση, ο Crucial MX500 αποτελεί πλέον μια εξαιρετική επιλογή τόσο για τους λάτρεις όσο και για τους απλούς χρήστες. Πείτε αντίο στους SSDs της κατώτερης κατηγορίας και επιλέξτε την ποιότητα και την προσιτή τιμή του Crucial MX500.

Προδιαγραφές του Crucial MX500 SSD.

Από το ντεμπούτο της το 2014, η σειρά Crucial MX είναι γνωστή για τα βασικά χαρακτηριστικά της, όπως ο δίσκος αυτο-κρυπτογράφησης (SED) και η πλήρης κρυπτογράφηση δίσκου (FDE). Η κρυπτογράφηση είναι πάντα ενεργοποιημένη στο παρασκήνιο, αλλά για να επωφεληθούν πλήρως από τη μηχανή κρυπτογράφησης AES-256, οι χρήστες πρέπει να ενεργοποιήσουν το TCG/Opal ή την εντολή ATA Security μέσω του BIOS του συστήματος.

Παρά τα γνωστά χαρακτηριστικά, η Crucial έχει κάνει αξιοσημείωτες βελτιώσεις στη σειρά MX. Τα τελευταία μοντέλα εξακολουθούν να προστατεύουν τα δεδομένα σε κατάσταση ηρεμίας κατά τη διάρκεια ενός συμβάντος διακοπής ρεύματος, αλλά η τεχνική έχει βελτιωθεί. Η Micron έχει προσαρμόσει τον τρόπο με τον οποίο προγραμματίζει τις ανώτερες και κατώτερες σελίδες NAND για να μειώσει την ποσότητα ισχύος που απαιτείται για τη διατήρηση της ακεραιότητας του σήματος. Αυτή η προσέγγιση παρέχει παρόμοια προστασία με τα προηγούμενα μοντέλα, αλλά δεν απαιτεί πλέον πυκνωτές επιφανειακής τοποθέτησης στην πλακέτα PCB.

Η λειτουργία Data Write Acceleration (DWA) της Crucial είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που βελτιώνει τις επιδόσεις. Παρόμοια με άλλους SSD, χρησιμοποιεί έναν απομονωτή SLC για να ενισχύσει την απόδοση του SSD TLC. Ωστόσο, ο δυναμικός απομονωτής της Crucial είναι μοναδικός, καθώς μπορεί να συρρικνώνεται ή να αυξάνεται ανάλογα με την κατάσταση του δίσκου και την ποσότητα των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο flash. Οι πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία NAND της Micron επιτρέπουν στο υλικολογισμικό του SSD να επιτυγχάνει επιτάχυνση μέσω της on-the-fly εναλλαγής μεταξύ των λειτουργιών SLC και TLC, δημιουργώντας μια υψηλής ταχύτητας δεξαμενή SLC που αλλάζει σε μέγεθος και θέση ανάλογα με τις συνθήκες χρήσης. Κατά τη διάρκεια περιόδων αδράνειας, η μονάδα μπορεί να απελευθερώσει πρόσθετη χωρητικότητα για επιταχυνόμενη απόδοση εγγραφής. Το ποσό της επιταχυνόμενης χωρητικότητας που ανακτάται κατά τη διάρκεια της αδράνειας εξαρτάται από το τμήμα των λογικών διευθύνσεων που περιέχουν δεδομένα χρήστη και άλλες παραμέτρους χρόνου εκτέλεσης. Σε εφαρμογές με ανεπαρκή χρόνο αδράνειας, η μονάδα δίσκου ενδέχεται να χρειαστεί να εκτελέσει μετάβαση δεδομένων SLC σε TLC κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας του κεντρικού υπολογιστή.

Συνολικά, η σειρά Crucial MX συνεχίζει να προσφέρει καινοτόμα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις επιδόσεων για την ικανοποίηση των αναγκών των χρηστών. Είτε πρόκειται για τη μονάδα αυτο-κρυπτογράφησης, είτε για την πλήρη κρυπτογράφηση δίσκου, είτε για τη λειτουργία Data Write Acceleration, η σειρά Crucial MX παραμένει μια εξαιρετική επιλογή για όσους χρειάζονται έναν αξιόπιστο και υψηλής απόδοσης SSD.

Crucial SSD 2.5" MX500.
Είναι ευκαιρία να προσθέσετε έναν ταχύτατο σκληρό δίσκο στο σύστημα σας αν δεν έχει υποδοχή M.2.

Σχετικά άρθρα: Τα καλύτερα gaming ποντίκια για online παιχνίδια το 2023.

Χαρακτηριστικά του Crucial MX500 SSD.

Κατά το λανσάρισμα, ο Crucial MX500 SSD θα είναι διαθέσιμος μόνο σε χωρητικότητα 1TB, ενώ οι άλλες χωρητικότητες και μορφές θα ακολουθήσουν αργότερα. Το μοντέλο των 2TB θα είναι διαθέσιμο μόνο στον παράγοντα μορφής 2,5″, ενώ τα μοντέλα των 250GB, 500GB και 1TB θα διατίθενται τόσο σε 2,5″ όσο και σε μονόπλευρη μορφή M.2 2280.

Η Crucial MX500 χρησιμοποιεί τον ελεγκτή SMI SM2258, ένα παλαιότερο μοντέλο που έχουμε δει να συνδυάζεται με διάφορους τύπους NAND στο παρελθόν, αλλά με ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ωστόσο, οι αλγόριθμοι διόρθωσης σφαλμάτων LDPC της Crucial λέγεται ότι είναι αρκετά ισχυροί για το νέο 3D NAND 64 στρωμάτων, το οποίο είναι το βασικό στοιχείο που πιθανότατα θα βελτιώσει τις επιδόσεις.

Και οι τέσσερις χωρητικότητες της MX500 έχουν τις ίδιες προδιαγραφές επιδόσεων, με ρυθμό διαδοχικής ανάγνωσης/εγγραφής 560/512 MB/s και τυχαίες επιδόσεις που φτάνουν τα 95.000/90.000 IOPS ανάγνωσης/εγγραφής. Η λειτουργία Data Write Acceleration (DWA) της Crucial, η οποία χρησιμοποιεί έναν απομονωτή SLC, αυξάνει την απόδοση του TLC NAND, ενώ η προηγμένη τεχνολογία προσωρινής αποθήκευσης της μονάδας βοηθά στην απόδοση εγγραφής.

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κάνε εγγραφή σήμερα για να μην χάνεις κανένα άρθρο.

Επίλογος και τελικές σκέψεις.

Καθώς η ιστορία μας φτάνει στο τέλος της, θέλουμε να επισημάνουμε μια απίστευτη ευκαιρία για όσους χρειάζονται αξιόπιστες και υψηλής απόδοσης λύσεις αποθήκευσης. Για περιορισμένο μόνο χρονικό διάστημα, οι δίσκοι Crucial P3 NVMe και Crucial MX500 SSD πωλούνται στο Amazon.de σε τιμές που είναι πολύ καλές για να τις χάσετε!

Οι καταναλωτές παγκοσμίως εμπιστεύονται αυτές τις συσκευές αποθήκευσης για τις γρήγορες ταχύτητες, την άφθονη χωρητικότητα αποθήκευσης και τη συνολική αξιοπιστία τους. Είτε είστε παίκτης, δημιουργικός επαγγελματίας ή απλώς κάποιος που χρειάζεται αξιόπιστη αποθήκευση, οι δίσκοι Crucial P3 NVMe και MX500 SSD είναι βέβαιο ότι θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες σας.

Και με την τρέχουσα πώληση στο Amazon.de, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για την αγορά τους. Δεν θα αποκτήσετε μόνο μια κορυφαία λύση αποθήκευσης, αλλά θα εξοικονομήσετε και χρήματα κατά τη διαδικασία.

Εάν λοιπόν χρειάζεστε μια λύση αποθήκευσης υψηλής απόδοσης και αξιοπιστίας, σας προτείνουμε να επωφεληθείτε από αυτή την πώληση και να αγοράσετε τους δίσκους Crucial P3 NVMe και Crucial MX500 SSD από το Amazon.de. Ο υπολογιστής σας (και το πορτοφόλι σας) θα σας ευγνωμονεί γι’ αυτό!

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “Η Crucial τρελάθηκε και προσφέρει τον P3 NVMe και MX500 SSD σχεδόν τσάμπα. Ώρα να αποκτήσετε έναν ταχύτατο σκληρό δίσκο.” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση