Ακόμα ένας εξαιρετικός τίτλος για PC, δωρεάν.

Αυτή τη βδομάδα ένας ακόμα τίτλος που μου κέντρισε το ενδιαφέρον και στον παρουσιάζω, προσφέρεται δωρεάν στη πλατφόρμα του Epic Games Store. Πρόκειται για ένα παιχνίδι, μυστηρίου αυτή τη φορά, που θα σε καθηλώσει. Εάν είσαι λάτρης των Adventure και των ατμοσφαιρικών videogames, τότε μην χάνεις χρόνο. Η προσφορά ισχύει για λίγες μέρες.

The Vanishing of Ethan Carter | Review.

Αρχικά θα σου πω ότι ο αρχικός τίτλος κυκλοφόρησε το 2014, αλλά έγινε επανέκδοση το 2021 χρησιμοποιώντας τη Unreal Engine 4 μηχανή γραφικών και αναβιώθηκε σε πολλά επίπεδα. Το “Vanishing of Ethan Carter” είναι ένα μυστήριο πρώτου προσώπου που επικεντρώνεται στην εξερεύνηση και την ανακάλυψη. Ως ένας αποκρυφιστής ντετέκτιβ Paul Prospero, συνδυάστε την αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση του Ethan και τη μοίρα της οικογένειάς του. Είναι ένα παιχνίδι μυστηρίου βασισμένο σε ιστορία πρώτου προσώπου που εστιάζει αποκλειστικά στην εξερεύνηση και την ανακάλυψη. Δεν περιέχει καμία μάχη ή εκρήξεις κανενός είδους. Παίζεις το παιχνίδι ως Paul Prospero, ένας αποκρυφιστικός ντετέκτιβ που λαμβάνει μια ανησυχητική επιστολή από τον Ethan Carter. Συνειδητοποιώντας ότι το αγόρι διατρέχει σοβαρό κίνδυνο, ο Paul φτάνει στο σπίτι του Ethan στο Red Creek Valley, όπου τα πράγματα αποδεικνύονται χειρότερα από όσο φανταζόταν.

Ο Ίθαν εξαφανίστηκε μετά από μια βάναυση δολοφονία, την οποία ο Paul γρήγορα διακρίνει ότι μπορεί να μην είναι η μόνη τοπική δολοφονία που αξίζει να εξεταστεί. Εμπνευσμένο από την περίεργη μυθοπλασία από τις αρχές του εικοστού αιώνα, το The Vanishing of Ethan Carter στοχεύει να εξελίξει σημαντικά την καθηλωτική αφήγηση στα παιχνίδια. Παρόλο που διαθέτει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ και αρκετές ψυχικές προκλήσεις, το The Vanishing of Ethan Carter δεν είναι ένα ιδιαίτερα γεμάτο παζλ παιχνίδι. Η εστίασή βρίσκεται κύριως στην ατμόσφαιρα, τη διάθεση και την ουσιαστική ανθρωπιά των χαρακτήρων. Ωστόσο, οι ανακαλύψεις δεν θα γίνουν από μόνες τους ή χωρίς τη βοήθειά σου. Χρησιμοποιώντας τόσο την υπερφυσική ικανότητα του Paul να μπορεί να επικοινωνεί με τους νεκρούς, όσο και τις δικές σου δυνάμεις παρατήρησης, θα ανακαλύψεις το μυστήριο πίσω από ένα ίχνος πτωμάτων, τις ρίζες μιας σκοτεινής αρχαίας δύναμης που κρύβεται στην κοιλάδα Red Creek και τη μοίρα ενός αγνοούμενο αγόρι.

Επιβλητική ατμόσφαιρα που θα σε καθηλώσει στο The Vanishing of Ethan Carter.
Επιβλητική ατμόσφαιρα που θα σε καθηλώσει.

Κριτικές για το The Vanishing of Ethan Carter.

Γενικά το παιχνίδι έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές και όχι άδικα, καθώς πραγματικά στο είδος του είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι και σου προτείνω να το αποκτήσεις. Άλλωστε σου προσφέρεται δωρεάν μαζί με ακόμα έναν τίτλο, το “Rogue Legacy” μέχρι τις 14 Απριλίου.

The combination of its gorgeous visuals and powerful mysteries make it one of those games that stuck with me and begged to be replayed. 8.5/10

IGN

Visually, it’s spectacular. It’s tense and the mysteries are enjoyable to solve even when they’re not that hard. 82/100

PcGamer

Η εμπειρία που σου προσφέρει ο τίτλος, μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη χρησιμοποιώντας ακουστικά υψηλής ηχητικής ευκρίνειας. Μπορείς να διαβάσεις ένα πρόσφατο άρθρο που σε βοηθήσει να επιλέξεις τον εξοπλισμό σου Τα 5 καλύτερα gaming ακουστικά για το 2022. Ειδικά τώρα, που μπορείς να αποκτήσεις το The Vanishing of Ethan Carter δωρεάν, είναι ευκαιρία να αναβαθμίσεις το gaming setup.

Επίλογος.

Εκτός από τη γραφή, μεγάλη δύναμη του Ethan Carter προέρχεται επίσης από την άψογη περιβαλλοντική αφήγηση. Από την πρώτη στιγμή, είσαι ελεύθερος να εξερευνήσεις την έρημο. Τις περιοχές μπορείς να τις επισκεφτείς με όποια σειρά θέλεις, σου παρέχει ένα είδος ελευθερίας που σου επιτρέπει να εξατομικεύσεις τον χρόνο σου. Χρειάζονται περίπου 25 λεπτά για να διασχίσεις το εύρος της ερημιάς του Ethan Carter, αλλά σίγουρα θα θέλεις να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο και να το απολαύσεις. Ο κόσμος είναι γεμάτος μικροσκοπικές λεπτομέρειες και αποκόμματα πληροφοριών που ζητούν να καταβροχθιστούν.

Εκπληκτικό στην αφήγηση, θα θέλεις να αφιερώσεις αρκετό χρόνο για να το απολαύσεις το The Vanishing of Ethan Carte.
Εκπληκτικό στην αφήγηση, θα θέλεις να αφιερώσεις αρκετό χρόνο για να το απολαύσεις.

Το The Vanishing of Ethan Carter είναι ένα από τα πιο υπέροχα παιχνίδια που έχω παίξει ποτέ στο είδος. Αυτό που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι από την αρχή, μπορείς να περιπλανηθείς όπου θέλεις, χωρίς να έχεις ούτε μια οθόνη φόρτωσης για να σε βγάλει από την εμπειρία. Σοβαρά, δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές σταμάτησα να κινούμαι και απλώς έμεινα σε θέα σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μου. Οι μεγάλες κοιλάδες, οι αστραφτερές λίμνες και τα φθινοπωρινά δάση κάνουν τον Ethan Carter ένα από εκείνα τα παιχνίδια στα οποία θέλω να αποτυπώσω σχεδόν κάθε στιγμή.

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ!

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση