Adata Legend 850 SSD: Θρυλικές καθημερινές επιδόσεις.

Με την χωρητικότητα 512GB του τελευταίου SSD Legend 850 NVMe 1.4, M.2 από την Adata και σημειώθηκε ότι οι δίσκοι μεγαλύτερης χωρητικότητας (1TB, 2TB και άνω) επιτυγχάνουν γενικά καλύτερους αριθμούς επιδόσεων λόγω της μεγαλύτερης ποσότητας NAND που είναι διαθέσιμη για χρήση ως δευτερεύουσα κρυφή μνήμη. Παρατηρήθηκε ωστόσο, ότι ο Adata Legend 850 των 512GB υστερούσε στις δύο πρώτες δοκιμές, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη. Όμως, κατάφερε να κατακτήσει την 4η θέση στη μεταφορά αρχείων 48GB μεταξύ όλων των μονάδων που δοκιμάστηκαν, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν υποψήφιες 1TB και 2TB. Σημειώθηκε επίσης ότι η συγκεκριμένη δοκιμή μιμείται κατά πολύ την πραγματική χρήση, γεγονός που μας εντυπωσίασε.

Adata Legend 850: Σχεδιασμός και προδιαγραφές.

Adata Legend 850 SSD.

Η Adata έστειλε στους δοκιμαστές μια περιορισμένη έκδοση Legend 850, σχεδιασμένη από τον Γερμανό σχεδιαστή Mister Fred. Το πολύχρωμο φλοράλ μοτίβο της συσκευής σημειώθηκε ως υποβλητικό, αν και όχι ιδιαίτερα ενδεικτικό της ψηφιακής αποθήκευσης. Για όσους δεν τους αρέσει αυτό το στυλ, υπάρχει διαθέσιμο ένα πιο συνηθισμένο ανθρακί-γκρι και χρυσό χρώμα, όπως φαίνεται παρακάτω.

Ο Legend 850 που δοκιμάστηκε είχε χωρητικότητα 512GB και κόστος μόλις $48. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης διαθέσιμες εκδόσεις 1TB και 2TB με τιμές $90 και $216, αντίστοιχα, οι οποίες θεωρούνται πολύ καλή τιμή για την 1TB, ενώ η 2TB είναι περίπου στα ίδια επίπεδα για αυτή την κατηγορία δίσκου.

Adata Legend 850.

Αυτή η συσκευή είναι ένας SSD με συντελεστή μορφής 2280 (22x80mm), M.2, PCIe 4.0 που χρησιμοποιεί μια σχεδίαση HBM (μνήμη κεντρικού διαύλου) χωρίς DRAM. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιεί μέρος της μνήμης του συστήματος για κύρια καθήκοντα προσωρινής αποθήκευσης. Χρησιμοποιεί έναν ελεγκτή SM2269XT της Silicon Motion και παρατηρήθηκε ότι είναι πολύ έξυπνος όσον αφορά την κατανομή του NAND για σκοπούς δευτερεύουσας προσωρινής αποθήκευσης, γραμμένος ως SLC 1 bit και όχι ως TLC 176 στρωμάτων, 3 bit που είναι η εγγενής χωρητικότητα των κελιών.

Ο Legend 850 έχει εγγύηση πέντε ετών ή 500TBW (terabytes written) ανά 512GB χωρητικότητας – όποιο από τα δύο έρθει πρώτο. Αυτή η βαθμολογία TBW θεωρείται μάλλον γενναιόδωρη για την τιμή της συσκευής.

Σχετικά άρθρα: Πότε θα μειωθούν οι τιμές στις κάρτες γραφικών, επεξεργαστές και στα προϊόντα τεχνολογίας;

Adata Legend 850: Επιδόσεις.

Όπως σημειώθηκε προηγουμένως, οι αριθμοί των συνθετικών δοκιμών αναφοράς του Legend 850 ήταν μικτοί, με πολύ καλές βαθμολογίες ανάγνωσης αλλά εκτός ρυθμού εγγραφής. Ωστόσο, κατά την ανάγνωση και εγγραφή του ενιαίου αρχείου και του συνόλου δεδομένων 48 GB, η μονάδα είχε εξαιρετικά καλές επιδόσεις, ξεπερνώντας πολλές μονάδες με 1TB/2TB NAND. Αυτό θεωρήθηκε αξιοσημείωτο επίτευγμα και πιθανότατα οφειλόταν στον επιδέξιο χειρισμό της δευτερεύουσας κρυφής μνήμης από τον νέο ελεγκτή Silicon Motion.

Adata Legend 850 SSD Benchmarks.

Παρά τις ισχυρές αυτές επιδόσεις, η Legend 850 παρουσίασε πτώση στην απόδοση κατά τη διάρκεια της δοκιμής εγγραφής 450 GB. Αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι είχε μόνο 62GB NAND στη διάθεσή του κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δοκιμής. Μια καταγραφή οθόνης αποκάλυψε ότι η απόδοση έπεσε σημαντικά μετά τα 100GB και ξανά περίπου στα 350GB.

Ωστόσο, σημειώθηκε ότι, παρόλο που η απόδοση μειώθηκε, έπεσε μόνο σε περίπου 450MBps, η οποία, αν και δεν ήταν σαν NVMe, δεν ήταν ακόμα ο νωθρός ρυθμός του σκληρού δίσκου που έχει παρατηρηθεί από ορισμένες μονάδες SSD που γράφουν από την κρυφή μνήμη.

Adata Legend 850 SSD σημεία αναφοράς.

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER.

Κάνε εγγραφή σήμερα για να μην χάνεις κανένα νέο άρθρο.

Σχετικά άρθρα: Η Corsair εξαπολύει ένα τερατώδες κιτ μνήμης 192GB DDR5.

Αξίζει να αγοράσετε τον Adata Legend 850;

Είναι απίθανο ο Legend 850 512GB να είναι η ιδανική επιλογή για έναν γρήγορο υπολογιστή για παιχνίδια ή δημιουργικό υπολογιστή, καθώς μπορεί να μην παρέχει αρκετό αποθηκευτικό χώρο για να χειριστεί μεγάλα αρχεία ή προγράμματα. Ωστόσο, για τον μέσο υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή ευκαιρίας, θα μπορούσε να αποτελέσει μια εξαιρετική βάση ή αναβάθμιση.

Η ύπαρξη ενός αξιόπιστου και γρήγορου SSD όπως ο Legend 850 μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση ενός οικονομικού υπολογιστή ή φορητού υπολογιστή. Μπορεί να μειώσει τους χρόνους εκκίνησης και φόρτωσης, κάνοντας τις καθημερινές εργασίες να φαίνονται πιο γρήγορες και ευέλικτες. Επιπλέον, η αναβάθμιση σε έναν ταχύτερο και αποδοτικότερο SSD μπορεί να συμβάλει στην παράταση της διάρκειας ζωής ενός γερασμένου συστήματος, καθυστερώντας ενδεχομένως την ανάγκη για πλήρη επισκευή του συστήματος.

Επιπλέον, η τιμή του Legend 850 είναι πολύ ελκυστική, καθιστώντας τον μια προσιτή επιλογή για όσους έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό. Ενώ υπάρχουν διαθέσιμες εκδόσεις μεγαλύτερης χωρητικότητας για όσους χρειάζονται περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, η χωρητικότητα των 512 GB μπορεί να αποτελέσει μια καλή ισορροπία μεταξύ κόστους και λειτουργικότητας για όσους έχουν πιο μέτριες ανάγκες αποθήκευσης.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “Adata Legend 850 SSD: Θρυλικές καθημερινές επιδόσεις.” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση