3D MMORPG: Village & Heroes, cross platform game | Review.

Επιτέλους ένα Review ενός like WoW MMORPG.

Μετά την απογοήτευση του τελευταίου review “Το mobile game Order & Chaos 2 I Review failed, ψάξαμε και βρήκαμε για σας ένα like wow cross platform Mmorpg. Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Ελάτε να το δούμε παρέα.

Πιστός στο καθήκον.

Μετά από το τελευταίο αποτυχημένο review, θεώρησα σωστό να κάνω μια έρευνα, ξανά στο play store, για να καλύψω το κενό που δημιουργήθηκε. Την ώρα που έψαχνα το μάτι μου έπεσε στο 3D Village & Heroes με βαθμολογία 4,4 θεώρησα πως δεν θα έχει ιδιαίτερα προβλήματα. Έτσι, το εγκατέστησα και σας το παρουσιάζω. Σε αυτό το review θα μάθουμε τι θα βρείτε στο Mmorpg για το οποίο κάνω λόγο. Δηλαδή, τεχνικά χαρακτηριστικά για pc, το game play, τα γραφικά, τον ήχο και την υπόθεση. Γι’ αυτό λοιπόν δέστε γερά τις ζώνες σας γιατί σε λίγο περνάμε σε μια άλλη διάσταση. Πάμε να το δούμε.

Το πέρασμα σε μια άλλη διάσταση.

Τρόμαξα το βράδυ από έναν δυνατό θόρυβο και ξύπνησα με βία. Άνοιξα τα μάτια μου ξαφνικά να δω τι συμβαίνει. Τα πάντα γύρω μου σκοτεινά μόνο ένα έντονο γαλάζιο φως λαμπύριζε κάτω από την πόρτα. Σηκώθηκα διστακτικά και την πλησίασα. Έβαλα το αυτί μου στην πόρτα να ακούσω, ένας ελαφρύς ηλεκτρονικός βόγγος με τάραξε. Δίστασα να ανοίξω την πόρτα μα έπρεπε να γίνει. Χρειάστηκε να βρω πολύ κουράγιο και μάλιστα γρήγορα, έτσι κι έκανα. Άνοιξα την πόρτα αργά αργά, το φως ξεχύθηκε σαν ατμός στο δωμάτιο. Εκστασιάστηκα στην παρουσία του θαύμαζα τον αργό τρόπο που εισχωρούσε στο δωμάτιό μου και έλαμπε σε ότι ακουμπούσε. Κοίταξα θαρραλέα στο σαλόνι και πρόσεξα μια γαλάζια δίνη να αιωρείται στο κέντρο του δωματίου. Ακριβός μπροστά του ένας μυστήριος τύπος με κοίταξε άγρια, μου έκανε νόημα να τον ακολουθήσω και πέρασε μέσα από την δίνη. Η περιέργεια μου έτρωγε τα σωθικά, πλησίασα σκυφτός ελαφρά με τέτοιο τρόπο που να μπορούσα να κλέψω λίγο χρόνο στο τι θα δω αν βρεθώ κοντά της. Με βήματα αργά έβλεπα έναν νέο κόσμο να ανοίγεται μπροστά μου. Γεμάτος χρώματα έντονα μεν αλλά οι εικόνες δεν ήταν καθαρές κι έτσι πλησίασα κι άλλο. Δεν ήξερα αν αυτή η δίνη με τραβήξει μέσα, αλλά δεν ήξερα και αν θα βγω ποτέ από εκεί. χωρίς να το καταλάβω βρισκόμουν σε απόσταση αναπνοής. Ένα χέρι άρπαξε το δεξί μου μπράτσο που με τράβηξε μέσα και μια φωνή μου μίλησε επιτακτικά, «σε χρειαζόμαστε».

Το game play, τα γραφικά και ο ήχος.

Όταν μπήκα στο κόπο να το κατεβάσω, πρόσεξα πως το μέγεθός του είναι 843 Mb. Δεν είναι και τόσο μεγάλο αν έχεις 100αρα. Αρκεί να έχεις βέβαια, γιατί όπως και να έχει έτσι όπως γίνονται τα πράγματα σήμερα το σκέφτεσαι και με το δίκιο σου. Για να δούμε όμως αν τελικά αξίζει τον κόπο να το κατεβάσει κάποιος. Φυσικά εμείς θα σας πούμε τι μέλι γενέσθαι κι εσείς θα αποφασίσετε. Ως γνωστών στο άμεσο φιλικό περιβάλλον είμαι λάτρης των Mmo Rpg και γενικότερα των Rpg. Οπότε κατα κύριο λόγο γι’ αυτά θα μιλάω… ε! χμ, θα γράφω.

Ανοίγοντάς το ζητάει να έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες και γενικά στον φάκελο με τα αρχεία. Κατά πάσα πιθανότητα για τα update το χρειάζεται οπότε πατάμε οκ και συνεχίζουμε. Οι πρώτες επιλογές που σου δίνει για να συνδεθείς είναι τρεις: Quick Play – Login – Register. Δεν χρειάζεται περισσότερη επεξήγηση για το τι είναι το κάθε τι. Προσωπικά στην αρχή διάλεξα την πρώτη επιλογή για να δω αν μου αρέσει και μόλις αποκόμισα τις πρώτες μου εντυπώσεις προχώρησα σε νέο λογαριασμό.

Μου έκανε τρομερή εντύπωση το customise στο character creation έχει πολλές επιλογές. Αλλάζεις το φύλο, κλασικά, την προσωπικότητα του, το χρώμα του δέρματος, Έχει 19 επιλογές σε γυναίκα και 16 στους άντρες για να επιλέξετε το πρόσωπο που σας αρέσει, επίσης πολλές 28 διαφορετικές επιλογές για τα μάτια σας μόνο, 41 επιλογές χρώματος των μαλλιών και 17 για άντρες και 25 για γυναίκες για το hair style είναι μερικές από τις πληροφορίες για να καταλάβετε. Έχει επιλογή να διαγράψετε τον χαρακτήρα σας μόλις τον επιλέξετε. Έχει επιλογή για την περιοχή που κατάγεται αλλά προσοχή η κάθε περιοχή σου δίνει τρία διαφορετικά start items και ένα realm bonus. Καθ’ όλη την διάρκεια της δημιουργίας του χαρακτήρα σου μια γνώριμη φωνή, που θυμίζει τον Gandalf, αφηγείται όσο τον δημιουργείτε. Ωραίο έτσι; Στην πορεία διαλέγεις την κλάση σου ανάμεσα από πέντε διαφορετικές: Warrior, Wizzard, Hunter, Priest και Shaman. Αμέσως μετά διαλέγεις τι τύπο κλάσης θέλεις π.χ. Ο Μάγος μπορεί να είναι ice ή fire mage και ο Warrior, Lighting ή Fury και πάει λέγοντας. Μέχρι εδώ τα γραφικά του τα βρίσκω φτωχά και πως βασίζονται στο wow. Μπορείς να διαλέξεις το crafting, το gathering ακόμα και το σπίτι σου από την αρχή, ενδιαφέρον.

Οι επιλογές για να παίξεις σε Raid.

Εντύπωση μου προκάλεσε όταν επέλεξα τον χαρακτήρα μου πως εκτός από το να μπω στον κόσμο, μπορούσα να μπω σε Raid. Έτσι μπήκα να δω τι γίνεται όμως δεν μπόρεσα να πάρω μέρος γιατί λέει έχει τελειώσει η σεζόν και ότι θα μπορώ να μπώ μόνο αν είναι open. Υπέθεσα πως θα με ειδοποιήσει στην πορεία, με email με κάποιο μήνυμα εντός του παιχνιδιού δεν ξέρω. Γι’ αυτό αποφάσισα να το ψάξω λίγο περισσότερο. Στο επίσημο Wiki στην σελίδα διάβασα πως: Άνοιξαν από 18 Μαΐου 2020 για Σόλο παιχνίδι, group των τριών ατόμων και group των έξι. Επίσης ανακάλυψα μια φωτογραφία που αναφέρει για Raids των 50 ατόμων πράγμα πολύ θετικό. Αλλά τίποτα σχετικό με το πότε ξεκινάει και πως θα ειδοποιηθώ.

50 players Raids, σε παιχνίδι τόσο μικρό, Ουάου!

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι περιοχές που είναι ανοιχτές είναι έξι από τις επτά. οι οποίες είναι:

 • Bandicott Woods (Αν κατάλαβα καλά εδώ μπορείς να μπεις χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία).
 • Bellamere Palace: (Ξεκλειδώνει μετά από να ολοκληρώσει 5 φορές Bandicott Woods, στο επίπεδο χαλκού)
 • Flooded Cloisters: (Ξεκλειδώνει μετά την ολοκλήρωση 5 φορές Bandicott Woods, σε χάλκινο επίπεδο)
 • Mulgrew Swamp: (Ξεκλειδώνει μετά από να ολοκληρώσει 5 φορές Bellamere Palace και Flooded Cloisters, στο επίπεδο χαλκού)
 • The Chanteuse’s Rookery: (Ξεκλειδώνει μετά από να ολοκληρώσει 5 φορές Mulgrew Swamp, στο επίπεδο χαλκού)
 • Νεότερα: Orla’s Veldt: (Ξεκλειδώνει μετά την ολοκλήρωση 5 φορές Mulgrew Swamp, σε χάλκινο επίπεδο) Ιούνιος 2021

Η ποιο νέα περιοχή δεν έχει ανοίξει ακόμη και με την ευκαιρία αυτή να αναφέρω πως υπάρχουν ακόμη ανεξερεύνητες περιοχές, πολύ καλό αυτό.

Πηγή

Οι τέσσερεις server του παιχνιδιού για να διαλέξεις

 • Europe
 • Us1
 • Us2
 • Us3
 • Germany

Κι έτσι μπήκα στο παιχνίδι

Εδώ ξεκινούν όλα.

Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε στην εικόνα πως το τρέχω στον υπολογιστή αλλά ναι τρέχει και εκεί καθώς και σε iOS και το καταπληκτικό είναι πως είναι cross platform. να σας επισημάνω πως θα πρέπει να έχετε στο νου σας το βέλος στα πόδια του χαρακτήρα σας που το έχετε για να το ακολουθάτε στην επίλυση κάθε Quest. Να ξέρετε πως δεν φαίνεται καλά, εμένα με δυσκόλεψε αρκετά στο κινητό γιατί έχει μικρή οθόνη.

Το βέλος, το κύκλωσα για να το δείτε.

Όταν πήρα το πρώτο μου όπλο μου έδωσε το πρώτο μου skill πράγμα που σημαίνει πως ανάλογα τι όπλο φέρεις θα έχεις και τα ανάλογα skills, ωραίο. Στην πορεία θα το δείτε κι εσείς πως η μουσική μεν είναι φτωχή αλλά όχι ενοχλητικά φτωχή, μπορείς να το παίξεις σχετικά άνετα. Παρόλα αυτά οι φωνές των NPC είναι ρεαλιστικοί. Καλά για pc δεν το συζητάω τα γραφικά και ο ήχος είναι φτωχά σύμφωνα με τα σημερινά πρότυπα αλλά για κινητό είναι οκ. Για όσους μπορούν να τα παραβλέψουν όλα αυτά και θέλουν να μείνουν σε ένα παιχνίδι με ένα αξιοπρεπές game play που να μην είναι στρωμένο με ροδοπέταλα, όπως μερικά με αυτόματο τρόπο διεκπεραίωσης των quest, και που να μπορεί να σε κρατήσει θα έλεγα πως έχει ενδιαφέρον. Ένα ακόμη δυνατό του στοιχείο είναι η κοινότητα που όπως έχω διαβάσει από πολλούς παίχτες είναι απαλλαγμένο από ενοχλητικά τρόλς και πάρα βοηθάει πάρα πολύ άρα είναι ένα ακόμη δυνατό του σημείο.

Υπόθεση

Στην αρχή ακολουθείς ένα Main quest που σε μαθαίνει τα βασικά όπως χειρισμό του παίχτη σου και την λειτουργία του UI – User Interface. Στην πορεία παίρνεις και περισσότερα. Θα έλεγα ότι το tutorial στο κινητό το βρίσκω δυσνόητο και αυτό γιατί η οθόνη του κινητού δεν μου επέτρεπε να δω τα γράμματα λόγω μεγέθους. Έτσι αναγκάστηκα να το βάλω στο pc μου για να μπορέσω να καταλάβω τι παίζει. Έψαξα να βρω που διαδραματίζεται η ιστορία του αλλά δεν μπόρεσα να βρω πως ονομάζεται η περιοχή λυπάμαι. Ας διαβάσουμε την περίληψη.

Ο Μάλοκ ήρθε στον χάρτη από μια περιοχή που δεν γνωρίζει κανείς, σε μια εποχή που οι συντεχνίες μεταξύ των ανθρώπων ήταν διχασμένες. Οι μάγοι ζούσαν μόνο με τους μάγους, οι πολεμιστές με τους πολεμιστές και ούτω καθεξής. Ο πονηρός και επιδέξιος κλέφτης Μάλοκ τους επισκέφτηκε μία μία τις συντεχνίες και τους ζήτησε να τον δεχτούν, όμως όλοι τον έδιωξαν γιατί δεν άνηκε σε αυτούς όπως του είπαν. Όμως έκλεψε από όλες τις συντεχνίες το δυνατότερο μαγικό αντικείμενο που είχαν στην κατοχή τους. Κι έτσι ξεκίνησε να τους εκδικείται.

Η περιοχή για χρόνια βυθίστηκε στο σκοτάδι με τους κάτοικους όλης της περιοχής του χάρτη να πιστεύουν ότι η νύχτα θα κρατήσει αιώνια. Σε αυτή την σκοτεινή εποχή ορδές τεράτων ξεχυθήκαν σε όλη την περιοχή. Η κακία του Μάλοκ απλώθηκε παντού και κάθε τι όμορφο και εμβληματικό γέμισε από σκοτάδι και ασχήμια. Οι άνθρωποι των συντεχνιών στη πλειοψηφία τους μολύνθηκαν από διαστροφή και παράνοια Εκτός από λίγους που αντιστέκονται κι ένας από αυτούς είσαι κι εσύ. Ναι κι εμένα δεν μου άρεσε το story.

Θα το βρείτε και στο steam.

Cross Platform

Όσο καθόμουν κι έψαχνα το παιχνίδι τόσο μου κέντριζε το ενδιαφέρον. Ένας από τους λόγους του είναι και το στοιχείο του παιχνιδιού που μπορεί και παίζουν όλοι χρήστες από διάφορες κονσόλες στον ίδιο κόσμο. Έτσι τα pc με Windows ,τα κινητά Android και iOS μπορούν μέσα από αυτό το παιχνίδι να παίξουν ένα RPG που να καλύπτει της βασικές απαιτήσεις ενός κλασικού Rpg Gamer. Και δεν είναι άλλο από το χειρισμό του όπου στο συγκεκριμένο έχεις εσύ τον πλήρη έλεγχο οπότε δεν χωράνε δικαιολογίες, Από το questing που δεν είναι μόνο action αλλά και RP και η καθαρή κοινότητα από διάφορους ενοχλητικούς που χαλούν το παιχνίδι. Θα το βρείτε ακόμη και στο Steam προς εγκατάσταση. Οι απαιτήσεις στο Windows Pc είναι:

Ελάχιστες:

 • Windows® 10, 8, 7, Vista, or XP
 • Επεξεργαστής: Intel® Pentium® D or AMD Athlon™ 64 X2
 • Μνήμη: 2 GB RAM
 • Γραφικά: On board graphics
 • DirectX: Έκδοση 9.0
 • Δίκτυο: Ευρυζωνική σύνδεση διαδικτύου
 • Αποθήκευση: 3 GB διαθέσιμος χώρος

Μέγιστες:

 • Windows® 10, 8, or 7
 • Επεξεργαστής: Intel® Core 2 Duo 2.2GHz, AMD Athlon™ 64 X2 2.6GHz or better
 • Μνήμη: 4 GB RAM
 • Γραφικά: Graphics card with 512 MB of memory or more
 • DirectX: Έκδοση 9.0
 • Δίκτυο: Ευρυζωνική σύνδεση διαδικτύου
 • Αποθήκευση: 3 GB διαθέσιμος χώρος

Τελικά συμπεράσματα

Σε γενικές γραμμές απευθύνετε σε παίχτες που να κοιτούν τα επί της ουσίας σε ένα παιχνίδι, που να μην σε πιέζει κανείς και τίποτα, οπότε ενδείκνυται για όσους θέλουν να μπουν και να χαλαρώσουν. Το παιχνίδι όπως έγραψα και παραπάνω δεν έχει καλό ήχο αλλά δεν είναι σε επίπεδο που θα σε χαλάσει και θα σε αποτρέψει να παίξεις εξαιτίας του. Τα Γραφικά τα έβαλα στο επίπεδο Extreme και βελτιώθηκαν αρκετά, όχι πως με τρέλανε. Προσωπικά αν έψαχνα ένα παιχνίδι για να χαλαρώσω από το άγχος της καθημερινότητας, η αν για λόγους ακρίβειας δεν μπορούσα να αγοράσω νέο pc θα το έπαιζα σίγουρα. Αν όμως ήθελα ένα παιχνίδι με ιδιαίτερα γραφικά και ήχο που να νομίζω πως βρίσκομαι μέσα στην οθόνη δεν θα το έπαιζα σίγουρα. Έτσι κι αλλιώς η επιλογή βρίσκεται στα χέρια σου οπότε εσύ αποφασίζεις.

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ.

By writergregt

Ονομάζομαι Γρηγόρης Τριγλίδης. Εδώ και χρόνια παίζω games, ασχολούμαι με το ανοιχτό λογισμικό Linux και έχω αρκετή πείρα για να βοηθήσω νέους παίχτες και χρήστες υπολογιστών, να δούμε εναλλακτικές τεχνικές λύσεις αλλά και για να ανταλλάξουμε απόψεις. Περιμένω τα σχόλιά σας.

2 thoughts on “3D MMORPG: Village & Heroes, cross platform game | Review.”

Αφήστε μια απάντηση

elGreek