2+1 smartphones με την ισχυρότερη μπαταρία.

Μπορεί ένα κινητό με εξαιρετικές προδιαγραφές να εκπλήσσει τους πάντες. Η αποδοτική κάμερα, ο γρήγορος επεξεργαστής, η ποιότητα οθόνης και οι επιμέρους δυνατότητες, δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Ωστόσο, κάποια άλλα χαρακτηριστικά ενός smartphone, μπορεί να είναι προτεραιότητα για κάποιους. Αυτό είναι μια ισχυρή μπαταρία. Γιατί; Επειδή η δυνατότητα φόρτισης, δεν είναι πάντα προσιτή σε όλους, ο χρήστης μπορεί λόγω εργασίας να βρίσκεται σε διαρκή κίνηση ή να μιλάει ώρες στο τηλέφωνο με πελάτες. Έτσι σήμερα, στο στόχαστρο του PCsolution316, μπαίνουν τα καλύτερα smartphones με την ισχυρότερη μπαταρία.

Γιατί να επιλέξω ένα smartphone με την ισχυρότερη μπαταρία;

Ο λόγος ή καλύτερα, οι λόγοι, είναι προφανείς. Το μεγαλύτερο μειόνεκτημα που βρίσκουν συνήθως οι χρήστες των κινητών τηλεφώνων, όσο ισχυρά λοιπά χαρακτηριστικά και αν έχει, είναι αυτό της διάρκειας της μπαταρίας του. Έτσι, πολλές φορές συναντάμε ένα εξαιρετικό τηλέφωνο από κάθε άποψη, αλλά η μπαταρία δεν καλύπτει τις ώρες που θα θέλαμε. Η διάρκεια της άλλωστε, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και αυτά που είναι συνήθως τα ισχυρά σημεία ενός smartphone είναι εκείνα που “σκοτώνουν” τη μπαταρία. Ένα παράδειγμα είναι η οθόνη ή η χρήση βαριών εφαρμογών.

Έτσι λοιπόν, υπάρχουν κάποιοι χρήστες που θα θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και φυσικά τη ταχεία φόρτιση της. Τι πιο ιδανικό λοιπόν να έχουμε μια μπαταρία που αντέχει ώρες ή και μέρες και με τη πρώτη ευκαιρία να φορτίζει πλήρως άμεσα.

Είναι οικονομικά τα smartphones με την ισχυρότερη μπαταρία;

Υπάρχουν ναυαρχίδες κινητών, όπως το iPhone 14 Pro ή Pro Max που στη πραγματικότητα μαζί με όλα τα υπόλοιπα κορυφαία χαρακτηριστικά τους, συγκαταλέγεται και η διάρκεια της μπαταρίας. Ωστόσο, υπάρχουν και οικονομικές λύσεις για κινητά και αυτά θα στοχεύσουμε στο συγκεκριμένο άρθρο. Αυτό επειδή θεωρώ κύρια τη χρήση του smartphone στην εργασία για να απαιτείται πολύωρη αντοχή, οπότε και θα προτείνω διαθέσιμες οικονομικές λύσεις. Βέβαια, δεν θα είναι η μπαταρία το μόνο δυνατό χαρακτηριστικό τους, οπότε υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να αποκτήσετε τα συγκεκριμένα κινητά.

Εσείς βέβαια θα επιλέξετε ποιο από τα παρακάτω κινητά βρίσκεται πιο κοντά στις ανάγκες σας και ποιο σας ταιριάζει περισσότερο. Όλα όμως, είναι αρκετά καλές επιλογές για το κομμάτι της διάρκειας της μπαταρίας.

Είναι σημαντικός παράγοντας για ένα smartphone η διάρκεια μπαταρίας;

Στην πραγματικότητα βρίσκεται από τα πιο σημαντικά πράγματα που κοιτάει κανείς πριν αποκτήσει μια συσκευή κινητού. Στις μέρες βέβαια, με τη προσθήκη της ταχείας φόρτισης ίσως αυτό το χαρακτηριστικό, έχει πλέον πέσει σε δεύτερη μοίρα. Ώστόσο, για κάποιους που η χρήση του κινητού είναι τέτοια, είναι σημαντικότατος παράγοντας. Έτσι αν και όχι στη πρώτη γραμμή, παρόλα αυτά η μπαταρία παίζει σημαντικότατο ρόλο για κάποιους χρήστες. Αν συνδιαστεί με ταχεία φόρτιση, τότε πραγματικά μπορούμε να μιλήσουμε για ένα εργαλείο στα χέρια μας.

1. OnePlus Nord CE 2 Lite 5G.

Πρόκειται αρχικά για ένα εξαιρετικό κινητό από κάθε άποψη. Ταυτόχρονα δε, είναι αρκετά προσιτή συσκευή και φέρει χαρακτηριστικά ιδανικά για κάθε χρήση. Η οθόνη είναι 120Hz, έχει 3 χρόνια υποστήριξη σε Android αναβαθμίσεις και οι φωτογραφίες και τα βίντεο επίσης, είναι εκπληκτικά. Θεωρείται από τα πιο VFM κινητά και βέβαια φέρει τον ταχύτατο Qualcomm® Snapdragon™ 695 5G.

Μια γρήγορη ματιά στα χαρακτηριστικά:

PerformanceDisplayCameraBattery
Octa core (2.2 GHz, Dual Core + 1.7 GHz, Hexa Core)Snapdragon 695 6 GB RAM
6.59 inches (16.74 cm)401 PPI, IPS LCD120 Hz Refresh Rate
64 MP + 2 MP + 2 MP Triple Primary Cameras LED Flash16 MP Front Camera5000 mAhSuper VOOC Charging
USB Type-C Port

Όσον αφορά τη μπαταρία και τη διάρκεια της, βρίσκεται στη κορυφαία θέση και κατάταξη. Έχει υπερφόρτιση στα 33W και Type-C θύρα φόρτισης. ‘Ετσι μπορεί να διατηρήσετε τη μπαταρία σας, μέχρι και δύο μέρες!

OnePlus Nord CE 2 Lite 5G.
OnePlus Nord CE 2 Lite 5G.

2. Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus 5G.

Προσωπικά δεν είμαι φαν της Xiaomi, αλλά αναμφισβήτητα έχει κυριαρχήσει σε μεγάλο βαθμό στην αγορά smartphones. Έτσι, ειδικά σε αυτές τις κατηγορίες, μπορεί να πει κανείς πως μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Και πως να μην το κάνει άλλωστε καθώς προσφέρει περισσότερα χαρακτηριστικά που ανήκουν σε ακριβότερα κινητά.

PerformanceDisplayCameraBattery
Octa core (2.2 GHz, Dual Core + 1.7 GHz, Hexa Core)Snapdragon 695 6 GB RAM6.67 inches (16.94 cm)395 PPI, AMOLED120 Hz Refresh Rate108 MP + 8 MP + 2 MP Triple Primary Cameras LED Flash16 MP Front Camera5000 mAhTurbo Charging USB Type-C Port

Όσον αφορά τη ποιότητα της μπαταρίας βρίσκεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα επίσης, κάνοντας το από τα πιο επιθυμητά στη κατηγορία. Ενώ ταυτόχρονα δεν απαιτείται να ξοδέψετε αρκετά χρήματα, θα σας καλύψει στο μέγιστο δυνατό.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus 5G.
Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus 5G.

3. Samsung Galaxy M33 5G.

Προσωπικά αν έπρεπε να επιλέξω μεταξύ αυτού και του Samsung Galaxy A33 5G, θα επέλεγα το δεύτερο. Αν διαβάσετε επίσης ένα παλιότερο άρθρο, το αναδείξαμε και ως πιο VFM επιλογή μεταξύ άλλων στη κατηγορία, “Το καλύτερο Smartphone με Android 12, κάτω από 300€.“. Ωστόσο, σε αυτό το άρθρο αναφερόμαστε στα κινητά με τη καλύτερη μπαταρία και σε αυτό το τομέα, το Samsung Galaxy M33 5G, επικρατεί.

Ας δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά του:

PerformanceDisplayCameraBattery
Octa core (2.2 GHz, Dual Core + 1.8 GHz, Hexa Core)
Snapdragon 750G
4 GB RAM

6.6 inches (16.76 cm)
400 PPI, TFT
120 Hz Refresh Rate
50 MP + 8 MP + 2 MP Triple Primary Cameras
LED Flash
8 MP Front Camera
5000 mAhTurbo Charging USB Type-C Port

Αυτό που μας ενδιαφέρει λοιπόν είναι ότι φέρει μια εξαιρετικής ποιότητας μπαταρία, ίσως και ισχυρότερη των δύο παραπάνω κινητών. Ενώ πρόκειται ταυτόχρονα για μια αρκετά προσιτή επιλογή κινητού τηλεφώνου και φυσικά με τη ποιότητα κατασκευής που προσφέρει η Sasmung.

Samsung Galaxy M33 5G.
Samsung Galaxy M33 5G.

Επίλογος και συμπεράσματα.

Η υπόθεση ενός κινητού με ισχυρή μπαταρία πλέον αρχίζει να γίνεται πιο δύσκολη. Αυτό, διότι οι συσκευές πλέον στηρίζονται στη γρήγορη φόρτιση και δεν επενδύουν στην διάρκεια μπαταρίας. Έτσι, προσπαθήσαμε να βρούμε οικονομικές επιλογές με τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε ένα εξαιρετικό κινητό αλλά και με δυνατή μπαταρία επίσης.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “2+1 smartphones με την ισχυρότερη μπαταρία.” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδη builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση