MSI MPG Coreliquid K360 V2 Full Review

Πρόσφατα απέκτησα σε εξαιρετική τιμή, την MSI coreliquid K360 v.2 από το Amazon Γερμανίας. Πάντα ήθελα να αποκτήσω μια υδρόψυξη με LCD οθόνη, όποτε αφού τη βρήκα και σε χαμηλή τιμή δεν δίστασα να την αποκτήσω. Σήμερα λοιπόν, αφού την εγκατέστησα και τη δοκίμασα, αποφάσισα να γράψω το παρόν review. Υπάρχουν πολλά που μου άρεσαν και θα τη πρότεινα με κλειστά μάτια. Αλλά, εντόπισα προβλήματα που δεν μπορούν να αγνοηθούν. Ίσως άλλωστε γι’αυτό πρόκειται για φτηνή υδρόψυξη με LCD οθόνη.

Ποια είναι η καλύτερη υδρόψυξη;

Για το παραπάνω ερώτημα ασχολήθηκα σε πολλά άρθρα μου. Σίγουρα η “καλύτερη” δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αντικειμενικά καθώς και στις μετρήσεις είναι πολλές στήθος με στήθος. Άρα πάντα θα επεμβαίνει η υποκειμενική προσέγγιση και άποψη. Έτσι κάποιος που έχει στο σύστημα του παραδείγματος χάριν μνήμες της Corsair, πιθανώς να επιλέξει και υδρόψυξη του ίδιου brand για να τα δέσει αρμονικά. Με περίπου ίδιο γνώμονα αποφάσισα και εγώ. Στο κουτί λοιπόν της Thermaltake P3 Core TG white edition, για το οποίο γράψαμε παρουσιάζοντας το πρώτο project Οι τελευταίες δημιουργίες μας. Project 1. είχα ήδη τοποθετήσει τροφοδοτικό της MSI και μητρική του ίδου brand.

Υδρόψυξη ή αερόψυξη; Τι να διαλέξω;

Σίγουρα η επιλογή της υδρόψυξης έχει αρκετά οφέλη. Ο μόνος ίσως περιορισμός είναι ότι πρέπει να έχεις χώρο για τη τοποθέτηση του ψυγείου.

@pcsolution316

τοποθέτηση ψυγείου σε υπολογιστή. Μέρος 4ο. #thermaltake #msi #pcsetup #AIO #pctips #PCSETUP #gamingsetup #rgb #pc #Pcbuild

♬ Sport Motivation(308214) – TimTaj

Επίσης και η επιλογή μιας καλής αερόψυξης (που πλέον δεν διαφέρουν και πολύ σε τιμή) μπορεί να μας αποδόσει αρκετά καλά και ικανοποιητικά. Αν θέλεις όμως τη καλύτερη δυνατή απόδοση, πηγαίνεις σε υδρόψυξη καθαρά καθώς όσο πιο ψυχρός ο επεξεργαστής τόσο καλύτερα αποδίδει. Μπορείς να διαβάσεις ένα πρόσφατο άρθρο Τι να διαλέξω; Υδρόψυξη ή Αερόψυξη;“.

Πόσο καλή είναι η MSI Coreliquid K360 V.2;

Ουσιαστικά, η MSI Coreliquid K360 V.2 με την MSI Coreliquid K360 διαφέρει στο γεγονός ότι ή V.2 περιέχει και το LGA 1700 bracket για εγκατάσταση σε 12ης γενιάς επεξεργαστή Intel. Έρχεται λοιπόν με προεγκατεστημένη θερμοαγώγιμη πάστα πάνω, που είναι θετικό από τη μια μεριά. Μπορείς να δεις τα περιεχόμενα της συσκευασίας στο βιντεάκι παρακάτω,

@pcsolution316

Εγκατάσταση της MSI CORELIQUID K360 V2, περιερχόμενα συσκευασίας. #MSI #PCSETUP #Pcbuild #gamingsetup #rgb #pc quid #pc

♬ FUTURE HOUSE – Sergey Wednesday
Οι ανεμιστήρες, είναι αρκετά ποιοτικοί και αν δεις, έχουν μια ένωση ανα δύο πτερύγια. Προσωπικά τους βρίσκω αθόρυβους όπως και την αντλία. Δεν παράγουν θόρυβο και αποδίδουν εξαιρετικά. Το χρώμα της υδρόψυξης είναι σκούρο μαύρο, όχι αυτό το γκρίζο που συναντάμε συνήθως. Η εγκατάσταση δε, είναι πανεύκολη και γρήγορη, είτε έχεις εμπειρία με εγκατάσταση υδρόψυξης είτε όχι.

Ποια τα μειονεκτήματα της MSI Coreliquid K360 V2.

Θέλω πραγματικά να πω τα θετικά αλλά δυστυχώς επισκιάζονται και από αρκετά αρνητικά. Το software της MSI, το MSI Center δηλαδή, αποδείχτηκε δυσλειτουργικό ενώ αρχικά είχα άλλη άποψη. Αυτό επειδή, η υδρόψυξη έχει όλα όσα χρειάζεσαι για να είσαι χαρούμενος, όπως η LCD οθόνη ( δεν είναι τέλεια, αλλά είναι πολύ οκ ) έρχεται το software και σου καταστρέφει τα όνειρα. Ήδη πάρα πολύς κόσμος, μεταξύ των άλλων και εγώ, αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα κυρίως με την LCD οθόνη.

Η θερμοκρασία με την εργοστασιακή πάστα θα ανεβαίνει εύκολα στην MSI MPG Coreliquid K360 V2.
H θερμοκρασία μπορεί εύκολα να ανέβει, με την προεγκατεστημένη πάστα να μην είναι τόσο αποδοτική τελικά.

Ειδικά αν έχει μόνο υλικό της MSI, δεν νοείται να σου δημιουργείται πρόβλημα, λόγω firmware για παράδειγμα. Αν ρίξεις μια ματιά στο επίσημο forum της MSI, θα το συμπεράνεις και μόνος σου. Έτσι ενώ πρόκειται για ένα ποιοτικό και στιβαρό προϊόν σου δημιουργεί εκνευρισμό να ψάχνεις να βρεις γιατί δεν δουλεύει κάτι όπως θα έπρεπε. Βέβαια αν το λύσεις ή βγει κάποια αναβάθμιση που το επιλύει, τότε δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό να αναφέρω.

Το cable management, δεν είναι το ιδανικότερο. Όμως δεν ξεχνάμε ότι πρόκειται για φτηνή υδρόψυξη με LCD οθόνη.

Ακόμα ένα αρνητικό στοιχείο που πρέπει να το αναφέρω, όπως στα βίντεο που ανέβασα με την εγκατάσταση, είναι το πλήθος των καλωδίων. Είναι αρκετά και θα σε δυσκολέψουν στο cable management, θα μπορούσαν να είναι λιγότερα ώστε να βοηθήσουν τον μέσο χρήστη με περιορισμό στο χώρο, να τοποθετήσει την εν λόγω υδρόψυξη.

Πως αποδίδει η MSI Coreliquid K360 V2.

Η απόδοση της MSI Coreliquid K360 V2, δεν είναι για μένα η αναμενόμενη, τουλάχιστον όπως την παραλαμβάνεις. Σε ένα απλό stress test, σε λειτουργία ισορροπίας, φτάνει εύκολα τους 76 βαθμούς Κελσίου. Ενώ, αν τοποθετήσεις μια θερμοαγώγιμη πάστα όπως η Arctic MX-4, τότε θα δεις θεαματικά αποτελέσματα, έως και 10 βαθμούς κάτω από αυτό που ανέφερα. Άρα θα συγκαταλέξω στα αρνητικά επίσης, την εργοστασιακή θερμοαγώγιμη πάστα που είναι προεγκατεστημένη στην υδρόψυξη. Δεν μπορώ όμως να μην αναφέρω το γεγονός ότι διαχέει αέρα στα VRMs και στις μνήμες, κάνοντας έτσι τη θερμοκρασία στο σύστημα να μειώνεται συνολικά. Είναι μια προσθήκη που με παρότρυνε επίσης να την αποκτήσω.

RGB φωτισμός και MSI Mystic Light.

Εδώ μπορώ να πω με σιγουριά ότι έχουμε κάτι ποιοτικό και λειτουργικό! Το ότι θα έφτανα στο σημείο, να αναφερθώ στο λειτουργικό, όταν πρόκειται για μια εταιρεία σαν την MSI, δεν το περίμενα. Το θεωρούσα δεδομένο, έως τώρα. Ο RGB φωτισμός, είναι μεταξύ διάχυτου και θαμπού, καλύπτοντας έτσι είτε τα υπόλοιπα σου κομμάτια έχουν τον έναν τόνο, είτε τον άλλον. Προσωπικά με καλύπτει στο μέγιστο, ενώ το MSI Mystic light λειτουργεί απροβλημάτιστα, με αρκετά προφίλ και επιλογές φωτισμού. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα απολύτως.

Ο RGB φωτισμός της MSI MPG Coreliquid k360 V2 είναι εξαιρετικός και θα ικανοποιήσει κάθε χρήστη. Παρόλο που πρόκειται για φτηνή υδρόψυξη με LCD οθόνη, με εντυπωσίασε.
Ο φωτισμός θα καλύψει κάθε γούστο, ενώ το Mystic Light, λειτουργεί απροβλημάτιστα.

Ευκολία εγκατάστασης της MSI Coreliquid K360.

Η εγκατάσταση μου φάνηκε προσωπικά απλή υπόθεση. Σίγουρα, αν δεν έχεις καθόλου εμπειρία ίσως να σου φανεί λίγο tricky, μέχρι να καταλάβεις ακριβώς πως θα χρησιμοποιήσεις τις οδηγίες. Δεν είναι και τόσο περιεκτικές, αλλά δεν χρειάζεται κιόλας. Τα καλώδια και το πλήθος τους, ίσως να μην σου φανούν ιδανικά για καθαρή εργασία και cable management. Έτσι ενώ η τοποθέτηση θα σου φανεί παιχνιδάκι, η τακτοποίηση των καλωδίων ίσως σου γίνει ο πρώτος πονοκέφαλος, πρωτού δηλαδή συναντηθείς με το λογισμικό διαχείρισης. Εκεί θα ξεχάσεις και τα καλώδια και όσα αρνητικά ενδεχομένως συναντήσεις.

@pcsolution316

Τελευταία βήματα εγκατάστασης υδρόψυξης σε υπολογιστή, 6ο βήμα.. #msi #thermaltake #AIO #gamingsetup #Pcbuild #pctips #HavaianasLivreDeCliches

♬ BORN FOR THIS – Foxxi

Η κατασκευή, είναι σταθερή και τοποθετείται αρκετά καλά στη θέση του ψυγείου. Η αντλία επίσης εφαρμόζει σωστά στον επεξεργαστή σου και σταθερά, ενώ το κάλυμα της οθόνης είναι και αυτό εύκολο στη τοποθέτηση του.

Να αγοράσω την φτηνή υδρόψυξη με LCD οθόνη, MSI Coreliquid K360 V2;

Εδώ τίθεται ένα δύσκολο ερώτημα. Η υδρόψυξη, έχει τις προδιαγραφές να λειτουργήσει εξαιρετικά. Όμως τα εγκληματικά λάθη, τη κάνουν ένα προϊόν κατώτερο των προσδοκιών. Αν έχεις όρεξη να ψάχνεις σε forum ή να επικοινωνείς με την εταιρεία για να λύσεις διάφορα θέματα, τότε εννοείται να την αποκτήσεις. Αν πάλι δεν σε ενδιαφέρει η οθόνη LCD, τότε υπάρχουν καλύτερα προϊόντα και ποιοτικότερα, σε αυτά τα χρήματα. Γενικά αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω προβλήματα με την οθόνη, όχι σοβαρά, αλλά υπάρχουν. Έτσι ναι μεν τη προτείνω για αγορά, αλλά όχι απόλυτα. Η βαθμολογία για την συγκεκριμένη υδρόψυξη, του PcSolution316 είναι: 6/10.

MSI Coreliquid K360 V2 έχει αρκετά προβλήματα λογισμικού που θα εκνευρίσουν και τον πιο ήρεμο άνθρωπο.
Υδρόψυξη που θα μπορούσε εύκολα να είναι στις κορυφαίες, αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα λογισμικού.

Επίλογος και συμπεράσματα. Αξίζει τελικά η φτηνή υδρόψυξη με LCD οθόνη, MSI Coreliquid K360;

Πρόκειται για ένα ποιοτικό προϊόν από άποψη κατασκευής. Οι σωλήνες έχουν αρκετό μήκος και καλή ποιότητα κατασκευής. Στα θετικά η ψύξη των VRMs και μνημών και οι ανεμιστήρες, οι οποίοι μου φάνηκαν εξαιρετικοί και αποδοτικοί. Επίσης ο θόρυβος είναι αρκετά χαμηλός. Το πρόγραμμα διαχείρισης είναι άθλιο, με πολλά προβλήματα, ενώ τα καλώδια είναι πολλά με αποτέλεσμα να σου δημιουργεί πρόβλημα στη διαχείριση των καλωδίων. Η προεγκατεστημένη, θερμοαγώγιμη πάστα, είναι για πέταμα και με αυτά χάνει την αξία που θα είχε ενδεχομένως. Προτείνεται η αγορά της, αλλά με γνώση των προβλημάτων.

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ!

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση