Σαν μικρό παιδί οι σκέψεις μου γυρνούσαν γύρω από το πως θα ήταν το μέλλον τεχνολογικά. Και να που σήμερα ήρθε το Metaverse. Όμως, το Metaverse πόσο επικίνδυνο είναι;

Πίσω απ' τα γυαλιά το μέλλον το Metaverse
Πίσω απ’ τα γυαλιά το μέλλον

Metaverse: Μεγαλώνοντας

Πολλά χρόνια αργότερα όντας μεγάλος και ώριμος άντρας τα ενδιαφέροντα άλλαξαν. Λίγο οι διαπροσωπικές σχέσεις και οι διάφορες υποχρεώσεις διαμόρφωσαν την καθημερινότητά μου. Ξέχασα όλα όσα σκεφτόμουν εκείνη την αθώα εποχή. Ο χρόνος συνοδοιπόρος στο άρμα της ζωής κι εγώ μπροστά σε μια προσπάθεια να την ανακαλύψω, κρατούσα σφιχτά το τιμόνι και πάλευα με τα κύματα.

Διαβάστε ακόμη: Αποκάλυψη! Ο νέος μυστήριος τίτλος της Epic games.| Video.

Πριν μερικά χρόνια

Black broken mirror και Metaverse
Black broken mirror και Metaverse

Καθισμένος στον καναπέ καρφώθηκε η προσοχή μου σε μια σειρά του Netflix το γνωστό στους περισσότερους Black Mirror. Έβλεπα αρκετά επεισόδια την ημέρα, είχε γίνει η αγαπημένη μου ασχολία μέχρι που είδα και το τελευταίο επεισόδιο. Μου έκανε εντύπωση η φαντασία του δημιουργού και της όλης καινοτόμας ιδέας του αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα τουλάχιστο ως ένα βαθμό. Για να τα βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους από προσωπική εμπειρία οι ταινίες πάντα είναι υπερβολικές σε σχέση με την πραγματικότητα.-

Στην πρώτη καραντίνα

Μετά την πρώτη ανακοίνωση πως έπρεπε να μείνουμε μέσα οι ασχολίες περιορίστηκαν. Στην τηλεόραση ειδήσεις, ταινίες και σειρές πήραν φωτιά. Οι μεταξύ μας σχέσεις δοκιμάστηκαν. Το ηλεκτρονικό εμπόριο είχε την δική του ανάπτυξη. Βιβλία, γυμναστική στο σπίτι και διάφορα άλλα έγιναν ο τρόπος διαφυγής. Περισσότερο προσέχαμε όμως τις ανακοινώσεις και πολύ λιγότερο την ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Διαβάστε ακόμη: Γιατί να προτιμήσω AMD επεξεργαστή και όχι Intel;

Ηλεκτροκίνηση

Φόρτιση αυτοκινήτου
Φόρτιση αυτοκινήτου

Τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα άρχισαν να μπαίνουν στην ζωή μας. Διάφορα σποτ για την φόρτισή τους ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια εδώ κι εκεί, κάτι που ακόμη και σήμερα συμβαίνει. Και η τεχνολογία μας φέρνει ακόμη περισσότερα.

Τεχνική νοημοσύνη

Η ΤΝ, το δεξί μας χέρι και το Metaverse
Η ΤΝ, το δεξί μας χέρι

Μέσα στα δύο αυτά χρόνια τα μέτρα έδιναν κι έπαιρναν. Η πίεση αυξανόταν και η ψυχολογία των πιο ευάλωτων περνούσε την δική της κρίση. Όσο η προσοχή μας ήταν στραμμένη αλλού ήρθε και η τεχνική νοημοσύνη. Από τις πρώτες ειδήσεις ήταν πως βάλανε δύο μηχανές ΤΝ να επικοινωνήσουν και σε λίγη ώρα άρχισαν να μιλούν μια δική τους γλώσσα που δεν την καταλάβαιναν οι άνθρωποι. Εν τέλει η ΤΝ μπήκε στη ζωή μας.

Ο ερχομός του metaverse

Πως θα χτίσουμε το μέλλον με το metaverse

Διαβάστε ακόμη: [Επιλύθηκε]. Γιατί η CPU δουλεύει στο 100%;

Πόσος κόσμος έδωσε σημασία στα λόγια του Zuckerberg; Πόσοι μπόρεσαν να δουν και να μελετήσουν τις κοινωνικές προεκτάσεις που έχει το όλο εγχείρημα; Περιττό να πω πως είδα το παραπάνω βίντεο με προσήλωση, από την πρώτη στιγμή μου θύμισε το Black Mirror το οποίο και ξανά είδα απ’την αρχή. Επίσης είδα το ντοκιμαντέρ «Το κοινωνικό δίλημμα», και το «the social network» για να μάθω για την ζωή του Zuckerberg και προβληματίστηκα με όλα στο σύνολό τους. Αν κάνεις μπει στον κόπο να τα δει θα καταλάβει.

Έψαξα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Metaverse

Τι μπορεί όμως να πάει στραβά με το Metaverse;

Τον τελευταίο καιρό όμως διαπίστωσα πως ο σημερινός άνθρωπος πλέον έχει απαιτήσεις, ο ωχ – αδερφισμός τείνει προς εξαφάνιση και όλο και περισσότερος κόσμος επιζητεί το φως. Δεν ξέρω αν έρχεται σκοτάδι μπροστά μας αλλά αν κρατήσουμε με θέληση ζωντανό το φως μέσα μας δεν θα μπορέσει τίποτα να το σβήσει και το φως αυτό είναι η γνώση. Από εμάς λοιπόν εξαρτάται αυτό το νέο εργαλείο να χρησιμοποιηθεί προς όφελός μας.

Δεν προβληματίστηκα με το Metaverse όσο με τον τρόπο που θα το χρησιμοποιούμε

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News 

Aν σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο και μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By writergregt

Ονομάζομαι Γρηγόρης Τριγλίδης. Εδώ και χρόνια παίζω games, ασχολούμαι με το ανοιχτό λογισμικό Linux και έχω αρκετή πείρα για να βοηθήσω νέους παίχτες και χρήστες υπολογιστών, να δούμε εναλλακτικές τεχνικές λύσεις αλλά και για να ανταλλάξουμε απόψεις. Περιμένω τα σχόλιά σας.

Αφήστε μια απάντηση