Το φτηνότερο gaming PC για όλα τα παιχνίδια.

Μας το ζητήσατε και το κάναμε. Η εξίσωση δύσκολη, αλλά όχι άλυτη. Μετά από ώρες υπολογισμών και σκέψη, καταφέραμε και φτιάξαμε το φτηνότερο gaming PC για όλα τα παιχνίδια. Σε αυτό το άρθρο θα το παρουσιάσουμε κομμάτι κομμάτι και τους λόγους που επιλέξαμε το κάθε τι. Έτσι θα γνωρίζεις απόλυτα το σύστημα σου και θα μπορείς να το αποκτήσεις στη μισή τιμή από οπουδήποτε αλλού.

Το φτηνότερο gaming PC για όλα τα παιχνίδια, τι παιχνίδια μπορεί να “τρέξει” τελικά;

Το gaming PC που δημιουργήσαμε με τιμή κάτω από 600 ευρώ, μπορεί να “τρέξει” οποιοδήποτε σύγχρονο τίτλο ακόμα και στα μέγιστα settings. Με μικρούς μόνο συμβιμβασμούς μπορείς να απολαύσεις ακόμα κατι τα πιο απαιτητικά παιχνίδια σε γραφικά. Είδαμε 87 Fps στο PUGB σε high settings και στο Horizon Hero Dawn 65 Fps σε απόδοση, στα medium settings. Αν σου τράβηξε τη προσοχή λοιπόν, έλα να δούμε παρέα κομμάτι κομμάτι το gaming PC που πρέπει να αποκτήσεις σήμερα κιόλας.

AMD Ryzen 3 4100 Box. (Base Clock: 3.8GHz, Max. Power Clock: up to 4.0GHz, 4 Cores, L3-Cache 4MB, Socket AM4).

Αρχικά μιλάμε για έναν εξαιρετικό επεξεργαστή όσον αφορά τα games. Έτσι η χαμηλή του ενεργειακή απαίτηση σε συνδιασμό με τον ταχύτατο single πυρήνα του στα 4.0 Ghz θα μας δώσει ότι ακριβώς χρειαζόμαστε. Η ταχύτητα μνήμης που ουσιαστικά πετυχαίνεις το ιδανικό σε έναν Ryzen επεξεργαστή είναι τα 3200Mhz και μέγεθος 16 GB. Έτσι θα έχεις την καλύτερη δυνατή απόδοση στα games με αυτό τον συνδιασμό. Ανήκει στην οικογένεια Zen2 αρχιτεκτονικής και το πρωτόκολλο επικοινωνίας που χρησιμοποιεί είναι το PCI_express 3.0. Φυσικά είναι συμβατός με την τεχνολογία StoreMi της AMD, για μέγιστη απόδοση με το αποθηκευτικό σου μέσο. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να ζητήσει κανείς από έναν entry level επεξεργαστή που μπορεί να ανταπεξέλθει άνετα σε οποιοδήποτε game. Δεν ξεπερνάει τους 70°C σε δύσκολα παιχνίδια με τη stock ψύκτρα και γενικά είναι εξαιρετική επιλογή.

Το φτηνότερο gaming PC για όλα τα παιχνίδια. Για επεξεργαστή επιλέξαμε τον AMD Ryzen 3 4100 Box.
Εξαιρετικός entry level επεξεργαστής για gaming.

Η κάρτα γραφικών για το φτηνότερο gaming PC για όλα τα παιχνίδια.

Εδώ δεν θα μπορούσα να συνδιάσω άλλη κάρτα, αν και το σκέφτηκα αρκετά, από αυτή της RX 6500 XT. Ναι δεν μπορώ να πω ότι είναι μια overkill επιλογή (ούτε ψάχναμε κάτι τέτοιο), όμως με στα benchmarks είδαμε απόδοση εφάμιλλη με GTX 1660 Super. Αν το καλοσκεφτείς παρόλο που είναι μια entry level επιλογή, έχεις τα θετικά ενός RDNA 2 προϊόντος. Ποια είναι αυτά; Σίγουρα το FidelityFx super resolution και το smart access memory. Έτσι σου δίνει αρκετό boost στο gaming και είναι μια επιλογή που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε οποιοδήποτε παιχνίδι. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για αυτή τη κάρτα γραφικών μπορείς να διαβάσεις ένα πρόσφατο άρθρο μας Να αναβαθμίσω τη κάρτα γραφικών σε RX 6500XT;.

Μπορεί να είναι μια entry level κάρτα γραφικών, αλλά θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.
Η κάρτα γραφικών για το φτηνότερο gaming PC για όλα τα παιχνίδια. RX 6500 XT.
Είδαμε μέχρι και 70 Fps στο assassin’s creed valhalla.

Οι μνήμες κάνουν τη διαφορά για AMD Ryzen επεξεργαστές.

Οι ιδανικές μνήμες για έναν AMD επεξεργαστή δεν είναι άλλες από 16GB και ταχύτητα 3200Mhz. Έτσι μπορούμε σχεδόν ανέξοδα να πετύχουμε το sweet spot στον AMD Ryzen 3 4100. Εδώ έχω μονόδρομο στην επιλογή καθώς οι συγκεκριμένες μνήμες είναι ότι καλύτερο θα μπορούσες να πάρεις για ένα gaming PC αυτού του επιπέδου, αλλά και για ισχυρότερα builds. Έτσι με ευκολία επέλεξα να σου προτείνω τις Corsair Vengeance LPX.

Οι μνήμες κάνουν τη διαφορά για AMD Ryzen επεξεργαστές. Ότι καλύτερο οι Corsair Vengeance LPX 3200Mhz.
Η καλύτερη επιλογή για μνήμες.

MSI B450-A PRO. Η καλύτερη μητρική για το φτηνότερο gaming PC.

Έπρεπε να επιτύχουμε τον καλύτερο δυνατό συνδιασμό σε μνήμες, κάρτα γραφικών και επεξεργαστή και να τα τοποθετήσουμε σε μια μητρική αντάξια. Έτσι επιλέξαμε τη κορυφαία σε πωλήσεις MSI B450-A PRO. Όχι βέβαια τυχαία, καθώς μπορεί να μας αποδόσει τα μέγιστα για τον επεξεργαστή μας έχοντας την απόλυτη συμβατότητα όπως άλλωστε και στις μνήμες. Είναι συμβατή επίσης και με τους νέους Ryzen επεξεργαστές σε περίπτωση αναβάθμισης! Υποστηρίζει PCI_express 3.0 και Gen 3.0×4 NVMe M.2 SSD δίσκο. Διαθέτει επίσης νέου τύπου USB 3.2 και υποστήριξη μνήμης μέχρι 128GB και 4133Mhz (OC).

MSI B450-A PRO. Η καλύτερη μητρική για το  φτηνότερο gaming PC.
Η καλύτερη δυνατή επιλογή για το entry level σύστημα μας για gaming.

Τροφοδοσία και κουτί.

Για το παραπάνω σύστημα καθώς δεν απαιτείται μεγάλη κατανάλωση σε τροφοδοσία, ήθελα από τη μια κάτι φτηνό αλλά ταυτόχρονα και ποιότικο. Έτσι θα γνώριζα ότι τροφοδοτώ το σύστημα μου κατάλληλα, βγάζοντας τους την καλύτερη δυνατή απόδοση. Ήθελα ένα 550W τουλάχιστον και πιστοποίησης Bronze plus και το βρήκα σε ένα εξαιρετικό και φτηνό προϊόν της Aerocool. Πανέμορφα sleeved καλώδια, δίνουν μια ποιοτική νότα ενώ ταυτόχρονα έχεις και την απόδοση που χρειάζεσαι στο σύστημα σου.

Ένα τροφοδοτικό 550W, είναι ότι ακριβώς χρειάζεται το σύστημα μας για να δουλέψει απροβλημάτιστα.

Για κουτί, σκέφτηκα αρκετά και ήθελα να τοποθετήσω όλα τα παραπάνω σε ένα όμορφο κουτί οπτικά. Όμως ήθελα και ψύξη προεγκατεστημένη, ώστε να γλιτώσω κάποια χρήματα με το να αγοράσω έξτρα ανεμιστήρες για τη θήκη μου. Έτσι επέλεξα το YEYIAN Gaming PC Case. Ένα mid tower που μου προσφέρει ότι ακριβώς χρειάζομαι. Προεγκατεστημένους 3 ανεμιστήρες, καλό airflow, tempered glass στο πλαϊνό και φυσικά καλό cable management και υποστήριξη ATX μητρικής. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

το YEYIAN Gaming PC Case είναι εξαιρετικό κουτί για entry level υπολογιστές.
Ένα κουτί που μου προσφέρει όσα χρειάζομαι σε ένα entry level PC.

Τελευταία κομμάτια για το φτηνότερο gaming PC για όλα τα παιχνίδια. Χώρος αποθήκευσης.

Δεν θα μπορούσα να προτείνω κάτι λιγότερο και να μην εκμεταλλευτώ τη δυνατότητα που μου δίνει η μητρική και το StoreMi του επεξεργαστή για έναν NVMe M.2 σκληρό δίσκο. Έτσι αποφάσισα να χρησιμοποιήσω έναν κορυφαίο δίσκο, ο οποίος θα μου δώσει εξαιρετική απόδοση και σε games και ταυτόχρονα ένα μεγάλο επίσης αποθηκευτικό μέσο HDD, για όλα τα υπόλοιπα. Έτσι στο σύστημα σου έβαλα τον εξαιρετικά και μεγάλο σε αποθηκευτικό χώρο Western Digital WD10SPZX μεγέθους 1T. Ενώ για τα παιχνίδια σου και για να απολαύσεις στο μέγιστο τις δυνατότητες επέλεξα τον Crucial P2 SSD, εξαιρετικός για κάθε εφαρμογή και ειδικότερα gaming.

Τελευταίο κομμάτι για το φτηνότερο gaming PC. Χώρος αποθήκευσης Crucial P2 SSD,
Εξαιρετικός και ταχύτατος NVMe δίσκος για απόδοση στα games.
Τελευταίο κομμάτι για το φτηνότερο gaming PC. Χώρος αποθήκευσης.  Western Digital WD10SPZX
Μεγάλης χωρητικότητας αποθηκευτικό μέσο για κάθε χρήση.

Επίλογος και συμπεράσματα.

Καταφέραμε με ελάχιστα μόλις χρήματα να φτιάξουμε μια εξαιρετική παιχνιδομηχανή που δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα. Έτσι μπορείς να απολαύσεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια με αξιόλογα γραφικά και απόδοση και να μπεις στη μάχη, ίσως μετά από καιρό. Ένα φτηνό σύστημα που σίγουρα θα σε καλύψει απόλυτα και παρόλο που είναι entry level θα σε εκπλήξει.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “Το φτηνότερο gaming PC για όλα τα παιχνίδια”, μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση

elGreek