Τα 3 smartphones με τη καλύτερα κάμερα.

Ένας από τους κυριότερους λόγους για την απόκτηση ενός κινητού, ίσως και ο σημαντικότερος για κάποιους, είναι η ποιότητα της κάμερας. Σήμερα, πάρα πολλοί, προωθούν την εργασία τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι, θα μπορούσε κανείς να πει, ότι η κάμερα στο κινητό τους, είναι ένα εργαλείο δουλειάς. Βέβαια, οι εταιρείες έχουν επενδύσει αρκετά στην εν λόγω δυνατότητα των κινητών, κάνοντας τον ανταγωνισμό μεγαλύτερο.

Γιατί να επιλέξω ένα κινητό με καλή κάμερα;

Από τις αρχές της κατασκευής των κινητών συσκευών τηλεφώνου, ή τουλάχιστον από τις αρχικές προσθήκες, υπήρξε η κάμερα. Έτσι, από παλιά το κυριότερο χαρακτηριστικό και μέτρο σύγκρισης, εκτός από το μέγεθος, ήταν και η κάμερα. Οι φωτογραφίες που πλέον τραβάμε από το κινητό μας, αποθανατίζουν κάθε στιγμή. Είναι δε συνδεδεμένες με ένα ολόκληρο cloud (αν το επιθυμούμε), χωρητικότητες πλέον φτάνουν στα ύψη και έτσι έχουμε τεράστιο αρχείο στη κατοχή μας. Σήμερα, πολύ σημαντικό ρόλο, πέραν των στιγμών που μπορεί να κρατήσει κανείς, παίζει η ύπαρξη μιας ποιοτικής κάμερας για τη προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πόσα πρέπει να πληρώσω για να αποκτήσω ένα κινητό με καλή κάμερα;

Η αλήθεια είναι ότι συνήθως πληρώνουμε περισσότερα από ένα χαρακτηριστικό σε ένα τηλέφωνο. Έτσι, στο να εστιάσουμε καθαρά στην κάμερα, είναι λιγάκι αδύνατο. Μια εξαιρετική και δυνατή κάμερα, δεν θα τοποθετηθεί σε ένα φθηνά κατασκευασμένο κινητό και είναι λογικό. Οπότε, αν θέλουμε τη καλύτερη κάμερα (ειδικά αν μας αποφέρει κέρδος η ύπαρξη της), τότε αξίζει να προσφέρουμε το κάτι παραπάνω για να την αποκτήσουμε.

Τα smartphones με τη καλύτερη κάμερα, σήμερα.

Πραγματικά, λίγο πολύ γνωρίζουμε οι περισσότεροι που κινείται η αγορά γύρω από τα κινητά και τι αυτά προσφέρουν. Ωστόσο καλό είναι να τα δούμε αναλυτικά, ωστέ να αντιλαμβανόμαστε τι αγοράζουμε και για ποιο λόγο. Πρόσφατα αναρτήθηκε ένα άρθρο για τα καλύτερα κινητά για videogames, “Τα 3+1 καλύτερα smartphones για gaming.“. Όπως και σε αυτή τη περίπτωση, χρειαζόμαστε ένα δυνατό κινητό, μαζί με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που ακολουθούν αναγκαστικά.

1. iPhone 14 Pro Max.

Το έξυπνο Dynamic Island του iPhone 14 Pro Max, οι ισχυρές κάμερες, η πάντα ανοιχτή οθόνη και η εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας το καθιστούν το καλύτερο τηλέφωνο που μπορείτε να αγοράσετε σήμερα.

Η Apple ταρακούνησε τα νερά με τις κάμερές της στο iPhone 14 Pro Max, προσφέροντας για πρώτη φορά έναν κύριο ευρυγώνιο αισθητήρα 48MP. Από προεπιλογή, ο αισθητήρας θα ομαδοποιήσει κάθε τέσσερα pixel σε ένα quad-pixel και θα βελτιστοποιήσει για καλύτερη λήψη φωτός σε φωτογραφίες των 12MP. Αλλά μπορείτε να μεταβείτε στα 48MP σε λειτουργία Pro RAW, εάν θέλετε τη μεγαλύτερη δυνατή λεπτομέρεια. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, βρίσκεται στη κορυφαία θέση επιλογής, τόσο των influencers, όσο ακόμα και των απλών χρηστών που απολαμβάνουν μια εξαιρετική κάμερα.

Η κάμερα 48MP επιτρέπει επίσης μια νέα επιλογή ζουμ 2x που ενώνεται με τον τηλεφακό ζουμ 12MP 3x, αλλά δεν έχετε το υψηλότερο ζουμ που προσφέρει η διπλή οπτική ρύθμιση 10x του Galaxy S22 Ultra. Το iPhone Pro Max διαθέτει επίσης μια νέα υπερευρυγώνια κάμερα 12MP που είναι σχεδόν διπλάσιο και η κάμερα TrueDepth 12MP προσφέρει τώρα αυτόματη εστίαση μαζί με ταχύτερο διάφραγμα f/1.9 για καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό.

Στην πραγματικότητα, η καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό είναι ένα μεγάλο θέμα με αυτό το τηλέφωνο, καθώς υπάρχει ένα Photonic Engine που τροφοδοτείται από το τσιπ A16 Bionic που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει φωτεινότερες και πιο πολύχρωμες φωτογραφίες για κάθε κάμερα.

Τα χαρακτηριστικά του iPhone 14 Pro Max:

Screen size6.7-inches
Refresh rate1-120Hz
CPUApple A16 Bionic
Storage128GB, 256GB, 512GB, 1TB
Cameras48MP main, 12MP ultrawide, 12MP telephoto with 3x optical zoom
Dust/Water resistanceIP68
ColorsPurple, gold, silver and space black
Rated battery life13 hours 39 minutes (web surfing)
Size6.33 x 3.05 x 0.31 inches
Weight238 gram
iPhone 14 Pro Max κάμερα.
Μια από τις καλύτερες επιλογές για smartphone και στην απόδοση κάμερας.

2. Samsung Galaxy S22 Ultra.

Τι μπορεί να πει κανείς για αυτό το εξαιρετικά γρήγορο και αποδοτικό κινητό. Η ποιότητα κατασκευής του γίνεται αντιληπτή από την πρώτη απτική επαφή, ενώ δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβητήσεις. Το Samsung Galaxy S22 Ultra προσφέρει ενσωματωμένο στυλό S, φωτεινότερη οθόνη και πολλές αναβαθμίσεις κάμερας σε κομψό σχεδιασμό.

Οι μεγαλύτερες αναβαθμίσεις του Galaxy S22 Ultra έρχονται λοιπόν με τις κάμερές του, καθώς η Samsung προσπαθεί να ξεπεράσει το iPhone 13 Pro Max και το Google Pixel 6 Pro ως το καλύτερο τηλέφωνο με κάμερα με τη βοήθεια μιας σειράς αναβαθμίσεων. Αυτά περιλαμβάνουν έναν μεγαλύτερο κύριο αισθητήρα για καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό, μια λειτουργία πορτρέτου με ενισχυμένη τεχνητή νοημοσύνη και έναν νέο Super Clear φακό.

Το Samsung Galaxy S22 Ultra δείχνει αποφασισμένο να φτάσει στην κορυφή της λίστας τηλεφώνων με τη καλύτερη φωτογραφική μηχανή και να ξεπεράσει την Apple και την Google. Οι δοκιμές δείχνουν ότι το S22 Ultra είναι ο πρωταθλητής όσον αφορά τις φωτογραφίες. Το Galaxy S22 Ultra διαθέτει μεγαλύτερο αισθητήρα pixel 2,4um για λήψη περισσότερου φωτός και δεδομένων, καθώς και φακό Super Clear Glass για λήψη νυχτερινών βίντεο. Έχετε επίσης έναν υπερευρυγώνιο φακό 12MP, καθώς και διπλό τηλεφακό 10MP που συνδυάζονται για να προσφέρουν οπτικό ζουμ 10x και ζουμ 100x.

Samsung Galaxy S22 Ultra Κάμερα.
Το κινητό με τη καλύτερη κάμερα.

Χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S22 Ultra:

 • Display: 6.8-inch AMOLED (3088 x 1440; 1-120Hz)
 • CPU: Snapdragon 8 Gen 1
 • RAM: 8GB, 12GB
 • Storage / Expandable: 128GB, 256GB, 512GB, 1TB / No
 • Rear camera: 108MP wide (f/1.8), 12MP ultra-wide (f/2.2), 10MP telephoto (f/4.9) with 10x optical zoom, 10MP telephoto (f/2.4) with 3x optical zoom
 • Front camera: 40MP (ƒ/2.2)
 • Weight: 229 gram
 • Battery life (Hrs:Mins): 10:18

3. Google Pixel 7 Pro.

Πιο οικονομική επιλογή από τους δύο παραπάνω προαναφερθέντες. Έτσι, έχουμε τη δυνατότητα να εστιάσουμε στη ποιότητα της κάμερας, χωρίς να έχει να ζηλέψει κάτι από τα προηγούμενα δύο της λίστας.

Η Google με το Pixel 7 Pro, μπαίνει δυναμικά στην μάχη για τη κατάκτηση του καλύτερου smartphone, όσον αφορά τη κάμερα που φέρει. Ωστόσο, τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του κινητού, δεν μπορούν να αγνοηθούν καθώς πρόκειται για μια εξαιρετική συσκευή από κάθε άποψη.

Το Pixel 7 Pro αποδεικνύει ότι η Google έχει ασχοληθεί πραγματικά σοβαρά με τα smartphone της. Με έναν όμορφα εκλεπτυσμένο σχεδιασμό, αυτή η νέα ναυαρχίδα κάνει όλα τα στάδια στην προσπάθειά της να γίνει το καλύτερο τηλέφωνο Android. Και πιστέψτε με όταν λέω ότι είναι πολύ κοντά σε αυτόν τον τίτλο. Χάρη στις εκπληκτικές κάμερες, το νέο τσιπ Tensor G2, τη φωτεινότερη οθόνη και την εξαιρετική αξία, το Pixel 7 Pro μπορεί να γίνει η νέα αγαπημένη συσκευή Android.

Το Pixel 7 Pro διαθέτει ρύθμιση τριπλής πίσω κάμερας. Ο κύριος αισθητήρας 50MP κάνει τη βαριά ανύψωση και αποδίδει εξίσου καλά. Ο υπερευρυγώνιος αισθητήρας 12 MP κάνει εξαιρετική δουλειά στην καταγραφή λεπτομέρειας σε υπερευρεία γωνία. Και μετά υπάρχει ο τηλεφακός 48MP, που ανεβαίνει σε επίπεδο οπτικού ζουμ 5x.

Χαρακτηριστικά του Google Pixel 7 Pro:

 • Display: 6.7-inch OLED (3120 x 1440; 10-120Hz)
 • CPU: Tensor G2
 • RAM: 12GB
 • Storage / Expandable: 128GB, 256GB, 512GB / No
 • Rear cameras: 50MP (f/1.85) main, 12MP (f/2.2) ultrawide, 48MP (f/3.5) with 5x optical zoom
 • Front camera: 10.8MP (f/2.2)
 • Weight: 206 gram
 • Battery life (Hrs:Mins): 6:31
Google Pixel Pro 7 Κάμερα.
Εξαιρετικό κινητό από κάθε άποψη και προσιτό σε τιμή.

Επίλογος και συμπεράσματα.

Ανεξάρτητα τη χρήση, πάντα η ύπαρξη μιας φωτογραφικής κάμερας ποιοτικής, μπορεί να έχει αρκετά οφέλη. Είτε πρόκειται για προσωπικό αρχείο, είτε για το παράθυρο στο κόσμο των social media, τα παραπάνω κινητά θα δώσουν το κάτι παραπάνω που ίσως χρειαστείτε σε κάθε περίπτωση. Μένει πλέον, να κάνετε την επιλογή, σύμφωνα με τις δικές προτιμήσεις, δυνατότητες και αισθητική.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “Τα 3 smartphones με τη καλύτερα κάμερα.” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδη builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση