Αναμφισβήτητα, τα παιχνίδια με κάρτες αρχίζουν να αποκτούν αρκετά μεγάλο κοινό τα τελευταία χρόνια. Η αλήθεια είναι πως λίγες ενέργειες είχαν γίνει για τη δημιουργία παιχνιδιών με κάρτες για Android ή PC στο παρελθόν. Προσπαθώντας να θυμηθώ τα πρόσφατα έτη, το μόνο αξιοσημείωτο παιχνίδι που μπορούσε να παίξει κανείς τόσο στο PC όσο και στο Android, ήταν το Hearthstone της Blizzard. Όμως, παιχνίδια με κάρτες που έκαναν θραύση, υπήρχαν αρκετά εκεί έξω στη δια ζώσης εμπειρία. Ενδεικτικά θα αναφέρω τα, Magic The Gathering, Yu-Gi-Oh! και Pokemon. Σήμερα πια, μπορούμε να πούμε πως οι παίκτες που ασχολούνται με τα παιχνίδια καρτών στις φορητές συσκευές Android, έχουν περισσότερες και ποιοτικότερες επιλογές.

Τι είναι τα παιχνίδια με κάρτες στο Android και PC;

Η κανονική ορολογία περιέχει τον όρο “κάρτες παιχνιδιού”, ως το μέσο το οποίο παίζεται ένα παιχνίδι με κάρτες. Έτσι θα μπορούσε εύκολα κανείς να πει (και στη πραγματικότητα ισχύει) ότι τέτοιο παιχνίδι, θα περιέχει τράπουλα (με τη κλασσική της έννοια). Σε ότι αφορά τα παιχνίδια που αναφερόμαστε, δεν υπάρχει η τράπουλα που συναντάει κανείς στο καζίνο, αλλά υπάρχει αντίστοιχα ένα deck. Αυτό, διαμορφώνεται με τέτοιο εξατομικευμένο τρόπο το οποίο αφήνει στον παίκτη μια σχετική ελευθερία επιλογών (καθώς μπορεί να περιορίζεται από τους κανόνες του παιχνιδιού όπως μέγιστος αριθμός καρτών σε ένα deck, απαγορευμένες κάρτες κ.τ.λ). Έτσι η τράπουλα μας (deck), περιέχει αναλόγως το παιχνίδι, έναν συνδιασμό καρτών, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το αντίπαλο deck με στόχο τη νίκη.

Η μόνη διαφορά όταν πρόκειται για ένα τέτοιο παιχνίδι που θα συναντήσουμε στο Android και PC, είναι ότι όλα αυτά είναι ψηφιακά. Έτσι, κάρτες, deck, αντίπαλοι και όλα όσα απαρτίζουν ένα παιχνίδι με κάρτες πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου, κάνοντας το παιχνίδι πιο ανταγωνιστικό, αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας.

Τι πρέπει να έχει ένα πετυχημένο παιχνίδι με κάρτες στο Android και στο PC;

Αυτό που ουσιαστικά κάνει ένα πετυχημένο παιχνίδι με κάρτες είναι ένας συνδιασμός πραγμάτων. Αρχικά, πολλά από τα πετυχημένα παιχνίδια με κάρτες (ανεξάρτητα αν βρίσκονται σε κάποια πλατφόρμα) είναι ότι βασίζονται σε κάποιους χαρακτήρες (φανταστικούς συνήθως). Δεν είναι απαραίτητος παράγοντας, απλά βοηθάει στην προσέγγιση των παικτών και στο βάθος του σεναρίου. Σημαντικός παράγοντας είναι η ανανέωση των καρτών, η ύπαρξη αρκετών ή πάρα πολλών διαφορετικών συνδιασμών και η σταδιακή ανάπτυξη των ιδιοτήτων των καρτών που απαρτίζουν τους μηχανισμούς του παιχνιδιού. Έτσι, ένα παιχνίδι με κάρτες που αρχίζει τώρα την ανάπτυξη, θα είναι αποθαρρυντικό για τους παίκτες να έχει πάρα πολλές διαφορετικές ιδιότητες στις κάρτες, διότι αυτό δεν θα βοηθήσει στην απομνημόνευση.

Πέρα από τη χρυσή λοιπόν τομή, των ιδιοτήτων, τον αριθμό τον καρτών σε κάθε έκδοση, στη περιοδικότητα ανανέωσης και πολλών άλλων, όσον αφορά το Android και PC, θα πρέπει να υπάρχει και κάτι άλλο. Αυτό φυσικά είναι τα γραφικά στοιχεία και την αλληλεπίδραση με τον παίκτη.

Hearthstone το κορυφαίο παιχνίδι με κάρτες.
Πολλά παιχνίδια καρτών, αφήνουν την αλληλεπίδραση των παικτών για να κρατήσουν το κοινό.

Διαβάστε επίσης: Hogwarts Legacy. Χειρισμός, σενάριο, ημερομηνία κυκλοφορίας και πλήρης παρουσίαση, για τον κορυφαίο τίτλο του 2023.

Ποια είναι τα καλύτερα παιχνίδια με κάρτες για Android και PC το 2023;

Παρακάτω θα δούμε μια λίστα με τα καλύτερα παιχνίδια με κάρτες, ώστε να επιλέξετε ανάλογα με το ύφος σας, τι σας ταιριάζει περισσότερο. Σίγουρα, κάποια από αυτά, έχουν εδραιωθεί ήδη στα κορυφαία του είδους, ενώ άλλα επιθυμούν να κερδίσουν τη δική τους θέση στο βάθρο.

1. Marvel Snap.

Το Marvel Snap, που αναπτύχθηκε από τον πρώην διευθυντή του Hearthstone, συνδυάζει κλασικά θέματα συλλεκτικών παιχνιδιών καρτών με πρωτότυπους μηχανισμούς. Είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα για όποιον δεν επιθυμεί να μπει στον κόσμο των καθιερωμένων παιχνιδιών καρτών όπως το Hearthstone. Το Marvel Snap περιορίζει το deck σας σε μόλις 12 κάρτες και τα παιχνίδια διαρκούν μόνο 6 γύρους. Αυτό δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι είναι απλοϊκό, κάθε άλλο. Κάθε αγώνας είναι μια υπόθεση υψηλού ρίσκου, όπου θα χρειαστείτε όλη σας την εξυπνάδα για να πετύχετε τη νίκη επί του αντιπάλου σας. Συνολικά, το Marvel Snap είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόταν το είδος των παιχνιδιών καρτών: ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό, άκρως ανταγωνιστικό παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό.

Μπορείτε να το κατεβάσετε για PC και για Android δωρεάν.

2. Hearthstone.

Τι να πει κανείς για αυτό το εκπληκτικό παιχνίδι καρτών. Πρόκειται για το πιο διαδεδομένο αυτή τη στιγμή παιχνίδι στη κατηγορία και αριθμεί κορυφαίους επίσης streamers και επαγγελματίες παίκτες. Βασίζεται στην ιστορία του Warcraft, όπως άλλωστε και το online MMORPG World of Warcraft. Ο παίκτης επιλέγει μεταξύ κάποιας κλάσης όπως Warrior, Mage, Warlock (πρόσφατα εντάχθηκε και ο Death Knight) και άλλους, από το σενάριο του Warcraft. Η κάθε μία από τις κλάσεις έχει και μια ιδιότητα και έναν αριθμό μοναδικών καρτών για να συνδιάσετε, ενώ υπάρχουν κάρτες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι. Ο μέγιστος αριθμός καρτών σε ένα deck, ορίζεται στις 30 και μπορεί να βρει κανείς διάφορους τρόπους παιχνιδιού, εκτός από το να αντιμετωπίζει πραγματικούς αντιπάλους.

Για να είμαστε ειλικρινής, το εθιστικό κομμάτι του παιχνιδιού και αυτό που το κάνει δημοφιλή, είναι το ανταγωνιστικό στοιχείο του και όχι τόσο το solo περιεχόμενο του.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Hearthstone στο PC και στο Android, δωρεάν.

3. Magic The Gathering Arena.

Πρόκειται, θα τολμήσω να πώ, από τα “ιστορικά” παιχνίδια καρτών, αν και σε πλατφόρμες (πρώτα για PC) κυκλοφόρησε πρόσφατα. Προσωπική μου άποψη, είναι το πιο ολοκληρωμένο παιχνίδι με κάρτες από πολλές απόψεις. Η μεταφορά του σε PC και Android συσκευές αρχικά με βρήκε επιφυλακτικό, αλλά με διέψευσε ευχάριστα. Οι συνδιασμοί των καρτών είναι άπειροι, έχει αρκετές λειτουργίες παιχνιδιού που θα καλύψουν στο μέγιστο τους παίκτες. Oπτικά έχει γίνει φοβερή δουλειά αλλά και στον χειρισμό του παιχνιδιού όπως επίσης και στην ομαλότητα των εφέ.

Οι παίκτες καλούνται να χρησιμοποιήσουν μια μαγεία ή των συνδιασμό τους (Μαύρη μαγεία, φωτιά, νερό, λευκή μαγεία και μαγεία της φύσης). Κάθε μια από αυτές τις μαγείες έχει και ένα χαρακτηριστικό, για παράδειγμα η μαγεία της φύσης προσφέρει δυνατά πλάσματα που μπορούν να εξουδετερώσουν άμεσα τον αντίπαλο, ενώ η λευκή προσφέρει ίαση και προστασία.

Τα decks συνήθως έχουν 40 ή 60 κάρτες, αλλά υπάρχει μεγάλη ευελιξία προς αυτό.

Μπορείτε να κατεβάσετε το MTG Arena στο PC ή στο Android, δωρεάν.

Διαβάστε επίσης: Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3600 MHz 32GB μόνο με 99 €.

4. GWENT: The Witcher Card Game.

Ίσως να σας λέει κάτι το όνομα και ναι, δεν πέφτετε έξω. Είναι το παιχνίδι καρτών που καλείστε να παίξετε στο The Witcher 3, το γνωστό σε όλους RPG που σάρωσε τα βραβεία. Μάλιστα επανήλθε βελτιωμένο πρόσφατα και πλέον μπορείτε να το απολαύσετε και πάλι με εξελιγμένα γραφικά, “Ήρθε η ώρα να ξαναπαίξετε το The Witcher 3: Wild Hunt.“.

Όπως και το Hearthstone, το GWENT είναι ένα PvP παιχνίδι μάχης με κάρτες, αλλά εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες. Πρόκειται για ένα παιχνίδι προσαρμοσμένο από το μίνι-παιχνίδι στο The Witcher 3, το οποίο προσομοιώνει μαζικές μάχες αντί για ιδιωτικές μονομαχίες. Κάθε παιχνίδι χωρίζεται σε τρεις γύρους και οι παίκτες κερδίζουν συγκεντρώνοντας περισσότερους πόντους από τον αντίπαλό τους. Ωστόσο, οι κάρτες δεν ανανεώνονται μεταξύ των γύρων. Αν εξαντλήσετε το deck σας για να κερδίσετε τον πρώτο γύρο για παράδειγμα, τότε μπορεί να δυσκολευτείτε στον δεύτερο και τον τρίτο γύρο.

Το GWENT είναι ένα πολύπλοκο παιχνίδι που χρειάζεται λίγο χρόνο για να το κατανοήσετε. Ωστόσο, αν επιμείνετε, θα βρεθείτε χαμένοι σε αυτό το όμορφο και προκλητικό παιχνίδι καρτών.

Κατεβάστε το Gwent για Android και για PC, δωρεάν.

Επίλογος και συμπεράσματα.

Η επιλογή ενός παιχνιδιού με κάρτες για Android και PC ίσως να μην είναι τελικά τόσο δύσκολη υπόθεση. Αν θέλετε κάτι ποιοτικό, διαχρονικό που εμβαθύνει σε στρατηγική και γνώση, τότε σίγουρα θα πρέπει να επιλέξετε το MTG Arena, ως το πιο ποιοτικό όλων. Ωστόσο, αν σας ενδιαφέρει κάτι δημοφιλές με τεράστια κοινότητα και γνωστούς επαγγελματίες και streamers τότε μονόδρομο αποτελεί το Hearthstone. Αν πάλι είστε πιο εναλλακτικός στις επιλογές, τότε το μοναδικό Marvel Snap θα σας προσφέρει κάτι εντελώς φρέσκο, ενώ για αυτούς που επιθυμούν τα δύσκολα, λατρεύουν τη στρατηγική και τις μάχες με στρατούς, το Gwen, είναι αυτό που ψάχνετε. Ελπίζουμε να απολαύσετε ότι και αν επιλέξετε.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “Τα καλύτερα παιχνίδια με κάρτες για Android και PC το 2023.” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση