Η επιστροφή των GPUs.

Το κυριότερο ερώτημα που απασχολεί τους gamers το τελευταίο διάστημα είναι πότε θα πέσουν οι τιμές στις κάρτες γραφικών. Αυτό το ερώτημα όμως μπορεί να έχει πληθώρα απαντήσεων. Αρχικά πολλές φορές τυγχάνει να βρεθούν ευκαιρίες και να αποκτήσεις με κάποιο τρόπο τη πολυπόθητη κάρτα γραφικών που ψάχνεις. Όμως πρέπει να δούμε γιατί υπάρχει έλλειψη καρτών γραφικών και πως αυτό θα μπορέσει να αλλάξει. Οι νέες κάρτες γραφικών θα διορθώσουν το πρόβλημα;

Γιατί υπάρχει έλλειψη καρτών γραφικών από την αγορά; Πότε θα πέσουν οι τιμές στις κάρτες γραφικών;

Το διάστημα των τελευταίων δύο ετών, ίσως και λιγάκι παραπάνω αν το καλοσκεφτώ, η αγορά στα προϊόντα τεχνολογίας και ειδικά στις κάρτες γραφικών δέχτηκε ένα πλήγμα, που κανείς δεν περίμενε. Κερδισμένος από την ιστορία, οι scalpers οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία διαχείρισης διανομής των καρτών στο καταναλωτικό κοινό, ενδεχομένως οι miners κρυπτονομισμάτων και τέλος, οι εταιρείες μονοπωλείου Nvidia και AMD. Για να προσφέρω λίγη τροφή για σκέψη η μετοχή της Nvidia το Νοέμβριο του 2019 κόστιζε 50$ και έφτασε τον Δεκέμβριο 2021 τα 350$. Προφανώς πήγε πολύ καλά η περίοδος αυτή… Οι μεγάλοι χαμένοι φυσικά εμείς οι καταναλωτές που επιθυμούσαμε κάρτες γραφικών για ιδία χρήση, gaming ή εργασία. Όμως παρά το κέρδος της πρώτης περιόδου, οι μονοπωλιακές εταιρείες άρχισαν πλέον να αφήνουν πίσω δυσαρεστημένους πελάτες. Πελάτες οι οποίοι, μετά την mining εποχή και μετά την αποκατάσταση της διανομής πρώτων υλών από τη Κίνα, θα ήταν και πάλι εκεί για να προμηθευτούν τα αγαπημένα τους προϊόντα. Σκαρφίστηκαν λοιπόν κάτι, ώστε να έχουν τη πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Με λίγη σκέψη καταλαβαίνει κανείς τι από τα δύο αυτά αναφέρεται στους καταναλωτές.

Η Rtx 2060 σε εξωφρενική τιμή!

Η κινήση για να μην μείνει το κοινό χωρίς κάρτα γραφικών στο σύστημα του, που έγινε κυρίως από την Nvidia, ήταν η επανακυκλοφορία παλαιότερων υλοποιήσεων, κάτι το οποίο προσωπικά το βρήκα προκλητικό. Δεν μπορεί ένας scalper να μπορούσε να αποκτήσει 100 κομμάτια τουλάχιστον από την Nvidia Rtx 3090, στη συνέχεια να φτάνει στα χέρια ενός miner κρυπτονομισμάτων και τέλος ο απλός καταναλωτής να έπρεπε να πληρώσει για την παραδείγματος χάριν την Nvidia Rtx 2060, 650 ευρώ και να είναι και ευγνώμων γι’αυτό. Σήμερα καθώς το άρθρο πραγματεύεται αυτό ακριβώς, το τοπίο αλλάζει και διαφαίνεται πλέον το φώς στην άκρη του τούνελ. Το κυριότερο στοιχείο που δείχνει ανάκαμψη της αγοράς σε ρυθμούς κανονικότητας, δεν είναι άλλο από την κατασκευή νέων μοντέλων καρτών γραφικών. Πρόσφατα η AMD εισήγαγε στην αγορά την Rx 6500 XT και η Nvidia την Rtx 3050. Κάρτες γραφικών που στοχεύουν τον απλό χρήστη και τους συνηθισμένους gamers, που είναι και η πλειοψηφία. Σίγουρα δεν περιμέναμε αυτό, αλλά είναι μια παρηγοριά ενόψει των επερχόμενων αλλαγών που ενδεχομένως θα συμβούν τους επόμενους μήνες. Αναφέρομαι φυσικά στους miners κρυπτονομισμάτων και στην προοπτική να σταματήσουν οι περισσότεροι αυτή την ενέργεια καθώς ίσως αρχίσει να αποδεικνύεται πλέον μη συμφέρουσα.

Πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη κάρτας γραφικών;

Η απάντηση είναι απλή, από πολύ έως και καθόλου. Καθόλου δίοτι πολλοί επεξεργαστές χρησιμοποιούν on board κάρτα γραφικών, με απεικόνιση δηλαδή από έξοδο οθόνης της μητρικής και εξυπηρετούν τελείως απλή χρήση του υπολογιστή, όπως να παρακολουθήσεις ένα βίντεο, ή να χρησιμοποιήσεις ένα απλό πρόγραμμα. Πολύ διότι μπορεί να είναι εργαλείο δουλειάς όπως, παράδειγμα η επεξεργασία βίντεο και εικόνας και πολλά άλλα. Συνήθως η μαζική χρήση στις μέρες μας γίνεται για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων ενώ επίσης υψηλές αγορές σε κόστος κάνουν και οι ενθουσιώδης gamers που αναζητούν να αποκτήσουν μια τελευταίας γενιάς κάρτα για το build τους. Οι miners κρυπτονομισμάτων, χρησιμοποιούν μια συστοιχία καρτών οι οποίες λειτουργούν αδιάκοπα παράγοντας ένας αλγόριθμο που είναι απαραίτητος για την δημιουργία του επιθυμητού κρυπτονομίσματος. Η διαδικασία αυτή αποφέρει κέρδος, όταν α) Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων είναι αρκετά υψηλές, άρα και κερδοφόρες β) η αξία του ρεύματος που καταναλώνει η παράπανω διαδικασία είναι αμηλή ως προς την απόδοση παραγωγής κρυπτονομισμάτων. Το τελευταίο διάστημα η αξία των κρυπτονομισμάτων διατηρούνταν σταθερά σε υψηλά επίπεδα, άρα και η ζήτηση και η ανάπτυξη στο συγκεκριμένο κομμάτι ήταν ραγδαία. Ήταν τόσο αστραπιαία η εξάπλωση των mining rigs που δεν πρόλαβε η αγορά να απορροφήσει το χτύπημα, ακόμα και μέχρι σήμερα!

Ποιές είναι οι νέες κάρτες γραφικών;

Nvidia Rtx 3050.

Η Nvidia έρχεται με μια εναλλακτική πρόταση καθώς η αγόρα βρίσκεται σε βαλτώδη κατάσταση όσον αφορά τη προμήθεια καρτών. Αυτή είναι η Rtx 3050 με core clock τα 1.55 Ghz με υποστήριξη Ray tracing και DLSS. Ο τύπος μνήμης είναι GDRR6 ενώ το μέγεθος της είναι 8GB. Θεωρείται πολύ τίμια επιλογή καθώς δεν θα έχει κανένα πρόβλημα για απλή χρήση φυσικά ή σε αναλύσεις 1080p gaming, αλλά μέχρι εκεί. Tα Cuda Cores (η μονάδα μέτρησης των Cpu cores της Nvidia) της είναι 2560. Η συγκεκριμένη κάρτα μπορεί να συγκριθεί με τη Nvidia Rtx 2060 η οποία κατέχει 1920 Cuda Cores και base clock στα 1365 Ghz. Πρόκειται για εξαιρετική κάρτα και κάτι παραπάνω από τίμια επιλογή όπως προανέφερα καθώς μπορεί να τρέξει ικανοποιητικά τους σύγχρονους τίτλους που κυκλοφορούν και να δώσει στον χρήστη μια πολύ καλή εμπειρία.

Η Rtx 3050 σε προσιτή για την εποχή τιμή.

Το Ray tracing που αναφερθήκαμε είναι ουσιαστικά μια τεχνική για τη μοντελοποίηση της μεταφοράς φωτός για χρήση σε μια μεγάλη ποικιλία αλγορίθμων απόδοσης για τη δημιουργία ψηφιακών εικόνων, δηλαδή καλύτερες και αποδοτικότερες ανακλάσεις φωτός και απεικονίσεις εικόνων με απλά λόγια. Το DLSS ουσιαστικά είναι μια λειτουργία που βοηθάει να αποδόσει ένα video game σε ανάλυση μεγαλύτερη από ότι μπορεί να υποστηρίξει η οθόνη μας. Η Nvidia το παρουσιάζει ως τεχνητής νοημοσύνης τεχνολογία που διαθέτουν οι κάρτες γραφικών της. Το pcgamesn αναλύει το Deep learning super sampling (DLSS) πλήρως για περισσότερη εμβάθυνση σε αυτό για όποιον επιθυμεί να μάθει περισσότερα.

Όταν πέσουν οι τιμές στις κάρτες γραφικών της Nvidia μπορείς να αποκτήσεις μια και να απολαύσεις το DLSS.
Η διαφορά με ή χωρίς Nvidia DLSS στο Call of Duty “Warzone”

Αυτές οι δύο τεχνολογίες υποστηρίζονται σε κάρτες γραφικών της Nvidia και πλέον διαθέσιμες σε όλες τις Rtx series. Η διαφορά που θα με έκανε να επιλέξω μεταξύ των δύο ( δηλαδή της Nvidia Rtx 2060 και Rtx 3050 ) την Nvidia Rtx 3050 έχει να κάνει με τη ταχύτητα διαύλου καθώς χρησιμοποιεί Pci-Express 4.0×8 ενώ ή Rtx 2060 Pci-Express 3.0×16. Αυτό από μόνο του κάνει την επιλογή της Rtx 3050 περισσότερο διαχρονική.

Ήδη στα ίδια χρήματα η AMD κυκλοφορεί τη δική της πρόταση για 1080p.

Rx 6500 XT, η πρόταση της AMD.

Στους δύσκολους αυτούς καιρούς απόκτησης μιας κάρτας γραφικών που όλοι γνωρίζουμε, η AMD λανσάρει την Rx 6500 XT. Η κάρτα αυτή, διόλου τυχαία δεν είναι ως προς την διάθεση της. Αυτό επειδή μεταξύ των αποδόσεων της Rtx 3060 και Rtx 3060 ti και ίδια τιμολογιακά με την Rtx 3050, βρίσκεται ήδη στην αγορά η Rx 6600 ΧΤ από την AMD, η οποία αποδίδει άριστα στη 1080p ανάλυση, άνετα θα τη χαρακτήριζα και overkill στους σύγχρονους τίτλους. Η Rx 6500 XT έρχεται με 4Gb μέγεθος μνήμης, Navi 24 επεξεργαστή, Pci-Express 4.0×4 και base clock 2.3Ghz.

Με το fidelity fx μπορείς να απολαύσεις σε όλο και περισσότερους τίτλους την εμπειρία gaming, πλέον οι νέες κάρτες γραφικών της amd έχουν τη δυνατότητα αυτή.
Η οπτική διαφορά με και χωρίς του AMD FidelityFX Super Resolution.

Σκεφτείτε η απόδοση της είναι εφάμιλλη αυτής της Rx 5600 XT. Κοινώς για οποιαδήποτε χρήση καθημερινή και gaming 1080p είναι φανταστική επιλογή, θα τολμούσα να πω ,ίσως η μοναδική επιλογή λόγω χαμηλής τιμής! Είναι συμβατή με το AMD FidelityFX Super Resolution, το οποίο είναι η αντίστοιχη πρόταση της AMD κόντρα στο DLSS της Nvidia. Η κόντρα μεταξύ των δύο καλά κρατεί και ενώ το FSR είναι συμβατό με τις AMD κάρτες γραφικών. o Raja Koduri, Chief Architect και Senior vice President της Intel, έγραψε πρόσφατα για το AMD FidelityFx Super Resolution:

https://platform.twitter.com/widgets.js

Ήδη το FidelityFx Super resolution χρησιμοποιείται σε πληθώρα τίτλων και αρχίζει και αποκτάει μεγάλο εύρος αποδοχής και κοινό. Σίγουρα έχουμε να περιμένουμε μεγάλα πράγματα από την AMD και σε αυτό το κομμάτι πέραν των ανερχόμενων επεξεργαστών με τεχνολογία 5nm!

fidelityfx σε πολλούς τίτλους και τώρα απλά αναμένουμε πότε θα πέσουν οι τιμές στις κάρτες γραφικών.
Ήδη 70 τίτλοι παιχνιδιών υποστηρίζουν το AMD FidelityFx Super Resolution και έρχονται και άλλοι.

Στο blog που έχει δημιουργήσει η AMD Αναλύεται πλήρως η δυνατότητα του AMD FidelityFx Super Resolution το οποίο επίσης δίνεται ως source code και για game developers, ώστε να δημιουργήσουν πάνω σε αυτό! Οι κινήσεις για να διαδώσει λοιπόν η AMD την τεχνολογία της είναι πέρα για πέρα στρατηγικές και αποδοτικές!

Πως αποδίδει το AMD FidelityFx Super Resolution όμως στη 4Κ ανάλυση; Σύμφωνα με τις μετρήσεις τις ίδιας της εταιρείας με και χωρίς το FSR, η απόδοση με ενεργό το Super Resolution Performance είναι διπλάσια σχεδόν σε κάθε τίτλο!!!

Η απόδοση του fidelityfx σε ανάλυση 4k δείχνει ότι σιγά σιγά θα κερδίζει έδαφος.
Η απόδοση με και χωρίς AMD FidelityFx Super Resolution σε 4Κ ανάλυση.

Στον επίλογο της ανάλυσης για την Rx 6500 XT, άλλο ένα γεγονός που θα με έκανε να τη προτιμήσω εκτός από την τιμή της η οποία ανέρχεται γύρω στα 300 ευρώ ( αρκετά χαμηλή για τα σημερινά δεδομένα) , είναι η απαίτηση της σε κατανάλωση με μόλις 107W και συνιστώμενο τροδοτικό μόλις 400W την μετατρέπει αυτομάτως σε επιθυμητό hardware για κάθε συνηθισμένο χρήστη. Αυτές οι νέες κάρτες γραφικών είναι η καθεμία για το σκοπό της εξαιρετική επιλογή.

Πότε θα πέσουν οι τιμές στις κάρτες γραφικών;

Oι ενδείξεις είναι θετικές καθώς η αγορά δέχεται πλέον και νέα προϊόντα, όπως η Nvidia Rtx 3050 και η AMD Rx 6500 XT, τα οποία προορίζονται για απλούς καταναλωτές σε χρήση αλλά και για αξιοπρεπές gaming. Η Nvidia πρόσφατα αύξησε την αξία των καρτών γραφικών της, λόγω των ελλείψεων στην αγορά, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει καθώς δεν είδαμε και ποτέ κάρτα σε MSRP, σε ράφι καταστήματος. Κατά καιρούς αν το ψάχνει κανείς, υπάρχουν κάρτες για λίγη χρονική περίοδο που βρίσκονται κοντά στην αρχική τους τιμή. Αυτό νομίζω είναι και ο σκοπός του απλού καταναλωτή, να προμηθευτεί κάρτα τουλάχιστον σε κοντινή τιμή από αυτήν της κυκλοφορίας της. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων καθότι έπεσαν, είναι ακόμα μια σοβαρή ένδειξη ότι η αγορά αρχίζει σιγά σιγά να βρίσκει τα πατήματα της στη κανονικότητα καθώς με την παράλληλη αύξηση της ενέργειας είναι αποθαρρυντικό να συνεχίσει ή να ξεκινήσει κάποιος το mining. Aν το τοπίο παραμείνει στα ίδια επίπεδα, προβλέπω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα μπορούμε να προμηθευτούμε με ευκολία πλέον μια κάρτα γραφικών καθώς θα πέσουν οι τιμές στις κάρτες γραφικών. Η παραγωγή επίσης έστω και χαμηλότερων προσδοκιών καρτών, δείχνει ότι η παραγωγή πρώτων υλών από ανατολή αρχίζει και πάλι και πραγματοποιείται σε μεγαλύτερους ρυθμούς.

Όσοι δεν το γνωρίζουν, στη περίπτωση που αγοράσουν μια κάρτα που έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για mining, δεν καλύπτονται από την εγγύηση της.

Άλλες προσιτές προτάσεις αγοράς.

Μια άλλη πρόταση αγοράς για το σύστημα μας, έρχεται και πάλι από την AMD και πρόκειται για την εκπληκτική σε επιδόσεις RX 6600 XT, καθώς σε όλα τα benchmarks προηγείται της RX 5700XT και θεωρείται από τις κορυφαίες επιλογές, αν όχι η κορυφαία, για 1080p gaming. Η τιμή της δε, αρκετά προσιτή, μπορεί να αποκτηθεί κοντά στα 600-700 ευρώ , ενώ η MSRP της βρίσκοταν στα 400 ευρώ. Έρχεται με 32 Μ/B cache και boost clock στα 2589 Μhz. To μέγεθος μνήμης της ανέρχεται στα 8Gb με τύπο μνήμης GDDR6 και 2048 streaming processors. Προσωπικά τη θεωρώ τοπ επιλογή αυτή τη στιγμή για μεσαία συστήματα αλλά και hi end, αρκεί να πραγματεύονται στα 1080p. Στο technewsspace θα βρούμε πως αποδίδει η συγκεκριμένη κάρτα έναντι άλλων, ώστε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

H συγκεκριμένη κάρτα βλέπουμε ότι είναι πάρα πολύ κοντά σε αποδόσεις με την Rtx 2070 Super και Rx 5700 XT . Το μόνο σίγουρο είναι ότι αποκτώντας τη, δεν υπάρχει περίπτωση να το μετανιώσετε! Επίσης στο technesspace θα βρείτε benchmarks και για μεγαλύτερες αναλύσεις όπως 1440p, ώστε να τη συγκρίνετε με τα υπόλοιπα προϊόντα. Η συγκεκριμένη κάρτα ενώ περίμενε κανείς να κάνει θραύση λόγω του χαμηλού της κατανάλωσης και ταυτοχρονα υψηλής απόδοσης στους miners, τελικά δεν την υποδέχτηκαν με τόσο θερμό τρόπο και σήμερα μπορούμε να τη βρούμε σε κάπως φυσιολογικές τιμές.

Η RX 6600 XT μπορεί να βρεθεί σε ικανοποιητική τιμή.

Μια άλλη πρόταση στα ίδια μήκη κύμματος, είναι η Nvidia Rtx 3060 η οποία, είναι από τις περισσότερο περιζήτητες κάρτες τόσο για gaming όσο και για mining. Έρχεται με 12Gb μέγεθος RAM και τύπο GDDR6, Nvidia Cuda Cores 3584 και φυσικά με Ray tracing και DLSS υποστήριξη. Base clock στα 1320 Mhz και Pci Express 4.0×16 τη κάνει εξαιρετική για κάθε χρήση. Η απόδοση της βρίσκεται μεταξύ της Nvidia Rtx 2070 και AMD Radeon Rx 5700 XT. Στο worldrepublicnews υπάρχουν μερικές συγκρίσεις μεταξύ της Nvidia Rtx 3060 και της Radeon Rx 6600 XT που παρουσιάζουν πολύ ενδιαφέρον.

το γιατί υπάρχει έλλειψη στις κάρτες γραφικών μπορεί να είναι δύσκολο να απαντηθεί, αλλά τουλάχιστον μπορείς να αποκτήσεις μια RX 6600XT, που έχει φοβερή απόδοση.
Σύγκριση μεταξύ Rx 6600 XT και Nvidia Rtx 3060 στο απαιτητικό παιχνίδι “Death Stranding”

Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές για να πέσουν οι τιμές στις κάρτες γραφικών;

Από τη μεριά μας οι καταναλωτές, επειδή εξυπηρετούμε ακριβώς αυτό το σκοπό που λέει και η λέξη, δηλαδή κατανάλωση, συνήθως δεν μπορούμε να πράξουμε και πολλά. Έχει να κάνει με το κέρδος και την απόκτηση ενός προϊόντος. Εάν ένας πρώην miner για παράδειγμα σου έδινε την Nvidia Rtx 3090 για 600 ευρώ, δεν θα την έπαιρνες λόγω πεποίθησεως; Το μεγαλύτερο ποσοστό θα την έπαιρναν, αν όχι όλοι και ας τη μεταπωλούσαν αργότερα. Κυρίως εμείς, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι το προφανές και είναι υπερ-αρκετό για να προσγειώσουμε τις εταιρείες στη πραγματικότητα, η οποία δεν είναι άλλη από ότι ζούνε από εμάς. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε λοιπόν είναι, να είμαστε καλοί καταναλωτές και όχι υπερ-καταναλωτές. Αυτό, με ότι συνεπάγεται, αμέσως θα έφερνε μια πρωτόγνωρη ισορροπία. Αν οι απαιτήσεις μου είναι για μια κάρτα γραφικών μέτρια, δεν θα παρώ την υψηλότερης απόδοσης λόγω prestige και αλαζονείας επειδή ενδεχομένως μπορώ. Επιλέγω προϊόντα με βάση της ανάγκες μου και έτσι το χάος αρχίζει και αποκτάει σχήμα, τουλάχιστον όσο μπορεί μέχρι η κατάσταση να εξομαλυνθεί τελείως.

Δείτε στην εκπομπή: Να πάρω κάρτα γραφικών απο Miner;

Από που να πάρω κάρτες γραφικών στην Ευρώπη; Θα πέσουν οι τιμές στις κάρτες γραφικών;

Η καλύτερη επιλογή για προμήθεια καρτών γραφικών, από όπου προμηθεύτηκα και εγώ δύο μέχρι στιγμής και σε πολύ καλές τιμές, θεωρώ ότι είναι τα καταστήματα της Amazon στην Ευρώπη, όπως αυτό της Ισπανίας και Γερμανίας παραδείγματος χάριν. Έχεις άμεσα τη παραγγελία στο χώρο σου και με ελάχιστα μεταφορικά έξοδα! Οι κάρτες γραφικών που αναφέρθηκαν στο άρθρο, μπορείς να τις προμηθευτείς άμεσα:

 • VGA Sapphire RX6500 XT 4GB Gaming OC στο Amazon.es
 • Gigabyte Technology Radeon RX 6600 XT Gaming OC Pro 8GB στο Amazon.es
 • MSI GeForce RTX Rtx 3050 Gaming X 8G Gaming Graphics Card στο Amazon.de
 • XFX Speedster SWFT210 Radeon RX 6600 XT στο Amazon.de
 • EVGA GeForce RTX 3060 XC Gaming στο Amazon.de
 • Gaming Zotac GEFORCE RTX 3060 στο Amazon.es
 • ZOTAC Gaming GeForce RTX 3050 Twin Edge OC στο Amazon.com
 • ZOTAC Gaming GeForce RTX 3060 Twin Edge OC στο Amazon.com
 • XFX Speedster QICK210 Radeon Rx 6500 XT στο Amazon.com
 • Sapphire Technology Pulse AMD Radeon RX 6600 XT στο Amazon.com

Τελικά συμπεράσματα και επίλογος. Πότε θα πέσουν οι τιμές στις κάρτες γραφικών;

Η αγορά όσον αφορά τις κάρτες γραφικών δείχνει να ανακάμπτει σιγά σιγά και σύντομα θα μπορούμε να έχουμε στα χέρια μας την πολυπόθητη κάρτα γραφικών που ονειρευόμαστε. Προσωπικά θεωρώ, καθώς σίγουρα υπάρχουν επιλογές πολύ ακριβότερες, αλλά και σε απόδοση ανώτερες φυσικά από αυτές του συγκεκριμένου άρθρου, ότι η καλύτερη επιλογή συνολικά που έχει κανείς δεδομένων των συνθηκών είναι η Radeon Rx 6600 XT. Προσφέρει άνω του ικανοποιητικού βαθμού εμπειρία gaming, έχει τη διαχρονικότητα λόγω του Pci Express 4.0, χρησιμοποιεί το AMD FidelityFx Super Resolution και γενικά καλύπτει κάθε ανάγκη με ιδιαίτερη ευκολία. Αυτή τη στιγμή κάθε τίτλο που κυκλοφορεί μπορεί να τον τρέξει στις μέγιστες ρυθμίσεις γραφικών με ευκολία και σε συνδιασμό με το ενδιάμεσο κόστος της σε σχέση με τις υπόλοιπες της κατηγορίας της, παίρνει άριστα.

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ!

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

14 thoughts on “Πότε θα πέσουν οι τιμές στις κάρτες γραφικών;| Video.”
 1. Πολύ καλό

  Ποια η γνώμη για τις Tesla; Γίνεται να μπουν για παιχνίδια; Εστω με πατέντα;

  Επίσης βγαίνουν κάτι κινεζιες απομίμηση κανονικών; Ισχύει;

   1. Δηλαδή αν πάει με overclock πολύ τα hz και της gpu και της ram της πόσο να φτάσει καμία rtx 3060?
    Όταν την κάνω με αεροψυξη και ανεβαζω hz σε κάποιο σημείο στο παιχνίδι ξεκινάει να βγάζει μπλε κόκκινες γραμμές έως ότου σκάσει το παιχνίδι.
    Έχει δηλαδή κάτι σαν διακόπτη ασφαλείας λόγω θερμοκρασίας.
    Νομίζω με μια.καλη καλή ψυχή ίσως δουλεψει ακόμα παραπάνω.

    Αλλά θέλει τρελή ψυχή. Όλο το της υδριψυξης κόλπο εκεί είναι τελικά.
    Γιατί μανισαι ούτως η άλλως δεν ανεβάζει θερμοκρασία όσο και να την χρησιμοποιείς. Σκέψου τα mining που τις πάνε τέρμα με αεροψυξη δουλεύουν

  1. Καλημέρα , βγαίνουν κανονικά απλά πρέπει προφανώς να συνδεθείς ώστε να εμφανιστούν οι προτάσεις αγοράς και τα έξοδα για Ελλάδα. Είναι από το Amazon Ισπανίας, έχω προμηθευτεί και εγώ από εκεί. Κάποιες φορές επίσης ενδέχεται να μην υπάρχει το προϊόν σε stock.

Αφήστε μια απάντηση