Πως να κάνετε το κινητό σας πιο γρήγορο ώστε να σταματήσει να κολλάει.

Σε αυτό το άρθρο, δίνονται ορισμένα βήματα για να κάνετε το Android κινητό σας πιο γρήγορο, ιδανικά ακόμα και για αρχάριους χρήστες. Με αυτά τα βήματα, η ταχύτητα και η απόδοση της συσκευής σας μπορούν να επανέλθουν στα επίπεδα που είχαν στην αρχή. Αν ένα ολοκαίνουργιο Android κινητό αγοραστεί και λίγους μήνες αργότερα αισθάνεστε ότι δεν έχει πλέον την ίδια ταχύτητα και απόδοση με πριν, δεν είστε οι μόνοι. Παρόλο που η συσκευή που αγοράστηκε μπορεί να είναι καλή και γρήγορη, το Android τείνει να χάνει τις επιδόσεις του λίγους μήνες αργότερα.

Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούν να γίνουν για να αυξηθεί η ταχύτητα και να επανέλθουν οι επιδόσεις που είχαν στην αρχή. Τα βήματα μπορούν να επαναληφθούν σε άλλες συσκευές, ενώ θα ήταν εξαιρετική ιδέα να ακολουθούνται μια φορά τον χρόνο για τη διατήρηση της απόδοσης.

Περιεχόμενα:

Απεγκατάσταση Εφαρμογών:

Για να βελτιώσετε την απόδοση του smartphone σας, απεγκαταστήστε όλες τις περιττές εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε συχνά. Αν δεν μπορείτε να τις διαγράψετε, απλά απενεργοποιήστε τις για να μην τρέχουν στο παρασκήνιο.

Χρήση του Files by Google:

Μια χρήσιμη εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την βελτίωση της απόδοσης του κινητού σας είναι το Files by Google. Με αυτήν τη δωρεάν εφαρμογή μπορείτε όχι μόνο να οργανώσετε καλύτερα τα αρχεία σας σε φακέλους, αλλά και να διαγράψετε όλα τα περιττά αρχεία και cache δεδομένα από τη συσκευή σας, αφαιρώντας έτσι άχρηστα αρχεία που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση του κινητού σας. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Files by Google για να αφαιρέσετε διπλότυπα αρχεία και μαζικές εφαρμογές.

Έλεγχος Ενημέρωσης στο Android για Καλύτερη Απόδοση:

Προκειμένου να εξασφαλίσει τη βέλτιστη απόδοση του κινητού τηλεφώνου του, ο χρήστης πρέπει να ελέγχει συνεχώς για τις τελευταίες ενημερώσεις. Είτε πρόκειται για εφαρμογές που κατεβάζονται από το Play Store είτε για το ίδιο το λειτουργικό σύστημα, η ενημέρωση είναι ουσιώδης. Στην περίπτωση του Android, η Google εκδίδει ενημερώσεις τουλάχιστον μια φορά το μήνα για να βελτιώσει την απόδοση και την ασφάλεια της συσκευής.

Αύξηση Ταχύτητας Εναλλαγών με τις Επιλογές για Προγραμματιστές:

Οι χρήστες κινητών τηλεφώνων Android μπορούν να βελτιώσουν την ταχύτητα των κινουμένων σχεδίων μέσω των Επιλογών για Προγραμματιστές. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στο χρήστη να μειώσει το χρόνο απόκρισης των animations, βελτιώνοντας την ταχύτητα στις εναλλαγές παραθύρων και στο άνοιγμα των εφαρμογών. Αυτή η επιλογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους χρήστες που έχουν αργό κινητό τηλέφωνο και ψάχνουν μία ισχυρή παρέμβαση βελτίωσης.

Αφαίρεση Περιττών Εικονιδίων και Widgets από την Επιφάνεια Εργασίας:

Για να βελτιώσει κανείς την απόδοση του κινητού του, πρέπει να διατηρεί την επιφάνεια εργασίας του όσο το δυνατόν πιο καθαρή. Ο αριθμός των εικονιδίων και των widgets στην επιφάνεια εργασίας έχει άμεση επίδραση στην απόδοση του κινητού. Όσο λιγότερα εικονίδια και widgets υπάρχουν στην επιφάνεια εργασίας, τόσο λιγότεροι πόροι χρειάζεται να καταναλωθούν από το λειτουργικό σύστημα για να φορτώσει και να διατηρήσει τις πληροφορίες των εικονιδίων και των widgets (κυρίως για τα widgets).

Σχετικά άρθρα: Γιατί το smartphone σας κινδυνεύει να εκραγεί και πώς να το αποτρέψετε: Πλήρης αναλυτικός οδηγός.

Απενεργοποίηση του Bluetooth όταν δεν χρειάζεται:

Για να βελτιώσετε την απόδοση του κινητού σας, θα πρέπει να απενεργοποιείτε το Bluetooth όταν δεν το χρειάζεστε. Το Bluetooth είναι γνωστό ότι καταναλώνει πόρους από το σύστημα μας για να λειτουργεί σωστά, επιπλέον, χαμηλώνει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας μας. Επομένως ενδέχεται να βιώσουμε αργούς χρόνους απόκρισης και κολλήματα κατά τη χρήση της συσκευής μας.

Αφαίρεση εφαρμογών βελτιστοποίησης για καλύτερη απόδοση στο κινητό:

Όταν οι χρήστες αντιμετωπίζουν αργό ή smartphone που κολλάει, συχνά τους συνιστούν εφαρμογές βελτιστοποίησης που υπόσχονται να βελτιώσουν την απόδοση του κινητού τους. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές είναι εικονικές και δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από το να καταναλώνουν περισσότερους πόρους στο κινητό.

Αντικατάσταση του Launcher για βελτιωμένη απόδοση και εμφάνιση:

Όταν το κινητό σας smartphone αρχίζει να φαίνεται αργό και δύσχρηστο λόγω του περιβάλλοντος χρήσης που πρόσθεσε η κατασκευάστρια εταιρεία, μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση αυτή εγκαθιστώντας έναν διαφορετικό και πιο γρήγορο Launcher. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε το λειτουργικό σύστημα στις ανάγκες σας, ενώ παράλληλα αλλάζετε και τα εικονίδια της συσκευής.

Εκτέλεση hard reset ή επαναφοράς του κινητού σας:

Η εκτέλεση hard reset ή επαναφοράς του κινητού σας τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο συνιστάται για να διατηρήσετε τη συσκευή σε υγιή κατάσταση. Αν και το πρόβλημα συνήθως δεν προέρχεται από τη συσκευή αλλά από το λειτουργικό σύστημα, η επαναφορά μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση όλων των αρχείων και δεδομένων που με την πάροδο του χρόνου μπορεί να επηρεάζουν την απόδοση της συσκευής σας και να προκαλέσουν κολλήματα.

Σχετικά άρθρα: Ποια είναι τα καλύτερα VPN για να δείτε Netflix από οπουδήποτε;

Εκτελώντας τα παραπάνω βήματα ως αρχάριος χρήστης:

Βελτίωση της απόδοσης του κινητού με απεγκατάσταση μη χρησιμοποιούμενων εφαρμογών:

Για να βελτιώσει κάποιος την απόδοση του κινητού του, πρέπει να προσέξει τις εγκατεστημένες εφαρμογές. Η εγκατάσταση πολλών εφαρμογών στο κινητό μπορεί να επιβαρύνει τη συσκευή και να την καθιστά αργή.

Ο χρήστης πρέπει να απεγκαταστήσει όλες τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιεί σταθερά. Όσο περισσότερες εφαρμογές είναι εγκατεστημένες και τρέχουν στο παρασκήνιο, τόσο περισσότερους πόρους χρησιμοποιούνται από τη συσκευή. Ακόμα και οι προ-εγκατεστημένες εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται ποτέ πρέπει να απενεργοποιούνται ή να διαγράφονται, αφού συνεχίζουν να καταναλώνουν πόρους.

Ο χρήστης μπορεί να απεγκαταστήσει τις εφαρμογές που δεν χρειάζεται μέσα από την καρτέλα Εφαρμογές των Ρυθμίσεων. Από εκεί μπορεί να δει όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές στο λειτουργικό σύστημα και πόσο χώρητικότητα έχουν. Μπορείτε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε το Files by Google ή από τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου μεταβαίνοντας στη λίστα με όλες τις εφαρμογές, για να απεγκαταστήσετε εφαρμογές που σας καταναλώνουν χώρο αλλά και δεν χρησιμοποιείτε πλέον.

Η απεγκατάσταση εφαρμογών θα βοηθήσει στη ταχύτητα του κινητού.

Απεγκατάσταση Εφαρμογών από Κινητό Android:

Η αποδοτικότητα του κινητού συχνά επηρεάζεται από τον αριθμό των εγκατεστημένων εφαρμογών. Καθώς ο χρόνος περνά, μπορεί να συσσωρεύονται εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται ή που απλά “κολλάνε” το κινητό. Ωστόσο, η απεγκατάσταση εφαρμογών από ένα κινητό Android μπορεί να είναι είτε γρήγορη είτε αργή, ανάλογα με την απόδοση του smartphone.

Για να απεγκαταστήσετε μια εφαρμογή από το κινητό σας, απλά πατήστε το εικονίδιο “Ρυθμίσεις” στην αρχική οθόνη και κατόπιν επιλέξτε το “Εφαρμογές”. Εκεί θα βρείτε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί στο κινητό σας. Αν κάποια από αυτές τις εφαρμογές δεν σας ενδιαφέρουν πλέον, απλά επιλέξτε την εφαρμογή και πατήστε “Απεγκατάσταση”.

Ωστόσο, αν το κινητό σας έχει αργή απόδοση, η διαδικασία απεγκατάστασης μπορεί να είναι αρκετά χρονοβόρα. Αυτό συμβαίνει επειδή το κινητό δυσκολεύεται να εκτελέσει μια ευρεία γκάμα επιλογών και διαδικασιών που απαιτεί επεξεργαστική ισχύ.

Η σημασία των ενημερώσεων για την απόδοση των κινητών smartphone:

Η σημασία των ενημερώσεων για την απόδοση των κινητών smartphone είναι καθοριστική. Κάθε συσκευή έχει ενσωματωμένο σύστημα ενημερώσεων για να λαμβάνει διορθώσεις στην ασφάλεια, στην απόδοση και τη συνολική ταχύτητά της. Με κάθε νέα ενημέρωση, οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από τις βελτιώσεις και τις επιδιορθώσεις που προσφέρονται.

Για να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι ενημερωμένη, μπορείτε να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις και να πάτε στο Σύστημα -> Επιλογές για προχωρημένους -> Ενημέρωση συστήματος. Εκεί μπορείτε να ελέγξετε για νέες ενημερώσεις και να ενημερώσετε τη συσκευή σας αν χρειάζεται. Επιπλέον, μπορείτε να ελέγξετε τις διαθέσιμες ενημερώσεις στην εφαρμογή του Play Store κάνοντας κλικ στο εικονίδιο σας στην πάνω δεξιά γωνία και πηγαίνοντας στην επιλογή “Διαχείριση εφαρμογών και συσκευών” και στη συνέχεια “Διαθέσιμες ενημερώσεις”.

ενημερώσεις κινητού Android

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι κάθε συσκευή υποστηρίζει κατά προσέγγιση 3 συνεχείς ενημερώσεις εκδόσεων Android, οπότε αν έχετε το κινητό σας πάνω από τρία χρόνια, καλό είναι να αρχίσετε να σκέφτεστε την αντικατάστασή του.

Σχετικά άρθρα: [Επιλύθηκε] Συχνές αποσυνδέσεις ασύρματων συσκευών από το Wi-Fi.

Χρήση της επιλογής γίνε προγραμματιστής:

Κατ’ αρχάς, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η διαδικασία εισόδου στη λειτουργία προγραμματιστή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο του τηλεφώνου σας. Ωστόσο, τα γενικά βήματα είναι συνήθως τα ίδια. Για να εισέλθετε στη λειτουργία προγραμματιστή στο smartphone σας, μεταβείτε στην εφαρμογή “Ρυθμίσεις” και μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα “Σχετικά με το τηλέφωνο”. Μόλις βρεθείτε εκεί, αναζητήστε τον “Αριθμό κατασκευής” και πατήστε τον επτά φορές με γρήγορη διαδοχή. Μετά το έβδομο πάτημα, θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα που λέει “Είστε τώρα προγραμματιστής!”. Αυτό σημαίνει ότι έχετε εισέλθει με επιτυχία στη λειτουργία προγραμματιστή στο τηλέφωνό σας.

Τώρα που μπήκατε στη λειτουργία προγραμματιστή, ήρθε η ώρα να αλλάξετε τις ρυθμίσεις κινουμένων σχεδίων για να βελτιώσετε την απόδοση του τηλεφώνου σας. Για να το κάνετε αυτό, επιστρέψτε στην κύρια σελίδα “Ρυθμίσεις” και αναζητήστε το μενού “Επιλογές προγραμματιστή”. Μόλις το βρείτε, μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να δείτε τις επιλογές “Κλίμακα κινούμενων σχεδίων παραθύρων”, “Κλίμακα κινούμενων σχεδίων παραθύρων μετάβασης” και “Κλίμακα κινούμενων σχεδίων διάρκειας παραθύρων”. Αυτές οι ρυθμίσεις ελέγχουν την ταχύτητα των κινούμενων σχεδίων που εμφανίζονται όταν ανοίγετε ή κλείνετε μια εφαρμογή, για παράδειγμα.

Από προεπιλογή, αυτές οι ρυθμίσεις είναι συνήθως ρυθμισμένες στο “1x”, πράγμα που σημαίνει ότι τα κινούμενα σχέδια εκτελούνται με κανονική ταχύτητα. Ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις για να κάνετε τα κινούμενα σχέδια πιο γρήγορα, γεγονός που μπορεί να κάνει το τηλέφωνό σας να αισθάνεται πιο ευέλικτο και να βελτιώσει τη συνολική του απόδοση. Για να το κάνετε αυτό, απλώς πατήστε σε κάθε επιλογή και αλλάξτε την τιμή σε “0,5x” ή ακόμη και σε “Απενεργοποίηση”, αν το προτιμάτε. Αυτό θα κάνει τα κινούμενα σχέδια πιο γρήγορα ή θα τα απενεργοποιήσει εντελώς, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει το τηλέφωνό σας να αισθάνεται πιο γρήγορο και να ανταποκρίνεται καλύτερα.

Αλλαγή των κινουμένων σχεδίων σε Android.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αλλαγή των ρυθμίσεων κινούμενων εικόνων δεν θα μετατρέψει με μαγικό τρόπο το αργό σας τηλέφωνο σε μια εξαιρετικά γρήγορη συσκευή. Ωστόσο, μπορεί να κάνει αισθητή τη διαφορά στην αίσθηση και τις επιδόσεις του τηλεφώνου σας, ειδικά αν έχετε παλαιότερη ή πιο αργή συσκευή. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες ρυθμίσεις που μπορείτε να τροποποιήσετε στη λειτουργία προγραμματιστή, όπως η ενεργοποίηση της “Αναπαραγωγής με δύναμη GPU” ή η απενεργοποίηση των κινούμενων εικόνων για συγκεκριμένες εφαρμογές, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν περαιτέρω τις επιδόσεις του τηλεφώνου σας.

Εν κατακλείδι, η είσοδος στη λειτουργία προγραμματιστή και η αλλαγή των ρυθμίσεων κινούμενων εικόνων μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη βελτίωση των επιδόσεων και της ταχύτητας του smartphone σας. Παρόλο που δεν θα μετατρέψει το τηλέφωνό σας σε μια συσκευή υψηλών επιδόσεων εν μία νυκτί, μπορεί να κάνει αισθητή τη διαφορά στην αίσθηση και την απόδοση του τηλεφώνου σας. Ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο, μπορείτε εύκολα να εισέλθετε στη λειτουργία προγραμματιστή στο τηλέφωνό σας και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις κινούμενων εικόνων ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Απενεργοποίηση του Bluetooth, όταν δεν απαιτείται η χρήση του.

Το Bluetooth είναι μια δημοφιλής τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας που επιτρέπει στο smartphone σας να συνδέεται με διάφορες συσκευές, όπως ασύρματα ακουστικά, ηχεία και έξυπνα ρολόγια. Ωστόσο, η ενεργοποίηση του Bluetooth στο smartphone σας μπορεί μερικές φορές να επηρεάσει την απόδοση και την ταχύτητά του. Εάν αντιμετωπίζετε αργές επιδόσεις στο smartphone σας, η απενεργοποίηση του Bluetooth θα μπορούσε να είναι μια απλή λύση. Δείτε πως να απενεργοποιήσετε το Bluetooth σε ένα smartphone και πώς μπορεί να βελτιώσει την ταχύτητα και τις επιδόσεις της συσκευής σας.

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.

Το πρώτο βήμα για την απενεργοποίηση του Bluetooth στο smartphone σας είναι να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Συνήθως μπορείτε να βρείτε αυτή την εφαρμογή στην αρχική οθόνη ή στο συρτάρι εφαρμογών. Μόλις ανοίξετε την εφαρμογή, αναζητήστε την επιλογή Bluetooth. Η ακριβής θέση της επιλογής Bluetooth μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον κατασκευαστή και το λειτουργικό σύστημα του smartphone σας, αλλά συνήθως βρίσκεται στην ενότητα “Συνδέσεις” ή “Ασύρματη σύνδεση και δίκτυα”.

Βήμα 2: Απενεργοποιήστε το Bluetooth.

Μόλις εντοπίσετε την επιλογή Bluetooth στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, απλά ενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα της για να την απενεργοποιήσετε. Αυτό θα απενεργοποιήσει το Bluetooth στο smartphone σας και δεν θα μπορεί πλέον να συνδέεται σε συσκευές Bluetooth.

Εναλλακτικά, ορισμένα smartphones μπορεί να διαθέτουν έναν πίνακα “Γρήγορες ρυθμίσεις” στον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σαρώνοντας προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης. Εάν το τηλέφωνό σας διαθέτει αυτή τη λειτουργία, ενδέχεται να μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Bluetooth πατώντας το εικονίδιο Bluetooth στον πίνακα Γρήγορων ρυθμίσεων.

Σχετικά άρθρα: [Επιλύθηκε] Android κινητό. Πως να βελτιώσετε την απόδοση του.

Βήμα 3: Ελέγξτε για βελτίωση της ταχύτητας και της απόδοσης.

Μετά την απενεργοποίηση του Bluetooth στο smartphone σας, ενδέχεται να παρατηρήσετε βελτίωση στην ταχύτητα και την απόδοση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Bluetooth μπορεί να καταναλώνει σημαντικό μέρος της επεξεργαστικής ισχύος και της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του smartphone σας, ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείται ενεργά. Απενεργοποιώντας το Bluetooth, μπορείτε να απελευθερώσετε αυτούς τους πόρους και ενδεχομένως να βελτιώσετε τη συνολική απόδοση της συσκευής σας.

Ενεργοποιηση bluetooth
Απενεργοποίηση Bluetooth

Ωστόσο, να έχετε υπόψη σας ότι η απενεργοποίηση του Bluetooth μπορεί επίσης να σας εμποδίσει να χρησιμοποιήσετε ορισμένες λειτουργίες και αξεσουάρ που βασίζονται στη συνδεσιμότητα Bluetooth. Για παράδειγμα, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασύρματα ακουστικά ή ηχεία, εκτός εάν διαθέτουν εναλλακτική μέθοδο σύνδεσης, όπως υποδοχή ακουστικών 3,5 mm ή καλώδιο USB. Εάν βασίζεστε σε μεγάλο βαθμό σε συσκευές Bluetooth, ίσως να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αφήσετε το Bluetooth ενεργοποιημένο και να αναζητήσετε άλλους τρόπους για να βελτιώσετε την απόδοση του smartphone σας.

Η αλήθεια για τις εφαρμογές βελτίωσης της απόδοσης.

Πολλές εφαρμογές ισχυρίζονται ότι ενισχύουν την απόδοση του smartphone σας, καθαρίζοντας την προσωρινή μνήμη, απελευθερώνοντας τη μνήμη και βελτιώνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ορισμένες εφαρμογές ισχυρίζονται ακόμη και ότι επιταχύνουν τη συσκευή σας με τον υπερχρονισμό του επεξεργαστή, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση και βλάβη στο υλικό της συσκευής σας.

Δυστυχώς, οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές δεν είναι τίποτα περισσότερο από αέρας, υποσχόμενες μια γρήγορη λύση που δεν υλοποιείται ποτέ. Δεν είναι μόνο αναποτελεσματικές, αλλά μπορεί επίσης να είναι επιβλαβείς για την απόδοση της συσκευής σας. Αυτές οι εφαρμογές εκτελούνται συχνά στο παρασκήνιο, καταναλώνοντας πολύτιμους πόρους και επιβραδύνοντας τη συσκευή σας.

Πώς να απεγκαταστήσετε τις εφαρμογές που ενισχύουν τις επιδόσεις:

Εάν έχετε εγκαταστήσει μια εφαρμογή που ενισχύει τις επιδόσεις στο smartphone Android σας και θέλετε να την καταργήσετε, η διαδικασία είναι σχετικά απλή. Ακολουθεί ο τρόπος με τον οποίο θα το κάνετε:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή σας Android.
 2. Μετακινηθείτε προς τα κάτω και πατήστε στην επιλογή “Εφαρμογές και ειδοποιήσεις”.
 3. Βρείτε την εφαρμογή βελτίωσης της απόδοσης που θέλετε να απεγκαταστήσετε και πατήστε την.
 4. Πατήστε το κουμπί “Απεγκατάσταση” και επιβεβαιώστε ότι θέλετε να καταργήσετε την εφαρμογή.

Αφού απεγκαταστήσετε την εφαρμογή, φροντίστε να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας για να βεβαιωθείτε ότι έχουν αφαιρεθεί όλα τα σχετικά αρχεία και ρυθμίσεις. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε μια σάρωση ιών για να βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή δεν έχει αφήσει πίσω της κακόβουλο λογισμικό ή άλλες απειλές.

Σχετικά άρθρα: [Επιλύθηκε] Σύνδεση Android κινητού με TV.

Γιατί θα πρέπει να αποφεύγετε τις εφαρμογές που αυξάνουν τις επιδόσεις;

Παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό να κατεβάσετε μια εφαρμογή που υπόσχεται να επιταχύνει τη συσκευή σας Android, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους κινδύνους που σχετίζονται με αυτές τις εφαρμογές. Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να τις αποφύγετε:

 1. Είναι συχνά αναποτελεσματικές: Όπως αναφέραμε προηγουμένως, πολλές εφαρμογές βελτίωσης της απόδοσης δεν είναι τίποτα περισσότερο από λάδι φιδιού. Υπόσχονται να επιταχύνουν τη συσκευή σας, αλλά αποτυγχάνουν να τηρήσουν τους ισχυρισμούς τους.
 2. Μπορούν να βλάψουν την απόδοση της συσκευής σας: Κάποιες εφαρμογές μπορούν στην πραγματικότητα να επιβραδύνουν τη συσκευή σας, καθώς εκτελούνται στο παρασκήνιο και καταναλώνουν πόρους. Άλλες μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο υλικό, υπερφορτώνοντας τον επεξεργαστή της συσκευής σας.
 3. Μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο το απόρρητο και την ασφάλειά σας: Ορισμένες εφαρμογές για την αύξηση των επιδόσεων συλλέγουν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή σας και τις αποστέλλουν σε διακομιστές τρίτων. Αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το απόρρητο και την ασφάλειά σας.

Αλλαγή του Launcher του κινητού τηλεφώνου.

Αν χρησιμοποιείτε smartphone Android, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι μερικές φορές η απόδοση της συσκευής μπορεί να είναι υποτονική. Ένας τρόπος για να βελτιώσετε την ταχύτητα και τις επιδόσεις της συσκευής σας είναι να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο Launcher. Ο Launcher είναι το περιβάλλον εργασίας που εμφανίζεται όταν ενεργοποιείτε το τηλέφωνό σας και είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των αρχικών οθονών, του συρταριού εφαρμογών και άλλων στοιχείων του περιβάλλοντος εργασίας χρήστη. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε πώς η αλλαγή του launcher μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση του τηλεφώνου σας και στη βελτίωση των επιδόσεών του.

Τι είναι ο Launcher;

Ο Launcher είναι το περιβάλλον εργασίας χρήστη που εμφανίζεται όταν ενεργοποιείτε το τηλέφωνο Android. Είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των αρχικών σας οθονών, του συρταριού εφαρμογών και άλλων στοιχείων διεπαφής χρήστη. Ο προεπιλεγμένος Launcher που συνοδεύει το τηλέφωνό σας μπορεί να μην είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για εσάς και ίσως να θέλετε να εξερευνήσετε άλλες επιλογές για να βελτιώσετε την απόδοση της συσκευής σας.

Πώς η αλλαγή του προγράμματος εκκίνησης μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της απόδοσης του τηλεφώνου σας:

Η αλλαγή του Launcher σας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ταχύτητας και της απόδοσης της συσκευής σας Android με διάφορους τρόπους:

 1. Προσαρμογή: Διαφορετικοί Launchers προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα προσαρμογής, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον εργασίας χρήστη που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Με έναν προσαρμοσμένο Launcher, μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος του πλέγματος εφαρμογών, να προσθέσετε widgets και να τροποποιήσετε την εμφάνιση και την αίσθηση της συσκευής σας.
 2. Απόδοση: Ορισμένοι Launchers έχουν σχεδιαστεί για να είναι ελαφροί και αποδοτικοί, γεγονός που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των επιδόσεων της συσκευής σας. Αυτοί οι Launchers χρησιμοποιούν συνήθως λιγότερους πόρους συστήματος, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της καθυστέρησης και στη βελτίωση της συνολικής ταχύτητας.
 3. Χαρακτηριστικά: Οι προσαρμοσμένοι Launcher συχνά προσφέρουν πρόσθετα χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν στον προεπιλεγμένο, όπως χειριστήρια χειρονομιών, πακέτα εικονιδίων και επιλογές θεματοποίησης. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της λειτουργικότητας της συσκευής σας και να την κάνουν πιο φιλική προς το χρήστη.

Πώς να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο Launcher στο Android:

Η αλλαγή του προεπιλεγμένου Launcher σας είναι εύκολη και μπορεί να γίνει με λίγα μόνο βήματα:

 1. Κατεβάστε έναν νέο Launcher από το Google Play Store. Ορισμένες δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν το Nova Launcher, το Microsoft Launcher και το Evie Launcher.
 2. Εγκαταστήστε τον νέο Launcher και ανοίξτε τον. Θα σας ζητηθεί να τον ορίσετε ως προεπιλεγμένο Launcher.
 3. Επιλέξτε τον νέο Launcher και πατήστε “Πάντα” για να τον κάνετε τον προεπιλεγμένο Launcher για τη συσκευή σας.
 4. Προσαρμόστε τον νέο Launcher όπως επιθυμείτε, χρησιμοποιώντας τις διαθέσιμες ρυθμίσεις και επιλογές.

Προβείτε σε hard reset του κινητού σας τηλεφώνου. (Εργοστασιακές ρυθμίσεις).

Έχετε κουραστεί να χρησιμοποιείτε ένα αργό smartphone που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σας; Οι επιδόσεις του τηλεφώνου σας εμποδίζουν την ικανότητά σας να ολοκληρώνετε τις καθημερινές σας εργασίες με εύλογο ρυθμό; Αν ναι, ίσως ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσετε hard reset της συσκευής Android σας.

Το Hard Reset, γνωστό και ως επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, είναι μια διαδικασία που διαγράφει όλα τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας, επαναφέροντάς το στην αρχική εργοστασιακή του κατάσταση. Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι επωφελής για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της ταχύτητας και των επιδόσεων του τηλεφώνου σας.

Εάν αντιμετωπίζετε αργές επιδόσεις στο τηλέφωνό σας, η επαναφορά των δεδομένων μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση για να κάνετε τη συσκευή σας να λειτουργεί ξανά σαν καινούργια. Ακολουθούν ορισμένα βασικά οφέλη από την εκτέλεση μιας επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων:

 1. Ταχύτητα και επιδόσεις: Ένας από τους πρωταρχικούς λόγους για να εκτελέσετε ένα Hard Reset είναι να βελτιώσετε την ταχύτητα και τις επιδόσεις του τηλεφώνου σας. Με την πάροδο του χρόνου, η συσκευή σας μπορεί να επιβαρυνθεί με αχρησιμοποίητες εφαρμογές, προσωρινά αρχεία και άλλα δεδομένα που μπορούν να επιβραδύνουν τη λειτουργία του τηλεφώνου σας. Ένα Hard Reset θα διαγράψει όλα αυτά τα δεδομένα, επιτρέποντας στο τηλέφωνό σας να ξεκινήσει από την αρχή και να λειτουργεί με μέγιστη απόδοση.
 2. Χώρος αποθήκευσης: Ένα άλλο πλεονέκτημα της εκτέλεσης Hard Reset είναι ότι απελευθερώνει αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή σας. Εάν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για αρκετό καιρό, μπορεί να έχετε συσσωρεύσει πολλά περιττά δεδομένα και εφαρμογές που καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο. Πραγματοποιώντας επαναφορά, μπορείτε να ανακτήσετε αυτόν τον χώρο και να δώσετε στο τηλέφωνό σας μια νέα αρχή.
 3. Διόρθωση προβλημάτων λογισμικού: Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα λογισμικού ή σφάλματα στο τηλέφωνό σας, ένα Hard Reset μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα. Όταν επαναφέρετε τη συσκευή σας στην εργοστασιακή της κατάσταση, επαναφέρετε επίσης το λογισμικό, το οποίο μπορεί να εξαλείψει τυχόν ζητήματα ή σφάλματα που προκαλούσαν προβλήματα στο τηλέφωνό σας.
 4. Η εκτέλεση ενός hard reset στη συσκευή σας Android είναι σχετικά απλή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η επαναφορά του τηλεφώνου σας θα διαγράψει όλα τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις της συσκευής σας, επομένως είναι σημαντικό να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών αρχείων και δεδομένων πριν προχωρήσετε.

Για να εκτελέσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο τηλέφωνο Android σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας.
 • Μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε “Σύστημα”.
 • Επιλέξτε “Επαναφορά επιλογών”.
 • Πατήστε στην επιλογή “Διαγραφή όλων των δεδομένων (επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων)”.
 • Ακολουθήστε τις οδηγίες για να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας και να ολοκληρώσετε τη διαδικασία επαναφοράς.

Μετά την ολοκλήρωση της επαναφοράς, το τηλέφωνό σας θα κάνει επανεκκίνηση και θα επανέλθει στην αρχική εργοστασιακή του κατάσταση. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να ρυθμίσετε ξανά τη συσκευή σας, να επανεγκαταστήσετε τυχόν απαραίτητες εφαρμογές και να απολαύσετε τη βελτιωμένη ταχύτητα και απόδοση του τηλεφώνου σας με τη φρέσκια επαναφορά.

Εν κατακλείδι, αν αντιμετωπίζετε αργές επιδόσεις στο τηλέφωνο Android σας, η εκτέλεση μιας επαναφοράς μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματική λύση. Με την επαναφορά της συσκευής σας στην εργοστασιακή της κατάσταση, μπορείτε να βελτιώσετε την ταχύτητα και τις επιδόσεις, να απελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης και να διορθώσετε τυχόν ζητήματα λογισμικού ή σφάλματα που προκαλούσαν προβλήματα στο τηλέφωνό σας. Απλά φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών δεδομένων πριν προχωρήσετε και απολαύστε το ανανεωμένο smartphone σας!

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κάνε σήμερα εγγραφή για να μην χάνεις κανένα νέο άρθρο.

Επίλογος.

Πολλές φορές βιώνουμε δυσχέρειες στη χρήση ενός κινητού τηλεφώνου λόγω της μειωμένης απόδοσης του με τον καιρό. Έτσι, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μερικές ενέργειες για να “αναστήσουμε” τη συσκευή smartphone μας. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα λοιπόν, μπορείτε να δώσετε σίγουρα μια ώθηση στο κινητό σας τηλέφωνο και να αρχίζει να αποδίδει όπως παλιότερα και να ξεφορτωθείτε τα κολλήματα. Αν ο παραπάνω οδηγός δεν σας βοήθησε, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε την αντικατάσταση της συσκευής σας.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “Πως να κάνετε το κινητό σας πιο γρήγορο ώστε να σταματήσει να κολλάει.” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση