Funko POP! πωλήθηκε για 100.000$!!! |Video.

Στις 5 Μαΐου 2022, ένας άνδρας στο Glendale της Καλιφόρνια συναντήθηκε με έναν άλλο άνδρα για να του αγοράσει ένα σφραγισμένο πακέτο δύο εξαιρετικά σπάνιων Funko Pops για 100.000 $ μετρητά. Αυτή η συμφωνία, η πρώτη εξαψήφια πώληση Funko Pop που καταγράφηκε ποτέ, πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των συλλογών της Funko Pop και ίσως είναι απλώς η αρχή για μεγαλύτερες προσφορές που θα ακολουθήσουν. Έτσι πλέον, το συγκεκριμένο χαρακτηρίστηκε ως το πιο ακριβό Funko POP! Δείτε το Video της συναλλαγής.

Τι είναι τα Funko Pops;

Λοιπόν, πιθανότατα γνωρίζετε ήδη τι είναι. Αλλά για όσους δεν έχουν μπει ποτέ σε ένα κατάστημα που πουλάει κόμικς, βιβλία ή βιντεοπαιχνίδια, επιτρέψτε μου να βοηθήσω. Τα Funko Pops (που συχνά αποκαλούνται απλώς Pops) είναι μικρές φιγούρες βινυλίου με μεγάλα κεφάλια. Οι περισσότερες από τις φιγούρες έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με διάφορους χαρακτήρες της ποπ κουλτούρας, όπως ο Batman, ο Freddy Kreuger, ο Darth Vader, Spiderman κ.λπ. Πρόσφατα κιόλας, ανήρτησα ένα άρθρο για το πόσο αξίζει να συλλέγει κάποιος αυτές τις φιγούρες. Συλλογή Funko POP! Πόσο αξίζει τελικά;. Είτε είσαι λάτρης της Marvel, είτε σου αρέσουν οι ήρωες της DC, Disney ή και ακόμα παρακολουθείς φανατικά μια ταινία ή σειρά, θα βρεις σίγουρα τη φιγουρά του χαρακτήρα που αγαπάς.

Το Funko POP! που πωλήθηκε με τιμή 100.000$. Το πιο ακριβό Funko POP μέχρι σήμερα.
Η μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία των Funko Pops.

Ποιο είναι το πιο ακριβό Funko pop;

Ένα από τα πιο σπάνια Pops που κυκλοφορούν είναι ένα πακέτο με θέμα τον Willy Wonka που περιέχει δύο χρυσές φιγούρες. Το 2016, μόνο 10 από αυτές τις φιγούρες δόθηκαν ποτέ και μόνο τέσσερις από αυτές δόθηκαν σε άτομα που είχαν επίσης χρυσά εισιτήρια που είχαν βρει μέσα σε ζαχαροπλαστεία σε μια εκδήλωση Comic-Con του Σαν Ντιέγκο. (Τα άλλα έξι σετ πιστεύεται ότι δόθηκαν σε φίλους ή υπαλλήλους της Funko.) Από τότε, τα περισσότερα από τα σετ έχουν κλειδωθεί σε ιδιωτικές συλλογές, επομένως μόνο δύο που περιλαμβάνουν επίσης εισιτήρια είναι γνωστά. Αφού προσπάθησε και απέτυχε να εντοπίσει το άλλο πακέτο Willy Wonka golden ticket Pops που είναι γνωστό ότι υπάρχει, ο Frank—γνωστός περισσότερο ως Grailmonster online—αποφάσισε να επικοινωνήσει με το ένα άτομο που ήξερε ότι είχε σίγουρα ένα. Έτσι, τον περασμένο μήνα, το Grailmonster επικοινώνησε με τον συλλέκτη που είχε μία από αυτές τις πολύ σπάνιες χρυσές φιγούρες εισιτηρίων και ρώτησε αν ενδιαφέρεται να το πουλήσει.

Είχα ακούσει για λίγο ότι δεν επρόκειτο να το πουλήσει. Oι κοινοί μας φίλοι μου το έβαλαν κάπως στο αυτί ότι μπορεί να το δώσει αν του πρόσφερα 100.000 δολάρια.

Grailmonster.
Κάποια funko pops αποκτούν απίστευτη συλλεκτική αξία. Θα μπορούσες και εσύ να αποκτήσεις ένα ακριβό Funko POP.
Funko POP! που απεικονίζει τον Dr.Strange.

Αξίζει η συλλογή Funko pop; Μπορώ να αποκτήσω ένα ακριβό Funko POP;

Από ότι δείχνει η ιστορία, αξίζει. Υπάρχουν πάρα πολλοί συλλέκτες ανα τον κόσμο και μπορείς να αποκτήσεις μια φιγούρα σήμερα φτηνά, που αύριο θα έχει μεγάλη αξία. Ίσως με λίγη τύχη, να βρεις δε και κάποια πολύ περιορισμένη κυκλοφορία. Ειδικά μια πλατφόρμα, όπως είναι το ebay, προσφέρει στους συλλέκτες τη παγκόσμια αναζήτηση για το κυνήγι των αγαπημένων τους pops.

Ποιες κατηγορίες Funko pop υπάρχουν;

Όπως και στο προηγούμενο άρθρο, ενδεικτικά θα αναφέρω τις κατηγορίες των funko pops, ειδικά αν είσαι καινούργιος και θέλεις να μάθεις περισσότερα.

Regular Funko PoP. Μπορεί να γίνει κάποιο από αυτά ένα ακριβό Funko POP;

Είναι τα συνηθισμένα, όπως λέει και η λέξη, Funko PoP, τα οποία βρίσκεις οπουδήποτε. Η τιμή τους μπορεί να μεταβληθεί αναλόγως τη διαθεσιμότητα, αλλά σπανίως θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Θα σου πρότεινα αν είσαι στις αρχές της συλλογής, αλλά και αργότερα, να αγοράζεις mystery boxes, με Funko PoP. Αυτό μπορεί να εμπεριέχει το ρίσκο να πετύχεις κάτι που ίσως δεν σου αρέσει, αλλά τα παίρνεις πολύ φτηνότερα και μπορείς να δημιουργήσεις μια βάση για τη συλλογή σου αρκετά δυνατή. Συνήθως περιέχουν regular funko αυτά τα κουτιά ή και μερικά special edition ή exclusive.

Special Edition Funko PoP.

Αυτά συνήθως είναι τα exclusive, από κάποια εταιρεία ή μαγαζί της αμερικής τα οποία έγιναν σε παγκόσμια προώθηση και μπορείς να τα αποκτήσεις σε αρκετά οικονομική τιμή. Αυτά έχουν συνήθως πιο πολλές πιθανότητες να ανέβουν σε τιμή καθώς τα αποθέματα τους τελείωνουν γρηγορότερα.

Άξιζε η αγορά των φιγούρων funko pop για 100.00$; Πολλοί λένε πως ναι. Το πιο ακριβό Funko POP που καταγράφηκε ποτέ.
Η μεγαλύτερη συναλλαγή Funko POP! στην ιστορία, με τα χρήματα στη σειρά.

Flocked Funko PoP.

Αυτά τα Funko PoP, είναι τα οποία περιέχουν κάποιο κομμάτι υφάσματος ή υφή σαν γούνα πάνω στη φιγούρα, αλλά δεν σημαίνει ότι αλλάζει και σπανιότητα τους με αυτό το τρόπο.

Piece Count Funko PoP. Ίσως το πιο ακριβό Funko POP.

Αυτά έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να πολλαπλασιάσουν κατά πολύ την αξία τους καθώς τα κομμάτια είναι αρκετά λίγα και περιορισμένα. Όμως πολύ δύσκολα θα βρεις στην Ελλάδα κάτι τέτοιο επειδή συνήθως εξαντλούνται σε εκθέσεις ή σε events της Αμερικής.

Chase Funko PoP.

Άλλη μια κατηγορία Funko PoP, η οποία έχει αρκετές πιθανότητες να αποδόσει κέρδος, ειδικά αν το τύχεις και όχι αν το αγοράσεις ως chase. Η chase έκδοση είναι η πιθανότητα να δημιουργηθεί ένα funko pop διαφορετικό από τα υπόλοιπα ίδια του αντίτυπα, αποκτώντας έτσι από μόνο του συλλεκτική αξία μεγαλύτερη. Έτσι αν έχεις κάποιο chase, έχει αρκετές πιθανότητες να πολλαπλασιαστεί η τιμή του.

Στη συλλογή funko καλό είναι να γνωρίζεις τι σημαίνει η κάθε ετικέτα.
Αναλόγως την έκδοση, έχουμε και διαφορετικό sticker στο κουτί των Funko pops.

Πόσο στοιχίζει το πιο ακριβό Funko PoP;

Χρειάστηκε να πειστεί ο προηγούμενος κάτοχος, αλλά τελικά, οι δυο τους συμφώνησαν, με τον συλλέκτη να πουλά τις σπάνιες φιγούρες του για 100 χιλιάδες δολάρια σε μετρητά. Ωστόσο, ακόμη και μετά τη συμφωνία της συμφωνίας, ο Grailmonster δεν ήταν σίγουρος ότι ο συλλέκτης θα αποχωριζόταν πραγματικά μια τόσο σπάνια φιγούρα.

Δεν πίστευα ότι θα πουλούσε, μέχρι να περάσει την πόρτα το πρωί της συναλλαγής.

Grailmonster.

Οι δύο λάτρεις της Funko Pop συναντήθηκαν σε ένα κατάστημα συλλεκτικών ειδών στο Glendale της Καλιφόρνια στις 5 Μαΐου για να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή. Το όλο πράγμα ηχογραφήθηκε και στη συνέχεια ανέβηκε στο κανάλι του Grailmonster στο YouTube. Σύμφωνα με τον ίδιο και άλλα μέλη της συλλεκτικής κοινότητας Pop, αυτή είναι η μεγαλύτερη και ακριβότερη τέτοια συμφωνία που έγινε ποτέ.

Ποιος είναι ο Grailmonster. Γιατί αγόρασε το πιο ακριβό Funko POP;

Ο Grailmonster γνωρίζει πολύ καλά ότι πολλοί άνθρωποι, πιθανώς πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτό τώρα, θα τον αποκαλούν ηλίθιο. Αλλά υπάρχει επίσης η αίσθηση μεταξύ του ίδιου και πολλών άλλων συλλεκτών pop ότι η κοινότητα θα βιώσει σύντομα μια έκρηξη χρημάτων και δημοτικότητας που μοιάζει με Pokémon.

Είμαι σίγουρος ότι η πρώτη αγορά με κάρτα Pokémon $100.000 φαινόταν πραγματικά ανόητη. Και η πρώτη αγορά κόμικ 10.000 $, κλπ. Είναι όλα σχετικά. Δεν υπάρχει πραγματικά πόρος για πωλήσεις στη δευτερογενή αγορά, επομένως όλοι βασίζονται ο ένας στον άλλον για να ολοκληρώσουν μεγάλες συναλλαγές. Υπάρχουν σοβαρά χρήματα που πετούν τριγύρω. Η ιδιωτική κοινότητα [Funko Pop] μοιάζει πραγματικά με την Άγρια Δύση.

Grailmonster.

Ελπίζει ότι αυτή η συναλλαγή θα βοηθήσει στην προσέλκυση νέων συλλεκτών, ενώ παράλληλα θα ρίξει φως στο πόσο «τρελός» έχει γίνει ο κόσμος των ιδιωτικών συλλεκτών γύρω από το Funko Pops τα τελευταία χρόνια, όπου οι άνθρωποι θα ρίξουν 20.000 $ στα Pops με βάση μόνο φήμες και θολές φωτογραφίες. Για αυτόν, το χόμπι είναι κάτι περισσότερο από απλά παιχνίδια, και ενώ καταλαβαίνει ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν θα το καταλάβουν, γι ‘αυτόν, αυτό είναι ένα φυσιολογικό μέρος της συλλογής.

Παρακολουθήστε την ιστορική απόκτηση του Golden ticket- 2 Pack Funko PoP!

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση

elGreek