Ποια είναι τα καλύτερα VPN για να δείτε Netflix από οπουδήποτε;

Ενώ πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα VPN για να αυξήσουν το απόρρητο και την ασφάλειά τους στο διαδίκτυο, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να παρακάμψουν τα κλειδώματα περιοχών για πρόσβαση σε περιεχόμενο ροής (π.χ Netflix) σε διαφορετικές χώρες. Στην ουσία είναι ένα παιχνίδι γάτας και ποντικιού μεταξύ των υπηρεσιών ροής περιεχομένου και των παρόχων VPN για τη συνεχή πρόσβαση στο περιεχόμενο τους, αλλά εξακολουθεί να είναι απολύτως εφικτό με το σωστό VPN. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η προσεκτική επιλογή του VPN σας είναι απαραίτητη προκειμένου να μπορέσετε να εγγραφείτε στη πλατφόρμα του Netflix σε όποια χώρα θέλετε.

Δεδομένων των περιορισμών από υπηρεσίες όπως το Netflix προς τα VPN, πρέπει να επιλέξετε μια υπηρεσία που έχει ενεργή συμβατότητα με τον συγκεκριμένο ιστότοπο ροής περιεχομένου. Αυτό μπορεί να παρέχει κάποια διαβεβαίωση ότι το VPN δεσμεύεται να προσαρμόζει τις στρατηγικές του σύμφωνα με τυχόν ενημερώσεις των περιορισμών πρόσβασης από αυτούς τους ιστότοπους. Επίσης, είναι καλή ιδέα να επιλέξετε ένα VPN με καλή συνολική διασπορά διακομιστών, έτσι ώστε αν ένας διακομιστής δεν λειτουργεί στη χώρα στην οποία προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση, να υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες επιλογές.

Τι είναι το VPN;

Το VPN σημαίνει “Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο” ή στα αγγλικά, Virtual Private Network και περιγράφει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας προστατευμένης σύνδεσης δικτύου κατά τη χρήση δημόσιων δικτύων. Τα VPN κρυπτογραφούν την κυκλοφορία σας στο διαδίκτυο και αποκρύπτουν την ταυτότητά σας. Αυτό καθιστά πιο δύσκολο για τρίτους να παρακολουθούν τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο και να κλέβουν δεδομένα. Η κρυπτογράφηση πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε VPN;

Ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (όπως η Cosmote, η Nova, Vodafone κτλ) συνήθως ρυθμίζει τη σύνδεσή σας όταν συνδέεστε στο διαδίκτυο. Σας εντοπίζει μέσω μιας διεύθυνσης IP. Η δικτυακή σας κίνηση δρομολογείται μέσω των διακομιστών του ISP (Internet Service Provider) σας, οι οποίοι μπορούν να καταγράφουν και να εμφανίζουν ό,τι κάνετε στο διαδίκτυο.

Ο ISP σας μπορεί να φαίνεται αξιόπιστος, αλλά μπορεί να μοιράζεται το ιστορικό περιήγησής σας με διαφημιστές, την αστυνομία ή την κυβέρνηση ή/και άλλα τρίτα μέρη. Οι ISP μπορούν επίσης να πέσουν θύματα επιθέσεων από εγκληματίες του κυβερνοχώρου: Εάν υποστούν πειρατεία, τα προσωπικά και ιδιωτικά σας δεδομένα μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν συνδέεστε τακτικά σε δημόσια δίκτυα Wi-Fi. Ποτέ δεν ξέρετε ποιος μπορεί να παρακολουθεί την κυκλοφορία σας στο διαδίκτυο και τι μπορεί να σας κλέψει, συμπεριλαμβανομένων κωδικών πρόσβασης, προσωπικών δεδομένων, πληροφοριών πληρωμής ή ακόμη και ολόκληρης της ταυτότητάς σας.

Διαβάστε επίσης: [Επιλύθηκε] Πως να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο στο WordPress, ποιον πάροχο φιλοξενίας να επιλέξετε και πως να αποκτήσετε φθηνό όνομα τομέα για τη σελίδα σας.

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε VPN, τότε μπορείτε να επωφεληθείτε και στο Netflix.

Αν για τους παραπάνω λόγους έχετε αποφασίσει να χρησιμοποιήσετε VPN, τότε μπορείτε επίσης να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε και ροές περιεχομένου, όπως το Netflix, σα να βρίσκεστε σε άλλη χώρα. Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι θα χρεωθείτε την αντίστοιχη συνδρομή του Netflix εκείνης της χώρας, που ενδέχεται (και αυτός είναι ο στόχος), να είναι φθηνότερη από ότι είναι στη χώρα μας. Παρακάτω θα δούμε τους καλύτερους παρόχους VPN και τι πλεονεκτήματα έχουν, ώστε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε.

Τι θα πρέπει να προσφέρει μια καλή υπηρεσία VPN;

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα από ποια είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να σας προσφέρει ένα VPN:

  • Κρυπτογράφηση της διεύθυνσης IP σας: Η πρωταρχική εργασία ενός VPN είναι να αποκρύπτει τη διεύθυνση IP σας από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου και άλλους τρίτους. Αυτό σας επιτρέπει να στέλνετε και να λαμβάνετε πληροφορίες στο διαδίκτυο χωρίς τον κίνδυνο να τις δει κανείς άλλος εκτός από εσάς και τον πάροχο VPN.
  • Κρυπτογράφηση των πρωτοκόλλων: Ένα VPN θα πρέπει επίσης να σας εμποδίζει να αφήνετε ίχνη, για παράδειγμα, με τη μορφή του ιστορικού σας στο διαδίκτυο, του ιστορικού αναζήτησης και των cookies. Η κρυπτογράφηση των cookies είναι ιδιαίτερα σημαντική, επειδή εμποδίζει τρίτους να αποκτήσουν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως προσωπικά δεδομένα, οικονομικές πληροφορίες και άλλο περιεχόμενο σε ιστότοπους.
  • Διακόπτης τερματισμού: Εάν η σύνδεση VPN σας διακοπεί ξαφνικά, θα διακοπεί και η ασφαλής σύνδεσή σας. Ένα καλό VPN μπορεί να ανιχνεύσει αυτή την ξαφνική διακοπή λειτουργίας και να τερματίσει προεπιλεγμένα προγράμματα, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα παραβίασης δεδομένων.
  • Ταυτοποίηση δύο παραγόντων: Χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μεθόδων ελέγχου ταυτότητας, ένα ισχυρό VPN ελέγχει όλους όσους προσπαθούν να συνδεθούν. Για παράδειγμα, μπορεί να σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης, μετά τον οποίο αποστέλλεται ένας κωδικός στην κινητή σας συσκευή. Αυτό καθιστά δύσκολο για απρόσκλητους τρίτους να αποκτήσουν πρόσβαση στην ασφαλή σύνδεσή σας.

1. NordVPN – Το καλύτερο VPN για το Netflix.

NordVPN

Για τα χρήματα μας, η καλύτερη επιλογή για τη ροή περιεχομένου του Netflix είναι το NordVPN. Αυτή η εταιρεία από την αρχή έχει αμφισβητήσει την απαγόρευση του Netflix στα VPN. Είχε επίσης ως στόχο να κάνει όλους τους διακομιστές της να λειτουργούν με την υπηρεσία ροής περιεχομένου. Έτσι, το NordVPN σας παρέχει πρόσβαση στο Netflix, ώστε να μπορέσετε να γίνεται συνδρομητής, μέσω της χώρας που σας συμφέρει περισσότερο.

Το NordVPN διαθέτει περισσότερους από 5.000 διακομιστές και προσφέρει τοποθεσίες σε 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Σας επιτρέπει επίσης να επιλέξετε τον συγκεκριμένο διακομιστή σας, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε, αν χρειαστεί.

NordVPN

Εκτός από τις κορυφαίες ταχύτητες και τη συμβατότητα με το Netflix, το NordVPN προσφέρει συνδέσεις διπλού άλματος και VPN μέσω TOR. Η NordVPN χρησιμοποιεί επίσης το πρωτόκολλο WireGuard από προεπιλογή, αν και έχει κάνει κάποιες τροποποιήσεις για να κάνει το WireGuard πιο φιλικό και πιο ιδιωτικό για εμπορικές υπηρεσίες VPN και έτσι ονομάζει το πρωτόκολλο NordLynx.

Το NordVPN βρίσκεται μέσα στο top 10 για τις καλύτερες ταχύτητες συνολικά και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με τη ροή του Netflix οπουδήποτε στον κόσμο.

2. ExpressVPN – Η καλύτερη εναλλακτική για το Netflix.

ExpressVPN

Αν το NordVPN δεν είναι το στυλ σας, το κορυφαίο VPN συνολικά, το ExpressVPN, είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή. Το ExpressVPN προσφέρει περισσότερους από 3.000 διακομιστές σε 95 χώρες. Υπόσχεται επίσης ότι το Netflix θα λειτουργεί με κάθε διακομιστή που διαθέτει. Επίσης, το ExpressVPN προσφέρει καλές ταχύτητες. Είναι πιο ακριβό, σχεδόν 100 ευρώ ετησίως, σε σύγκριση τα 60 ευρώ για το Nord. Αλλά η εφαρμογή είναι εύκολη στη χρήση, οι ταχύτητες είναι εξαιρετικές και προσφέρει μερικά ωραία extras, όπως μια ιδιωτική υπηρεσία DNS που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε ένα Apple TV ή μια κονσόλα για να παρακολουθείτε υπηρεσίες ροής περιεχομένων από όπου και αν βρίσκεστε.

Το ExpressVPN είναι πολύ γρήγορο, καθιστώντας το ένα από τα 10 ταχύτερα VPN στις δοκιμές. Διατήρησε το 53,45% της βασικής ταχύτητας σε πέντε τοποθεσίες παγκοσμίως κατά τη διάρκεια τριών διαφορετικών ημερών δοκιμών.

To PCsolution316, σας εξασφάλισε 3 μήνες επιπλέον δωρεάν, με την επιλογή του ετήσιου προγράμματος στο ExpressVPN και μπορείτε να λάβετε το κουπόνι πατώντας την εικόνα παρακάτω:

3. Proton VPN – Το καλύτερο για παρακολούθηση Netflix σε Mac.

ProtonVPN

Μια άλλη καλή πρόταση είναι το Proton VPN, το οποίο είναι διαθέσιμο σε παρόμοια τιμή με την ExpressVPN. Το μοναδικό πρόβλημα με το Proton είναι ότι μπορεί να έχει προβλήματα από καιρό σε καιρό, όπου μια ροή θα σταματήσει ξαφνικά.

Το Proton VPN είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους χρήστες VPN που επιθυμούν να επιθεωρούν τον πηγαίο κώδικα των εφαρμογών που χρησιμοποιούν, καθώς και για όσους η τοποθεσία ή το επάγγελμά τους απαιτεί ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας από το VPN τους. Διαθέτει εφαρμογές ανοιχτού κώδικα, κρυπτογράφηση πλήρους δίσκου, διακομιστές Secure Core και Tor over VPN. Αλλά το Proton είναι επίσης μια σταθερή επιλογή για περιστασιακούς χρήστες VPN που χρειάζονται μόνο γενική ιδιωτικότητα στο δημόσιο Wi-Fi ή απλά θέλουν να ξεμπλοκάρουν περιεχόμενο ροής στο διαδίκτυο. Οι ταχύτητες είναι γρήγορες και οι εφαρμογές του VPN είναι διαισθητικές και εύκολες στη χρήση σε όλες τις πλατφόρμες, ανεξάρτητα από το αν είστε επαγγελματίας ή αρχάριος στο VPN.

Διαβάστε επίσης: [Επιλύθηκε] Αφαίρεση ιών στον υπολογιστή χωρίς χρήση λογισμικού προστασίας από ιούς ή άλλων προγραμμάτων.

Επίλογος και συμπεράσματα.

Οι πάροχοι VPN, θα πρέπει να επιλέγονται προσεκτικά, αλλά μπορεί κανείς να αναλογιστεί από τα παραπάνω, πόσο σημαντική υπηρεσία μπορούν να προσφέρουν σε έναν χρήστη. Ιδιαίτερα όταν έχει να κάνει με προσωπικά δεδομένα και ευαίσθητες πληροφορίες αλλά ακόμα και προς όφελος παρακολούθησης ροής περιεχομένου από άλλη χώρα και γεωγραφικό σημείο. Έτσι, οι παραπάνω πάροχοι VPN, θα σας προσφέρουν μέγιστη ασφάλεια, καθώς κατέχουν έναν τεράστιο αριθμό διακομιστών ανά τον κόσμο, αλλά και εκπληκτική ταχύτητα και πρόσβαση σε περιεχόμενο ροής όπως το Netflix.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “Ποια είναι τα καλύτερα VPN για να δείτε Netflix από οπουδήποτε;” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση