Αν δεν έχω οργάνωση θα χαθώ στα έγγραφα. Η οργάνωση γραφείου στο cloud είναι μονόδρομος. Θέλω να δω σε τι χρησιμεύει και τι επιλογές έχω.

Πως Κάνω Οργάνωση γραφείου στο cloud;
Πως Κάνω Οργάνωση γραφείου στο cloud;

Τι είναι η τεχνολογία cloud;

Η τεχνολογία cloud για όσους δεν γνωρίζουν είναι μια δυνατότητα που σου δίνετε από διάφορες εταιρίες του είδους όπως η microsoft, η Drop Box, η Google και πολλές άλλες όπου κατά κύριο λόγο μπορείς να αποθηκεύσεις αρχεία σε δικούς τους υπολογιστές αν δεν έχεις άλλο περιθώριο στον δικό σου υπολογιστή. Φυσικά μέχρι σήμερα αν και είχανε επιθέσεις χάκερ οι εταιρίες μπόρεσαν να επιλύσουν με επιτυχία τα ζητήματα ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμη: Diablo Immortal mobile game.

Πριν μερικά χρόνια

Δεν πέρασε πολύς καιρός που έγγραψα το πρώτο μου μυθιστόρημα, «Σκιερός – Η πλεκτάνη». Είχα βρει έναν πρακτικό τρόπο και όπου κι αν πήγαινα έπαιρνα το γραφείο μου μαζί. Για να εμπνευστώ έπρεπε να είμαι ανάμεσα σε κόσμο όπως, καφετέριες, πλατείες, εκδηλώσεις, θέατρα και άλλα. Φυσικά μιλάμε για μια εποχή προ κορονοϊού. Στις αρχές έπαιρνα ένα μικρό τετράδιο στο τσαντάκι τύπου μπανάνα. Όμως 9 στις 10 δεν με βόλευε και γενικά δεν ευχαριστιόμουν την δημιουργική μου εμπειρία.

Το χαρτί είναι για ρομαντικούς
Το χαρτί είναι για ρομαντικούς

Διαβάστε ακόμη: Logitech G502 Hero SE. Το no1 gaming mouse.

Η οργάνωση γραφείου στο cloud δεν είχε έρθει ακόμα η ώρα της

Όσο ο καιρός περνούσε η ύλη μεγάλωνε κι έπρεπε όλες τις σελίδες να τις κουβαλάω μαζί μου. Όμως αν και γνώριζα την ευκολία του cloud δεν έπαιρνα πεισματικά απόφαση να την εκμεταλλευτώ. Ο καιρός περνούσε και τα γραφόμενα μ’ ανάγκαζαν να μεγαλώνω το τετράδιο και το τσαντάκι μου επίσης. Μέχρι τότε είχα γράψει την πρώτη μου νουβέλα, «Όνειρα Ξεχασμένα», φυσικά ως πρωτόλειο δεν είχε ωριμάσει η γραφή μου αλλά όπως και να έχει αναγνωρίστηκε ως μια θαρραλέα κίνηση εκ μέρους μου.

Μερικές πληροφορίες

Τελείωσα με τα δυο πρώτα μου βιβλία και γεννήθηκε η μεγάλη ιδέα ενός μυθιστορήματος. Όμως ένα μυθιστόρημα, ή για να το πω καλύτερα, για να δημιουργήσει ένας συγγραφέας ένα μυθιστόρημα είναι γι’ αυτόν ένας άθλος. Καταρχήν χρειάζεται να έχεις περισσότερους από 5 χαρακτήρες διαφορετικά μπορεί να σου βγει νουβέλα. Οι διαφορές τους βρίσκονται στην καταμέτρηση των λέξεων. Από 25.000 μέχρι 40.000 ή 50.000 λέξεις, ανάλογα τον εκδότη το λες νουβέλα, από 40.000 ή 50.000 και πάνω το λες μυθιστόρημα.

Άρχισα να σκέφτομαι την Οργάνωση γραφείου στο cloud

Οι πληροφορίες που προέκυπταν γιγαντώθηκαν, ο κάθε χαρακτήρας είχε την δική του ιστορία που έπρεπε να ληφθεί υπόψιν. Οι σημειώσεις δεν μπορούσαν να οργανωθούν σε καμία περίπτωση με το σύστημα που είχα μέχρι εκείνη την στιγμή. Δίλημμα λοιπόν, για να έχω έμπνευση έπρεπε να γράψω ανάμεσα σε κόσμο, και ταυτόχρονα ήθελα και ένα μέρος όπου μπορούσα να αποθηκεύω με ασφάλεια τις ιδέες μου, τις σημειώσεις αλλά και το κείμενο του μυθιστορήματος. Μεγάλος πονοκέφαλος.

Διαβάστε ακόμη: MSI MPG Coreliquid K360 v.2 | Full Review.

Ήρθε η στιγμή

Πήρα τα πολλά πράγματα, πήγα στην καφετέρια που σύχναζα κι έκατσα στην αγαπημένη μου γωνία. Είχα τόση πολύ όρεξη να γράψω αλλά απογοητευόμουν και μόνο στο ότι γνώριζα που μπορεί να κατέληγε. Έτσι, μετά από μια γουλιά γλυκού καφέ, κοίταξα το κινητό μου, «εδώ θα γράφω όταν είμαι εκτός», σκέφτηκα με ένα διακριτικό χαμόγελο. Άνοιξα το Play Store κι έψαξα για μια ολοκληρωμένη σουίτα γραφείου, την βρήκα και την κατέβασα.

Η Οργάνωση γραφείου στο cloud ήταν μονόδρομος

Σαν συγγραφέας όμως χρειαζόμουν έναν καλά οργανωμένο χώρο, με διάφορους φακέλους και υπό – φακέλους προκειμένου να οργανωθεί σωστά η ιστορία που είχα στο μυαλό μου. Το κινητό μπορεί να έχει την δυνατότητα αυτή απλά και μόνο να πρόσθετα μια microSD αλλά θα προέκυπτε κι ένα ακόμη πρόβλημα, αυτό της μετάδοσης της πληροφορίας από το τηλέφωνο στο pc, μια και το δεύτερο το ήθελα για να διορθώνω το κείμενο καθώς το συνέθετα από τις διάφορες σημειώσεις, «έξτρα μπελάς», σκέφτηκα πάλι. Και τότε θυμήθηκα το cloud.

Οργάνωση γραφείου με ποιον τρόπο;

Και εγένετο φως
Και εγένετο φως

Επιτέλους μια ανάσα

Εκείνη την ημέρα μπορεί να έφαγα μια ολόκληρη μέρα στην οργάνωση του όλου εγχειρήματος αλλά με γλύτωσε από τον μεγάλο πονοκέφαλο της οργάνωσης σε χαρτί. Έβαλα το ίδιο πρόγραμμα που είχα στον υπολογιστή και στο κινητό. Δημιούργησα του φακέλους και έγραψα εκεί όλα όσα είχα γραμμένα από χαρτάκια μέχρι τα τετράδια, και αν και με δυσκόλεψε αρκετά εν τέλει τα κατάφερα.

Επιτέλους κατάφερα την Οργάνωση γραφείου όπως την ήθελα

Αποτέλεσμα

Έτσι λοιπόν κάθε φορά που έγραφα κάτι στο κινητό το αποθήκευα στο cloud και μόλις επέστρεφα σπίτι και έβρισκα τον χρόνο αυτό ήταν ήδη γραμμένο στον υπολογιστή. Οπότε σε δεύτερη φάση το επεξεργαζόμουν αναλόγως. Στην σημερινή εποχή οι απαιτήσεις και η ταχύτητα που χρειάζεται για να εργαστούμε μας πιέζουν. Οπότε για να γλυτώσουμε χρόνο αλλά και για δική μας ευκολία θα πρέπει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο, ευτυχώς, σε διάφορε τεχνολογίες για να ανταπεξέλθουμε, μία από αυτή είναι και το cloud.

Μερικές ακόμη πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν για την Οργάνωση γραφείου

Η υπηρεσία cloud από την κάθε εταιρία προσφέρετε ως ένα σημείο δωρεάν και μπορεί κάποιος αν θέλει να πληρώσει μια συνδρομή και να μεγαλώσει τον χώρο αποθήκευσης. Οπότε όποιοι ενδιαφέρονται μπορούν να ρίξουν μια ματιά, αξίζει. Μια τελευταία πληροφορία είναι πως μπορείς είτε να κατεβάσεις την ανάλογη εφαρμογή και να την έχεις στον υπολογιστή ή να το διαχειρίζεσαι από τον εκάστοτε browser. Παρακάτω θα βρείτε link από διάφορες εταιρίες cloud. Καλή οργάνωση λοιπόν.

Υπηρεσίες Cloud

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ

By writergregt

Ονομάζομαι Γρηγόρης Τριγλίδης. Εδώ και χρόνια παίζω games, ασχολούμαι με το ανοιχτό λογισμικό Linux και έχω αρκετή πείρα για να βοηθήσω νέους παίχτες και χρήστες υπολογιστών, να δούμε εναλλακτικές τεχνικές λύσεις αλλά και για να ανταλλάξουμε απόψεις. Περιμένω τα σχόλιά σας.

Αφήστε μια απάντηση