Οι καλύτερες gaming GPUs για όλες τις αναλύσεις.

Κακά τα ψέματα, οι τιμές στις κάρτες γραφικών πλέον έχουν πάρει τη κατιούσα και η αγορά σιγά σιγά, φαίνεται πως ανοίγει προς όλες τις κατευθύνσεις. Είναι μεγάλη ευκαιρία, όχι η ιδανικότερη, να αποκτήσει κανείς σήμερα μια εξαιρετική υλοποίηση. Σαφώς όμως, πρέπει να επιλέξουμε μια κάρτα γραφικών σύμφωνα με τις ανάγκες μας και όσο πιο VFM γίνεται. Είστε gamer απαιτητικός και θέλετε να απολαμβάνεται τους τίτλους σας σε 4K ή σε 1440p αναλύσεις ή πιο casual και μια κάρτα που κάνει overkill τους τίτλους στα 1080p, σας αρκεί; Θα δούμε τις πιο VFM κάρτες γραφικών για gaming σε κάθε ανάλυση.

1. 1080p. Ποια κάρτα γραφικών είναι πιο VFM για αυτή την ανάλυση;

Η πιο διαδεδομένη ανάλυση γενικά στο gaming δεν θα μπορούσε να μην έχει πάρα πολλές επιλογές. Έτσι, είτε στοχεύσουμε την Nvidia είτε την Radeon θα βρούμε εξαιρετικές GPUs. Τιμολογιακά όμως, η Radeon, έχει καλύτερες επιλογές σε αυτή τη κατηγορία. Θα συναντήσουμε λοιπόν και θα συγκρίνουμε, τις κορυφαίες επιλογές στα 1080p, που δεν είναι άλλες από την AMD Radeon 6600XT, Nvidia RTX 3060 & RTX 3060 Ti. Στο παιχνίδι θα μπορούσε από πλευράς AMD Radeon, να μπει και η RX 6700XT.

Ως πιο VFM επιλογή στη κατηγορία των 1080p, θα έβαζα την RX 6600XT καθώς πραγματεύεται τη νέα τεχνολογία PCI_express 4.0 και ως απόδοση βρίσκεται ανάμεσα στην RTX 2070 & 2070 Super. Τιμολογιακά, βρίσκεται θεωρώ σε προσιτή τιμή, ενώ σε απόδοση ξεπερνάει την RTX 3060, η οποία βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα τιμής. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την RX 6600XT και πως αποδίδει σε διάφορα παιχνίδια, από ένα πρόσφατο άρθρο, “Πως αποδίδει η AMD Radeon Rx 6600XT στα 1080p;

AMD Radeon Nitro+ RX 6600XT.
Ο Βασιλιάς στα 1080p, είναι η AMD RX 6600XT.
  • Μπορείτε να αποκτήσετε την RX 6600XT από το Amazon.de.

Στα θετικά της RX 6600XT είναι ότι δεν απαιτείται μεγάλη κατανάλωση και είναι προσιτή οικονομικά σε σχέση με άλλες επιλογές που καλύπτουν τις ίδιες απαιτήσεις.

2. Ποια είναι η καλύτερη GPU για 2K αναλύσεις;

Το συγκεκριμένο ερώτημα τέθηκε πριν λίγο διάστημα και γράψαμε ένα ολόκληρο άρθρο γι’αυτό. Βέβαια η τότε κατάσταση της αγοράς είχε κάποιες διαφοροποιήσεις καθώς τιμολογιακά οι κάρτες γραφικών βρισκόταν σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα. Η αγορά τα τελευταία χρόνια βίωσε μια κρίση, τόσο λόγω Covid-19 αλλά και για λόγους mining κρυπτονομισμάτων. Σήμερα δείχνει μια ανάκαμψη, οπότε μπορούμε να στοχεύσουμε πλέον σε καλύτερες υλοποιήσεις καρτών γραφικών. Πάντα μπορείτε βέβαια, να συμβουλευτείτε το άρθρο, “Η καλύτερη κάρτα γραφικών για 2k gaming το 2022.

Σε αυτή τη κατηγορία, αν και μπορούν να σταθούν τόσο η RTX 3060 Ti όσο και η RX 6700XT, δεν θα επιλέξω κάποια από αυτές τις δύο. Στοχεύω περισσότερο, σε κάτι ποιοτικότερο που θα δώσει περισσότερα FPS στα παιχνίδια μας στα 1440p και θα είναι future proof επιλογή. Για αυτή τη κατηγορία λοιπόν θεωρώ Βασιλιά, την Nvidia RTX 3070 Ti. Είναι για εμενά, μακράν η καλύτερη από όλες τις απόψεις επιλογή & VFM, που μπορεί να κάνετε στα 2K ανάλυση.

Gigabyte Aorus 3070 Ti.
Για 2K αναλύσεις, η RTX 3070 Ti, δεν έχει αντίπαλο.
  • Μπορείτε να αποκτήσετε μια υλοποίηση της Nvidia RTX 3070 Ti, από το Amazon.de.

Στα θετικά της RTX 3070 Ti, είναι ότι μπορεί να αποδόσει άριστα στα 1440p, να “τρέξει” οποιοδήποτε τίτλο, ενώ προσφέρει και future proof επιλογή.

3. 4K ανάλυση παιχνιδιών. Τι κάρτα γραφικών να επιλέξετε;

Αρχίζει πλέον και συρρικνώνεται η αγορά σε αυτές τις αναλύσεις, καθώς, λίγες κάρτες γραφικών θα αντέξουν το βάρος της 4K ανάλυσης. Αν έπρεπε να απαντήσω στη παραπάνω ερώτηση πριν από λίγους μήνες, δεν θα μπορούσα καν να σκεφτώ αυτό που θα απαντήσω σήμερα. Αυτό δεν είναι άλλο φυσικά, από την Nvidia RTX 3090. H Συγκεκριμένη κάρτα γραφικών, έφτασε σε τιμή κοντά στα 3,000 ευρώ, τα ξεπέρασε κιόλας αν θυμάμαι καλά. Τώρα όμως είναι πιο προσιτή από ποτέ και δεν θα μπορούσα να μην τη προτείνω για κάποιον που θέλει να απολαύσει τα αγαπημένα του παιχνίδια στην ανάλυση των 4K.

Στη κατηγορία αυτή θα μπορούσε να μπει εύκολα η RX 6950XT, η οποία είναι εξαιρετική και ίσως υπήρξε και η καλύτερη κάρτα γραφικών για gaming. Άλλωστε πρόσφατα την επιλέξαμε ως τη καλύτερη στη κατηγορία, σε ένα πρόσφατο άρθρο, “Ποια είναι η καλύτερη κάρτα γραφικών; AMD RX 6950 XT.“. Το θετικό με τη κάρτα γραφικών της AMD Radeon, είναι ότι βρίσκεται τιμολογιακά σε αρκετά χαμηλότερη τιμή και πιο προσιτή. Έτσι θα την επιλέξουμε, ως νικητή στη 4K ανάλυση.

AMD Radeon RX 6950XT Nitro+.
Νικητής στα 4K, λόγω… τιμής.
  • Μπορείτε να αποκτήσετε μια AMD Radeon RX 6950XT, από το Amazon.de.

4. Ποια κάρτα γραφικών να επιλέξω για 8K ανάλυση;

Στη πραγματικότητα, δεν ξέρω κάποιον που να έχει τέτοιο μόνιτορ και να ασχολείτε με 8K αναλύσεις σε παιχνίδια… ακόμα. Σίγουρα στο μέλλον, θα δούμε όλο και περισσότερο να μπαίνει στον απλό gamer η συγκεκριμένη ανάλυση, αλλά όχι ότι θα γίνει και κάτι συνηθισμένο. Αυτή τη στιγμή, η κάρτα γραφικών που θα μπορούσε να υποστηρίξει αυτό το επίπεδο ανάλυσης οθόνης, δεν είναι άλλη από την Nvidia RTX 4090. Είναι μια κάρτα γραφικών, κοστοβόρα για να την αποκτήσει κάποιος αλλά και ενεργειακά καθώς απαιτεί τεράστια τροφοδοσία επίσης. Αν όμως η απαίτηση στα παιχνίδια σας είναι για 8K, τότε την θεωρώ μονόδρομο.

Μια νέα GPU της AMD, Radeon RX 7950XTX, θα μπορούσε να ρίξει από τον θρόνο την RTX 4090, με τα προβλήματα που φαίνεται να έχει με τη τροφοδοσία και λόγω αυξημένης τιμής. Αλλά η καλύτερη επιλογή στα 8K, είναι και παραμένει η 4090, καθώς σε απόδοση δεν μπορεί προς το παρόν κάποια άλλη κάρτα γραφικών να τη φτάσει. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις νέες κάρτες γραφικών της AMD και πως θα επηρρεάσουν την αγορά, ““Γροθιά στο στομάχι” δέχεται η Nvidia από τις νέες κάρτες γραφικών AMD Radeon RX 7000.“.

Ο θρόνος στα 8K, έχει μια μόνο θέση.
  • Μπορείτε να αποκτήσετε μια RTX 4090, από το Amazon.de.

Επίλογος και συμπεράσματα.

Για κάθε ανάλυση που θέλουμε να παίξουμε τα αγαπημένα μας videogames, υπάρχει και μια κάρτα γραφικών, που μπορεί να μας προσφέρει τα μέγιστα. Έτσι, θα βρούμε εξαιρετικές υλοποιήσεις, τόσο από την AMD όσο και από την Nvidia και φυσικά, μπορούμε να επιλέξουμε μια άλλη κάρτα γραφικών αν τη βρούμε σε ικανοποιητική τιμή. Με τα δεδομένα της τρέχουσας αγοράς, θεωρώ πως οι παραπάνω κάρτες γραφικών, είναι ότι καλύτερο μπορεί να αποκτήσει κανείς. Δεν αποκλείονται φυσικά και άλλες κάρτες γραφικών, όπως RX 6700XT ή RTX 3060 Ti κτλ.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “Οι καλύτερες gaming GPUs για όλες τις αναλύσεις.” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδη builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση