Android Apps

Τα tablet και τα τηλέφωνα Android είναι τεχνολογικά θαύματα που έχουν αναδιαμορφώσει το κοινωνικό μας τοπίο. Διασκεδάζουν, σας επιτρέπουν να εργάζεστε από οποιαδήποτε τοποθεσία και σας κρατούν συνδεδεμένους με φίλους, οικογένεια και συναδέλφους. Με την κατάλληλη εφαρμογή, μπορείτε να μετατρέψετε το ταπεινό κινητό ή το tablet σας σε κινητό κινηματογράφο, σταθμό εργασίας, καμβά τέχνης, διαχειριστή συνταγών και πολλά άλλα. Δυστυχώς, η εύρεση των καλύτερων εφαρμογών Android για εγκατάσταση μπορεί να αποτελέσει πρόκληση.

Υπάρχει μια τιτάνια ποσότητα εφαρμογών που μπορείτε να κατεβάσετε από το Google Play Store, αλλά ποιες από αυτές αξίζουν πραγματικά; Συγκεντρώσαμε αυτή τη λίστα για να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε αξιόλογες εφαρμογές.

1. Brave Privacy Browser.

Το Brave Privacy Browser προσφέρει πολλές λειτουργίες που αποσκοπούν στην προστασία της ασφάλειας και της ιδιωτικής σας ζωής στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, περιλαμβάνει ενσωματωμένους αποκλεισμούς για διαφημίσεις, αναδυόμενα παράθυρα, σενάρια και cookies τρίτων. Υλοποιεί ακόμη και την επέκταση HTTPS Everywhere, ώστε να μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι συνδέσεις σας σε ιστότοπους είναι ασφαλείς. Ο ελαφρύς, μινιμαλιστικός σχεδιασμός του φαίνεται επίσης υπέροχος. Πρόκειται τους φυλλομετρητές που το 2023, υπολογίζεται ότι θα έχει εγκατασταθεί σε εκατομμύρια συσκευές κάνοντας τον, τη καλύτερη ανερχόμενη εφαρμογή για Android.

Διαβάστε επίσης: MacBook Pro και Mac mini 2023 Δείτε το βίντεο ανακοίνωσης!

2. DuckDuckGo.

Ακόμα ένας φυλλομετρητής, έρχεται στις κορυφαίες εφαρμογές για Android το 2023. Το DuckDuckGo, που βασίζεται στον κώδικα Chromium της Google, είναι ένα μινιμαλιστικό πρόγραμμα περιήγησης που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες ιδιωτικές. Το DuckDuckGo έχει ως προεπιλογή την υψηλότερη δυνατή κρυπτογράφηση για κάθε ιστότοπο που επισκέπτεστε και σας επιτρέπει να διαγράψετε το ιστορικό περιήγησής σας με ένα πάτημα ενός κουμπιού. Αν έχετε κουραστεί από τους ανιχνευτές που σας κυνηγούν για διαφημιστικούς σκοπούς και θέλετε να περιηγείστε στο διαδίκτυο με λίγη ελευθερία, κατεβάστε το DuckDuckGo.

3. Duolingo.

Εδώ μεταπηδούμε σε κάτι διαφορετικό και από φυλλομετρητές, πηγαίνουμε σε μια εφαρμογή για εκμάθηση ξένων γλωσσών. Αν θέλετε να μάθετε μια άλλη γλώσσα, το Duolingo κάνει την εκμάθηση γλωσσών παιχνιδιάρικη με μαθήματα σε μικρές δόσεις και φιλικό περιβάλλον εργασίας. Ξεκινώντας με απλό λεξιλόγιο και χτίζοντας από εκεί, το Duolingo είναι ο οδηγός σας για να μάθετε μια νέα γλώσσα ή να ανανεώσετε μια γλώσσα που ήδη γνωρίζετε. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε την εφαρμογή, τόσο περισσότερα ξεκλειδώνετε και -με την εξάσκηση- τόσο περισσότερα μαθαίνετε. Αυτή η δωρεάν εφαρμογή υποστηρίζει επί του παρόντος τα δανικά, τα ολλανδικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιρλανδικά, τα ιταλικά, τα πορτογαλικά, τα ισπανικά και τα σουηδικά.

4. Your Phone Companion.

Η εφαρμογή Your Phone Companion της Microsoft σάς επιτρέπει να συνδέσετε το τηλέφωνο Android και να στέλνετε μηνύματα από τον υπολογιστή σας με Windows 10. Ως μπόνους, μπορείτε επίσης να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε φωτογραφίες από την κάμερά σας, καθώς και να διαχειρίζεστε τις ειδοποιήσεις της συσκευής σας. Η ρύθμιση της εφαρμογής είναι εύκολη και είναι σίγουρα πιο άνετο να πληκτρολογείτε μεγαλύτερες απαντήσεις σε ένα φυσικό πληκτρολόγιο παρά να δημιουργείτε ένα μήνυμα στο τηλέφωνό σας.

5. Anchor.

Αν θέλετε να ηχογραφήσετε το δικό σας podcast, το Anchor είναι πιθανότατα ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να το κάνετε. Αυτή η εφαρμογή σας επιτρέπει να ηχογραφείτε μόνοι σας ή με φίλους και να δημιουργείτε ολόκληρα επεισόδια podcast εξ ολοκλήρου από το τηλέφωνό σας. Το Anchor εφαρμόζει ακόμη και κάποια βασικά εργαλεία επεξεργασίας ήχου για την τελειοποίηση κάθε κλιπ στην εφαρμογή. Πρόσφατα, η υπηρεσία ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα νομισματοποίησης για τους δημιουργούς στην πλατφόρμα.

Διαβάστε επίσης: Samsung Galaxy Z Fold 5. Τιμή, χαρακτηριστικά, ημερομηνία κυκλοφορίας και όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι σήμερα.

6. Spotify.

Είναι λίγο δύσκολο να μην γνωρίζετε τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Με το τεράστιο μουσικό του απόθεμα, το Spotify έχει γίνει βασικός πυλώνας για δωρεάν, νόμιμη ροή μουσικής. Μπορείτε να ανακατέψετε έξυπνα επιλεγμένα τραγούδια, να βρείτε τα αγαπημένα σας άλμπουμ ή να εξερευνήσετε μία από τις εξαιρετικές λίστες αναπαραγωγής της υπηρεσίας. Οι στενοί δεσμοί με τους καλλιτέχνες σημαίνουν ότι τα νέα κομμάτια είναι μερικές φορές διαθέσιμα την ίδια μέρα που βγαίνουν στα ράφια των δισκοπωλείων. Το Spotify προσφέρει επίσης μια περιορισμένη δωρεάν έκδοση.

7. Adobe Lightroom.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μια εφαρμογή για επεξεργασία φωτογραφιών. Το Adobe Lightroom είναι μια ισχυρή εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών για κινητά που διατηρεί πολλά από τα χαρακτηριστικά των αντίστοιχων εφαρμογών για υπολογιστές, έχουμε το Lightroom, το οποίο απέσπασε βαθμολογία τρεισήμισι αστέρων, και του Lightroom Classic, το οποίο κέρδισε πέντε αστέρια στην επιλογή Editors’ Choice. Μερικά από τα εργαλεία που ξεχωρίζουν περιλαμβάνουν προφίλ αρχείων φωτογραφικών μηχανών σε ακατέργαστη μορφή, μείωση θορύβου, διορθώσεις φακών βάσει προφίλ και προηγμένα ρυθμιστικά χρώματος και φωτισμού. Το Lightroom συγχρονίζει επίσης αξιοσημείωτα όλες αυτές τις επεξεργασίες μεταξύ των εφαρμογών για κινητά και για υπολογιστές.

8. Evernote.

Προσωπικά την εφαρμογή αυτή για Android την χρησιμοποιώ το τελευταίο διάστημα και μπορώ να πω ότι είναι μια αρκετά χρήσιμη εφαρμογή για το κινητό σας τηλέφωνο. Μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Evernote, αυτή η εφαρμογή σημειώσεων γίνεται ένα ισχυρό εργαλείο για την οργάνωση σχεδόν των πάντων. Οι σημειώσεις μπορούν να είναι οτιδήποτε – κείμενο, εικόνες, ήχος ή ένα μείγμα – και οργανώνονται σε σημειωματάρια. Ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι η οπτική αναγνώριση χαρακτήρων, η οποία καθιστά το κείμενο στις εικόνες αναζητήσιμο. Η αποθήκευση στο σύννεφο το καθιστά το τέλειο εργαλείο για την οργάνωση των μικρών κομματιών ενός έργου σε ένα τελικό σχέδιο.

9. Mint.

Το Mint είναι μια φανταστική διαδικτυακή υπηρεσία για να παρακολουθείτε τα οικονομικά σας, και πραγματικά λάμπει στο Android. Μόλις εισαγάγετε όλες τις πληροφορίες σας, μπορείτε εύκολα να ελέγχετε τα οικονομικά σας εν κινήσει. Το Mint σας κρατά σε καλό δρόμο για τους στόχους σας και μια νέα λειτουργία πληρωμής λογαριασμών διασφαλίζει ότι δεν θα χάσετε ποτέ πληρωμή. Φροντίστε να δοκιμάσετε και τα εξαιρετικά widgets της εφαρμογής.

Διαβάστε επίσης: Hogwarts Legacy. Χειρισμός, σενάριο, ημερομηνία κυκλοφορίας και πλήρης παρουσίαση, για τον κορυφαίο τίτλο του 2023.

10. ESPN.

Το πιο εντυπωσιακό στην εφαρμογή ESPN Android είναι ο μεγάλος αριθμός των αθλημάτων που καλύπτει. Τα πάντα, από το αμερικανικό ποδόσφαιρο μέχρι το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο και το Indy 500, είναι διαθέσιμα. Για τους αγώνες που δεν πρέπει να χάσετε, μπορείτε να ορίσετε ειδοποιήσεις και να παρακολουθείτε συγκεκριμένους αγώνες καθώς εξελίσσονται. Σας συνδέει επίσης με βίντεο και τίτλους ειδήσεων, με την ευγενική χορηγία του δημοφιλούς αθλητικού καλωδιακού δικτύου. Ελέγξτε επίσης την υπηρεσία streaming του ESPN, ESPN+.

Επίλογος.

Υπάρχουν άπειρες εφαρμογές στο Google Play Store, που μπορούν να ικανοποιήσουν τη πιο τρελή απαίτηση. Ωστόσο ξεχωρίσαμε τις παραπάνω 10 που καλύπτουν αρκετές ανάγκες της καθημερινότητας και μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες. Από τις καλύτερες και χρησιμότερες εφαρμογές για Android το 2023, θα πω ότι είναι το Evernote, καθώς έχει εξαιρετικές οργανωτικές λειτουργίες που θα σας βοηθήσουν σχεδόν στα πάντα.

Ακολούθησε το PCsolution316 στο Google News αν σου άρεσε το παραπάνω άρθρο “Οι καλύτερες εφαρμογές για Android το 2023.” Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο Newsletter.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση