Είναι καλή επιλογή η AMD Rx 6500XT;

Η νέα κάρτα γραφικών AMD, είναι πλέον εδώ. Πρόκειται για μια αρκετά φτηνή κάρτα γραφικών που πρόκειται απλά να καλύψει βασικές ανάγκες gaming. Η αγορά χρειάζεται μια ανάσα και αυτό ακριβώς σκέφτηκε να δώσει η AMD. Όμως αξίζει να αναβαθμίσω τη κάρτα γραφικών σε RX 6500XT; Θα αναλύσουμε τους λόγους που αξίζει ή όχι η αναβάθμιση σε RX 6500XT.

Στο μικροσκόπιο του PcSolution316 η φτηνή κάρτα γραφικών της AMD.

Μια νέα υλοποίηση ήρθε να ταράξει τα νερά πρόσφατα στην αγορά των καρτών γραφικών. Ενώ η κρίση στις προμήθειες των GPUs καλά κρατεί, η AMD, έξυπνα, εισήγαγε μια νέα πρόταση για “ελαφρύ” gaming και γενική χρήση. Το “έξυπνα” το ανέφερα διότι, ήδη στα 1080p gaming έχει ισχυρές υλοποιήσεις με τις RX 6600 και RX 6600XT, για τη τελευταία φυσικά μπορείς να ενημερωθείς περαιτέρω σε πρόσφατο άρθρο “AMD Radeon Rx 6600XT στα 1080p“. Η φτηνή λοιπόν λύση της AMD, είναι μια φαινομενικά καλή επιλογή, τουλάχιστον για όσο διαρκεί αυτή η έλλειψη. Στο παρόν άρθρο θα αναλύσουμε την φτηνή αυτή κάρτα, θα διαπιστώσουμε αν υπάρχει σχέση απόδοσης τιμής και αν τελικά αξίζει να αποκτήσεις.

AMD Radeon RX 6500 XT, η νέα κάρτα γραφικών AMD.

Η κάρτα αυτή λοιπόν έρχεται με βασική συχνότητα τα 2610 MHz και με boost μέχρι 2815 MHz. Στα θετικά είναι η ύπαρξη πρωτοκόλου Pci_Express 4.0, αλλά δυστυχώς χρησιμοποιεί μόνο 4 lanes σε σχέση με τις περισσότερες άλλες υλοποιήσεις που χρησιμοποιούν 16. Ένα ακόμα θετικό στοιχείο, ο τύπος μνήμης που είναι GDDR6, ενώ ο κυριότερος περιορισμός της είναι τα 4GB μέγεθος μνήμης. Βέβαια η τιμής της, αυτό ουσιαστικά που σε βάζει σε πειρασμό να την αποκτήσεις, είναι η χαμηλότερη στην αγορά όσον αφορά καινούργια κάρτα γραφικών. Πρέπει όμως να ανακαλύψουμε μέχρι που φτάνουν οι δυνατότητες της και αν σε καλύπτουν έστω και προσωρινά. Η AMD με την αναβάθμιση του AMD Software σου δίνει πλέον τον πλήρη έλεγχο για την απόδοση των παιχνιδιών σου, streaming, capture screen και πολλά άλλα. Επίσης με την ανάπτυξη του AMD FidelityFX™ Super Resolution δίνει τη δυνατότητα σε τίτλους που το υποστηρίζουν να αποδίδουν πολύ καλύτερα στα γραφικά και στην εμπειρία που σου προσφέρουν.

Η συμβατότητα με το fidelityfx προσωπικά με κάνει να πιστεύω ότι αξίζει η αναβάθμιση σε RX 6500XT.
Με το AMD FidelityFX™ Super Resolution απολαμβάνεις καλύτερη εμπειρία gaming.

Όλες οι καινούργιες κάρτες γραφικών της AMD, υποστηρίζουν τη παραπάνω λειτουργία και είναι από τα θετικά της AMD Radeon RX 6500 XT καθώς, ολοένα και περισσότεροι τίτλοι γίνονται συμβατή με το AMD FidelityFX™ Super Resolution.

Αξίζει Η αναβάθμιση σε RX 6500XT; Ας δούμε την απόδοση.

Καλά όλα τα παραπάνω αλλά τι παιχνίδια μπορώ να παίξω και πόσο καλά; Ουσιαστικά αυτό που ενδιαφέρει τον καθένα, είναι η απόδοση που έχει αυτή η καινούργια κάρτα γραφικών. Στα Ultra settings και μιλώντας πάντα για 1080p ανάλυση, είδαμε στο απαιτητικό Doom Eternal στα 60 Fps στο Assassin`s Creed Valhalla στα 45 Fps ενώ ενώ στο Cyberpunk 2077 στα 40 Fps, όλα κατά μέσο όρο. Φυσικά αυτοί είναι εξαιρετικά απαιτητικοί τίτλοι σε γραφικά ενώ αποδίδουν πολύ καλύτερα με μια υποχώρηση στα settings. Ουσιαστικά στα παιχνίδια που υποστηρίζουν το AMD FidelityFX™ Super Resolution όπως παράδειγμα το Cyberpunk 2077, αποδίδει καλύτερα η RX 6500 XT από ότι η Nvidia Gtx 1650 super.

Το νέο software της AMD, επίσης πολύ εύχρηστο πλέον. Αν αναρωτίεσαι και εσύ αν πρέπει να αναβαθμίσω τη κάρτα γραφικών σε RX 6500XT είναι ένας ακόμα λόγος.
Ενδεικτικά η απόδοση της AMD Radeon RX 6500 XT σε κάποιους αγαπημένους τίτλους.

Σίγουρα αν παντρέψεις τη φτηνή κάρτα γραφικών της AMD με έναν τάχιστο και εξαιρετικό επεξεργαστή, θα δεις και πολύ καλύτερα αποτελέσματα στο gaming, ενώ θα αποδειχτεί και future proof επιλογή. Μπορείς να διαβάσεις ένα πρόσφατο άρθρο “Πτώση τιμών στους AMD επεξεργαστές.“, καθώς είναι η κατάλληλη στιγμή για να το πράξεις και να αποκτήσεις έναν AMD processor.

Που μπορώ να αγοράσω τη φτηνή κάρτα γραφικών της AMD;

Τη φτηνή και καινούργια κάρτα γραφικών της AMD, μπορείς να την αποκτήσεις από το Amazon φυσικά, στη καλύτερη τιμή που μπορείς να βρεις από οπουδήποτε, χωρίς τελωνείο επειδή πρόκειται για το Amazon Γερμανίας και με ελάχιστα έξοδα αποστολής. Εγώ θα σου προτείνω κάποιες υλοποιήσεις εξαιρετικές για τη συγκεκριμένη κάρτα, συνάμα φτηνές και εσύ επιλέγεις το καλύτερο για σένα.

Η νέα κάρτα AMD, RX 6500XT είναι για όσους θέλουν αναβάθμιση σε μια φτηνή κάρτα γραφικών.
XFX Speedster QICK210 Radeon RX 6500XT, πολύ αποδοτική και φτηνή υλοποίηση.
Αξίζει να αναβαθμίσω τη κάρτα γραφικών σε RX 6500XT, αν αναλογιστώ και τη τιμή την οποία την βρήκα.
Εξαιρετική η υλοποίηση της Gigabyte.
Η νέα κάρτα γραφικών AMD κυκλοφορεί σε αρκετές υλοποιήσεις και πρόκειται για τη πιο φτηνή κάρτα γραφικών στην αγορά.
MSI Radeon RX 6500 XT MECH 2X 4G OC και απόδοση και φτηνή τιμή!

Επίλογος και συμπεράσματα. Αξίζει να αναβαθμίσω τη κάρτα γραφικών σε RX 6500XT;

Η συγκεκριμένη κάρτα αν κυκλοφορούσε πρό κρίσεως της αγοράς θα κόστιζε γύρω στα 150-170 ευρώ. Σήμερα τη βρίσκεις λίγο παραπάνω (κοντά στα 200 ευρώ συνήθως πραγματεύεται η τιμή της). Θεωρώ πως είναι εξαιρετική επιλογή ως εναλλακτική πρόταση για να συνεχίζεις να παίζεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια σου σε ένα μόνιτορ των 60fps και 1920×1024 ανάλυσης. Δεν προσφέρεται για κάτι παραπάνω, αλλά είναι τίμια επιλογή, σου δίνει κάποιες από τις καινούργιες τεχνολογίες και πρωτόκολλα, αν και τα τσιγκουνεύεται λιγάκι, overall όμως αξίζει. Φτηνή κάρτα γραφικών, από τις φτηνότερες της αγοράς, καινούργια, μόλις κυκλοφόρησε ουσιαστικά το 2022, γιατί λοιπόν να μην την αποκτήσεις;

Σκεφτόμουν και εγώ να αναβαθμίσω σε RX 6500XT και το νέο πρόγραμμα διαχείρισης της AMD, με έκανε να το αποφασίσω.
Πλέον πολύ χρήσιμο το AMD software.

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ!

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση