PC setups! Ένα ακόμα project | Pure gaming

Στις ιδέες για PC build, δεν θα μπορούσε να λείπει η κατασκευή με το Lian Li O11 Dynamic Case. Έτσι η επιλογή έγινε με αυτό τον γνώμονα, το αποτέλεσμα δε, εκπληκτικό. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει, μια εξαιρετική κάρτα γραφικών που θα μπορούσε να παίξει απροβλημάτιστα στα 2k. Έτσι μονόδρομος υπήρξε η Nvidia RTX 3070 ti και ευτυχώς την αποκτήσαμε σε αρκετά χαμηλή τιμή για τα σημερινά δεδομένα. Η επιλογή κομματιών υπολογιστή καμιά φορά μπορεί να γίνει πονοκέφαλος για να τα συνδιάσεις. Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να διαβάσεις ακόμα ένα πρόσφατο άρθρο του ενός άλλου project.

Επιλογή κομματιών υπολογιστή. Τι κουτί θα πάρεις για το gaming setup σου;

Φυσικά δεν μπορώ να προτείνω άλλο, άλλωστε το ίδιο έκανα και εγώ, από την επιλογή του Lian Li O11 Dynamic. Δεν έχει τυχαία γίνει παγκοσμίως αποδεκτό, από την gaming κοινότητα, ως το καλύτερο κουτί για gaming αυτή τη στιγμή. Θα το συναντήσεις άλλωστε σε πάρα πολλά setups, πραγματικά είναι ένα υπέροχο κουτί με αρκετά πλεονεκτήματα. Αρκετός χώρος για cable management, όμορφο οπτικά και με πολύ καλή ροή αέρα, είναι κάποια από τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει. Έτσι και εδώ κάναμε την ίδια κίνηση και αποκτήσαμε αυτό το κουτί, φυσικά από το Amazon.

Στις ιδέες για PC build δεν θα μπορούσε να λείπει το Lian Li O11 Dynamic Case.
Η επιλογή του Lian Li O11D, σχεδόν είναι μονόδρομος για τους PC gamers της εποχής.

Τι μητρική επιλέξαμε για το Lian Li O11 Dynamic Case.

Η επιλογή μητρικής, ήταν από τη δυσκολότερη επιλογή καθώς, από τη μια θέλαμε να ταιριάζει, από την άλλη θέλαμε και απόδοση. Έτσι ενώ ήμουν μεταξύ δύο μητρικών για το άσπρο setup, σχετικό άρθρο Ποιά μητρική να πάρω για white build;, τελικά αποφάσισα να επιλέξω μια που θα είχε καλύτερη απόδοση για τον AMD Ryzen 5 5600X, που επίλεξα τελικά ως επεξεργαστή. Κατέληξα στην ASUS TUF gaming X570-PLUS Wi-Fi, η οποία αποδίδει εξαιρετικά, έχει τα VRMs που ήθελα και γενικά τις εξόδους και την υποδοχή για Nvme δίσκο gen 4.0. Αν σε ενδιαφέρει η συγκεκριμένη μητρική και θέλεις να μάθεις περισσότερα, υπάρχει πλήρες review Αξίζει η TUF GAMING X570-PLUS (Wi-Fi);.

Η διαχέιριση καλωδίων και η εργασία με το Lian Li O11D, είναι εύκολη υπόθεση.

Ιδέες για PC build. Τροφοδοτικό για το pure gaming setup.

Η ιδέα, ήταν ένα άσπρο-μαύρο build, οπότε και το τροφοδοτικό θέλαμε να ταιριάζει οπτικά. Βέβαια καλύπτεται και δεν φαίνεται λόγω του shroud, αλλά ίσως κάποια στιγμή θέλαμε να μεταφέρουμε το σύστημα σε άλλο κουτί. Πήραμε το ίδιο τροφοδοτικό που επιλέξαμε και στο project 1, αλλά λίγο δυνατότερο, καθώς έπρεπε να τροφοδοτήσουμε την Nvidia RTX 3070 TI. Επίσης, έχουμε γράψει αρκετές φορές για αυτό το τροφοδοτικό και τη ποιότητα του, καθώς και τα καλώδια του είναι εξαιρετικά αλλά και η απόδοση του. Πρόκειται για το MSI MPG A850GF, με plus gold πιστοποίηση, Ιαπωνικούς πυκνωτές, 10 χρόνια εγγύηση και full modular!

Στην επιλογή κομματιών για υπολογιστή δεν μπορεί να λείψει η TUF GAMING X570-Plus Wifi
Η TUF Gaming X570-PLUS (Wi-Fi) είναι μια εξαιρετική μητρική για κάθε σύστημα με AM4 επεξεργαστή.

Επιλογή κομματιών υπολογιστή. Μνήμες για AMD Ryzen 5 5600X.

Ειδικά για αυτό το topic, έχουμε ασχοληθεί αποκλειστικά στο PcSolution316, γράφοντας ένα μεγάλο και εμπεριστατωμένο άρθρο “Η καλύτερη μνήμη για AMD Ryzen 5 5600x.“. Έτσι δεν θα μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες για την τελική μας επιλογή μνημών για το σύστημα. Χωρίς δεύτερη σκέψη επίλεξα τις G.Skill TridentZ, στα 16 GB, στα 3600Mhz, γνωρίζοντας φυσικά ότι για gaming είμαι φουλ καλυμένος! Άλλωστε ταίριαζαν και στη σκέψη για άσπρο-μαύρο build, οπότε και έδεσαν απόλυτα.

Στις ιδέες για PC build, δεν θα μπορούσα να μην προτείνω το MSI MPG A850GF καθώς αποδίδει τέλεια και είναι πανέμορφο.
Με το MSI MPG A850GF, έχεις το κεφάλι σου ήσυχο όσον αφορά την απόδοση και τη σταθερότητα του συστήματος σου.

Ψύξη συστήματος, τι ταιριάζει στο Lian Li O11 Dynamic Case;

Ενώ στην αρχή επιλέξαμε να μεταφέρουμε τους παλιούς μας ανεμιστήρες Cooler Master Halo MF120 από προηγούμενο σύστημα, τελικά υποκύψαμε. Έτσι δεν μπορούσαμε να μην τοποθετήσουμε τους Lian Li Uni Fan SL120, καθώς και αποδοτικά, αλλά κυρίως οπτικά αναβάθμισε το σύστημα μας σε άλλα επίπεδα.

Λίγο πριν την εγκατάσταση των νέων ανεμιστήρων Lian Li Uni Fan SL120.

Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος ο οποίος προσαρμόζονται μεταξύ τους, για εμενά είναι εξαιρετικός, αλλά και το πρόγραμμα διαχείρισης το οποίο είναι εξαιρετικό.

Για υδρόψυξη, ειδικά για αυτές γράφουμε συνέχεια, προτίμησα ίδιου brand, καθώς θα είχα ένα αποτέλεσμα άρτιο και όμορφο. Δε συζητάω καν το θέμα απόδοσης καθώς η Lian Li Galahad, θεωρείται και είναι από τις καλύτερες υδροψύξεις στην αγορά.

Στο Lian Li O11 Dynamic Case είναι επιβεβλημένη η χρήση των Lian Li Uni Fan SL120.
Πανέμορφα και αποδοτικά τα Lian Li Uni Fan SL120.

Για όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τη ψύξη του επεξεργαστή, προτείνω να διαβάσετε το άρθρο Τι να διαλέξω; Υδρόψυξη ή Αερόψυξη;.

Κάρτα γραφικών στις καλύτερες ιδεές για PC build.

Η επιλογή της κάρτας γραφικών έγινε όχι στοχευμένα. Γνωρίζαμε εξ’αρχής ότι θα πηγαίναμε σε Nvidia RTX 3070ti, αλλά η υλοποίηση ήταν ρίσκο. Αυτό φυσικά, διότι με τις ελλείψεις και τις τιμές που βρίσκοταν στα ύψη δεν ξέραμε τελικά τι θα βρίσκαμε προσιτό. Έτσι με τον τρόπο που ανέλυσα σε ένα εξαιρετικό άρθροΠου μπορώ να βρω κάρτα γραφικών; κατάφεραμε και βρήκαμε πιο φτηνά από οπουδήποτε την Pny RTX 3070 ti. Τι να πει κανείς, εξαιρετική κάρτα και στα 2k, overkill από κάθε άποψη! Επίσης, ενώ ο RGB φωτισμός της βρίσκεται στο κάτω μέρος, μας εξυπηρέτησε καθώς την τοποθετήσαμε κάθετα με το Lian Li Vertical Holder.

PNY RTX 3070Ti is the best card with rgb on bottom.
Ποιος gamer δεν θα ήθελε κάρτα γραφικών σαν αυτή στο setup του;

Η κατασκευή συνεχίζεται με τον σκληρό δίσκο που επιλέξαμε.

Για σκληρό δίσκο, ήθελα κάτι γρήγορο και να εκμεταλλεύεται το πρωτόκολο Pci_Express 4.0 της μητρικής. Έτσι δεν μπορούσα να μην αποκτήσω από τους καλύτερους δίσκους σε όλα τα benchmarks εφόσον τον βρήκα σε χαμηλή τιμή. O WD_BLACK SN850 NVMe SSD 1 TB είναι από τους καλύτερους δίσκους που μπορεί κάποιος να έχει στο σύστημα του και εννοείται εξαιρετικός για gaming!

Η καλύτερη υδρόψυξη για Lian Li O11 Dynamic Caseείναι η lian li galahad 360.
H Lian Li Galahad 360, αποδίδει τέλεια ψύξη για τον επεξεργαστή σου.

Στη τελευτάια επιλογή κομματιών υπολογιστή, ο επεξεργαστής μας, gaming μόνο!

Φυσικά ο επεξεργαστής μας θα έπρεπε να προορίζεται για το project μας, απόλυτα. Δεν μπορούσε να πάει πουθενά αλλού το μυαλό μου όταν μιλάμε για gaming PC, από τον εξαιρετικό, AMD Ryzen 5 5600X. Ουκ ολίγες φορές έχουμε μιλήσει γι’αυτόν τον επεξεργαστή με διθυραμβικά σχόλια. Άλλωστε πρόκεται για καθαρόαιμο gaming επεξεργαστή που επιλέγεται και σε κάθε περίπτωση. Στο build αυτό φυσικά και επέλεξα αυτόν τον επεξεργαστή και είδαμε το σύστημα μας να απογειώνεται σε κάθε απαιτητικό τίτλο. Εκτός από αυτό, κυκλοφορεί και σε πολύ προσιτή τιμή.

Για το project pure gaming, δεν γινόταν να επιλέξουμε άλλο επεξεργαστή από τον AMD Ryzen 5 5600X.
Με αυτόν τον επεξεργαστή “ρουκέτα” κλείνει σιγά σιγά το δεύτερο project.

Όλα όσα επιλέξαμε για το σύστημα μας στημένο σε Lian Li O11 Dynamic Case.

Εκτός από τα υπόλοιπα κύρια μέρη που είπαμε στο άρθρο, επιλέξαμε και προαιρετικά κομμάτια, όπως τα cable extensions και το riser cable για τη κάρτα γραφικών. Έτσι στο τέλος θα υπάρξει πλήρης λίστα των υλικών για κάποιον που επιθυμει να φτιάξει ίδιο ή παρόμοιο build.

Το τελικό αποτέλεσμα του Project 2 μας ενθουσίασε. lian li o11d build ideas.
Το τελικό αποτέλεσμα, μας ενθουσίασε!

Λίστα με όλα όσα χρησιμοποιήσαμε.

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ.

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση