Οι τελευταίες δημιουργίες μας. Project 1.

Η τρέλα μας για δημιουργία δεν μας αφήνει τον τελευταίο καιρό έχουμε κατασκευάσει διάφορα Pc που απευθύνονται σε Pc Enthusiasts. Έτσι με γνώμονα την απόδοση αλλά και την ομορφιά οπτικά, φτιάχνουμε υπολογιστές για εμάς αλλά και για άλλους! Εάν επιθυμείς να σου δώσουμε συμβουλές ή να δημιουργήσουμε κάτι για εσενά εξατομικευμένα, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις οποιαδήποτε ώρα και στιγμή από τη φόρμα contact, μαζί μας! Έτσι σας παρουσιάζουμε ένα άρθρο για ιδέες για gaming PC. Η πρώτη μας δημιουργία.

Η πρώτη μας δημιουργία. Ιδέες για gaming PC.

Το πρώτο μας Project αφορά μια δημιουργία για gaming στα 1080p, δεδομένης πάντα της κατάστασης που επικρατεί για τις κάρτες γραφικών. Είναι ένα ιδιαίτερο build, λίγο εκκεντρικό και απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να ξεχωρίζουν. Ουσιαστικά, το κουτί είναι που κάνει την αρχικά τη διαφορά. Έτσι η αρχή της δημιουργίας ξεκινάει με το Thermaltake Core P3 TG Snow Edition. H ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα ασπρόμαυρο Build με βάση αυτό το εκκεντρικό κουτί. Βέβαια, δεν είναι μόνο το τι μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτό, αλλά και τι μπορεί να σου προσφέρει στο μέλλον. Έτσι επειδή σου δίνει μεγάλη ευελιξία, το επιλέξαμε για να πειραματιστούμε!

Η πρώτη μας δημιουργία. Ιδέες για gaming PC. Επιλέξαμε το Thermaltake Core P3 TG Snow Edition καθώς σου δίνει μεγάλη ευελιξία.
Το Thermaltake Core P3 TG Snow Edition είναι ένα εκκεντρικό κουτί που χωράει όλη τη φαντασία σου.

Ας γνωρίσουμε καλύτερα το Thermaltake Core P3. Στις ιδέες για gaming PC, ήταν από τα πρώτα που σκεφτήκαμε.

Το συγκεκριμένο κουτί όπως είπαμε θεωρείται, αλλά είναι κιόλας, ένα εκκεντρικό κουτί για δημιουργία. Πολλοί Pc Enthusiasts, επιλέγουν το συγκεκριμένο ή το μεγαλύτερο σε χώρο version, για να φιλοξενήσει το όνειρο τους. Αρχικά θα σου πω ότι μπορείς να το κρεμάσεις στο τοίχο, να το τοποθετήσεις ξαπλωτά ή όρθιο. Η ευελιξία αυτή σου δίνει κάτι παραπάνω από άλλα κουτιά που προτιμούν τη πεπατημένη οδό. Φυσικά υπάρχει χώρος για custom loop υδρόψυξη και θα βρεις απίστευτες ιδέες διαμόρφωσης του κουτιού. Αν σου αρέσει η ιδέα της custom loop υδρόψυξης τότε μπορείς να διαβάσεις έναν πρόσφατο οδηγό για να μάθεις όσα χρειάζεται Οδηγός κατασκευής Custom loop Υδρόψυξης.. Εμείς βέβαια, επειδή το κόστος της custom loop υδρόψυξης είναι αρκετά υψηλό, επιλέξαμε μια εργοστασιακού τύπου.

Τι μητρική επιλέξαμε για τη πρώτη μας δημιουργία;

Όσον αφορά τη μητρική, γράφουμε συνέχεια προτάσεις, κυρίως όμως για τους AMD επεξεργαστές. Θέλαμε μια μητρική για τον επεξεργαστή μας, AMD Ryzen 7 5800X, που να μπορεί να λειτουργεί απροβλημάτιστα και να του δίνει τη μέγιστη απόδοση. Έχω εξηγήσει στο παρελθόν ποιοί είναι οι λόγοι που με κάνουν να επιλέξω μια μητρική και έτσι αποφάσισα να αποκτήσω για το εν λόγω Build την MAG X570 TOMAHAWK WIFI. Θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες επιλογές σε μητρική σε αυτή τη τιμή που πραγματεύεται, από πολλές απόψεις. Τα ισχυρά VRms, οι πληθώρα των sata και usb θυρών, και το εξαιρετικό backplate I/O, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που με έκαναν να την αποκτήσω δίχως σκέψη.

H Καλύτερη μητρική για AMD Ryzen 7 5800X.
Σταθερή και όμορφη, για κάθε δημιουργία η μητρική της MSI.

Επεξεργαστής για gaming PC.

Για το εκκεντρικό αυτό build, επιλέξαμε έναν εξαιρετικό επεξεργαστή από κάθε άποψη. Έτσι με τον AMD Ryzen 7 5800X, έχουμε μια future proof επιλογή αλλά και έναν επεξεργαστή ιδανικό για gaming αλλά και κάθε χρήση! Έτσι συνδιάζοντας τον με μια ισχυρή μητρική όπως η παραπάνω, δένουμε αρμονικά το σύστημα και έχουμε φοβερή απόδοση σε κάθε εφαρμογή. Βέβαια ο συγκεκριμένος επεξεργαστής για να αποδόσει ακόμα καλύτερα, χρειάζεται και καλή ψύξη. Στη συνέχεια θα δούμε τι χρησιμοποιήσαμε ώστε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο για τις θερμοκρασίες.

Ο επεξεργαστής διαμάντι για κάθε δημιουργία.

Πως ψύξαμε τον AMD Ryzen 7 5800X. Ιδέες για gaming PC.

Η ψύξη του AMD Ryzen 7 5800X, είναι επιβεβλημένη αν θέλουμε να τον δούμε στα καλύτερα του. Εμείς επιλέξαμε την Lian Li Galahad 240 White edition, η οποία αποδίδει εξαιρετικά καλά και ρίχνει τη θερμοκρασία του εξαιρετικού αυτού επεξεργαστή. Έτσι συνδιάζοντας τη με θερμοπάστα της Arctic MX-4, τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά! Η Lian li έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά στο θέμα ψύξης αλλά και οπτικά το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο.

Στις τελευταίες δημιουργίες μας, επιλέξαμε την Lian Li Galahad 240, ως τη καλύτερη υδρόψυξη για AMD Ryzen 7 5800X.
Η τοποθέτηση της Lian Li Galahad σε AM4 Socket είναι πανεύκολη!

Βέβαια δεν είναι ο μόνος τρόπος για να ψύξεις ικανοποιητικά τον επεξεργαστή σου, γι΄αυτό θα σου πρότεινα να διαβάσεις ένα πρόσφατο άρθρο Τι να διαλέξω; Υδρόψυξη ή Αερόψυξη;. Παρόλο που είμαστε υπέρ των υδροψύξεων γενικά, υπάρχουν εξαιρετικές αεροψύξεις επίσης. Μην ξέχάσεις λοιπόν να διαβάσεις Οι καλύτερες αεροψύξεις του 2022, για να πάρει ο επεξεργαστής σου…αέρα!.

Η καλύτερη λύση για ψύξη του επεξεργαστή σου είναι η θερμοαγώγιμη πάστα MX-4.
Με την θερμοαγώγιμη πάστα της Arctic MX-4, θα δεις μέχρι και 10 βαθμούς διαφορά στον επεξεργαστή σου.

Πρόκειται για μια τίμια και οικονομική επιλογή, ταυτόχρονα όμως και αποδοτική αν τη συνδιάσεις με την θερμοαγώγιμη πάστα της Arctic. Έτσι θα σου πρότεινα αν είσαι νέος στο τομέα των υδροψύξεων να την επιλέξεις, καθώς και η τοποθέτηση της θα σου φανεί παιχνιδάκι!

Στις τελευταίες δημιουργίες μας για το Project 1 επιλέξαμε τη ψύξη της lian li, Galahad 240 με τη θερμοαγώγιμη πάστα της Arctic MX-4.
Εύκολη τοποθέτηση, ικανοποιητική ψύξη. Τι άλλο να ζητήσεις;

Ρώτησε μας για οτιδήποτε!

Αν θέλεις να μάθεις κάθε είδους συμβατότητες, RGB φωτισμού ή συμβατότητες μητρικής με επεξεργαστή, μνήμες κτλ, μη διστάσεις λεπτό να επικοινωνήσεις μαζί μας στη φόρμα Contact! Θα επιλύσουμε κάθε απορία σου, ενώ μπορούμε να σε βοηθήσουμε να δημιουργήσεις το σύστημα που ονειρεύεσαι, όσο περίπλοκο και αν είναι στη σκέψη!

Η επιλογή τροφοδοτικού στη πρώτη μας δημιουργία.

Στο project 1, ήθελα να δοκιμάσω ένα τροφοδοτικό που είχα ακούσει και διαβάσει αρκετά, ώστε να το δω να λειτουργεί με τα ίδια μου τα μάτια. Έτσι αποφάσισα να επιλέξω το MSI MPG A750GF. Έχω γράψει ουκ ολίγα άρθρα για την επιλογή τροφοδοτικού. Ειδικά πόσο καθοριστική είναι για το σύστημα μας. Έτσι δεν θα μπορούσα να επιλέξω για το πρώτο μας Project ένα τροφοτικό κατώτερης ποιότητας και απόδοσης. Φυσικά με ενδιέφερε και το οπτικό, καθώς με το Thermaltake Core P3, το τροφοδοτικό φαίνεται. Άρα ήθελα οπτικά να δένει με το σύστημα μου και να είναι και ασπρόμαυρο.

Το καλύτερο full modular τροφοδοτικό για δημιουργίες υπολογιστή το MSI MPG A750GF.
Η επιλογή τροφοδοτικού για τη πρόσφατη δημιουργία μας, Project 1, ήταν σχεδόν μονόδρομος.

Πρόκειται για full modular τροφοδοτικό και το επίλεξα, επειδή έτσι και αλλίως ήθελα cable extensions, χρώμα λευκού. Οπότε θα με δυσκόλευε αν έπαιρνα ένα τροφοδοτικό με ενσωματωμένα τα καλώδια. Άλλωστε τα περιφερειακά μου δεν είναι πολλά και τροφοδότησα μόνο sata συσκευές δίσκου.

Για καλώδια extensions, (προσοχή είναι επεκτάσεις, δεν τοποθετούνται απευθείας στο τροφοδοτικό) επίλεξα μια ποιοτική λύση. Δεν ήθελα όμως να είναι κοστοβόρα, έτσι πρόσεξα να καλύπτουν ακριβώς τις ανάγκες μου και δεν κόστισαν ακριβά. Τα CableMod PSU Cable Sleeved Extension, είναι από τις καλύτερες επιλογές εκεί έξω, για να δώσεις μια όμορφη ταυτότητα στο σύστημα σου. Έτσι αρχίζεις και δίνεις δημιουργικές πινελιές στη κατασκευή σου, που τη κάνουν να ξεχωρίζει.

Θα τα βρεις σε διάφορα χρώματα, αναλόγως το στυλ σου.

Εμείς όπως προείπα επιλέξαμε τα λευκά, καθώς το build ήταν ασπρόμαυρο.

Οι μνήμες που επιλέξαμε. Ιδέες για gaming PC.

Ως λάτρης της AMD, δεν θα μπορούσα να πάω σε κάτι διαφορετικό από ένα προϊόν που είναι optimized για τους επεξεργαστές της. Υπάρχουν και άλλα βέβαια, μπορείς να διαβάσεις και να συμβουλευτείς ένα άλλο άρθρο μας Η καλύτερη μνήμη για AMD Ryzen 5 5600x.. Η επιλογή δεν απέχει και ιδιαίτερα για τον AMD Ryzen 7 5800X, οπότε πήγα καρφί στις TridentZ Neo DDR4 3600MHZ με μέγεθος 32 GB. Έτσι είχα όσο χώρο χρειάζεται σε μνήμη αλλά και ταχύτητα για να λειτουργήσει το σύστημα μου τέλεια.

Στη δημιουργία για το Project 1, οι Tridentz neo 3600MHZ είναι η καλύτερη επιλογή!
Για AMD Ryzen επεξεργαστές, οι TridentZ Neo είναι από τις καλύτερες επιλογές!

Γιατί επέλεξα NVMe δίσκο;

Η μητρική που διαλέξα, μου δίνει τη δυνατότητα να τοποθετήσω 2 NVMe δίσκους, οι οποίοι είναι οι ταχύτεροι αυτοί τη στιγμή. Έτσι δεν θα μπορούσα να μην εκμεταλευτώ αυτή τη δυνατότητα καθώς είμαι και gamer. Έτσι γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι, ειδικά στα online games, σε ποια θέση είναι εγκατεστημένα, τοποθέτησα έναν από τους καλύτερους και οικονομικότερους. Λόγω κόστους δεν πήγα σε Pci_Express 4.0 πρωτόκολλο, αλλά σε 3.0. Βέβαια για τη χρήση του δεν παίζει και μεγάλο ρόλο καθώς είναι ταχύτατος πέρα από κάθε όριο! Επίσης μου δίνει τη δυνατότητα και παθητικής ψύξης καθώς προσφέρει και ψύκτρες. Η επιλογή μου ήταν εύκολη. Πήρα τον καλύτερο δίσκο που θα μπορούσα και από άποψη τιμής, αλλά και απόδοσης. O Samsung 980 1TB PCIe 3.0, είναι από τις καλύτερες και οικονομικότερες επιλογές που μπορεί να κάνει κάποιος.

Στις τελευταίες δημιουργίες μας επιλέγω πάντα τον Samsung 980 1TB, τον καλύτερο δίσκο NVMe για gaming.
Απόδοση και τιμή, στο καλύτερο προϊόν που θα μπορούσες να έχεις στο σύστημα σου.

Η τελική δημιουργία!

Αφού επιλέξαμε με τον γνώμονα που εξηγήσαμε παραπάνω, ήρθε η ώρα να τα δέσουμε μεταξύ τους και να δημιουργήσουμε το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι απο τίς τελευταίες δημιουργίες μας, το Project 1, μας εντυπωσίασε. Μπορείς όπως είπαμε να εφαρμόσεις αρκετά modifications, καθώς σου δίνει απίστευτη ευελιξία. Εμείς βάλαμε έναν HDD δίσκο παλιό αλλά λειτουργικό, αλλά μπορείς να τοποθετήσεις τριπλή υδρόψυξη ή οτιδήποτε άλλο.

Για τη πρόσφατη δημιουργία μας υπολογιστή προτιμήθηκε το λευκό και μαύρο.
Στους τόνους του λευκού και μαύρου το Project 1.

Κάρτα γραφικών για το σύστημα μας.

Η επιλογή της κάρτας γραφικών μας δυσκόλευσε. Αυτό κυρίως λόγω των ελλείψεων της αγοράς. Όμως με επιμονή και υπομονή καταφέραμε να αποκτήσουμε σχετικά οικονομικά μια εξαιρετική υλοποίηση της AMD Radeon RX 6600XT της Gigabyte. Έτσι υπερκαλύψαμε την ανάγκη για 1080p gaming πέραν του δέοντος. Είναι εξαιρετική επιλογή σε αυτά τα χρήματα και γι’αυτή την απόδοση που σου προσφέρει.

Η AMD Radeon RX 6600XT της Gigabyte είναι η καλύτερη επιλογή για 1080p.
Εξαιρετική επιλογή, ίσως η καλύτερη για 1080p αυτή τη στιγμή και η επίλογή μας στο σύστημα.

Η πρώτη μας δημιουργία φτάνει στο τέλος της.

Κουμπώσαμε και το τελευταίο κομμάτι για να κλείσουμε μια από τα τελευταίες δημιουργίες μας, το project 1. Έτσι παρουσιάσαμε μια εκκεντρική ιδέα, αποδοτική πέρα ως πέρα και στη τελική μια εναλλακτική πρόταση σε όσα άλλα Pc builds κυκλοφορούν ευρέως.

Pc ideas for Thermaltake P3 core.
Η αρμονία του λευκού και μαύρου είναι οπτικά υπέροχη.
Οι δημιουργίες είναι πάντα σε πρώτη προτεραιότητα για το pcsolution316
Το τελικό αποτέλεσμα μας ενθουσίασε.

Επίλογος και πρότασεις! Ιδέες για gaming PC.

Το PcSolution316 πάντα έχει γνώμονα τη ποιότητα, τη τιμή αλλά και τη δημιουργία. Έλα σε εμάς να ρωτήσεις ότι πληροφορία χρειάζεσαι μέσω της φόρμας contact. Θα σου δώσουμε ιδέες, προτάσεις και γιατί όχι θα έρθουμε στο χώρο σου για να υλοποιήσουμε το όνειρο σου! Μάθε, προχώρα, νίκα! Δημιουργούμε συνήθως συστήματα για Pc Enthusiasts, αλλά και όχι μόνο.

Σε βοήθησε το παραπάνω άρθρο; Μην ξεχάσεις φεύγοντας να κάνεις εγγραφή στο newsletter μας εδώ!

By Themis

Ο τομέας της τεχνολογίας, δικτύων και υπολογιστών, είναι οι αδυναμίες μου, καθώς και τα ενθουσιώδεις PC builds. Μέσω του Blog θα μοιραστώ μαζί σας ιδέες, προτάσεις αλλά και λύσεις, για να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο της τεχνολογίας.

One thought on “Ιδέες για gaming PC. Η πρώτη μας δημιουργία.”
  1. Γιατί δεν κάνετε καλά ζωντανή εκπομπή να μας δείξετε πρακτικά πως στήνουμε έναν υπολογιστή.

    Είναι εύκολο για εσάς αλλά πολλοί δεν έχουμε ιδέα καν τι πρέπει να κάνουμε.

    Θα ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον και καλό αυτό για όλους

    Σας παρακαλώ να το κάνετε μια τέτοια εκπομπή βήμα βήμα πως γίνεται. Με κείμενο δεν είναι καθόλου εύκολο

Αφήστε μια απάντηση